Menu Close

Това съдържание е създадено от Националната фондация за сън

НАЦИОНАЛНА СЪН ФОНДАЦИЯ – Тъй като програмата SleepTech на NSF продължава да се разраства, сметнахме, че би било уместно да споделим някои идеи с един от първите лидери в бранша Кристофър Линдхолст, главен изпълнителен директор и съосновател на MetroNaps.

 

Основана през 2003 г. и базирана на тогавашната „луда идея“ за насърчаване на работниците да спят на работа, компанията разработи своя подпис EnergyPod, широко признат като първият стол в света, изрично предназначен да насърчава дременето на работното място. Днес EnergyPods са повсеместни във водещи компании, университети и здравни заведения по целия свят.

 

В момента Кристофър е председател на Съвета на SleepTech. Той се определя като „най-голямата мажоретка“ за организацията и за индустрията като цяло.

 

Поглеждайки назад преди 15 години, къде мислите, че се движи пространството на технологията за сън?

По това време това, което видяхме, беше истинска нужда от сън сред истинските човешки същества. Всъщност не мислехме за индустрията като цяло, а по-точно за това какъв вид решения за сън бихме могли да предоставим на служителите, за да бъдат по-щастливи, по-здрави и по-продуктивни.

 

Доколко хората възприемат идеята?

В началото наистина беше доста разнообразно. Както е донякъде в днешно време, работната култура поставя стигма върху дрямката. Сега, от нашите изследвания – и от собствения ни опит – знаехме, че изтощените служители ще се промъкнат за бърза котешка дрямка в разгара на дълги работни дни. И така, акцентът се постави върху обучението на работодателите за стойността на съня.

 

Сравнете нагласите през 2018 г. с тогавашните?

Те определено се променят към по-добро. До голяма степен това е поколение, вярвам. Членовете на поколението Millennial са много по-наясно с нуждата си от баланс и ползите от бързата възстановителна дрямка по време на дълъг работен ден. За тях няма стигма и няма срам да грабнат 40 намигвания.

 

Това е нещо като обратно на отношението към пушенето на закрито, може би?

Абсолютно. По-старо поколение работници пушат на работа. Нужни бяха десетилетия, за да се намръщи това поведение. И сега, разбира се, никой не би си представил пушенето на работното място. Виждам как се движим към точка, в която работниците биха очаквали, че разбира се ще има дремници или EnergyPods. Ще бъде даденост, точно там, с воден охладител и кафе машина.

 

Колко скоро мислите, че това ще бъде?

Дано преди да съм готов да се пенсионирам. [смях]. Мисля, че сме на около половината път до там.

 

В допълнение към воденето на MetroNaps, вие отделихте много време и грижи за водене на цялостните усилия на SleepTech®. Защо това е важно за теб?

 

Има три големи причини. На първо място, радвам се, че съм част от изграждането на тази невероятна мрежа от компании и организации, които са на преден план в това пространство. Той позволява на всички нас да споделяме идеи, да преследваме съвместни дейности и да видим къде се припокриват усилията ни и как можем най-добре да използваме и оптимизираме тези връзки.

 

Второ, важно е да мажоретите за стартиращи компании и компании, които са в средата на разработването на следващото поколение страхотни технологии и проекти.

 

И накрая, става въпрос за усилване на индивидуалните ни гласове относно важността на съня. Колкото повече можем да разпространим думата за всички невероятни изследвания на здравето на съня – и практическите последици и решения за хора, които нямат сън – толкова по-добре е за нашата индустрия и за всички хора, на които нашата индустрия може да помогне.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector