Menu Close

Layla vs. Purple – Сравнение на Матраци

Тъй като има толкова много различни опции матраци, опитът да се оценят твърде много наведнъж може да бъде поразителен. Вместо това, много купувачи откриват, че най-добрият им залог е да направят два солидни избора и да ги направят чрез задълбочено сравнение между главите. В това ръководство съпоставяме Layla срещу Purple, за да видим как тези две известни марки се изправят една срещу друга.

Layla е изградила името си въз основа на специален дизайн, който използва напоена с мед мемори пяна и предлага подчертано усещане за твърдост от всяка страна на реверсивен матрак. Марката на Purple е изградена върху работата на собствената си Purple Grid, патентован хипер-еластичен полимерен материал, който е комфортният слой във всичките им матраци.

Както Layla, така и Purple започнаха работа само с един изцяло дунапренен матрак и сега разшириха своята привлекателност с хибридни матраци. Layla има две общо легла в продуктовата си линия, докато Purple има четири, включително две, известни общо като Purple Hybrid Premier, които са на по-високи цени, луксозни опции.

Като се има предвид качеството, което влиза в матраците от тези две компании, изборът между тях не е лесна задача. Познаването на всички подробности, които могат да оформят вашето решение, включително относно оразмеряването, ценообразуването, производителността, рецензиите и други, може да ви настрои да направите възможно най-добрия избор за новия си матрак.

Бърз поглед

Работили сме усилено, за да ви покажем кои матраци са най-подходящи за вас. Вижте нашите пълни ръководства за матраци, изброени по-долу!

Ценови диапазон (Queen)
$ 999 – $ 1699 $ 1,149 – $ 2,999
Опции за твърдост
Обратимо: средно меко (4), твърдо (7) Средно (5), Средно твърдо (6)
Отличителни характеристики
 • Обратимият дизайн осигурява гъвкавост на твърдост 2 в 1.
 • Вливаната от мед мемори пяна облекчава натиска от двете страни на матрака.
 • Пенопластът с технология за модификация на повърхността (SMT) се приспособява към тялото и предпазва от излишната мивка.
 • Иновативна и високоефективна система за комфорт Purple Grid осигурява едновременно облекчаване и отскачане на налягането.
 • Отлична температурна неутралност благодарение на добре проветривите слоеве.
 • Предлагат се множество модели с различна конструкция и ценови точки.
Модели
Пробен период и гаранция
120-нощно изпитание
Доживотна гаранция (матрак Layla), 10-годишна гаранция (Layla Hybrid)
100-дневен пробен период
10-годишна гаранция
Обслужване на клиенти
A + A +

Вземете 200 долара от хибриден матрак Layla и 2 безплатни възглавници.

Читателите на SleepFoundation получават най-добрата цена за Лилави матраци.

Опции за оразмеряване и тегло

Едно от първите неща, които трябва да вземете предвид при закупуването на нов матрак, е размерът на спалнята ви, какъв размер легло може да побере и количеството място за легло, от което наистина се нуждаете.

Легло, което е пълно или по-голямо, е необходимо за двойки и повечето хора, които наистина обичат да се разтягат. Но докато по-голямото легло може да означава повече пространство, за да се чувствате удобно, то може да създаде тясно усещане, ако спалнята ви е от по-малката страна.

Другите размери на матрака, за които си струва да помислите, включват височина и тегло. Комбинираната височина на вашия матрак и рамка на леглото играе роля за това колко лесно е да станете от леглото, което може да бъде важно съображение за хората с артрит или други ставни проблеми. Някои по-високи матраци изискват и специални монтирани чаршафи с изключително дълбок джоб. Що се отнася до теглото на матрака, може да не го забелязвате редовно, но когато дойде време да преместите леглото, това може да е голяма работа.

Лейла

Лилаво

Височина
Опции за размер
10 “
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King
Височина
10 “
Опции за размер
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

Височина
Опции за размер
9,5 “
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, Split King, California King
Височина
9,5 “
Опции за размер
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, Split King, California King

Височина
Опции за размер
13 “
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King
Височина
13 “
Опции за размер
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

Височина
Опции за размер
11 “
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, Split King, California King
Височина
11 “
Опции за размер
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, Split King, California King

Височина
Опции за размер
12 “, 13”
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, Split King, California King
Височина
12 “, 13”
Опции за размер
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, Split King, California King

Една от основните разлики в размера между матраците Purple и Layla е, че повечето предложения от Purple не се предлагат в двойни размери. Само оригиналният лилав матрак се предлага в класически близнак; останалите имат двойния XL като най-малък размер. Layla, от друга страна, предлага както своите матраци в двойна, така и в другите стандартни размери на матраци.

В другия край на спектъра с размери, Purple има специфична опция за закупуване на разделен матрак King, който е еквивалентен на два двойни XL матрака и е предназначен за използване с регулируема рамка на леглото. Въпреки че Layla не предлага директно този размер, клиентите, които търсят разделен крал, могат да закупят отделни двойни XL модели.

Матраците от Purple тежат значително повече от тези на Layla. За опциите с изцяло пяна, лилавият матрак е приблизително същата височина като матрака Layla, но тежи 30 килограма повече. Матраците Purple Hybrid и Hybrid Premier тежат между 7 и 50 паунда повече от Layla Hybrid. За клиенти, които очакват да се движат често, голямото тегло на матраците Purple може да е изключение.

Всички предлагани от тези компании матраци обикновено са с подобна височина, въпреки че хибридните предложения от двете компании са по-високи от изцяло дунапренените.

Вземете 200 долара от хибриден матрак Layla и 2 безплатни възглавници.

Читателите на SleepFoundation получават най-добрата цена за Лилави матраци.

Сравнение на строителството и материалите

Ако искате да направите наистина задълбочено сравнение на матраците Layla и Purple, е изключително важно да разгледате внимателно как са изградени тези легла. За всеки матрак изборът на материали и начинът, по който тези материали са наслоени, имат огромен ефект върху неговите характеристики и дълготрайност.

Лейла

А обратим твърдост дизайн е определяща черта на строителството на двата Лейла матрак и Хибрид Лейла. Докато повечето матраци са изградени с изчистена горна и долна част, тези легла осигуряват на клиентите гъвкавостта да използват и двете страни. Едната от страните е със средно меко (4) ниво на твърдост, а другата страна е твърда (7). Тази система за твърдост 2 в 1 е идеална за хора, които не са сигурни в оптималното си ниво на твърдост, а също така е чудесна за много тийнейджъри и млади хора, които може да имат променящи се нужди на твърдост, докато растат.

Матрак Layla

Оригиналният Layla Original Mattress е изцяло пяна с четири вътрешни слоя:

 • 3 инча медна мемори пяна (средно мека страна)
 • 2 инча 3-зониран пенопласт с технология за модификация на повърхността (SMT)
 • 4 инча основен пенопласт
 • 1 инч медна мемори пяна (твърда страна)

Капакът преминава през четирите страни и е направен с 66% полиестер, 30% вискоза и 4% поли-ликра. Той има комбинация от мекота и разтегливост и работи за насърчаване на хладен сън със своята дишаща способност и охлаждащ агент ThermoGEL.

От двете страни на матрака Layla, слой от медна мемори пяна работи, за да постави ключови точки на натиск и да подобри подравняването на гръбначния стълб. От средно меката страна този слой е по-дебел, което позволява много повече потъване. Вливаната мед работи за откъсване при задържане на топлина, като същевременно осигурява антимикробен ефект.

Пенопластът с SMT технология има зониран дизайн, за да отговори на нуждите от подкрепа на по-тежките части на тялото, а четири-инчовият слой от пенопласт действа като опорна сърцевина, създавайки здраво усещане за всяка страна.

Layla Hybrid

Layla Hybrid споделя няколко елемента на дизайна с матрака Layla. Покритието му има същия състав от полиестер, вискоза и поли-ликра, но върху хибрида компанията е добавила 100% винилови дръжки, за да улесни преместването на матрака.

Подобно на опцията с изцяло пяна, Layla Hybrid има обратим дизайн, но в този модел поддържащото ядро ​​е направено от джобови вътрешни пружини. Като цяло Layla Hybrid има пет вътрешни слоя:

 • 2,5 инча медна мемори пяна (средно мека страна)
 • 2 инча 3-зониран пенопласт с технология за модификация на повърхността
 • 6 инча джобови вътрешни пружинни намотки с дебелина на намотката варираща от 14-16 габарит в различни зони
 • 1,5 инча 3-зониран пенопласт с технология за модификация на повърхността
 • 1 инч медна мемори пяна (твърда страна)

В този матрак, напоената с мед мемори пяна създава контурно усещане, като в същото време е антимикробна и по-малко податлива на натрупване на топлина. Този материал е по-тънък от твърдата страна на матрака, което го прави по-подходящ за хора, които искат само светлина.

За разлика от матрака Layla изцяло от пяна, Layla Hybrid е зониран, управляван от SMT пенопласт от двете страни на опорната сърцевина. Това помага да служи като преходен слой между мемори пяната и намотките, като същевременно се възползва от приспособената опора, която този зониран материал може да осигури.

Поддържащото ядро ​​използва вдлъбнати вътрешни пружинни намотки, което означава, че всяка пружина има по-голямо независимо движение и способност да задоволи нуждите на тялото, без да прехвърля излишното движение. Намотките са по-дебели в ключови области, като например около ръба, за да се подобри стабилността, а тяхната отзивчивост осигурява забележимо отскачане от всяка страна на Layla Hybrid.

Лилаво

Purple се отличава от останалите матраци на пазара благодарение на специален материал, известен като Purple Grid. Той се намира в най-горния слой на системата за комфорт на всички матраци на компанията и е движеща сила зад тяхното представяне.

Purple Grid е патентован материал, известен като хипер-еластичен полимер. Структурно изглежда като мрежа от квадратчета или поредица от 3D дъски с тик-так. Подобният на пяна полимерен материал в тази решетка позволява на всеки квадрат да се компресира, когато върху него се приложи тежест, но след това бързо се отскача, когато това тегло се отстрани.

С този дизайн, Purple Grid предлага рядка комбинация: тя може както да омекоти тялото, така и да осигури значителен отскок. В допълнение към тази комбинация от характеристики, Purple Grid минимизира повечето прехвърляния на движение и благодарение на своята отворена структура, позволява много вентилация, така че да може да остане хладно през цялата нощ.

В допълнение към Purple Grid, друг компонент, намерен във всички Purple матраци, е покритието, което е направено от 67% полиестер, 29% вискоза и 4% ликра за комбинация от дишане и гладкост. Purple препоръчва на клиентите да използват своите маркови листове върху това покритие, за да улеснят най-добре действието на Purple Grid и да увеличат максимално способността му да поддържа тялото.

Лилав матрак

Оригиналният матрак, който позволи на Purple да изгради своята марка, Purple Mattress има средно твърдо (6) усещане и три вътрешни слоя:

 • 2 инча от лилавата решетка
 • 3,5 инча преходен пенопласт
 • 4 инча основен пенопласт

В този модел 2-инчовата Purple Grid е подсилена от преходния слой пенопласт, който предпазва от прекомерно потъване в леглото. 4-инчовото поддържащо ядро ​​е по-тънко от повечето легла с пяна, но работи с преходния пенопласт, за да създаде надеждна основа за лилавата решетка.

Лилав хибрид

След бързия успех на оригиналния Purple Mattress, компанията пусна нов модел, който все още използваше Purple Grid, но заложи на ядро ​​за поддръжка на спирала. Лилавият хибрид има средно твърдо (6) усещане и три слоя:

 • 2 инча лилава решетка
 • 1 инч преходен пенопласт
 • 7,5 инча джобни вътрешни пружини

Както при лилавия матрак, горният слой Purple Grid помага да се настанят точките на натиск, като същевременно се натрупва топлина до минимум. По-твърдият и по-плътен преходен пенопласт предпазва траверсите от дъното на системата за комфорт и оказва свръхналягане върху пружините.

В Purple Hybrid поддържащото ядро ​​е по-дебело (7,5 инча) и е направено с индивидуално увити бобини. Тези намотки генерират забележимо отскачане и позволяват много вентилация, което прави този матрак отличен при регулиране на температурата.

Лилав хибриден премиер

След първото си нахлуване в хибриден дизайн, Purple пусна луксозен хибрид, известен като Purple Hybrid Premier. Дизайнът на Hybrid Premier е доста подобен на този на Purple Hybrid, но ключовата разлика е, че Hybrid Premier предлага по-дебела Purple Grid.

Всъщност Purple Hybrid Premier се предлага в две версии, всяка от които има различна дебелина на Purple Grid. Един модел е висок 12 инча, има средно твърдо (6) ниво на твърдост и има три слоя:

 • 3 инча лилава решетка
 • 1 инч преходен пенопласт
 • 7,5 инча джобни вътрешни пружини

Друга версия на Purple Hybrid Premier е висока 13 инча, има средно (5) усещане и също има три слоя:

 • 4 инча лилава решетка
 • 1 инч преходен пенопласт
 • 7,5 инча джобни вътрешни пружини

Тези два модела са предназначени за хора, които искат да извлекат максимума от Purple Grid и неговите уникални предимства в работата. С по-дебели слоеве хипер-еластичен полимер, системата за комфорт в Purple Hybrid Premier може да омекоти телата на хората с много по-остри точки на натиск и по-голямо телесно тегло. В допълнение, със здравата опорна сърцевина на innerspring, този матрак осигурява надеждно усещане, много отскок и въздушен поток, необходим за прохладен нощен сън.

Средни оценки на клиентите

Отзивите на клиентите са солиден източник на информация за качеството на матрака. Въпреки че не са перфектен метод за оценка на който и да е онлайн продукт, те разкриват дали повечето клиенти са доволни и какво според тях са най-големите плюсове и минуси. За да извлечете максимума от внимателните отзиви обаче, имайте предвид няколко съвета:

 • Съсредоточете се върху проверени отзиви: Ако нисък резултат или коментар идва от някой, който дори не е купил матрака, това не ви казва нищо. За да избегнете това, вземете направо грешка, като разгледате отзиви от проверени купувачи.
 • Поставете акцент върху некомпенсираните рецензенти: Хората, които получават бонус безплатно за писане на рецензия, са по-склонни да кажат нещо положително. Тези рецензии все още си заслужава да бъдат прочетени, но не забравяйте, че има потенциален източник на пристрастия.
 • Погледнете и оценката на рецензията, и пълните писмени коментари: Общата оценка на рецензията (обикновено от 5) е полезна, но придобива по-голямо значение, когато разгледате и действителните писмени коментари. Тъй като не всеки човек търси едни и същи неща в матрака, четенето на рецензиите ви помага да определите кои плюсове и минуси са най-приложими за вашата ситуация.

Резюметата на прегледите за Layla и Purple са изброени по-долу, но клиентите трябва да бъдат предпазливи, когато разглеждат отзивите на Purple. Компанията комбинира резултатите за всички техни продукти, вместо да разгражда отзивите поотделно за всеки матрак.

Модел Среден рейтинг
Layla матрак с пяна с памет 4,5 / 5
Layla Hybrid 4,5 / 5

Модел Среден рейтинг
Лилав матрак 4.3 / 5
Лилав хибрид 4.4 / 5
Лилав хибриден премиер 4.4 / 5

Оценки в дълбочина

За да намерите любим матрак, трябва да имате представа кои са най-важните характеристики, които търсите. Идеалният матрак за всеки човек зависи от неговите нужди и предпочитания за комфорт, така че получаването на дръжка за това, което търсите, може да ви насочи към правилното легло.

От различните фактори, които оказват влияние върху удовлетвореността от матрака, ние изтъкнахме осем от най-важните, които наред с твърдостта имат най-голямо влияние върху удовлетвореността на матрака. Докато четете този списък, помислете кои от тези елементи са вашите основни приоритети.

Устойчивост
Ако не искате скоро да се налага да търсите нов матрак, тогава ще искате да инвестирате в траен матрак. Това ви спестява пари и подобрява възвръщаемостта на вашата инвестиция. Също така допринася за по-добър сън, тъй като износеният матрак няма да даде на тялото ви комфорта или подкрепата, от които се нуждае. За да намерите траен матрак, потърсете легла с измислен дизайн, здрави материали и подложка на реномирана компания.

Изолация на движение
Ако споделяте легло с някой, който се движи много през нощта, тогава изолацията на движение може да помогне да се уверите, че тяхното раздвижване не ви кара да се събуждате. Както бихте очаквали, тази функция има най-голямо значение за двойките, особено ако някой от партньорите в леглото е лесно събуден. Изолацията на движение работи, като има система за комфорт, която има контролирана реакция спрямо теглото на тялото и не изпраща вибрации през матрака. Един от най-добрите материали за изолиране на движение е мемори пяната, докато материалите за подскачане са склонни да имат повече пренос на движение.

Секс
Основната употреба за матрак, различен от съня, е сексът, а за някои купувачи е от решаващо значение да се намери легло, подходящо за активен сексуален живот. Подскачащите легла обикновено отговарят най-добре на тази сметка, тъй като тяхната еластичност улеснява бързите движения на тялото, които често са част от секса. Матраците с много мивка и много малко подскачане създават най-големите проблеми за секса, тъй като те могат да накарат хората да се чувстват заседнали в леглото.

Неутралност на температурата
Поддържането на неутрална температура през нощта е ключова част от избягването на смущения в съня. Събуждането с пот и изхвърлянето на одеяла може да бъде сериозно нарушение на съня. Основен принос за спането на горещо е липсата на въздушен поток около тялото, което е най-вероятно да се появи върху материал с дълбоко съответствие като мемори пяна. Материалите с отворени структури, като намотки, позволяват повече вентилация, която може да помогне и за контрол на температурата.

Облекчаване на налягането
За истински спокоен сън всяка част от тялото се нуждае от точното количество омекотяване и подкрепа. Матраците със система за комфорт, които могат да се приспособят да отговарят на формата на тялото и позицията на съня, помагат да се гарантира, че всяка точка на натиск е настанена удобно. По този начин матракът елиминира удара и работи, за да поддържа гръбнака в изправено положение, докато спите, за да можете да се събудите, чувствайки се свежи.

Отделяне на газове
По време на производствения процес се произвеждат съединения, известни като ЛОС (летливи органични съединения), и те могат да се придържат плътно към материалите, когато матракът се компресира и опакова за изпращане. Когато тази опаковка бъде премахната след доставката, ЛОС могат да бъдат освободени, издавайки „нова миризма на матрака“. За тях няма риск за здравето, но те могат да бъдат досадни, особено за хора с чувствителност към миризми. Материалите от пяна са склонни да отделят газ повече от другите материали, използвани в матраците.

Лесно движение
Ако се почувствате заседнали в матрак, когато легнете върху него, това може да направи истинска работа по ставане от леглото или да преместите тялото си в различна позиция за сън. Лесното движение премахва тези проблеми и се открива най-лесно с отзивчив и подскачащ матрак.

Поддръжка на ръба
Повечето материали за матраци са склонни да се чувстват по-меки или по-слаби около ръба. Въпреки че това не винаги е проблем, това може да доведе до усещане за нестабилност, ако матракът е особено мек и се компресира прекомерно по целия си периметър. Поддръжката на ръба е по-важна за хората с по-малки матраци, които често спят близо до ръба. Също така може да има по-голямо значение за хората, които обичат да седят на ръба на леглото си. Леглата с пяна, особено много меките, могат да имат подложка за подпомагане на ръбовете, докато хибридните конструкции и системите за подсилване на ръбовете могат да осигурят по-голяма надеждност по периметъра.

Лейла

Layla матрак с пяна с памет Layla Hybrid
Твърдост Обратимо: средно меко (4), твърдо (7) Обратимо: средно меко (4), твърдо (7)
Трайност 3 /5 4 /5
Изолация на движението 4 /5 4 /5
Секс 2 /5 2 /5
Спи спокойно 2 /5 3 /5
Облекчаване на налягането 4 /5 4 /5
Изпускане на газове 2 /5 4 /5
Лесно движение 2 /5 3 /5
Поддръжка на ръба 2 /5 3 /5

Лилаво

Лилав матрак Лилав хибрид Лилав хибриден премиер
Твърдост Средна фирма (6) Средна фирма (6) Средно (5), Средно твърдо (6)
Трайност 3 /5 3 /5 4 /5
Изолация на движението 4 /5 4 /5 4 /5
Секс 4 /5 4 /5 4 /5
Спи спокойно 5 /5 5 /5 5 /5
Облекчаване на налягането 4 /5 3 /5 4 /5
Изпускане на газове 3 /5 4 /5 3 /5
Лесно движение 3 /5 5 /5 4 /5
Поддръжка на ръба 3 /5 4 /5 3 /5

Цени и оразмеряване

Много купувачи на матраци не са сигурни колко наистина трябва да похарчат, за да получат висококачествен матрак. За съжаление, тъй като цените на матраците варират от изгодното мазе до супер лукса, не винаги е лесно да разберете какво ще струва един добър матрак.

Въпреки че това не е точна наука, има някои фактори, които могат най-пряко да повлияят на цената на матрака:

 • Материалите, използвани в матрака, включително специални или екологични материали
 • Височината на матрака и дебелината на всеки отделен слой
 • Допълнителни функции, например тези, които са предназначени да помогнат на матрака да остане хладен
 • Производство в САЩ спрямо чужбина

Когато пазарувате, не забравяйте, че цената на стикера за матрак е различна от тази, която всъщност плащат повечето клиенти при плащане. Отстъпките са нещо обичайно чрез купони, разпродажби или други промоции. Цените на дребно за всеки матрак Layla и Purple са изброени по-долу, но и двете компании често предлагат сделки.

Лейла

Layla матрак с пяна с памет Layla Hybrid
Близнак $ 649 $ 1,299
Twin XL $ 749 $ 1399
Пълна $ 949 $ 1,599
Кралица 1049 долара $ 1699
Крал 1149 долара $ 1899
Калифорнийски крал 1149 долара $ 1899
Разделен крал

Вземете 200 долара от хибриден матрак Layla и 2 безплатни възглавници.

Лилаво

Лилав матрак Лилав хибрид Лилав хибриден премиер
Близнак $ 649 Неприложимо
Twin XL $ 749 $ 1,299 $ 1899 или $ 2499
Пълна $ 949 $ 1499 $ 2099 или $ 2699
Кралица 1099 долара $ 1,599 $ 2199 или $ 2999
Крал $ 1399 $ 1899 2699 долара или 3499 долара
Калифорнийски крал $ 1399 $ 1899 2699 долара или 3499 долара
Разделен крал $ 1498 $ 2598 $ 3798 или $ 4

Читателите на SleepFoundation получават най-добрата цена за Лилави матраци.

Сред изцяло дунапренените легла, матракът Layla има съвсем леко ценово предимство в сравнение с лилавия матрак, но като цяло цените им са сравними.

За опциите за хибридни матраци Layla Hybrid и Purple Hybrid имат много сходна ценова точка. Purple Hybrid Premier обаче е луксозно предложение, което се предлага на много по-висока цена от Layla Hybrid или базовия Purple Hybrid.

Като цяло, за клиентите, които търсят най-евтината опция, Layla получава съвсем леко предимство, но хората, които искат избор от опции от най-широкия ценови диапазон, включително луксозни модели, Purple получава предимството.

Опити, гаранция и доставка

Гаранция Доставка
Живот, ограничен Безплатно до съседни САЩ

Гаранция Доставка
10 години, ограничено Безплатно до съседни САЩ

Въпреки че е естествено, че самият матрак е фокусът на нашето сравнение на Layla с Purple, също така е важно да отделим малко внимание на ориентираните към клиентите политики около доставка, връщане и гаранции. Ако купувате матрак онлайн за първи път, ние ще предоставим подходяща информация и ще обясним политиките на тези две компании.

Доставка

Получаването на матрак, който сте закупили онлайн, обикновено се случва по един от двата начина:

 • Стандартна доставка: Този метод, който е почти винаги безплатен, включва пристигането на матрака чрез сухопътна доставка на прага ви в кутия. За да го изпратите по този начин, матракът е компресиран и запечатан сигурно в пластмасова опаковка. За да инсталирате матрака, ще трябва да носите кутията в спалнята си и след това внимателно да извадите опаковката, така че матракът да се върне в пълния си размер. Може да са необходими двама или трима души, за да могат безопасно да преместят кутията.
 • Доставка на бяла ръкавица: Тази услуга включва монтаж на матрака във вашия дом от екип от техници. Тези техници обикновено премахват и стария ви матрак. Тази услуга може да се предлага с допълнителни разходи и не се предлага от всички компании или във всички географски области.

Политика за доставка на Layla

Матракът Layla и Layla Hybrid се предлагат с безплатна стандартна доставка за клиенти, разположени в 48 съседни щати на САЩ. Доставката е достъпна до Аляска, Хавай и Канада срещу допълнително заплащане. Layla не предлага никакви услуги за доставка на White Glove.

Лилава политика за доставка

За лилавия и лилавия хибрид стандартната доставка е безплатна в 48 съседни държави и се предлага срещу допълнително заплащане до Хавай, Аляска и Канада.

За Purple Hybrid Premier доставката на White Glove е включена в покупната цена за клиенти в съседните САЩ. Тази услуга включва монтаж и отстраняване на стар матрак и може да се предлага на други места срещу допълнително заплащане.

Услугите за доставка на бяла ръкавица не се предлагат за лилавия матрак; те обаче могат да бъдат закупени като допълнителна услуга за $ 149 за клиенти, купуващи Purple Hybrid.

Пробен период и връщане

Закупуването на невиждан поглед върху матрак онлайн може да се притеснява за някои купувачи, така че за да се успокоят умовете им, повечето онлайн компании за матраци предлагат пробен период за сън. Това изпитание е вид гъвкава политика на връщане, по време на която клиентът може да получи възстановяване на сумата, ако тества матрака и установи, че той не е подходящ за техните нужди.

Обикновено опитите за сън продължават няколко месеца, но точната дължина варира в зависимост от производителя. Много компании изискват да запазите матрака за определен период, така че да можете да го усетите и да се приспособите към него, преди да вземете окончателно решение за връщане. Ако искате да върнете матрака, типично е компанията да го вземе или да работи с вас, за да намери място, където да го дари. В някои ситуации може да се наложи клиентите да платят такса за връщане.

Политика за сън и връщане на Layla Sleep

Layla предлага 120-дневен пробен период и за двата си матрака. Компанията иска да изпробвате матрака за 14 дни, преди да вземете решение дали да го върнете. В случай, че искате да направите връщане, компанията координира безплатно вземане и получавате пълно възстановяване.

Политика на лилав пробен период за връщане и доставка

Purple разширява пробен период от 100 нощувки за всички свои матраци. Има задължителен период от 21 нощувки, преди да може да се поиска връщане. За връщане Purple взима матрака безплатно; клиентите получават пълно възстановяване.

Гаранция

Въпреки че това не е често срещано, в матраците могат да възникнат дефекти и поради тази причина клиентите са защитени с гаранция. Покритите дефекти не включват случайно увреждане на матрака от петна, разливи или домашни любимци. Те също не включват постепенно износване.

Гаранциите на матрака продължават в продължение на години и предвиждат средство за отстраняване – обикновено ремонт или подмяна на матрака – ако възникне дефект. Може да има или да не се таксува клиентът за част от разходите. При пропорционална гаранция, делът на клиентите в разходите се увеличава в зависимост от това колко дълго притежава матрака.

Гаранционна политика на Layla

За матрака Layla компанията предоставя доживотна гаранция срещу дефекти. Ако възникне дефект, компанията ще поправи или замени матрака. Клиентите носят отговорност за разходи за доставка до $ 50, свързани с искането за гаранция.

Layla Hybrid има 10-годишна, непропорционална гаранция. Компанията ще ремонтира или замени дефектен матрак през този период, като разходите за клиенти са ограничени до $ 50 за такси за доставка.

Политика на лилавата гаранция

Всички матраци Purple имат една и съща гаранция. Тази гаранция продължава две години за матрака и 10 години за вътрешните компоненти. През тези времеви рамки компанията ще поправи дефект или ще замени материала или матрака като цяло. Клиентите носят отговорност за някои разходи, включително за доставка и в някои случаи за проверка на матрака.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector