Menu Close

Bear vs. Purple – Сравнение на Матраци

Bear и Purple са две онлайн компании за матраци, които се радват на метеоричен ръст на популярността през последните няколко години. Всяка компания предлага изцяло пяна и хибридни модели със специални функции, които се харесват на купувачите, които търсят отстъпка от нормата. И двете компании са се разклонили и на различни други продукти за сън, като рамки за легло и възглавници.

Purple е забележителен с използването на Purple Grid, хипереластичен полимер, който се огъва и огъва, за да осигури иновативно облекчаване на налягането. Освен своя флагман Purple Mattress, Purple също така продава Purple Hybrid и Purple Hybrid Premier матраци, които комбинират Purple Grid с джобно сердечник за намотки.

Bear насочва своите матраци към хора с активен начин на живот. Компанията включва специални пяни, както и технология Celliant във всичките си покривала за матраци с цел да помогне за ускоряване на възстановяването на мускулите и тъканите. Текущата гама матраци на Bear включва изцяло дунапренен матрак Bear, малко по-сложния Bear Pro и Bear Hybrid.

Ако търсите нов матрак, Bear и Purple са достойни претенденти. Съставихме пълен преглед на матраците Purple vs. Bear, включително спецификации, цени, рейтинги на спалните и други, за да ви помогнем да усъвършенствате матрака, който е най-подходящ за вашите нужди.

Бърз поглед

Работили сме усилено, за да ви покажем кои матраци са най-подходящи за вас. Вижте нашите пълни ръководства за матраци, изброени по-долу!

Ценови диапазон (Queen)
$ 995 – $ 1695 $ 1,099 – $ 2,999
Опции за твърдост
Средна фирма (6), фирма (7) Средно (5), Средно твърдо (6)
Отличителни характеристики
 • Celliant покритие, предназначено да насърчи възстановяването на мускулите и тъканите
 • Силно облекчаване на налягането от множество слоеве пяна
 • Налични са множество профили
 • Хипереластичната полимерна решетка осигурява уникално облекчаване на налягането
 • Изключително регулиране на температурата
 • Отзивчива повърхност, която изолира най-много прехвърляне на движение
Модели
Пробен период и гаранция
100-дневен пробен период на сън, 30-нощен задължителен период на пробив
10-годишна гаранция (Bear Mattress, Bear Pro), 20-годишна гаранция (Bear Hybrid)
100-дневен пробен период на сън, 21-нощен задължителен период на пробив
10-годишна ограничена гаранция
Обслужване на клиенти
A- A +

Вземете 25% отстъпка от вашата поръчка от Bear. Код за употреба: SF25

Читателите на SleepFoundation получават най-добрата цена за Лилави матраци.

Опции за оразмеряване и тегло

Преди да настроите сърцето си за определен модел матрак, добре е да помислите как ще се впише в съществуващата настройка на спалнята. Основните моменти, които трябва да се имат предвид, са размерът, височината и теглото на матрака.

Повечето производители на матраци продават своите матраци в шест стандартни размера: двойни, двойни XL, пълни, кралица, крал и калифорнийски крал. Някои компании предлагат и разделен кралски размер, който може да позволи на двойките да адаптират всяка страна на леглото според личните си предпочитания за комфорт.

Тежкият матрак може да е проблем по време на първоначалната настройка и винаги, когато трябва да го завъртите или обърнете. Хората, които очакват често да се движат, може да предпочетат матрак, който тежи по-малко и е по-лесен за придвижване. Тежестите, дадени по-долу, са за матрак с кралица.

Височината на матрака се диктува от слоевете вътре, така че ще трябва да прецените дали ползите от конструкцията на матрака оправдават профила на матрака за вас. Много хора намират по-лесно да влизат и излизат от леглото, когато матракът е по-високо от земята, но е важно да се отбележи, че това се влияе и от височината на основата или рамката на леглото. По-дебелите матраци може да се нуждаят от монтирани листове с дълбок джоб, което може да представлява допълнителна инвестиция.

Мечка

Лилаво

Височина
Опции за размер
10 “
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King
Височина
10 “
Опции за размер
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

Височина
Опции за размер
9,5 “
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, Split King, California King
Височина
9,5 “
Опции за размер
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, Split King, California King

Височина
Опции за размер
12″
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King
Височина
12″
Опции за размер
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

Височина
Опции за размер
11 “
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, Split King, California King
Височина
11 “
Опции за размер
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, Split King, California King

Височина
Опции за размер
14 “
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King
Височина
14 “
Опции за размер
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

Височина
Опции за размер
12 “, 13”
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, Split King, California King
Височина
12 “, 13”
Опции за размер
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, Split King, California King

Подобно на много производители, Bear и Purple предлагат целенасочена селекция от изцяло пяна и хибридни модели, предназначени да се харесат на голямо разнообразие от купувачи. Bear се фокусира повече върху своите изцяло пяна и предлага само един хибриден модел. За разлика от тях, Purple има само една опция изцяло пяна и три хибридни опции, като се вземат предвид 12-инчовите и 13-инчовите версии на Hybrid Premier.

Тежестите на матраците са сравними за изцяло пяна и хибридни модели, като хибридните модели тежат повече поради джобовите бобини. Клиентите на Purple Hybrid Premier трябва да отбележат, че матракът е доста тежък, което може да го направи неудобен за придвижване.

Що се отнася до оразмеряването, матраците Bear се предлагат във всички стандартни размери. Клиентите могат да избират между стандартен 10-инчов и по-висок 12-инчов изцяло дунапренен матрак или 14-инчов хибриден матрак. Този диапазон от дебелини може да бъде привлекателен за тези, които предпочитат легло с по-висок профил.

Purple не предлага редовен размер на двойни за своите хибридни модели, което може да е проблематично за хора, които вече имат двойна рамка на леглото. Всички матраци Purple се предлагат в опция split split. Матраците Purple са малко по-нископрофилни, но все пак предлагат разнообразие от възможности за избор, особено при хибридните модели, които варират от 11 инча до 13 инча.

Вземете 25% отстъпка от вашата поръчка от Bear. Код за употреба: SF25

Читателите на SleepFoundation получават най-добрата цена за Лилави матраци.

Сравнение на строителството и материалите

Двете основни цели на матрака са да осигури подкрепа и облекчаване на натиска. За тази цел повечето матраци са изградени с един или повече комфортни слоя върху опорна сърцевина.

Както подсказва името, комфортните слоеве са отговорни преди всичко за усещането за повърхност на матрака. Материалите, които често се използват в комфортни слоеве, включват мемори пяна, пенопласт, латекс, микронамотки и влакна като вълна или памук. За разлика от това опорните ядра обикновено са направени от по-здрави материали като пенопласт с висока плътност, по-твърд латекс или намотки в джоб.

Матраците могат да бъдат групирани в няколко категории според използваните материали в комфортните и поддържащи слоеве. Матраците от даден тип обикновено споделят някои характеристики поради общата им конструкция. Въпреки това, отделните модели също могат да се различават значително в зависимост от техния уникален дизайн и качеството на техните материали.

Флагманските матраци Bear и Purple се считат за изцяло дунапренени матраци, тъй като опорните им ядра са направени с пенопласт с висока плътност. И двете компании също произвеждат хибридни матраци, които се състоят от един или повече комфортни слоя върху джобна намотка.

Мечка

В допълнение към осигуряването на облекчаване на налягането и подкрепа, матраците Bear са конструирани със специални пяни, които отвличат топлина от повърхността на матрака.

Освен това всички матраци Bear имат покритие, което включва влакна Celliant, които са проектирани да отразяват телесната топлина обратно на траверса под формата на инфрачервена енергия. Това има за цел да ограничи задържането на топлина и да ускори възстановяването на мускулите след тренировка.

Мече матрак

Оригиналният матрак Bear има директен дизайн с три слоя, включително:

 • 2 инча графитна гел, напоена с мемори пяна
 • 2 инча преходен пенопласт
 • 6-инчова основа от пенопласт с висока плътност

Проектирани с мисъл за спортисти, графит-гел инфузиите помагат да се отдели топлината от спящия. Леглото има твърдо усещане и леко контури, за да намали точките на натиск, като същевременно предлага известна реакция за по-лесно движение.

Bear Pro

The Bear Pro е стъпка нагоре от оригиналния матрак Bear, с допълнителен слой меден пенопласт отгоре:

 • 1 инч медна пенопласт
 • 1,5 инча гел-влива мемори пяна
 • 2,5 инча преходен пенопласт
 • 7-инчово поддържащо ядро ​​от пенопласт с висока плътност

Медта е антимикробна и отвежда топлината далеч от повърхността на матрака, за да я охлади. Матракът е със средно твърдо усещане и е малко по-благоприятен от оригиналния матрак Bear.

Мечешки хибрид

The Bear Hybrid матрака има подобна конструкция в своите комфортни слоеве, но замества пенополистирол база с вкарани рулони:

 • 2 инча туфиран пенообразувател с гел
 • 2 инча пенопласт
 • 1 инч преходен пенопласт
 • 8-инчов слой намотки Quantum Edge
 • 1-инчова основа от пенопласт

Както при повечето хибридни матраци, джобовите бобини добавят отскок и подобряват поддържането на ръба. Те също така позволяват на топлината да излиза, като помага да се поддържа неутрална температура през цялата нощ. Подобно на Bear Pro, този матрак има средно твърдо усещане. Капитонирано покритие Celliant добавя първоначална амортизация.

Всички матраци Bear са сертифицирани от CertiPUR-US за ниско съдържание на летливи органични съединения (VOC). Bear Hybrid също притежава сертификат Greenguard Gold за ниски емисии. Въз основа на нашето тестване, матраците Bear трябва да имат средна продължителност на живота в сравнение с моделите със сходна цена. Bear не разкрива плътността на пените, използвани в матраците, което прави малко по-трудно преценката за качеството.

Лилаво

Purple е уникален с това, че използва хипер-еластична полимерна решетка вместо пенопласт в горния слой на всичките си матраци. Решетката се огъва в отговор на натиск, прилягайки плътно на траверса, за да облекчи точките на натиск. Освен това е силно дишащ, което прави температурната неутралност основна характеристика на лилавата матрачна линия. За да увеличите максимално потенциала на лилавата решетка, всички матраци Purple имат еластично покритие от вискоза и полиестер.

Лилав матрак

Оригиналният лилав матрак се отличава със слой от лилава решетка върху поддържаща сърцевина от пенопласт:

 • 2 инча лилава решетка
 • 3,5 инча преходен пенопласт
 • 4 инча пенопласт с висока плътност

Вместо да използва по-дебела опорна сърцевина от пенопласт, както при повечето матраци от пяна, Purple отдели повече място за преходния слой от пенопласт. Това осигурява по-непосредствена поддръжка на траверсите, след като те потънат през лилавата решетка, свеждайки до минимум прекомерното потъване в по-тежки части на тялото.

Лилав хибрид, хибриден премиер

The Purple Hybrid матрака замества ядрото на пенополистирол подкрепа с вкарани рулони:

 • 2 инча лилава решетка
 • 1 инч преходен пенопласт
 • 7,5-инчово поддържащо ядро ​​на бобина

Purple Hybrid предлага подобрена трайност и поддръжка в сравнение с оригиналния Purple. Джобните намотки също добавят изтласкване, улесняващо движението върху матрака.

В допълнение, Purple предлага на клиентите възможност за закупуване на Purple Hybrid Premier матрак с по-дебел слой Purple решетка. Клиентите на Purple Hybrid Premier могат да изберат или 3 инча, или 4 инча решетка от лилаво. Останалата част от матрака е идентична с Purple Hybrid.

По-дебелият слой Purple Grid може да бъде от полза за страничните траверси, особено тези, които тежат над 230 паунда, тъй като осигурява по-дълбоко облекчаване на натиска, за да се избегнат формиращите се точки в бедрата и раменете.

Purple използва пяна с висока плътност в поддържащите слоеве и Purple Grid е по-малко вероятно от мемори пяната да образува постоянни вдлъбнатини на тялото. Следователно, матраците Purple имат по-голяма от средната очаквана продължителност на живота. Това важи особено за хибридните матраци, тъй като бобините осигуряват трайна основа.

Оценки в дълбочина

Освен способността му да осигурява опора и облекчаване на налягането, има и няколко допълнителни фактора, които влияят върху работата на матрака. Тъй като комфортът е въпрос на лични предпочитания, може да откриете, че някои от тези фактори са по-важни за вас от други. Разбирането как всеки от следните елементи влияе на съня ви може да ви помогне да приоритизирате определени категории пред другите при избора на матрак.

 • Трайност: Колкото по-добро е качеството на материалите и дизайна, толкова по-дълго матракът може да осигури опора и облекчаване на налягането, без да започне да се разпада. По-качествените матраци могат да издържат 7 или 8 години, преди да се наложи да бъдат заменени. Намирането на матрак с компоненти, които могат да издържат на времето ще ви помогне да извлечете максимума от инвестицията си.
 • Изолация на движението: Изолацията на движение се отнася до способността на матрака да предотвратява усещането за движение от едната страна на леглото от другата страна. Материалите, които се придържат в тясно съответствие, като мемори пяна или Purple Grid, са склонни да се представят най-добре в това отношение и могат да помогнат за свеждане до минимум на прекъсванията за двойки.
 • Секс: Повечето хора се съгласяват, че най -добрият матрак за секс има някакъв отскачащ ефект. Отзивчивите повърхности улесняват движението, като не позволяват на двойките да се чувстват заседнали в леглото. От друга страна, някои двойки предпочитат повърхност с известно сцепление, като пенопласт. Допълнителните качества, които са важни за секса, включват силна опора на ръба, температурен неутралитет и тиха повърхност.
 • Неутралност на температурата: Регулирането на температурата е особено важно за хора, които са склонни да прегряват, тъй като тялото е програмирано да спи по-спокойно, когато не е неудобно топло. Температурна неутралност може да бъде постигната с дишащи материали като латекс, памук и вълна или компоненти, които позволяват въздушен поток, като например вдлъбнато сердечник за намотка. Тъй като изцяло дунапренените матраци са склонни да улавят топлината, те обикновено се вливат с допълнителни охлаждащи материали като гел, графит или мед. Като общо правило, матраците, които се придържат къмблизо, улавят повече топлина около спящия, което е нещо, което трябва да имате предвид, ако сте горещ спящ.
 • Облекчаване на налягането: Една от основните цели на всеки матрак е да разпредели телесното тегло и да предотврати натрупването на налягане в спалното легло. Точките на натиск често се появяват, когато по-тежките части на тялото, като бедрата и раменете, влизат в продължителен контакт с по-твърдите слоеве на матрака. Те могат да бъдат облекчени чрез избор на матрак, който е в съответствие с изискванията, който омекотява чувствителните зони. Точното количество контури също може да помогне за намаляване на натоварването в областта на лумбалната област, което може да бъде уязвимо от натрупване на натиск в матраци, които са твърде твърди или прекалено меки.
 • Изпускане на газове: Много матраци издават миризма на „нов матрак“, когато пристигнат за първи път. Това е напълно нормално и не се счита за вредно, въпреки че може да причини дискомфорт за хора, които са чувствителни към миризма. Миризмата е най-често срещана при матраци от пенопласт и мемори пяна, където е резултат от изпускането на летливи органични съединения (ЛОС) във въздуха след освобождаване от кутията. Изпускането на въздуха от матрака в добре проветриво помещение може да помогне на миризмата да се разсее по-бързо.
 • Лесно придвижване: Матраци с плътно съобразени комфортни слоеве и бавна реакция на натиск могат да попречат на способността на спящия да сменя позициите си. Ето защо комбинираните траверси предпочитат да предпочитат по-отзивчиви матраци, като латексови или хибридни матраци. По-твърдите повърхности, които държат траверса “включен” вместо “вътре” в матрака, също могат да улеснят движението.
 • Поддръжка на ръбове: Не е необичайно матраците да се компресират значително по краищата. Това често се случва с плюшени матраци като модели с мемори пяна и проблемът може да се изостри при хора с тегло над 230 килограма. Слабата опора на ръба може да доведе до усещане за преобръщане и да затрудни или невъзможно да седне на ръба на леглото. Ако споделяте матрак с по-малък размер или ако предпочитате да спите в близост до ръба на леглото, обърнете внимание на матрак с подсилена подпора на ръба. Това може да бъде под формата на по-здрави намотки или обвивка от пяна по периметъра и по-често се среща в хибридни модели.

Въз основа на нашите изследвания и тестове, ние определихме рейтинги във всяка от следните категории за матраците Мечка и Лилавото, за да Ви помогнем да стесните избора си.

Мечка

Мече матрак Bear Pro Мечешки хибрид
Твърдост Фирма (7) Средна фирма (6) Средна фирма (6)
Трайност 3 /5 3 /5 3 /5
Изолация на движението 4 /5 4 /5 3 /5
Секс 3 /5 3 /5 4 /5
Спи спокойно 3 /5 3 /5 4 /5
Облекчаване на налягането 4 /5 4 /5 3 /5
Изпускане на газове 2 /5 2 /5 4 /5
Лесно движение 3 /5 3 /5 4 /5
Поддръжка на ръба 2 /5 2 /5 3 /5

Лилаво

Лилав матрак Лилав хибрид Лилав хибриден премиер
Твърдост Средна фирма (6) Средна фирма (6) Средно (5), Средно твърдо (6)
Трайност 3 /5 3 /5 4 /5
Изолация на движението 4 /5 4 /5 4 /5
Секс 4 /5 4 /5 4 /5
Спи спокойно 5 /5 5 /5 5 /5
Облекчаване на налягането 4 /5 3 /5 4 /5
Изпускане на газове 3 /5 4 /5 3 /5
Лесно движение 3 /5 5 /5 4 /5
Поддръжка на ръба 3 /5 4 /5 3 /5

Цени и оразмеряване

Цените на матраците варират в широки граници и понякога може да бъде трудно да се разбере защо един матрак е на цена толкова по-висок от друг. Освен това търговците на матраци предлагат чести отстъпки, което може да направи още по-сложно сравняването на цените по марки.

Докато матраците с по-високо качество често са по-скъпи, по-скъпите матраци не са непременно по-качествени. Тъй като матракът представлява значителна инвестиция, струва си да разберете какво се крие зад цената. Това са някои от основните определящи фактори:

 • Видът на матрака и използваните материали
 • Броят на слоевете и общата височина на матрака
 • Качеството на материалите и техните сертификати, като например дали са органични
 • Източникът на суровините и мястото, където е направен матракът
 • Патентовани материали и специални функции, които влияят на съня
 • Опции за доставка като доставка на White Glove или премахване на стар матрак

Разцъфтяващата онлайн индустрия за матраци породи богат избор от бюджети. Подредбата на матраците Bear има много разумни цени. Purple също има някои матраци на атрактивни ценови точки, но предлага допълнителни луксозни опции за тези, които са готови да се похарчат. И двете компании редовно предлагат отстъпки от препоръчаната цена на дребно.

Мечка

Мече матрак Bear Pro Мечешки хибрид
Близнак $ 595 $ 895 1095 долара
Twin XL $ 695 $ 995 $ 1,295
Пълна $ 895 1195 долара $ 1495
Кралица $ 995 $ 1,295 $ 1695
Крал 1195 долара $ 1495 $ 1,995
Калифорнийски крал 1195 долара $ 1495 $ 1,995
Разделен крал

Вземете 25% отстъпка от вашата поръчка от Bear. Код за употреба: SF25

Лилаво

Лилав матрак Лилав хибрид Лилав хибриден премиер
Близнак $ 649 Неприложимо
Twin XL $ 749 $ 1,299 $ 1899 или $ 2499
Пълна $ 949 $ 1499 $ 2099 или $ 2699
Кралица 1099 долара $ 1,599 $ 2199 или $ 2999
Крал $ 1399 $ 1899 2699 долара или 3499 долара
Калифорнийски крал $ 1399 $ 1899 2699 долара или 3499 долара
Разделен крал $ 1498 $ 2598 $ 3798 или $ 4

Читателите на SleepFoundation получават най-добрата цена за Лилави матраци.

Ценовите точки на водещите матраци Bear и Purple попадат в средния диапазон за изцяло пянен модел, въпреки че оригиналният матрак Bear се накланя повече към долния край на този диапазон. Bear Pro има почти идентична ценова точка с Purple, което е разбираемо, като се има предвид, че и двата матрака имат собствени функции, които ги поставят над основния изцяло пянен модел.

По същия начин, хибридните модели Bear и Purple имат сходни цени и предлагат прилично съотношение цена-качество предвид качеството на техните материали и дизайн. Хибридните матраци са склонни да струват повече, но те предлагат по-голяма трайност и поддръжка. Това е особено привлекателно за лица, които тежат над 230 паунда.

Най-голямото разминаване в цената между матраците Bear vs Purple се получава при подходящо наречените модели Purple Hybrid Premier. И 12-инчовите, и 13-инчовите матраци Hybrid Premier имат луксозни етикети с цени, които отразяват по-дебелите слоеве на Purple Grid, което е уникален материал, който изисква по-висока цена.

Матраците Purple Hybrid Premier също се предлагат с безплатна доставка на White Glove и премахване на стар матрак. Тези услуги често струват над 100 долара при други производители, което прави това много добра сделка за клиенти, които се нуждаят от помощ при настройката на матрака си.

Опити, гаранция и доставка

Гаранция Доставка
10 години, ограничено Безплатно до съседни САЩ

Гаранция Доставка
10 години, ограничено Безплатно до съседни САЩ

Доставка

Легло в кутия

Основен тласък за онлайн индустрията за матраци е способността да компресирате матраци и да ги свивате за доставка. Тези матраци тип „легло в кутия“ са по-евтини и по-лесни за транспортиране.

Повечето компании за матраци предлагат безплатна доставка в съседните САЩ и матраците обикновено пристигат на прага ви в рамките на няколко работни дни. Времето за доставка може да варира в зависимост от това дали матракът се доставя от чужбина или от производствен завод в САЩ

Настройването на матрака изисква преместване на кутията в стаята, където искате, внимателно отстраняване на кутията и пластмасовите слоеве и оставяне на матрака да се разшири. Може да е по-лесно да направите това с двама души.

И двете Purple и Bear предлагат безплатна доставка до съседните САЩ чрез FedEx Ground.

Доставка на бяла ръкавица

С доставката на White Glove, екип за доставка ще дойде и ще настрои матрака за вас. Клиентите, които изберат доставка на White Glove, обикновено могат да изберат и премахване на стар матрак. Тъй като доставката на White Glove е по-ангажирана, обикновено отнема повече време, заплаща се допълнително и може да не се предлага извън съседните САЩ

Purple предлага по желание доставка на White Glove за своите хибридни матраци. Тази услуга се предлага срещу допълнително заплащане за Purple Hybrid и е включена безплатно за Purple Hybrid Premier и всички модели над 150 паунда. Матраците King и California king Hybrid Premier се предлагат със задължителна доставка на White Glove поради допълнителното си тегло. Всички клиенти на White Glove могат също да поискат отстраняване на стар матрак по избор.

Bear предлага доставка на White Glove за допълнителни $ 100, плюс премахване на стар матрак за общо $ 150.

Доставка извън Съседните САЩ

Поръчките до Хавай, Аляска, Канада или други места извън съседните САЩ могат да наложат допълнителни такси за доставка, а поръчките може да отнемат повече време. Матраците може изобщо да не се купуват на тези места, а доставката на White Glove е рядкост.

Bear и Purple и двамата се изпращат до Аляска, Хавай и Канада срещу допълнително заплащане. Лилави матраци с тегло над 150 паунда не се предлагат за закупуване на Хаваите и в Аляска, тъй като са твърде тежки, за да бъдат изпратени с наземна доставка.

Се завръща

Честа практика е онлайн компаниите за матраци да предлагат изпитание за сън у дома от поне 90 нощи. По време на пробния сън, ако решите, че матракът не е подходящ за вас, можете да го върнете за възстановяване.

В повечето случаи компанията ще организира вземане и премахване на матрака. Върнатите матраци се рециклират или даряват за благотворителност. Докато повечето компании предлагат политика без риск, някои компании могат да изискват номинална такса за възстановяване или връщане на пратката.

Purple предлага 100-нощно изпитание за сън, но моли клиентите да изпробват матрака поне 21 нощи, за да се даде време на тялото да се адаптира към усещането за новия матрак. Вместо възстановяване на сумата, клиентите могат също да изберат да заменят матрака за друг модел Purple.

Bear също предлага 100-нощно изпитание за сън, със задължителен период от 30 нощувки. Клиентите, които желаят да сменят матрака за различен модел Bear, първо трябва да върнат матрака, след което да поръчат новия.

Гаранции

Гаранциите за матраци са предназначени да предпазват потребителите от производствени и производствени дефекти. Гаранционното покритие трябва да бъде включено без допълнително заплащане за първоначалните купувачи на нов матрак от оторизиран дилър.

Стандартната гаранционна продължителност на матрака е най-малко 10 години. През това време производителят обикновено ремонтира или подменя матрака по свое усмотрение. Някои гаранции са пропорционални, което означава, че след определен период от време клиентите ще бъдат частично отговорни за разходите за ремонт или подмяна на дефектен матрак.

Повечето гаранции покриват видими вдлъбнатини и цепене или пукнатини в пяната, както и дефекти в капака. За да важи за гаранционното покритие, повечето компании изискват матракът им да се използва с подходяща поддържаща основа. Гаранциите за матраци обикновено не покриват предпочитанията за комфорт, нормалното износване, петна, неправилна грижа или матраци с други признаци на злоупотреба. Дръжте прикрепените етикети на закона и вземете под внимание всички други изисквания, за да не анулирате гаранцията.

Bear предлага 10-годишна непропорционална гаранция за матраците Bear и Bear Pro и пропорционална 20-годишна гаранция за Bear Hybrid. Калъфите за матраци са подкрепени с отделна 1-годишна гаранция.

По същия начин Purple предлага 10-годишна непропорционална гаранция за всичките си матраци, с отделна 2-годишна гаранция за калъфите. И за двете компании клиентите трябва да покрият разходите за връщане на доставката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *