Menu Close

Layla Hybrid vs. DreamCloud – Сравнение на Матраци

Когато пазарувате за нов матрак, е важно да разгледате различни марки и модели, за да намерите най-добрия вариант за вас и вашия партньор. Сравнението-пазаруване ви позволява да определите как различните легла се подреждат по отношение на дизайн, цена и други фактори за закупуване. Ще разгледаме един до друг два матрака от водещи марки „легло в кутия“: Layla Hybrid и DreamCloud.

Флагманският матрак на Layla е реверсивно легло с мемори пяна с различно ниво на твърдост от всяка страна; за да регулирате твърдостта, просто обърнете матрака. Матракът Layla Hybrid – най-новият модел на компанията – взема своето признание от този водещ дизайн. Матракът разполага с комфортен слой от мемори пяна от всяка страна; едната повърхност предлага средно меко (4) усещане, а другата – твърдо (7) усещане. Всяка страна също съдържа преходен слой от пенопласт, докато вдлъбнатата опорна сърцевина на бобината се споделя между двете повърхности за сън. Като цяло Layla Hybrid е с дебелина 13 инча.

DreamCloud предлага два матрака, и двата са хибридни модели със средно твърдо усещане (6). Луксозният хибриден матрак DreamCloud – известен още просто като DreamCloud – включва капитониран калъф с мемори пяна. DreamCloud Premier има Euro-top с 2.5 инча мембрана с пяна за мека амортизация за малко по-добро усещане на повърхността. И двата модела включват също комфортни слоеве с мемори пяна, преходни слоеве от пенопласт и поддържащи ядра на намотки. DreamCloud е с дебелина 14 инча, а DreamCloud Premier е с дебелина 15 инча.

Моделите Layla Hybrid и DreamCloud споделят някои структурни прилики и са спечелили сравними оценки в няколко от нашите категории за спални места, но има и някои забележими разлики между тези легла. Ще разгледаме по-подробно как матраците се сравняват по отношение на цена, конструкция и производителност.

Бърз поглед

Работили сме усилено, за да ви покажем кои матраци са най-подходящи за вас. Вижте нашите пълни ръководства за матраци, изброени по-долу!

Ценови диапазон (Queen)
$ 1699 $ 1,199 – $ 1399
Опции за твърдост
Средно мек (4), твърд (7) Средна фирма (6)
Отличителни характеристики
  • Обратимата конструкция предлага две нива на твърдост
  • Вливани от мед контури от мемори пяна, без да улавя твърде много топлина
  • Дебел профил с покритие от смес от кашмир
  • Зонираните бобини минимизират потъването по ръбовете на матрака
Модели
Пробен период и гаранция
120-нощно изпитание
10-годишна гаранция
365-дневен пробен период
Доживотна гаранция
Обслужване на клиенти
A + Неприложимо

Вземете 200 долара от матрак Layla и 2 безплатни възглавници.

Читателите на SleepFoundation получават 200 долара от матрак DreamCloud.

Опции за оразмеряване и тегло

Винаги обмисляйте размера на матрака, преди да изберете модел. Повечето матраци, произведени днес, се продават в шест стандартни размера, включително двойни, двойни XL и пълни за самостоятелни траверси и кралица, крал и калифорнийски крал за тези, които споделят леглото. Някои матраци се продават в допълнителни размери, като опции за разделяне, предназначени за двойки, които използват регулируеми основи на леглото. Трябва внимателно да измерите размерите на спалнята си, преди да изберете размер – и, ако е необходимо, помислете за закупуване на нова пружина, фундамент или друга опорна система.

Дебелината също е важна. По-тънките матраци са малко по-твърди и някои хора обичат да спят по-близо до пода, докато по-дебелите матраци имат повече подплатени слоеве, които често ги правят по-меки.

И накрая, винаги трябва да имате предвид теглото, когато поръчвате матрак от марка легло в кутия. Тези компании изпращат матраци директно до прага ви, което означава, че ще трябва да го носите вътре и да го настроите сами.

Лейла

DreamCloud

Височина
Опции за размер
13 “
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King
Височина
13 “
Опции за размер
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

Височина
Опции за размер
14 “
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King
Височина
14 “
Опции за размер
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

Височина
Опции за размер
15″
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King
Височина
15″
Опции за размер
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

Layla Hybrid и двата модела DreamCloud се предлагат в шестте стандартни размера на матрака, но нито един от моделите не се предлага в сплит или други нестандартни размери.

На 94 паунда в кралски размери, на DreamCloud все още е малко по-тежък, но и сравнително лек в сравнение с други хибридни модели. DreamCloud Premier тежи малко повече в размер на кралица от 99 паунда, но това все още се счита за леко за хибрид. Layla Hybrid, който тежи 115 килограма със същия размер, е по-сравним със средния хибрид по отношение на теглото.

Layla Hybrid е с дебелина 13 инча, което го прави високопрофилен матрак. DreamCloud и DreamCloud Premier са с дебелина съответно 14 инча и 15 инча. И трите модела са подходящи за хора, които предпочитат да спят на по-високи матраци, но DreamCloud Premier предлага най-дебелия профил. Ако предпочитате матраци със среден или нисък профил, може да помислите изцяло за различен модел.

Вземете 200 долара от матрак Layla и 2 безплатни възглавници.

Читателите на SleepFoundation получават 200 долара от матрак DreamCloud.

Сравнение на строителството и материалите

Съставът на материала оказва влияние върху много различни аспекти на матрака, включително колко мек или твърд е той, колко тясно се съобразява с тялото и дали се чувства подскачащ или не на повърхността. Разглеждайки спецификациите на конструкцията на матрака, можете също така да получите представа за това колко добре ще се представи матракът в категории като издръжливост, облекчаване на налягането, температурна неутралност и поддържане на ръба.

Повечето матраци, произведени днес, включват четири основни компонента: комфортни слоеве, които омекотяват тялото и осигуряват контуриране на повърхността; преходни слоеве, за да поддържате тялото си в равномерна равнина; поддържащи ядра за стабилизиране и подсилване на матрака; и покривало, което служи като бариера между леглото и тялото ви.

Ще разгледаме задълбочено отделните компоненти на матраците Layla Hybrid и DreamCloud.

Layla Hybrid

Layla Hybrid е реверсивен матрак. Едната страна на леглото е изградена с 2,5 инча мемори пяна с ниска плътност върху 2-инчов преходен слой от пенопласт. Тази страна има средно меко (4) усещане. Отсрещната страна разполага с 1,5 инча мемори пяна с ниска плътност и 1 инчов преходен слой. Тъй като тази страна има по-малко подложки, тя се чувства твърда (7).

И двата комфортни слоя от мемори пяна се вливат с мед, която е проектирана да помогне за минимизиране на натрупването на телесна топлина на повърхността. Ниската плътност на пяната също я прави по-дишаща от по-плътните мемори пяни, открити в други матраци. За преходния слой пенопластът е разделен на различни зони на твърдост. Това осигурява засилена подкрепа за долната част на гърба и бедрата и по-нежно усещане за областите на тялото, където носите по-малко тегло. Преходният пенопласт също се изрязва с канали за увеличаване на въздушния поток.

6-инчовото поддържащо ядро ​​на Layla Hybrid се състои от джобни намотки. По-дебелите намотки по периметъра минимизират потъването, когато седите или спите близо до краищата, докато по-тънките намотки почиват под тялото ви за добра опора без прекомерна скованост. За която и страна да използвате хибрида, противоположният комфорт и преходният слой ще подсилят намотките и ще действат като допълнителни опорни слоеве.

Капакът на Layla Hybrid е направен от смес от полиестер, вискоза и лайкра спандекс. Всяка надлъжна страна разполага с дръжки, за да ви помогне да носите матрака по-лесно, след като той бъде разширен до пълната си форма.

DreamCloud

DreamCloud започва с ватиран капак, който включва мемори пяна. Повърхността на матрака има усещане за плюш и омекотяване.

DreamCloud Premier има Euro-top, подплатен с мемори пяна. Евро-плотовете, по дефиниция, са пришити на едно ниво с ръбовете на матрака, за да създадат еднакъв външен вид; това ги отличава от върховете на възглавници, които са пришити към горната част на матрака и имат забележима междина на повърхността. Евро-топът на DreamCloud Premier създава плюшена повърхност, която очертава тялото. И двата модела DreamCloud се считат за средно твърди (6).

Всеки матрак включва и комфортен слой от напоена с гел мемори пяна. Подобно на медта, влята в слоевете пяна с памет на Layla Hybrid, този гел е предназначен да разсейва телесната топлина и да помага на матрака да заспи. Преходният слой от пенопласт с висока плътност подсилва мемори пяната и предпазва трапезите от потъване твърде дълбоко.

И двата матрака DreamCloud включват поддържащи ядра от индивидуално нагънати бобини, подсилени с основен пенопласт с висока плътност. Системите на бобините са зонирани, за да създадат повече армировка по периметъра.

DreamCloud и DreamCloud Premier са обвити в корици от смеси от кашмир. Кашмирът е силно дишащ материал, който също отвежда влагата от тялото ви. DreamCloud е с дебелина 14 инча, а DreamCloud Premier е с дебелина 15 инча; и двете се считат за високопрофилни модели.

Средни оценки на клиентите

Препоръчваме Ви да прочетете рейтингите на клиентите, преди да закупите матрак. Отзивите могат да помогнат за архивиране на претенции от производителя относно усещането и ефективността – или в много случаи да ги опровергаят. В този смисъл положителните и отрицателните отзиви са еднакво ценни.

Трябва също да имате предвид, че всеки преглед отразява личния опит на един или двама души. Може да се чувствате напълно удобно на матрак, който друг спящ абсолютно мрази, и обратно. Така че, докато насърчаваме да проверяваме отзиви за матраци, трябва също да помните, че те са субективни. Може да е най-полезно да потърсите отзиви от хора, които имат подобен тип тяло и се нуждаят като спален за вас. Повечето онлайн марки матраци показват отзиви за различни модели на своите уебсайтове, често на официалните продуктови страници на леглата.

Можете също така да се консултирате с независими организации за наблюдение като Better Business Bureau (BBB), което присвоява класове на независими компании въз основа на жалби на клиенти и отговор на компанията по тези въпроси.

Модел Среден рейтинг
Layla Hybrid 4,5 / 5

Модел Среден рейтинг
Матрак DreamCloud 4.6 / 5
DreamCloud Premier 4.6 / 5

Оценки в дълбочина

Въз основа на своята твърдост, дебелина и конструкция, матракът ще се представи добре в определени категории и по-малко в други. Ето защо разбирането как различните материали влияят на матрака е толкова важно при избора на нов модел.

Оценихме Layla Hybrid и DreamCloud за различни категории производителност и проучихме отзиви от проверени собственици на тези матраци. Нашите оценки за двата модела са изброени по-долу. Първо ще обясним значението на всяка категория изпълнение.

Трайност
Средният матрак ще работи в продължение на шест до осем години. В крайна сметка материалите ще започнат да омекват и целият матрак постепенно ще загуби опора, като в този момент може да забележите по-голямо отпускане и да развиете болки. Прекомерното потъване по краищата може също да гарантира нов матрак. Очакваната продължителност на живота на хибридите е от шест и половина до седем години, което е средно в сравнение с други видове матраци. Можете да запазите матрак до известна степен, като го завъртате глава до крак на всеки три до шест месеца.

Изолация
на движение Матрак ще реагира на тялото ви, когато влезете и излезете от леглото или промените позициите на съня. Моделите, които са силно отзивчиви и подскачащи – включително много хибриди – ще създадат пренос на движение, който се разпространява по повърхността. Този трансфер може да наруши съня на партньора ви, ако матракът е достатъчно пружинен. Други легла реагират по-бавно, позволявайки им да поемат движения и да изолират движенията от ваша страна на матрака.

Секс
Всяка двойка има различни нужди и предпочитания, но повечето предпочитат отзивчиви матраци за секс. Еластична повърхност насърчава лесни, неограничени движения, когато се движите през матрака. Матракът, който се съобразява малко, ще осигури добро сцепление, което позволява на вас и на партньора ви да запазите една позиция – но прекомерното потъване може да ви накара да се почувствате като да се биете с матрака. Освен това, здравата опора на ръба позволява на вас и вашия партньор да използвате цялата повърхност на леглото за любовни дейности.

Неутралност на температурата
Много хора спят горещо, независимо кой матрак използват. Въпреки това, някои легла са изградени от материали, които улавят топлината на тялото близо до повърхността и се чувстват прекалено топли. Други модели разполагат с по-дишащи материали, които насърчават въздушния поток и помагат на матрака да поддържа комфортна температура в сърцевината. Обикновено хибридите предлагат над средния температурен неутралитет благодарение на стабилна циркулация на въздуха през техните намотки. По-твърдите легла също са склонни да спят по-хладно, защото не потъвате толкова дълбоко, което води до по-голям повърхностен въздушен поток.

Облекчаване на натиска
Много спящи изпитват натиск, защото матракът им се чувства или прекалено мек, или твърде твърд. В идеалния случай матракът трябва да държи цялото ви тяло в равна, равномерна равнина, включително средната част, бедрата и други области, където много хора носят допълнително тегло. Позицията на сън също е важна. Страничните траверси обикновено се нуждаят от по-меки легла, за да омекотят телата си, да подравнят бодлите си и да облекчат точките на натиск. За спящите на гърба и стомаха едно по-твърдо и подкрепящо усещане гарантира, че те могат да усетят някакво контуриране на тялото, без да потъват твърде дълбоко.

Отделяне на газове
Докато откопчаете нов матрак, вероятно ще забележите някаква първоначална миризма. Това е известно като изпускане на газове и е доста често, особено при легла с пяна. Миризмите трябва да се разсеят за броени дни. По-специално хибридите са известни за кратък период на отделяне на газове, благодарение на спиралните системи, които доста бързо изхвърлят нежеланите миризми. Ако миризмите продължават след няколко дни, опитайте да поставите матрака в добре проветриво помещение за още ден-два.

Лесно движение
Ако вашият матрак има по-меко усещане и потъва малко, може да ви е трудно да се движите по повърхността. Много хора описват усещането като усещане в капан от матрака. Това може да затрудни и излезе от леглото и да предизвика дискомфорт при смяна на позициите на съня. Ако матракът е по-твърд и отзивчив, вероятно ще можете да се движите по повърхността много по-лесно – особено ако тежите повече от 230 килограма.

Поддържане на ръба
Трябва да се очаква поне малко потъване, когато седите по краищата на който и да е матрак. Някои обаче съдържат плътни и отзивчиви поддържащи материали, които осигуряват добро отблъскване и ви предпазват от прекалено дълбоко потъване. Повечето хибриди превъзхождат поддръжката на ръба благодарение на силните си намотки, особено ако опорните ядра са зонирани с по-дебели намотки по периметъра. Дебелината на намотките на леглото, както и общата дебелина на опорната сърцевина също са важни за поддържането на ръба.

Лейла

Layla Hybrid
Твърдост Обратимо: средно меко (4), твърдо (7)
Трайност 4 /5
Изолация на движението 4 /5
Секс 2 /5
Спи спокойно 3 /5
Облекчаване на налягането 4 /5
Изпускане на газове 4 /5
Лесно движение 3 /5
Поддръжка на ръба 3 /5

DreamCloud

Матрак DreamCloud DreamCloud Premier
Твърдост Средна фирма (6) Средна фирма (6)
Трайност 3 /5 3 /5
Изолация на движението 4 /5 4 /5
Секс 3 /5 4 /5
Спи спокойно 4 /5 4 /5
Облекчаване на налягането 4 /5 4 /5
Изпускане на газове 3 /5 3 /5
Лесно движение 4 /5 3 /5
Поддръжка на ръба 3 /5 4 /5

Цени и оразмеряване

Колко ще платите за нов матрак ще зависи от няколко фактора. Примерът за матрак е един пример, тъй като определени материали и дизайн повишават цената на леглото повече от други. Средният хибриден модел струва между 1600 и 2200 долара в размер на кралица, което е среден ценови диапазон в сравнение с други видове матраци. Размерът също е важен, тъй като по-малките размери обикновено струват стотици – ако не и хиляди – долари по-малко от по-големите размери. Освен това покупката на матрак онлайн обикновено ще ви спести малко пари, тъй като уеб базираните марки не се сблъскват със същите режийни разходи като магазините за матраци за тухли.

Не забравяйте да прочетете дребния шрифт относно политиките за доставка, връщане и гаранция на компания за матраци. Това може да ви помогне да избегнете допълнителни такси за доставка, такси за връщане, пропорционални разходи за подмяна на матраци и други разходи по пътя.

Лейла

Layla Hybrid
Близнак $ 1,299
Twin XL $ 1399
Пълна $ 1,599
Кралица $ 1699
Крал $ 1899
Калифорнийски крал $ 1899

Вземете 200 долара от матрак Layla и 2 безплатни възглавници.

DreamCloud

Матрак DreamCloud DreamCloud Premier
Близнак $ 1198 $ 1398
Twin XL $ 1,298 $ 1598
Пълна $ 1498 $ 1898
Кралица $ 1598 $ 1,998
Крал $ 1798 2298 долара
Калифорнийски крал $ 1798 2298 долара

Читателите на SleepFoundation получават 200 долара от матрак DreamCloud.

Ценовите точки на Layla Hybrid са наравно с повечето конкурентни хибриди от онлайн марки. DreamCloud и DreamCloud Premier и двете струват по-малко от Layla Hybrid, което води до под средните цени за тези модели.

И двете марки предлагат безплатна наземна доставка в съседните САЩ и нито една такса не връща такси за връщане на матраци по време на пробните периоди на сън. Ще разгледаме по-отблизо тези и други политики за клиенти на Layla и DreamCloud.

Опити, гаранция и доставка

Гаранция Доставка
10 години, ограничено Безплатно до съседни САЩ

Гаранция Доставка
Живот, ограничен Безплатно до съседни САЩ

Доставка

Layla и DreamCloud предлагат безплатна наземна доставка в рамките на съседния САЩ Layla таксува допълнителни такси за доставка за клиенти в Аляска, Хавай и Канада. DreamCloud не доставя извън САЩ, но начислява допълнителни такси за доставка за Аляска и Хавай.

За наземни доставки матракът ще бъде компресиран и изпратен в кутия директно до прага ви. Не се изисква да сте вкъщи, когато матракът пристигне, но ще трябва да носите кутията вътре и сами да настроите матрака. След разопаковането и премахването на пластмасовото покритие, вашият матрак веднага ще започне да се разширява – но му дайте 48 часа, за да достигне пълната си форма.

DreamCloud предлага и доставка на White Glove, която включва вътрешен монтаж на матраци срещу фиксирана такса от $ 149. За още 20 долара куриерите от White Glove ще премахнат съществуващия ви матрак и ще го транспортират за дарение или рециклиране. Layla не предлага опция за доставка на White Glove.

Се завръща

Онлайн брандовете са склонни да оперират малко – ако има такива – тухлени и хоросанни магазини или шоуруми, където можете да тествате матраци. За да ви дадат възможност да видите как се чувстват леглата им, преди да се ангажират с покупка, тези компании предлагат изпитания за сън, които обикновено продължават 90 нощи или повече. В повечето случаи ще получите пълно възстановяване на сумата, ако не сте доволни и компанията ще плати връщането на матрака ви.

Пробата за сън на Layla обхваща 100 нощи, което е типична дължина за марката bed-in-a-box. Това изпитание за сън включва задължителен период на пробив от две седмици, така че няма да можете да започнете връщане, докато не спите на матрака поне 14 нощи. Ако решите да върнете матрака преди изтичането на пробния период, Layla ще извърши пълно възстановяване – минус таксите за доставка, ако е приложимо – и ще изпрати куриери да изтеглят матрака от вашето жилище без допълнително заплащане.

365-нощното изпитание на DreamCloud за сън е едно от най-дългите в индустрията за матраци. Това изпитание изисква период от 30 нощувки. Както при Layla, DreamCloud ще осигури пълно възстановяване на сумата минус всички такси за доставка или White Glove, които могат да се наложат. Те също така ще плащат на куриерите да вземат матрака от вашето жилище и да го транспортират за дарение или рециклиране.

Гаранции

Гаранцията е писмено споразумение между производител на определени продукти и потребители, които купуват тези продукти. Гаранциите посочват, че производителят носи отговорност за продукти, които са дефектни или стават дефектни в рамките на определен период от време (известен като период на гаранционно покритие). Повечето матраци, продавани днес, идват с гаранции от 10 години или повече.

Layla Hybrid е подкрепена с 10-годишна гаранция. Тази гаранция е напълно непропорционална, което означава, че компанията ще покрие повечето такси за ремонт или подмяна, ако матракът стане дефектен в рамките на 10 години от първоначалната ви покупка. Клиентът може да носи отговорност за таксите за доставка, свързани с предявяване на гаранция.

DreamCloud предлага доживотна гаранция, която покрива матрака, докато запазите собствеността върху него. Тази гаранция също не е пропорционална. През първите 10 години DreamCloud покрива всички разходи за ремонт и подмяна при ремонт или подмяна на матраци, включително такси за транспорт и транспорт. След 10 години ще трябва да платите такса за доставка в размер на $ 50 всеки път, за да ремонтирате или смените матрака си.

Съгласно гаранцията на Layla, телесните отпечатъци на повърхността с размер 1 инч или по-дълбоки се считат за дефекти. Гаранцията на DreamCloud е малко по-различна; само отпечатъци от 1,5 инча или по-дълбоки ще изискват ремонт или подмяна. И двете гаранции покриват и производствени недостатъци, свързани с конструкцията на матрака. Други проблеми, като нормално износване или физически щети от злоупотреба или неправилна поддръжка, не се покриват от нито една от гаранциите.

Запомнете: гаранциите за матраци не могат да се прехвърлят. Само оригинални собственици, които купуват матрак директно от производителя или оторизиран търговец, ще получат гаранция. Тези, които купуват или получават матрака си от първоначалния собственик или неоторизиран търговец, не отговарят на условията за гаранционно покритие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector