Menu Close

Bear vs. Nectar – Сравнение на Матраци

Няма недостиг на опции, ако търсите нов матрак. Всъщност понякога изобилието от възможности за избор може да бъде направо поразително. Поради тази причина е голяма помощ, ако можете да ограничите до две марки, да ги разгледате по-задълбочено и да използвате сравнението, за да направите информирана покупка.

Ако сте попаднали на Bear и Nectar за това сравнение, можете да се успокоите, като знаете, че и двете компании са изградили солидна репутация на поддържащи матраци на конкурентни цени.

За първи път Bear стартира с оригиналния си изцяло пяна Bear Mattress и оттогава разшири своите предложения, за да включи още едно изцяло пяна, Bear Pro и Bear Hybrid. Nectar Sleep също стартира само с една опция – Nectar Mattress – и наскоро разработи Nectar Lush. И двете легла на Nectar са изцяло пяна, така че от тези две марки само Bear предлага хибрид.

Нашият задълбочен преглед на матраците Bear vs Nectar обхваща критичната информация, от която се нуждаете, за да бъдете взискателен клиент. В крайна сметка нито Мечката, нито Нектарът са най-подходящи за всички; вместо това, чрез сравняване на фактори като оразмеряване, ценообразуване, ефективност и политики за обслужване на клиенти, можете да вземете решение, което най-добре съвпада с това, което трябва да бъдете доволни от нов матрак.

Бърз поглед

Работили сме усилено, за да ви покажем кои матраци са най-подходящи за вас. Вижте нашите пълни ръководства за матраци, изброени по-долу!

Ценови диапазон (Queen)
$ 995 – $ 1695 $ 799 – $ 1,499
Опции за твърдост
Средна фирма (6), фирма (7) Средно (5), Средно твърдо (6)
Отличителни характеристики
 • Celliant текстил в калъфа поддържа прохладен и възстановяващ сън
 • Високоефективни пяна и хибридни опции
 • Комбинация от пени, които омекотяват точките на натиск на тялото
 • Дебелите слоеве мемори пяна осигуряват значително облекчаване на налягането
 • Покривало Tencel, което отнема влага
 • 365-нощно изпитание за сън и доживотна гаранция
Модели
Пробен период и гаранция
100-нощно изпитание за сън
10-годишна гаранция (Bear Mattress и Pro)
20-годишна гаранция (Bear Hybrid)
365-нощно изпитание за сън
Доживотна гаранция
Обслужване на клиенти
A- Неприложимо

Вземете 25% отстъпка от вашата поръчка от Bear. Код за употреба: SF25

Вземете безплатни аксесоари на стойност 399 долара при всяка покупка на матрак.

Опции за оразмеряване и тегло

Логична отправна точка за сравняване на матраците Bear и Nectar са техните размери, тъй като макар и ясна, тази информация може да вземе предвид процеса на намиране на оптималния матрак.

Височината на матрака влияе върху дълбочината на джоба, която ви е необходима за вашите монтирани чаршафи. Това също влияе на това колко лесно е да влезете и да излезете от леглото, особено когато вземете предвид височината на рамката на леглото, която планирате да използвате.

Изборът на правилния размер на матрака е важен, за да сте сигурни, че леглото ви е достатъчно просторно за вас (и партньора ви в леглото, ако споделяте легло), без да заемате цялата налична площ в спалнята си.

Въпреки че теглото на матрака няма толкова голямо ежедневно значение, то оказва влияние върху това колко лесно е да премествате матрака и в някои случаи може да определи вида на рамката на леглото, от която се нуждаете, за да сте сигурни, че матракът е правилно поддържани.

Мечка

Нектар

Височина
Опции за размер
10 “
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King
Височина
10 “
Опции за размер
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

Височина
Опции за размер
12″
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King
Височина
12″
Опции за размер
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

Височина
Опции за размер
12″
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King
Височина
12″
Опции за размер
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

Височина
Опции за размер
12″
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King
Височина
12″
Опции за размер
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

Височина
Опции за размер
14 “
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King
Височина
14 “
Опции за размер
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

Като цяло предложенията на Bear и Nectar са сходни по отношение на техните размери. Всичките им опции за матраци се предлагат във всичките шест от стандартните размери. Предложенията от изцяло пяна и на двете компании имат сравними височини и тегла.

Най-голямата разлика идва от Bear Hybrid, който е единственият модел сред двете продуктови линии, който включва слой, базиран на спирала. Вътрешните пружинни намотки тежат значително повече от пяната, което прави Мечешкия хибрид най-тежкото от тези легла. Освен това хибридът е по-висок. Докато стандартно монтираните листове не би трябвало да имат проблем с монтирането на Bear Hybrid, неговият 14-инчов профил е забележимо по-висок от 10-инчовия Bear Mattress или 11-инчовия Nectar.

Поради общите черти между размерите на матраците Bear и Nectar, оразмеряването е малко вероятно да бъде проблемът, който трябва да се направи или прекъсне за повечето купувачи. Въпреки това потенциалните клиенти трябва внимателно да обмислят идеалния размер на матрака за спалнята си и дали добавената височина и тегло на хибрид е положителен, отрицателен или неутрален фактор в техния случай.

Вземете 25% отстъпка от вашата поръчка от Bear. Код за употреба: SF25

Вземете безплатни аксесоари на стойност 399 долара при всяка покупка на матрак.

Сравнение на строителството и материалите

Основна част от сравняването на матраците е да се разгледа внимателно как са конструирани. Материалите, използвани в матрака, и начина, по който са подредени неговите слоеве, имат огромен ефект върху това как се представя и в крайна сметка върху удовлетвореността на клиентите.

За да опишем как е изграден матрак, разглеждаме както неговата система за комфорт, така и поддържащата сърцевина. Системата за комфорт се състои от най-горния слой (или слоеве), които най-директно оформят начина, по който човек възприема усещането за матрака. Поддържащото ядро ​​е основният слой (или слоеве), върху който почива системата за комфорт.

В дунапренените матраци системата за комфорт и поддържащата сърцевина са направени или с мемори пяна, пенопласт, латекс или други материали (като памук или полиестер). В хибридния матрак опорната сърцевина е направена от вътрешни пружини, а системата за комфорт може да използва редица материали, включително пяна, микронамотки, латекс и / или други влакна.

Мечка

Първоначално Bear стартира само с един матрак, а по-късно, надграждайки все по-добре познатата им идентичност на марката, представи две други опции матраци.

Една обща характеристика сред трите матрака Bear е покритието Celliant. Това е специален текстил, който е способен да отвежда топлината от тялото и да го преобразува и отразява обратно като инфрачервена енергия. За траверси това служи за две цели. Това може да намали натрупването на топлина около тялото и, което е по-важно за много спящи, проучванията показват, че инфрачервената енергия може да помогне на мускулите и другите тъкани да се възстановят за една нощ.

Матракът „Мечка“ е първото предложение на компанията и се отличава със солиден изцяло пянен дизайн с твърдо усещане (7). Под покритието Celliant, Bear Bear има три слоя:

 • 2 инча графитна гел, напоена с мемори пяна
 • 2 инча преходен пенопласт
 • 6 инча основен пенопласт

В този дизайн слоят от мемори пяна осигурява съобразена подкрепа за точките на натиск, а неговата инфузия на гел помага в борбата срещу задържането на топлина. Преходният слой от пенопласт спира излишното потъване в леглото, което може да бъде неудобно и да натовари сърцевината на опората. Пенопластът в долната част на Матрака Мечка предлага надеждна основа и помага да се задържат краищата на матрака.

Bear Pro е друг изцяло дунапренен матрак със средно твърдо усещане (6), но този модел има четири интериорни слоя:

 • 1 инч медна пенопласт
 • 1,5 инча гел-влива мемори пяна
 • 2,5 инча преходен пенопласт
 • 7 инча основен пенопласт

Медта се влива в горния слой, за да се възползва от нейните антимикробни и регулиращи температурата свойства, а напоената с гел мемори пяна увеличава способността на леглото да се съобразява с тялото и да насърчава подравняването на гръбначния стълб. В същото време преходните и основни слоеве от пенопласт придават на леглото надежден дизайн и жива ограда срещу усещането, че се забива в матрака.

Отличителният дизайнерски подход на Bear Hybrid е очевиден в неговата вътрешна конструкция. Този матрак има пет компонента:

 • 2 инча вдъхнал гел пенопласт, ватиран в капака
 • 2 инча пенопласт
 • 1 инч преходен пенопласт
 • 8-инчови намотки с джоб
 • 1 инчов основен пенопласт с висока плътност

Мечкият хибрид има усещане за средна твърдост (6), а отскачането му от комбинацията от бобини и отзивчив пенопласт помага на траверсите да не се потопят твърде далеч в матрака. Подсиленият периметър в опорната сърцевина подобрява ръбовата опора на Bear Hybrid, а нанесеният с гел горен слой, заедно с намотките, позволяващи въздушен поток, улесняват стабилното регулиране на температурата.

Нектар

Водещият продукт на Nectar Sleep е матракът Nectar, който е намерил значителна популярност сред онлайн купувачите на матраци. Силна страна на матрака Nectar е способността му да предоставя много от предимствата на пяната с памет, без да става жертва на потенциалните й недостатъци. Тази цел се постига до голяма степен благодарение на конструкцията на матрака.

Покритието на Nectar е направено с Tencel, плат, произведен с помощта на дървесна маса от евкалиптови дървета. Tencel се чувства гладко и ефективно отвежда влагата от тялото, за да предпази траверсите от събуждане горещи и изпотени. Под капака на Tencel има четири слоя:

 • 1 инч гел вливаща се мемори пяна, ватирана в капака
 • 3 инча гел вливаща се мемори пяна
 • 1,75 инча адаптивна Hi Core пяна с памет
 • 5,25 инча основен пенопласт с плътност 2,2 PCF

С почти 5 инча мемори пяна, Nectar осигурява стабилно облекчаване на налягането и изолация на движението. Адаптивната Hi Core пяна с памет, формулирана от Nectar, се противопоставя на дълбокото увисване и бавното отскачане на традиционната пяна с памет, позволявайки на матрака да има средно твърдо усещане (6) и да предотврати усещане, подобно на живи пясъци. Гелът, включен в горните два комфортни слоя, помага в борбата с натрупването на топлина, а основната пяна с висока плътност подобрява здравината и издръжливостта.

За да разширят продуктовата си линия, Nectar пусна на пазара матрак Lush, друга опция от пяна, която има модифицирана вътрешна конструкция. Както при матрака Nectar, Lush има дишаща покривка Tencel. От вътрешната страна има три слоя:

 • 3 инча гел вливаща се мемори пяна с компонент Aquacool и плътност 3,5 PCF
 • 2 инча пенопласт Energex с плътност 2,5 PCF
 • 7 инча основен пенопласт

В Lush, най-горният слой от нанесена с гел пяна има специално проектирана централна секция (Aquacool), изградена за разсейване на топлината. Този слой мемори пяна допринася за правилното подравняване на гръбначния стълб и намалява движението, прехвърляно от едната страна на матрака към другата. Вторият слой е пяна Energex, пенополиуретанова пяна, която подобрява отзивчивостта на леглото и служи като мост към дебелата и надеждна опорна сърцевина.

Средни оценки на клиентите

Едно от предимствата на онлайн пазаруването е, че е много по-лесно да намерите коментари от други хора, които вече са закупили и изпробвали даден продукт. В индустрията за матраци тези отзиви на клиенти могат да хвърлят светлина върху това как един матрак се задържа спрямо пазарните му претенции.

Въпреки че онлайн рецензиите могат да бъдат полезен ресурс, не всички от тях са създадени равни. Проверените отзиви са по-надеждни, тъй като знаете, че идват от клиент, който действително е закупил матрака. На всичкото отгоре купувачите трябва да не забравят да вземат отзиви с известна доза сол, ако са били стимулирани от компанията за матраци. И накрая, въпреки че е изкушаващо да погледнете само общия резултат за преглед, най-добрият залог е да прочетете някои от пълните отзиви, тъй като това може да предложи по-голяма представа за силните и слабите страни на матрака, които може да са най-подходящи за вашите нужди.

В случая с Bear, Bear Bear и Bear Hybrid имат значително повече отзиви от по-новия Bear Pro. Същото важи и за матрака Nectar спрямо Nectar Lush. Сайтът на Nectar комбинира отзивите за двата модела, но по-голямата част от отзивите са за матрака Nectar. Като цяло преобладаването на рецензенти изразява удовлетворение от предложенията както от Мечка, така и от Нектар.

Модел Среден рейтинг
Мече матрак 4.7 / 5
Bear Pro 4.8 / 5
Мечешки хибрид 4.8 / 5

Модел Среден рейтинг
Нектар матрак
Нектар Lush

Оценки в дълбочина

Правенето на добре информиран избор между матраците Bear и Nectar или каквито и да било матраци в този смисъл изисква да знаете какво да търсите. За съжаление, маркетингът на матраци и рекламата понякога може да накара купувачите да откъснат поглед от топката. Някои елементи на изпълнението на матрака са най-пряко свързани с удовлетвореността на клиентите; фокусирайки се върху тях и кои от тях са най-важни за вас, може да ви помогне да изберете най-добрия си матрак.

 • Устойчивост: Трайният матрак означава по-добър сън, финансови спестявания и липса на необходимост да преминавате отново през процеса на закупуване на матраци в скоро време. Ако леглото започне да се износва, то няма да поддържа тялото ви правилно, така че изборът на матрак с качествени компоненти може да бъде истински тласък за дългосрочния ви сън. Матраците с добре обмислена конструкция и плътни материали имат най-доброто дълголетие.
 • Изолация на движението: Прехвърлянето на движение е начинът, по който описваме усещането, когато можете да почувствате как леглото се разклаща или движи, когато партньорът ви в леглото се мята и обръща или става от леглото. Изолацията на движение, която е най-висока при матраците с мемори пяна, е обратното и задържа движението на всеки спален шкаф отстрани. Това очевидно е най-полезно за двойки или хора, които споделят леглото си с по-големи кучета, и е особено важно за всеки, който установи, че се разбърква лесно буден през нощта.
 • Секс: Освен подкрепата за добър сън, матракът може да допринесе за активен сексуален живот. Интимните занимания често се прекъсват от бързи движения, а матракът трябва да има достатъчно амортисьори, за да предотврати силно въздействие върху леглото, като в същото време улеснява движението по повърхността му. Този баланс се постига най-добре, когато матракът отскочи; без отскачане, има по-голям шанс да се почувствате заседнали в леглото, особено ако има плюшено усещане.
 • Неутралност на температурата: Дори хората, които обичат да се уютят, не искат да се събудят в пот. Някои дизайни на матраци и материали водят до задържане на топлина около тялото и в матрака и това може да бъде основен проблем за тези, които вече са склонни да спят горещо. Прегряването най-често се причинява от много плюшени и контурни матраци – особено тези, изработени с традиционна мемори пяна – които обграждат тялото и ограничават охлаждащия въздушен поток от достигането до кожата. В матрака могат да бъдат включени специални характеристики или материали, които да му помогнат да поддържа неутрална температура.
 • Облекчаване на налягането: В зависимост от формата на тялото и позицията ви на сън, някои области на тялото могат да бъдат по-податливи на болки и болки. Това може да се случи от рязък удар с матрака или липса на гръбначна опора. Честите области на болка включват долната част на гърба, бедрата и раменете. Матрак, който може да амортизира ставите и контура към тялото и да приспособи гръбначния стълб, може да облекчи натиска и да направи съня по-спокоен и по-малко болезнен.
 • Изпускане на газове: Когато матракът е подготвен за изпращане в леглото, той се компресира и опакова в пластмаса скоро след производството. Остатъчните летливи органични съединения (ЛОС) от производството могат да бъдат задържани в пластмасата, така че когато отворите опаковката, тези ЛОС могат да бъдат освободени (изгазени). ЛОС не са вредни за вашето здраве, но те могат да издават забележима миризма. Материалите от пяна са склонни да имат най-много миризма, особено ако са с по-нискокачествена пяна, но дори и при лошо отделяне на газове, миризмата обикновено изчезва в рамките на седмица.
 • Лесно движение: Дизайнът на матрака и неговите материали помагат да се определи колко лесно е да се движите по леглото, независимо дали става дума за незначителна корекция в позата на съня ви или изцяло за ставане и излизане от леглото. Ако матракът е плюшен и има минимален отскок, има по-голям риск той да има усещане за жив пясък, с което всяко движение отнема сериозни усилия. Напротив, средните или по-твърди легла с много подскачащи улесняват придвижването върху матрака лесно и плавно.
 • Поддръжка на ръба : Много траверси гравитират към периметъра на матрака си през нощта, а някои хора искат да седнат на ръба на матрака си, докато обуват обувките си или по друг начин се подготвят за влизане или излизане от леглото. Ако матракът има слаби ръбове, тези действия могат да накарат човек да се чувства неподкрепен или дори да падне от леглото. Този проблем със слабата опора на ръба обикновено е най-силно изразен при легла, които са много меки и имат дълбока компресия в своите комфортни слоеве. Матраците с подсилени ръбове, включително много хибриди, осигуряват по-здраво усещане, което придава на матрака здравина по цялата му повърхност.

Мечка

Мече матрак Bear Pro Мечешки хибрид
Твърдост Фирма (7) Средна фирма (6) Средна фирма (6)
Трайност 3 /5 3 /5 3 /5
Изолация на движението 4 /5 4 /5 3 /5
Секс 3 /5 3 /5 4 /5
Спи спокойно 3 /5 3 /5 4 /5
Облекчаване на налягането 4 /5 4 /5 3 /5
Изпускане на газове 2 /5 2 /5 4 /5
Лесно движение 3 /5 3 /5 4 /5
Поддръжка на ръба 2 /5 2 /5 3 /5

Нектар

Нектар матрак Нектар Lush
Твърдост Средна фирма (6) Среден (5)
Трайност 3 /5 3 /5
Изолация на движението 5 /5 4 /5
Секс 2 /5 2 /5
Спи спокойно 3 /5 3 /5
Облекчаване на налягането 4 /5 4 /5
Изпускане на газове 3 /5 3 /5
Лесно движение 2 /5 3 /5
Поддръжка на ръба 3 /5 2 /5

Задълбочено ценообразуване

Въпреки че има множество променливи, върху които да размишлявате, когато правите покупка на матрак, няма как да заобиколите долния ред. Намирането на матрак, който отговаря на вашия бюджет, е от съществено значение, но няма проста формула, която да диктува какво струва матракът. Вместо това цената може да се промени въз основа на няколко фактора:

 • Видът и качеството на материалите
 • Дебелината на матрака и отделните му слоеве
 • Използването на специални или екологични материали
 • Добавянето на уникални характеристики или елементи на дизайна
 • Мястото, където е направен матракът (в САЩ или друга държава)

Не забравяйте, че цената на стикера за матраци е отправна точка; в повечето случаи отстъпките от промоции или разпродажби ще свалят цените на дребно, изброени в следващите таблици.

Мечка

Мече матрак Bear Pro Мечешки хибрид
Близнак $ 595 $ 895 1095 долара
Twin XL $ 695 $ 995 $ 1,295
Пълна $ 895 1195 долара $ 1495
Кралица $ 995 $ 1,295 $ 1695
Крал 1195 долара $ 1495 $ 1,995
Калифорнийски крал 1195 долара $ 1495 $ 1,995

Вземете 25% отстъпка от вашата поръчка от Bear. Код за употреба: SF25

Нектар

Нектар матрак Нектар Lush
Близнак $ 499 1099 долара
Twin XL 569 долара 1149 долара
Пълна $ 699 $ 1349
Кралица $ 799 $ 1499
Крал $ 999 1,799 долара
Калифорнийски крал $ 999 1,799 долара

Вземете безплатни аксесоари на стойност 399 долара при всяка покупка на матрак.

Матракът с най-ниска цена, предлаган от тези две компании, е Матракът „Мечка“, който има много конкурентна ценова точка, която се предлага в по-ниски от повечето легла с пяна със слой от мемори пяна. Докато цената на стикера на Nectar е по-висока, компанията има тенденция да предлага значителни отстъпки, които могат да направят цената му подобна на цената на мечешкия матрак.

Bear Pro е следващата най-достъпна опция и предлага някои допълнителни функции без огромен скок на цената. Nectar Lush носи по-висока цена, въпреки че може да си струва за купувачи, които искат дебел комфортен слой, който има както мемори пяна, така и пяна, подобна на латекс (Energex).

Bear Hybrid има цена на стикер, която е малко по-ниска от Nectar Lush. Средно хибридите са склонни да струват повече от леглата с изцяло пяна, но Bear Hybrid има относително ниска цена в сравнение с подобни модели, предлагани от други онлайн марки.

Като цяло, докато Bear има тенденция да има предимство въз основа на своята цена на дребно, MSRP цена, и двете марки предлагат солидна стойност. Техните продукти имат конкурентни цени, особено като се имат предвид някои от техните висококачествени компоненти като текстил Celliant или дебели слоеве мемори пяна.

Опити, гаранция и доставка

В допълнение към намирането на подходящия матрак за вашия комфорт и нужди от поддръжка, вие ще искате да се уверите, че разполагате с цялата логистика за закупуване на матрак от Bear или Nectar. Онлайн пазаруването на матраци може да включва различни правила, отколкото ще намерите в магазините за тухли и хоросан, а този раздел представя ключовите теми и как те се прилагат в случая с тези две марки.

Доставка

Безплатната доставка обикновено е включена, когато купувате матрак онлайн. Стандартната доставка включва компресиране на матрака, запечатване в пластмаса и доставяне до входната врата в картонена кутия. Матракът не се поврежда по никакъв начин при компресиране и веднага след като бъде изваден от опаковката, той започва да възвръща пълния си размер. Всичко, което трябва да направите, за да инсталирате матрака, е да носите кутията вътре, да извадите матрака и внимателно да отрежете пластмасата. От съображения за безопасност най-добре е двама или повече души да вдигнат кутията и да позиционират матрака.

Някои марки предлагат доставка с White-Glove, което означава, че екип от хора идва в дома ви, за да инсталира новия ви матрак и да изтегли стария ви. Тази услуга често се предлага срещу допълнително заплащане и може да не се предлага на всички места.

Носете политики за доставка

И за трите си матрака Bear предоставя безплатна стандартна доставка до съседните 48 щати и Канада. За клиенти в Аляска и Хавай стандартната доставка се заплаща допълнително.

Доставката на White-Glove за матраци Bear се предлага само в съседните щати в САЩ. Инсталирането само на матрак Bear носи цена от $ 100. Инсталирането плюс изваждането на стар матрак струва 150 долара.

Политики за доставка на нектар

Nectar включва безплатна доставка за своите матраци до адреси в съседните САЩ. За доставки до Аляска и Хавай се прилага допълнително заплащане.

Доставката на White-Glove за всеки матрак Nectar се предлага срещу заплащане от $ 149 и включва както инсталиране на Nectar, така и премахване на стар матрак.

Пробен период и връщане

Някои хора се притесняват да си купят матрак онлайн, когато нямат възможност да го усетят лично. За да разрешат тази загриженост, онлайн продавачите почти винаги предоставят пробен период за сън, което е вид политика за връщане, която позволява на клиентите да изпробват матрака с възможност да го върнат, ако не им хареса. Повечето опити за сън продължават поне 100 нощи и предлагат безплатни връщания и пълно възстановяване.

Политика за изпитание и връщане на Bear Sleep

За всички матраци от Bear клиентите имат 100 нощувки, за да опитат матрака в собствения си дом. Налице е пълно възстановяване на сумата, ако не сте доволни, но компанията изисква да запазите матрака в продължение на 30 нощи като период на пробив, преди да започнете връщане.

Политика за изпитание и връщане на Nectar Sleep

Целогодишното изпитание на Nectar за сън е едно от най-дългите в бранша. Компанията изисква да тествате матрака в продължение на 30 нощи и след първите 30 нощи започва 365-нощният прозорец за връщане. Това позволява на клиентите за продължителен период да изпробват или матрака Nectar, или Nectar Lush с опцията да получат пълно възстановяване на сумата, ако не са доволни от него.

Гаранция

Гаранцията на матрака осигурява прибягване в случай, че нещо неочаквано се обърка и матракът се повреди преждевременно. Тези гаранции покриват дефекти в материалите и изработката, но не покриват случайни повреди (като разливи или злополуки с домашни любимци) или нормално, постепенно износване. Важните аспекти на гаранцията включват както колко дълго тя продължава („срокът“), така и задълженията на компанията, ако има дефект („средство за отстраняване“).

Гаранция за мече матрак

Матракът Bear и Bear Pro имат 10-годишна гаранция, покриваща дефекти в материалите и производството. Гаранцията за матрака обаче продължава само една година. Тези гаранции предвиждат ремонт или подмяна, ако има дефект, но клиентът трябва да заплати транспортните разходи.

Bear Hybrid има 20-годишна гаранция, с изключение на капака, който има едногодишна гаранция. През първите десет години Bear ще ремонтира или замени дефектен матрак, а клиентът плаща само разходите за доставка. През годините от 11 до 20 клиентите трябва да заплатят пропорционално такса за гаранционното средство, което започва от 50% от първоначалната покупна цена през година 11 и се увеличава с 5% годишно.

Гаранция за матрак Nectar

Nectar предлага Гаранция завинаги, която осигурява покритие за дефекти, докато притежавате матрака. През първите 10 години Nectar ще замени дефектен матрак без разходи за клиента. Nectar покрива разходите за доставка през този период. Започвайки от 11-та година, Nectar ще ремонтира или замени матрака, а клиентът е отговорен за такса за доставка в размер на 50 щ.д. Тази такса за доставка се отказва от компанията, ако се потвърди, че матракът има дефект.

Гаранция Доставка
10 години, ограничено Безплатно до съседни САЩ

Гаранция Доставка
Живот, ограничен Безплатно до съседни САЩ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *