Menu Close

Awara vs. Avocado – Сравнение на Матраци

Във всички видове потребителски продукти се набляга повече от всякога на екологични възможности. Все по-голям брой купувачи избират да купуват от компании, които демонстрират ангажираност към биологично и устойчиво производство.

В индустрията за матраци, две водещи марки, възприели този екологичен подход, са Awara и Avocado. Техните матраци използват естествени материали като латекс, памук и вълна, които са получили сертификати за отговаряне на високите стандарти на зеленото производство. Още по-далеч, продуктовата линия на Avocado включва веган вариант без материали, получени от животни.

Но тези марки не успяват само заради екологичните си материали. Техните латексни хибридни матраци предлагат стабилна, солидна производителност, която може правилно да поддържа тялото с комбинация от отзивчивост и облекчаване на налягането.

Купувачите, които търсят зелен матрак, често се включват в тези две марки, но решението между тях не е лесна задача. За да ви помогне да се ориентирате в процеса, нашето сравнение директно поставя Awara срещу Avocado във всички основни категории, за да можете по-уверено да решите кой е най-добрият залог за вашия дом.

Бърз поглед

Работили сме усилено, за да ви покажем кои матраци са най-подходящи за вас. Вижте нашите пълни ръководства за матраци, изброени по-долу!

Ценови диапазон (Queen)
$ 1499 $ 1 399 – $ 1 799
Опции за твърдост
Средна фирма (6) Средна фирма (6), фирма (7)
Отличителни характеристики
 • Изключително дебел комфортен слой от естествен латекс Dunlop осигурява трайност, отскок и облекчаване на налягането.
 • Девет-инчовото ядро ​​за поддръжка на innerspring допринася за отзивчивост и здравина.
 • Екологични материали, включително латекс, сертифицирани от Алианса на дъждовните гори.
 • Висококачествени материали, които отговарят на строги стандарти за биологично производство, като същевременно генерират подкрепа и отзивчивост.
 • Зонираните намотки усилват съобразена амортизация и опора на ръба.
 • Многобройни опции за продукти, включително два варианта на твърдост и веган модел.
Модели
Пробен период и гаранция
365-нощно изпитание за сън
Доживотна гаранция
365-нощно изпитание за сън
25-годишна гаранция
Обслужване на клиенти
Неприложимо A +

Читателите на SleepFoundation получават 325 долара от матрак Awara с код SFAWARA.

Готови ли сте да купите? Пазарувайте матраци от авокадо

Опции за оразмеряване и тегло

Когато пазарувате за нов матрак, решението за размера, който търсите, е логична отправна точка. По-големият матрак осигурява значително по-голяма повърхност, което е важно за двойките и всеки, който иска да се разтегне, както намери за добре. Недостатъкът обаче е, че по-голямото легло може да бъде по-скъпо и да направи вашата спалня плътно притисната.

Височината и теглото също заслужават внимание. Общата височина на вашия матрак и рамка на леглото може да играе роля за това колко лесно е да влезете или излезете от леглото, а изключително високите матраци може да изискват специални монтирани чаршафи, които имат допълнителна дълбочина в джоба. Въпреки че може да не ви повлияе ежедневно, теглото на матрака влиза в сила по всяко време, когато трябва да преместите матрака, независимо дали за почистване, преместване или преместване в нов дом.

Awara

Авокадо

Височина
Опции за размер
13 “
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King
Височина
13 “
Опции за размер
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

Височина
Опции за размер
11 “, 13”
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King
Височина
11 “, 13”
Опции за размер
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

И Avocado, и Awara предлагат своите матраци в шестте стандартни размера, така че няма предимство нито за една от двете марки за наличност на размера. При височина на матрака под 13 инча не би трябвало да има проблеми при използването на стандартни монтирани чаршафи.

Авокадото предлага на клиентите два варианта за избор: стандартният матрак от авокадо и авокадото с добавена горна част на възглавницата. В сравнение с Awara, моделът с възглавница има същата височина и почти идентично тегло. Авокадото без горната част на възглавницата обаче е два инча по-късо и тежи 32 килограма по-малко от Awara, което го прави по-привлекателен избор за хора, които искат по-компактен матрак.

Читателите на SleepFoundation получават 325 долара от матрак Awara с код SFAWARA.

Готови ли сте да купите? Пазарувайте матраци от авокадо

Сравнение на строителството и материалите

Ако купувате кола, не просто гледате нейната бояджийска работа; трябва да видите под капака. По същия начин, когато пазарувате матрак, от съществено значение е да видите как е изграден. Материалите, които се използват, тяхното качество, колко дебели са слоевете и как слоевете се обединяват като цяло са основните фактори, определящи колко добре ще се представи един матрак и колко дълго можете да очаквате да издържи.

В почти всеки матрак можете да разделите конструкцията на две части: опорната сърцевина и системата за комфорт. Поддържащото ядро ​​е долната част и обикновено е най-дебелата част, предназначена да генерира здравина и надеждност. Системата за комфорт е един или повече слоеве, предназначени да повлияят веднага на начина, по който се чувства леглото и как реагира на теглото на тялото.

Предложенията за матраци Awara и Avocado са хибридни матраци от латекс. Хибридите имат поддържащо ядро, направено с метални вътрешни пружини и дебела система за комфорт. В латексния хибрид системата за комфорт е направена предимно или изключително с латекс.

Тъй като те имат подобен дизайн, матраците Awara и Avocado имат доста общо в конструкцията си. Въпреки това, като се разгледа внимателно как е изграден всеки от тях, е по-лесно да се открият начините, по които те са различни.

Awara

Матракът Awara има изчистен дизайн само с два вътрешни слоя.

 • 4 инча латекс Dunlop, сертифициран от Rainforest Alliance
 • 9 инча джобни вътрешни пружини

Като цяло Awara има средно твърдо (6) усещане. Неговата дебела латексова система за комфорт осигурява умерено контуриране, за да омекоти точките на натиск в области като бедрата, раменете и лумбалния гръбнак. Той има значителен отскок, който улеснява придвижването по матрака, без никога да се чувствате заседнали на място. Неговият естествен Dunlop латекс е Rainforest Alliance Certified, за да демонстрира ангажимент за опазване на горите и видовете, както и икономическа и социална устойчивост.

Поддържащото ядро ​​е направено с 9 инча джобови вътрешни пружини. Дизайнът в джоба означава, че всяка пружина е увита в плат, а облицовките от плат са зашити заедно, за да задържат конструкцията на място, вместо да прикрепят действителните пружини една към друга. Това дава на всяка намотка по-голям обхват на движение и способност да се приспособи към тялото без прекомерен пренос на движение. Високият слой намотки създава много отскок, както и стабилно усещане до ръба на матрака.

Покритието е направено от органичен памук и има вътрешна подплата, изработена от органична новозеландска вълна. Тези материали имат естествена мекота, която допълва усещането за латексния слой.

Латексът не задържа значителна топлина и това, в комбинация с дишането на памук и вълна и вентилацията на спиралите, прави Awara доста над средното за регулиране на температурата. Дебелите слоеве насърчават трайността, а отскачането както от системата за комфорт, така и от поддържащата сърцевина допринася за легло, което е подходящо за активен сексуален живот.

Авокадо

Зеленият матрак от авокадо се предлага в твърдо (7) усещане с три вътрешни слоя:

 • 2 инча органичен латекс Dunlop
 • 8 инча джобови вътрешни пружини
 • 1 инч органичен латекс Dunlop

В този дизайн 2-инчовият латекс служи като система за комфорт. Този латекс е направен по метода Dunlop и е сертифициран биологично съгласно критериите на Глобалния стандарт за органичен латекс (GOLS). GOLS е програма на Control Union, компания, която извършва одит и оценка на производствените практики, за да гарантира, че те отговарят на високи стандарти за опазване на околната среда и социална справедливост. Този латексен слой осигурява умерено контуриране, което може да подпомогне тялото и да осигури леко облекчаване на точката на натиск.

Носещото ядро ​​е направено с два отделни слоя. Най-горният слой е 8 инча от джобни вътрешни пружини. Дизайнът с джобна намотка позволява на пружините да съответстват по-добре на теглото на тялото и има три различни дебелини на намотките, подредени в зони, за да осигурят опора там, където е най-необходимо. Това включва армировка по периметъра, за да предложи надеждна опора на ръба. Под намотките има 1-инчов слой органичен латекс, който функционира като амортисьор, предпазвайки намотките, увеличавайки стабилността и намалявайки шума или скърцането.

Покритието е направено от органичен памук с вътрешна подплата от вата от органична вълна. Както памукът, така и вълната са сертифицирани по биологичен стандарт от Global Organic Textile Standard, който също е програма на Control Union. Мекотата и дишането на памука и вълната помагат матрака да стане по-привлекателен при първо докосване, а трайните дръжки, пришити върху капака, улесняват придвижването или завъртането на авокадото.

Всички интериорни компоненти в зеления матрак Avocado генерират отскок, което прави този матрак лесен за придвижване отгоре, а материалите също улесняват ефективната вентилация и по-хладния сън.

Зеленият матрак от авокадо с възглавница

В допълнение към стандартния матрак Avocado Green, клиентите могат да изберат модел с възглавница. Единствената разлика в конструкцията им е добавянето на 2-инчов латекс на върха на възглавницата, придавайки на този модел четири вътрешни слоя:

 • 2 инча органичен латекс Dunlop
 • 2 инча органичен латекс Dunlop
 • 8 инча джобови вътрешни пружини
 • 1 инч органичен латекс Dunlop

Добавеният слой латекс в горната част на възглавницата осигурява допълнително контуриране и малко по-меко усещане – средно твърдо (6) – от стандартната опция. По-дебелата система за комфорт също помага за намаляване на прехвърлянето на движение и поддържа допълнителна издръжливост, особено за траверси над 230 паунда, които обикновено оказват по-голям натиск върху горните слоеве на матрака си.

Веганският матрак от авокадо

Продуктовата линия на авокадо включва матрак, проектиран без животински продукти. Конструкцията му е идентична със зеления матрак от авокадо, с изключение на това, че слоят вълнен ватин под покритието е заменен с органичен памучен ватин. Веганският матрак от авокадо се предлага както в стандартния модел, така и в моделите с възглавници.

От гледна точка на производителността, има малка разлика между матраците Avocado Green и Vegan. Въпреки че е по-малко изолиращо, памучната вата играе подобна роля като вълната и е много вероятно траверсите да забележат голяма разлика в усещането.

Средни оценки на клиентите

Необходима част от сравнението на матраците е да разгледаме как те са били прегледани от клиентите. Лесно е да намерите отзиви, когато пазарувате онлайн, но преди да ги оцените, помислете за няколко съвета:

 • Избягвайте отзивите, които не са от проверени купувачи, така че да знаете, че отзивът идва от някой, който действително е закупил и опитал матрака.
 • Бъдете скептични към отзивите, които идват от хора, които са получили компенсация за отзива си, защото често имат стимул да бъдат прекалено положителни.
 • Помислете за размера на извадката, защото матракът с малко отзиви може да има общия резултат, изкривен от малък брой много положителни или отрицателни оценки.
 • Вижте общия резултат и действителните писмени отзиви, за да можете да разберете защо клиентите харесват или не харесват матрака и как техните коментари се прилагат във вашия случай.

Матраците Awara и Avocado са получили силни оценки от своите клиенти, но зеленият матрак Avocado има предимство по отношение на броя на предоставените отзиви.

Модел Среден рейтинг
Матрак Awara 4.7 / 5

Модел Среден рейтинг
Зелен матрак от авокадо 4.7 / 5

Оценки в дълбочина

Докато оценката за преглед предоставя оценка за матрака като цяло, в много случаи е по-осветяващо да се разбие ефективността на матрака и да се предоставят задълбочени оценки в ключови области. Оценяването на матрак по този начин осигурява по-калибрирана представа за неговите силни и слаби страни.

Нормално е всеки купувач да има различни приоритети за това, което търси в ново легло, но следните елементи на работата на матрака обикновено имат най-голямо влияние върху удовлетвореността на клиентите. Докато сравнявате матраците Awara с матраците Avocado, можете да помислите кои от тях са най-важните ви приоритети и как това се отразява коя опция е най-добра за вас.

Устойчивост
Дълготрайният матрак ви спестява от необходимостта да преминете отново през процеса на закупуване на матраци в скоро време. Ако е добре изграден с обмислен дизайн и качествени материали, матракът може да издържи близо 10 години. Лошо построеното легло е изложено на по-голям риск от незабавни прояви на провисване и други износвания, които не му позволяват да поддържа тялото ви.

Изолация на движение Изолацията на
движение е свързана с предотвратяване на прехвърлянето на вибрации от движение по повърхността на матрака. Със силна изолация на движение, матракът може ефективно да задържи тези вибрации от едната страна на леглото и да им попречи да пречат на партньора от другата страна. Изолацията на движението е важна предимно за двойките и има особена стойност, ако един или повече партньори в леглото се движат много през нощта или са чувствителни към събуждане от движение.

Секс
Добре подбраният матрак може да допринесе за активен сексуален живот. Най-добрите матраци за секс имат подчертан отскок, който дава инерция на обхвата на бързите движения, които са нормални по време на секс. В същото време матракът трябва да има достатъчно мекота, за да омекотява телата по време на интимна дейност. Хибридите и латексовите матраци са сред най-добрите залози за секс.

Неутралност на температурата
Поддържането на хладнокръвие не е само отношението; става въпрос и за поддържане на комфортна температура през нощта. Матраците, които прилепват към тялото, могат да блокират въздушния поток около кожата и да доведат до натрупване на топлина и пот. Адекватната вентилация в капака на матрака и вътрешността насърчава охлаждането. Вътрешните пружини улесняват въздушния поток, а латексът се противопоставя на задържането на топлина, така че тези материали често са предпочитани от хора, които са предразположени да спят горещо.

Облекчаване на натиска
За да се избегнат сутрешните болки, от съществено значение е да имате матрак, който намалява налягането в ключови области на тялото. Въпреки че това зависи от телесното тегло и позицията на съня на повечето хора, повечето хора имат повишени точки на натиск близо до раменете, бедрата, врата и / или долната част на гърба. Матракът може да облекчи натиска чрез омекотяване на тези зони и привеждане в съответствие, за да отговори на разпределението на телесното тегло на конкретния спящ.

Отделяне на газове
По време на производствения процес се произвеждат летливи органични съединения (ЛОС) и те могат да се държат на място в опаковката на леглото, докато не се освободи от кутията. Когато ЛОС се освободят, те могат да издадат „нова миризма на матрак“, която не е вредна, но може да бъде неприятна или досадна. Отделянето на газове обикновено е най-лошото с нискокачествени матраци от пяна. В повечето случаи, дори когато миризмата е силна, тя се разсейва в рамките на няколко дни, стига спалнята да има адекватна вентилация.

Леко движение
Матраци със значителна прегръдка и мивка могат да накарат някой да се почувства заклещен на място, особено ако има ограничено отскачане или отзивчивост. Някои спящи смятат, че това чувство, наподобяващо плаващи пясъци, е неудобно и може да бъде особено проблематично за комбинирани траверси, които коригират позицията си за сън през нощта. Матраците с най-голяма лекота на движение, като латексови и хибридни легла, са тези, които имат забележим скачащ ефект.

Поддръжка на ръбове
Слабата опора на ръба може да създаде притеснение, че може да бъдете изхвърлени от леглото и да се изтъркалите на пода. Най-честата причина за недостатъчна опора на ръба е много мек и неотзивчив матрак. Леглата с по-твърд, по-отзивчив и здрав дизайн са склонни да осигуряват по-голяма стабилност от край до ръб и възможност за по-уверено заспиване или сядане близо до периметъра на леглото.

Подробните оценки за матраците Awara и Avocado са изброени по-долу. Оценките за ефективност на веганския матрак от авокадо са същите като тези за зеления матрак от авокадо, включително за модела с възглавница.

Awara

Матрак Awara
Твърдост Средна фирма (6)
Трайност 4 /5
Изолация на движението 3 /5
Секс 5 /5
Спи спокойно 4 /5
Облекчаване на налягането 3 /5
Изпускане на газове 4 /5
Лесно движение 5 /5
Поддръжка на ръба 4 /5

Авокадо

Зелен матрак от авокадо
Твърдост Средна фирма (6), фирма (7)
Трайност 4 /5
Изолация на движението 3 /5
Секс 5 /5
Спи спокойно 4 /5
Облекчаване на налягането 3 /5
Изпускане на газове 4 /5
Лесно движение 5 /5
Поддръжка на ръба 4 /5

Цени и оразмеряване

Повечето купувачи знаят, че страхотният матрак е инвестиция, но все пак всеки трябва да работи с бюджет, който отговаря на финансовото им състояние. Въпреки че има солидни стойности при почти всяка ценова точка, колко струва матрак обикновено се свежда до комбинация от множество фактори:

 • Видът на материалите
 • Качеството на материалите
 • Количеството на всеки материал (дебелината и наслояването)
 • Общата височина на матрака
 • Специални характеристики или характеристики като екологични сертификати или усъвършенствани охлаждащи елементи
 • Държавата, в която е произведен матракът

Повечето компании за матраци провеждат чести промоции, които предлагат на клиентите значителна отстъпка от крайната им цена от джоба. Цените на дребно за Awara и Avocado са посочени по-долу според размера на матрака, но клиентите винаги трябва да търсят сделка, за да намалят тези цени на стикера.

Веганският матрак от авокадо има същите цени за стандартния модел и модел с възглавница като зеления матрак от авокадо.

Awara

Матрак Awara
Близнак $ 1,299
Twin XL $ 1399
Пълна $ 1499
Кралица $ 1,599
Крал 1,799 долара
Калифорнийски крал 1,799 долара

Читателите на SleepFoundation получават 325 долара от матрак Awara с код SFAWARA.

Авокадо

Зелен матрак от авокадо
Близнак $ 899
Twin XL $ 999
Пълна $ 1199
Кралица $ 1399
Крал 1799 долара
Калифорнийски крал 1799 долара

Готови ли сте да купите? Пазарувайте матраци от авокадо

За клиенти, които търсят най-евтината опция, зеленият матрак Avocado струва по-малко от Awara във всички размери, с изключение на King и California King.

В много отношения обаче конструкцията на Awara е по-сравнима с модела Avocado с покривка за възглавница и за това сравнение Awara има предимство по отношение на цената. Това предимство нараства с по-големи размери като Queen, King и California California.

Като цяло, матраците Awara и Avocado са отлични стойности, като се има предвид тяхната комбинация от здрав дизайн, екологични материали и висококачествени характеристики. Преди да направят окончателен избор, клиентите могат да проверят уебсайта на всяка компания, за да разберат за разпродажби или други отстъпки, които биха могли да повлияят кой модел се предлага с най-ниската цена.

Опити, гаранция и доставка

Гаранция Доставка
Живот, ограничен Безплатно до съседни САЩ

Гаранция Доставка
25 години, ограничено Безплатно за всички 50 държави.

Конструкцията и производителността са критични фактори при избора на нов матрак, но също така си струва да отделите време, за да разберете логистиката, свързана с корабоплаването, връщането и гаранциите.

Тези практически части от покупката на матраци работят малко по-различно, когато пазарувате онлайн, отколкото в магазин за тухли, затова следващите раздели обясняват основите и очертават подробностите за политиките на Awara и Avocado.

Доставка

За матраци, закупени онлайн, има два основни метода за доставка:

Стандартна доставка: Този метод на доставка е почти винаги безплатен. Матракът се доставя директно до прага ви, обикновено в рамките на 10 работни дни. За да се осигури този вид доставка, матракът се компресира и запечатва в пластмасова опаковка и след това се поставя в кутия за доставка. За да инсталирате матрака, ще трябва да занесете кутията в спалнята си, да премахнете опаковката и да оставите матрака да се разшири до пълния си размер. Обикновено са необходими двама или трима души за внимателно повдигане и носене на кутията.

Доставка на бели ръкавици: Когато екип от техници донесе матрака във вашия дом и ви го подреди, това е известно като доставка на бели ръкавици. Техниците могат да премахнат и стар матрак, в зависимост от услугата. Наличността на услугите White Glove може да варира в зависимост от компанията и местоположението. Обикновено струва допълнително настройка в дома, но точната цена зависи от фирмата за матраци.

Политики за доставка на Awara

Awara осигурява безплатна стандартна доставка в съседните Съединени щати. За клиенти в Хавай и Аляска корабоплаването е на разположение, но се заплаща допълнително.

Доставката на White Glove се предлага в съседните Съединени щати и включва инсталиране на Awara, както и премахване на стар матрак. Тази услуга струва $ 149.

Правила за доставка на авокадо

Авокадо предлага безплатна стандартна доставка до всички 50 щата на САЩ.

Услугата за доставка на бяла ръкавица на авокадо се предлага само в съседните 48 американски щата и струва 199 долара. Тази услуга включва както настройка на авокадото, така и изтегляне на съществуващ матрак.

Пробен период и връщане

Едно предимство при закупуването на матрак онлайн е, че почти всеки производител предлага пробен период на сън, който ви позволява да тествате матрака поне за няколко месеца (а понякога и много по-дълго) с опцията да го върнете, ако не сте доволни от него. В сравнение с прекарването на няколко минути на матрак във физически шоурум, тези щедри политики за връщане дават на клиентите много по-ясна представа дали матракът работи за тях.

Типичният пробен период за сън трае 100 нощи и няма такси за обратно връщане. Възможно е да се изисква период на пробив с продължителност до 30 нощи, през който да не можете да поискате връщане. Целта на този период на пробив е да оставите тялото ви да се адаптира към новия матрак, преди да вземе окончателно решение дали да го върне. Ако стигнете до заключението, че искате възстановяване на сумата, повечето компании за матраци ще работят с вас, за да вземете леглото от дома си или да намерите място, където да го дарите на място.

Awara Sleep Trial and Return Policy

Пробният период за сън Awara трае 365 нощи и има период от 30 нощувки. Ако решите да върнете матрака, Awara предоставя пълно възстановяване на сумата. Единствените такси, които не могат да бъдат възстановени, са тези, свързани с доставката на White Glove или разходите за доставка до Аляска и Хавай.

Политика за пробен период на авокадо и връщане

Матраците Avocado се предлагат с 365-нощно изпитание за сън. Няма задължителен период за разбиване, но авокадото изисква клиентите да опитат матрака за 30-60 нощи. Предоставя се пълно възстановяване, ако изберете връщане, но таксите, платени за доставката на Бяла ръкавица, не се възстановяват.

Гаранция

Гаранцията на матрака е по същество застраховка срещу дефекти в неговите материали или изработка. Почти всеки продаван онлайн матрак се предлага с включена гаранция, която трае поне пет години.

В повечето случаи компанията ще ремонтира или замени матрак, за който е потвърдено, че има дефект. Клиентите може да трябва да платят част от разходите, свързани с гаранционното обслужване. При непропорционална гаранция условията не се променят през цялата продължителност на гаранцията. Ако е пропорционално, делът на разходите на клиента се увеличава в зависимост от това колко дълго те са собственици на леглото.

Гаранционна политика на Awara

Awara предлага Гаранция завинаги, която продължава, докато притежавате матрака. Тази гаранция се разпределя въз основа на това дали сте собственик на матрака повече или по-малко от 10 години.

През първите 10 години Awara ще замени дефектен матрак на нулеви разходи за клиента. След 10 години компанията ще замени или поправи матрака, а клиентът заплаща 50 долара доставка в двете посоки. Компанията се съгласява да се откаже от таксите за доставка, ако дефектът бъде потвърден.

Гаранционна политика за авокадо

Гаранцията на авокадото за всички негови матраци продължава 25 години и е пропорционална. През първите 10 години Авокадото ще замени или поправи матрака безплатно. През 11 година клиентът плаща 50% от първоначалната си цена и получава нов матрак. Този процент се увеличава с 5% всяка година до 95% за години от 21 до 25. Клиентът също носи отговорност за транспортните разходи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector