Menu Close

Nectar vs. GhostBed – Сравнение на Матраци

Когато пазарувате за матрак онлайн, ще намерите много компании, които се конкурират за вашия бизнес. Две компании, които вероятно ще видите често обсъждани, са Nectar и GhostBed. Това са две от най-популярните онлайн марки матраци и всяка предлага няколко много добри опции за купувачи на матраци.

Nectar поддържа нещата сравнително прости само с два модела: водещият матрак Nectar и по-луксозният Nectar Lush. И двете са изцяло пяна дизайн.

GhostBed предлага по-разнообразна гама от продукти, с четири различни модела матраци. GhostBed и GhostBed Luxe са и двата модела от пяна и могат лесно да бъдат сравнени с гамата на Nectar от едно водещо изцяло пяно легло и едно луксозно легло от пяна. В допълнение към тяхната изцяло пяна, GhostBed има два хибридни модела: GhostBed Flex и луксозния GhostBed 3D Matrix.

Всички матраци от двете марки попадат между средно и средно твърдо, с рейтинги на твърдост между 5 и 6 от 10. Това е популярен диапазон на твърдост, тъй като може удобно да побере повечето спални места.

Тази статия ще сравнява и сравнява Nectar срещу Ghostbed. Ние ще обхванем всичко – от проектирането и изработката на всеки модел, до рейтинги на производителността, отзиви на клиенти, подробности за гаранцията и др.

Бърз поглед

Работили сме усилено, за да ви покажем кои матраци са най-подходящи за вас. Вижте нашите пълни ръководства за матраци, изброени по-долу!

Ценови диапазон (Queen)
$ 799 – $ 1,499 1145 – 2595 долара
Опции за твърдост
Средно (5), Средно твърдо (6) Средно (5), Средно твърдо (6)
Отличителни характеристики
  • Водеща в индустрията гаранция и пробен период
  • Усещане за дълбоко контуриране на мемори пяна
  • Дишаща покривка Tencel и охлаждащ гел памет се пяна
  • Предлага се широка гама от модели, от бюджетни до ултралуксозни
  • Много добра изолация на движението
  • Добро облекчаване на точката на натиск
Модели
Пробен период и гаранция
Доживотна ограничена гаранция
365-дневно изпитание за сън у дома
20 до 25 години гаранция, в зависимост от модела
101-нощно изпитание за сън у дома
Обслужване на клиенти
Неприложимо F

Вземете безплатни аксесоари на стойност 399 долара при всяка покупка на матрак.

Вземете 25% отстъпка от вашата поръчка + 2 безплатни възглавници. Код за използване: ФОНДАЦИЯ25

Опции за оразмеряване и тегло

Размерът, теглото и височината на матрака са важни фактори, които трябва да се имат предвид, тъй като всяка от тези променливи може да повлияе на това как едно легло изглежда, чувства се и се представя.

Размерът е може би първото съображение при избора на ново легло. Разглеждането на размера на матрака е жизненоважно, за да се гарантира, че той осигурява достатъчно място за вас и партньора ви, като същевременно не се чувствате твърде голям, за да се побере удобно във вашата спалня. Ако не сте сигурни кой размер да изберете, нашето ръководство за размер на матрака може да ви помогне.

Височината на матрака е важна по няколко причини. От функционална гледна точка матраците с по-висок профил обикновено предлагат по-голяма подкрепа за траверси с тегло над 230 паунда. Те също могат да улеснят влизането и излизането от леглото за хора с ограничена подвижност. Височината може също да повлияе на това как изглежда матракът и колко добре се вписва в съществуващите мебели за спалня.

Теглото на матрака играе роля за това колко трудно е да се движите, както и колко сигурно е леглото. Леките легла са много по-лесни за придвижване, но те също могат да се разместват повече от по-тежките модели.

Нектар

GhostBed

Височина
Опции за размер
12″
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King
Височина
12″
Опции за размер
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

Височина
Опции за размер
11 “
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King, Split King
Височина
11 “
Опции за размер
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King, Split King

Височина
Опции за размер
12″
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King
Височина
12″
Опции за размер
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

Височина
Опции за размер
13 “
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King, Split King
Височина
13 “
Опции за размер
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King, Split King

Височина
Опции за размер
13 “
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King, Split King
Височина
13 “
Опции за размер
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King, Split King

Височина
Опции за размер
12″
Twin XL, Queen, King, King King, Split King
Височина
12″
Опции за размер
Twin XL, Queen, King, King King, Split King

Между GhostBed срещу Nectar е лесно да се види, че GhostBed предоставя повече опции. Докато Nectar улеснява нещата само с два модела, GhostBed предлага пълна гама от четири уникални матрака.

Nectar предлага само модели от изцяло пяна, с водещия матрак Nectar и луксозния Nectar Lush. GhostBed, от друга страна, предлага два модела изцяло пяна и две хибридни легла. Ако търсите хибрид (матрак, който използва както вътрешни пружини, така и слоеве пяна ), тогава GhostBed е единствената опция. Освен това, за тези, които пазаруват луксозни матраци от висок клас, GhostBed предлага повече разнообразие.

При сравняване на Nectar срещу GhostBed, двата най-подобни модела, които трябва да разгледаме, са оригиналният матрак Nectar и оригиналният GhostBed. И двата модела са с изцяло пяна и двата модела се предлагат на сходна цена. Останалите модели от тези две компании се различават значително, така че може да е трудно да се правят директни сравнения между тях.

От гледна точка на размера и двете компании предлагат подобен избор. Повечето модели се предлагат в нормалните размери на двойни, двойни XL, пълни, кралица, крал и калифорнийски крал. GhostBed предлага и разделен цар (който е само два отделни двойни матрака XL), докато Nectar не го прави. И накрая, обърнете внимание, че 3D матрицата GhostBed се предлага само в избрани размери и понастоящем не се предлага в двойни или пълни конфигурации.

Вземете безплатни аксесоари на стойност 399 долара при всяка покупка на матрак.

Вземете 25% отстъпка от вашата поръчка + 2 безплатни възглавници. Код за използване: ФОНДАЦИЯ25

Сравнение на строителството и материалите

Начинът, по който матракът е проектиран и конструиран, ще окаже значително влияние върху неговите характеристики, издръжливост и цялостно качество. Внимателното разглеждане на материалите и конструкцията на матрака, който обмисляте, е важна част от процеса на закупуване.

Има много материали и строителни техники, които могат да се използват за производство на матраци. Някои от най-популярните включват:

Мемори пяна, която тясно се съобразява с тялото, осигурявайки усещане за „прегръщане на тялото“. Той има тенденция да улавя телесната топлина, но някои съвременни мемори пяни са добавили охлаждащи компоненти, дишащи дизайни или други технологии, за да помогнат за намаляване на този ефект.

Пенопласт, който също има добро съответствие, но възвръща формата си по-бързо, след като се преместите. Това е малко по-подскачащо от мемори пяната, а освен това обикновено спи по-хладно. От друга страна, пенопластът е по-евтин материал и често се разгражда по-бързо от мемори пяната.

Латекс, който има много по-малко „потъване“ от други пени. Латексът има подсказващо, еластично усещане, но въпреки това осигурява добро контуриране. Латексът спи много готино и се счита за много издръжлив, но това е значително по-скъп материал.

Метални намотки, които се използват като основна опорна сърцевина при вътрешни пружини и хибридни матраци. Намотките осигуряват стабилна опора, значително отскачане и страхотна дишаща способност. От друга страна, те могат да бъдат шумни и да поемат по-малко движения на партньора в леглото, отколкото пяна.

С някои основни познания за обичайните материали за матраци, нека сега разгледаме отблизо всеки модел матраци както от Nectar, така и от GhostBed.

Нектар

Nectar има два модела матраци: оригиналния матрак Nectar и плюшения Nectar Lush. Тези два модела се различават значително по своите характеристики и конструкция, както е посочено по-долу:

Нектар
Матракът Нектар е изцяло пяна, състояща се от четири слоя пяна. Има система за комфорт от две части, както и преходен слой и дебела опорна сърцевина.

Комфортната система Nectar има два отделни слоя. Първият е 1-инчов слой от напоена с гел мемори пяна, която е ватирана в плюшеното покритие на Nectar. Този слой е предназначен предимно да осигури по-добри охлаждащи свойства, тъй като гелът помага да се изтегли телесната топлина далеч от траверса. 3-инчов, сравнително мек слой мемори пяна съставлява основното удобство. Пяните с по-ниска плътност като тази се чувстват меки на допир и позволяват дълбоко компресиране и контуриране. Те също така са склонни да улавят по-малко телесна топлина от по-плътните пени.

Тънък преходен слой от напоена с гел мемори пяна разделя комфортните слоеве от опорната сърцевина. Този слой укрепва пените над него и предотвратява прекаляването на траверса в дълбоката опорна сърцевина. Действителният опорен слой използва 6 инча плътен пенопласт, който дава основната опора и форма на матрака.

И накрая, ватиран калъф Tencel покрива матрака. Проектиран е да диша и охлажда. Както споменахме, капакът е с ватирана в гел мемори пяна, което също помага за охлаждащите свойства.

Nectar Lush
Nectar Lush е друг изцяло пянен модел, който се отличава с три различни слоя пяна.
Комфортната сърцевина използва пяна с памет с умерена плътност, която е влята с гел за промяна на фазата. Тази уникална инфузия има за цел да подпомогне разпръскването на телесната топлина, като помага да се поддържа комфортна температура на съня в горещите нощи. Ниската до умерена плътност на пяната му позволява да се придържа към тялото на спящия, като облекчава точките на натиск и подобрява общия комфорт.

След това 2-инчов слой пенопласт служи като преходен слой. Осигурява допълнителен отскок, като същевременно предотвратява потапянето на траверса твърде дълбоко в опорната сърцевина. Преходният слой по същество действа като буфер между мекия комфортен слой и много по-твърдата опорна сърцевина.

Nectar Lush има 7-инчово поддържащо ядро ​​от твърд пенопласт. Това осигурява здрава основа за матрака, поддържащ както спалния, така и самия матрак.

Капакът на Nectar Lush е патентована смес от спандекс, полиестер и найлон. Този еластичен материал е силно дишащ, подпомага охлаждането. Освен това е много мек на допир, осигуряващ комфортно и хладно преживяване при сън.

GhostBed

GhostBed предлага четири различни модела за избор, включително и изцяло пяна и хибридни версии. Конструкцията и дизайнът на всеки модел са описани по-долу.

Матрак GhostBed
Оригиналният GhostBed е изцяло пянен модел и водещият продукт на GhostBed. Това е относително прост дизайн, включващ три слоя от различни пяна материали. GhostBed предлага достъпен, универсален и достъпен матрак за широка гама траверси.

Капакът на GhostBed е дишаща смес от полиестер и вискоза. Комфортният слой се състои от 2 инча гел вливаща се мемори пяна, която е формулирана за охлаждане и плътно прилягаща прегръдка на мемори пяна. 1,5-инчов слой от синтетичен аериран латекс е добавен, за да подобри отскока и отзивчивостта на комфортния слой.

Поддържащото ядро ​​е изградено от 7,5-инчов слой от твърд пенопласт. Този слой осигурява основната опора и формата на матрака и укрепва неговата дълбока компресионна опора.

GhostBed Flex
GhostBed Flex е хибриден модел с шест различни слоя. Той използва мемори пяна, пенопласт, охлаждащи влакна и метални джобни намотки, за да постигне добре закръглено усещане със страхотно охлаждане и усъвършенствана производителност.

Капакът на GhostBed Flex е капитониран калъф от плат, който включва 1 инч охлаждащо влакно, капитонирано в него. Комфортният слой се състои от два отделни 1-инчови слоя гел-напоена мемори пяна. Както охлаждащият капак, така и нанесените с гел пяна помагат на GhostBed Flex да поддържа комфортна температура на сън, дори през топлите нощи.

Поддържащото ядро ​​е 8,5-инчов слой метални намотки в джоба. Всяка намотка е индивидуално обвита в плат, което им позволява да се движат независимо. 1-инчов преходен слой от пенопласт действа като буфер между комфортните слоеве и опорната сърцевина, докато друг 1-инчов слой от пенопласт служи като стабилна основа за навиване на бобините.

GhostBed Luxe
GhostBed Luxe е луксозен изцяло пяна модел. Дизайнът му използва мемори пяна, пенопласт и патентован охлаждащ материал, наречен „Ghost Ice“. Конструкцията на този матрак има за цел да осигури комфортно, подскачащо усещане, което все още предлага добро съответствие и комфорт.

Капакът на Luxe се състои от „Ghost Ice“, патентован материал, направен от смес от полиестер и вискоза, която е влята в охлаждащи влакна. 1 инч мемори пяна е ватиран в капака, за да осигури допълнителна амортизация. Точно отдолу има слой от патентован материал за промяна на фазата (PCM) на GhostBed, който реагира на промените в повърхността на леглото, за да регулира температурата му.

Комфортният слой се състои от 2 инча гел вливаща се мемори пяна. Мемори пяната предлага тясно прилягащо усещане за прегръдка на тялото, което много хора смятат за удобно. Вливането на охлаждащ гел помага да се противодейства на склонността на пяната с памет да абсорбира телесната топлина.

Поддържащото ядро ​​е 7,5-инчов слой от пенопласт с висока плътност, който придава формата на матрака и осигурява дълбока компресионна поддръжка. 2-инчов преходен слой от отзивчив пенопласт „Ghost Bounce“ разделя поддържащото ядро ​​и сърцевината на комфорта, като помага за подобряване на комфорта и отскока.

3D матрица GhostBed 3D матрицата
GhostBed е луксозен хибриден модел с няколко разширени функции. Той използва комфортен слой от четири части, съчетан с дебел слой индивидуално нагънати намотки. Подобно на повечето хибриди, 3D Matrix има за цел да предложи перфектната комбинация от удобен комфорт и дълбока компресия.

Капакът на матрака 3D Matrix е „Ghost Ice“, същата смес от вискоза и полиестер, използвана в GhostBed Luxe.

Комфортната секция от четири части се състои от гел-полимерен слой, 2 инча вливаща се с гел мемори пяна, 2 инча латекс-подобен подскачащ пенопласт и 1 инч преходен пенопласт. Тези пени предлагат различна степен на плътност, твърдост и отскок и заедно създават перфектна комбинация от хладен, лек комфорт, без прекалено потъване.

Поддържащото ядро ​​на GhostBed 3D Matrix се състои от дебел, 8,5-инчов слой от джобови намотки. Тези метални намотки са индивидуално обвити в плат, което позволява независимо движение и по-отзивчиво усещане. Последен 1-инчов слой от пенопласт подрежда основата на намотките.

Средни оценки на клиентите

Четенето на отзиви на клиенти може да бъде много полезна част от процеса на закупуване. Няма по-добър начин да видите птичи поглед какво мислят хиляди хора за новото си легло. Също така може да бъде полезно да чуете хора, които имат леглото си от години и които могат да говорят за издръжливостта и ефективността на матрака с течение на времето.

С всичко казано, имайте предвид, че комфортът на матрака е субективно качество. Легло, което се чувства перфектно за един спящ, може да се чувства прекалено меко или твърде твърдо за друго. По същия начин предпочитанията варират значително в зависимост от позицията за сън, която човек има тенденция да предпочита. Така че, докато четенето на отзиви може да бъде полезно, добре е да ги приемате със зелена сол.

По-долу ще намерите съставени рейтинги за отзиви на клиенти както за Nectar, така и за GhostBed.

Модел Среден рейтинг
Нектар матрак
Нектар Lush

Модел Среден рейтинг
GhostBed 4.7 / 5
GhostBed Flex 4.7 / 5
GhostBed Luxe 4.7 / 5
3D матрица

Оценки в дълбочина

Има много важни фактори, които трябва да имате предвид при избора на нов матрак. Най-важните фактори ще зависят от вашата индивидуална ситуация, предпочитания за комфорт и тип тяло. Например, тези, които са склонни да спят горещо, ще искат да се съсредоточат върху легло с добри охлаждащи свойства. Тези със ставни проблеми или артрит ще искат да се съсредоточат върху легло с добро облекчаване на налягането. Двойките, които споделят матрак, обикновено се нуждаят от легло със страхотна изолация на движението.

Таблицата по-долу сравнява рейтингите за всяка от тези ключови категории. Включихме определения за всеки фактор, последвани от индивидуални оценки за всеки модел матраци както от Nectar, така и от GhostBed.

Устойчивост
Устойчивостта се отнася до това колко добре матракът може да издържи на тестовете на времето. Поддържането на траверси в продължение на години отразява дори и на най-висококачествените матраци. Най-общо казано, можете да очаквате висококачественото легло да издържи между 6-8 години и потенциално по-дълго. Нашите оценки за издръжливост се основават на комбинация от материалите на матрака, качеството на конструкцията, репутацията на производителя и други фактори.

Изолация на движение Изолация на
движение се отнася до това колко добре матракът предпазва движението от едната страна на леглото да не нарушава противоположната страна. Този фактор е много важен за всеки, който споделя леглото си с партньор, дете или дори домашен любимец. Основните променливи в тази категория са дали матракът е вътрешен извор, изцяло пяна или хибриден дизайн, заедно с твърдостта и плътността на използваните пяни.

Секс
За двойките, как се чувства матракът по време на секс е важно съображение. Обикновено двойките ще искат матрак с малко подскачане, за да улеснят придвижването. Правилното ниво на твърдост също е важно, тъй като искате легло, което да е достатъчно здраво, за да издържи тежестта на две тела, без да се чувствате твърде твърдо, за да бъде удобно. Поддръжката на ръба (описана по-долу) също е фактор, тъй като влияе върху това колко голяма е площта на матрака наистина използваема по време на секс.

Температурна неутралност
Температурно неутралното легло е това, което помага да се поддържа комфортна температура на съня през цялата нощ. В почти всички случаи това просто означава матрак, който не се нагрява прекалено. Традиционните материали с мемори пяна са склонни да улавят телесната топлина, така че най-добрите матраци за охлаждане обикновено са вътрешните пръстени и хибридите, които имат по-добър въздушен поток от изцяло пянестите легла. Изцяло пяна от по-висок клас, които използват специфични технологии за охлаждане, също могат да бъдат добър вариант.

Облекчаване на налягането
Матракът с добро облекчаване на налягането ще помогне за подобряване на комфорта в зоните, които обикновено се считат за точки на натиск по време на сън. Раменете, бедрата и долната част на гърба са често срещани зони, където спящите изпитват дискомфорт. Правилното облекчаване на налягането изисква правилната комбинация от комфорт и подкрепа. Особено страничните траверси се нуждаят от добро облекчаване на налягането, но този фактор е важен за всички.

Изпускане на газове Изпускането
на газове се появява, когато нов матрак първо се извади от опаковката и се настрои. По време на този първоначален период от 1-3 дни, летливите органични съединения (ЛОС) се отделят от пяните, използвани в съвременните матраци. Тези съединения обикновено се считат за безвредни, но обикновено са придружени от химическа „нова миризма на матрак“, която мнозина намират за неприятна. Пенопластът и някои видове мемори пяна са склонни да отделят газ повече от други обичайни материали. Препоръчваме ви да позволите на новия си матрак да седне за ден-два, преди да го използвате.

Лесно движение
Матракът с добра лекота на движение ще позволи на спящия да сменя позициите си и да влиза и излиза от леглото с лекота. Най-общо казано, по-отзивчивите и по-твърди матраци имат по-добра оценка за лекота на движение. По-меките и по-добре съответстващи матраци, като тези с дебели слоеве мемори пяна, могат да имат по-ниски резултати за по-лесно движение.

Поддръжка на ръбове
Добрата поддръжка на ръбовете означава, че ръбовете на матрака ще останат твърди и поддържащи, когато върху тях се постави тежест. Матрак с добра опора на ръба ще улесни влизането и излизането от леглото. Важно е и за тези, които обичат да седят на ръба на матрака.

Нектар

Нектар матрак Нектар Lush
Твърдост Средна фирма (6) Среден (5)
Трайност 3 /5 3 /5
Изолация на движението 5 /5 4 /5
Секс 2 /5 2 /5
Спи спокойно 3 /5 3 /5
Облекчаване на налягането 4 /5 4 /5
Изпускане на газове 3 /5 3 /5
Лесно движение 2 /5 3 /5
Поддръжка на ръба 3 /5 2 /5

GhostBed

GhostBed GhostBed Flex GhostBed Luxe 3D матрица
Твърдост Средна фирма (6) Средна фирма (6) Среден (5) Среден (5)
Трайност 3 /5 3 /5 3 /5 3 /5
Изолация на движението 3 /5 3 /5 4 /5 4 /5
Секс 3 /5 3 /5 2 /5 3 /5
Спи спокойно 3 /5 3 /5 3 /5 4 /5
Облекчаване на налягането 4 /5 4 /5 4 /5 4 /5
Изпускане на газове 3 /5 3 /5 2 /5 3 /5
Лесно движение 4 /5 4 /5 2 /5 3 /5
Поддръжка на ръба 3 /5 3 /5 2 /5 3 /5

Цени и оразмеряване

Много фактори могат да повлияят на цената на новия матрак. Основните фактори включват използваните материали, производствените процеси, вида на матрака и политическите фактори, включително подробности за гаранцията.

Като цяло пазаруването на матрак онлайн от производител директно към потребителя може да ви помогне да спестите пари. Тези производители са в състояние да намалят голяма част от режийните разходи на традиционните търговци на матраци, позволявайки им да продават своите продукти на по-ниски цени. Както Nectar, така и GhostBed са производители, които продават матраци директно на потребителите чрез собствените си уебсайтове.

Въпреки че не трябва да е основният фактор за вашето решение, цената на матрака вероятно ще бъде важно съображение за повечето купувачи. Таблиците по-долу сравняват цените за всеки модел матраци както от Nectar, така и от GhostBed.

Нектар

Нектар матрак Нектар Lush
Близнак $ 499 1099 долара
Twin XL 569 долара 1149 долара
Пълна $ 699 $ 1349
Кралица $ 799 $ 1499
Крал $ 999 1,799 долара
Калифорнийски крал $ 999 1,799 долара
Разделен крал

Вземете безплатни аксесоари на стойност 399 долара при всяка покупка на матрак.

GhostBed

GhostBed GhostBed Flex GhostBed Luxe 3D матрица
Близнак 545 долара 1145 долара $ 1245 $ N / A
Twin XL 745 долара 1350 долара $ 1450 1750 долара
Пълна $ 995 $ 1475 1570 долара $ N / A
Кралица 1095 долара $ 1645 1745 долара $ 2495
Крал 1250 долара $ 1,945 $ 2045 $ 2995
Калифорнийски крал 1275 долара $ 1,985 $ 2085 $ 2995
Разделен крал $ 1490 2700 долара $ 2900 $ 3500

Вземете 25% отстъпка от вашата поръчка + 2 безплатни възглавници. Код за използване: ФОНДАЦИЯ25

Матракът Nectar и оригиналният GhostBed са и в подобна категория, тъй като и двата са качествени матраци от цяла пяна, предлагани на достъпна цена. Интересното е, че цените на GhostBed за техния водещ продукт са по-достъпни за по-малките размери, но много подобни на Nectar за по-големите размери на матраците. Nectar Lush и GhostBed Luxe също са в подобна ценова категория помежду си и двете са изцяло пяна от по-висок клас с по-усъвършенствани функции.

От по-луксозната страна на нещата, GhostBed предлага две хибридни легла: Flex и 3D Matrix. И двете легла са с хибриден дизайн, използвайки както пяна, така и метални намотки. Тъй като Nectar не предлага хибридни матраци, тук наистина няма сравнения. Ценообразуването на GhostBed за техните хибридни модели е в съответствие с индустриалните стандарти, и по-специално GhostBed Flex се оценява много разумно за висококачествено хибридно легло.

Имайте предвид, че GhostBed произвеждат своите матраци в САЩ, което определено увеличава цената им, но е привлекателна точка за продажба за някои купувачи. Nectar произвежда леглата си в Китай, което им позволява да поддържат цените малко по-ниски.

Опити, гаранция и доставка

Гаранция Доставка
Живот, ограничен Безплатно до съседни САЩ

Гаранция Доставка
20 години, ограничено Безплатно до съседни САЩ

Доставка

Както Nectar, така и GhostBed изпращат своите матраци, компресирани в кутии, чрез стандартни услуги за доставка, включително FedEx и UPS. И двете предлагат безплатна доставка в съседните Съединени щати. За поръчки до Хаваите и Аляска GhostBed таксува допълнително $ 600, докато Nectar таксува променлива допълнителна такса, в зависимост от размера на матрака и местоположението ви.

И двете компании предлагат и доставка „Бяла ръкавица“, което означава, че ще изпратят екип от хора, които да доставят и поставят новия ви матрак във вашия дом и дори да премахнат стария ви матрак. За тази услуга се прилагат допълнителни такси ($ 149 за Nectar, $ 199 за GhostBed). Тази услуга не се предлага на всички места.

Понастоящем нито Nectar, нито GhostBed се изпращат в международен план.

Се завръща

И двете компании предлагат “пробен период”, който ви дава определен период от време, за да изпробвате матрака в собствения си дом. Ако не ви харесва, можете да го върнете за пълно възстановяване. GhostBed ви дава 101 дни, за да тествате нещата, докато Nectar предлага цяла година. И двете компании молят клиентите да пазят матрака поне 30 дни, преди да се опитат да се върнат, за да осигурят достатъчно време, за да изпробват наистина леглото.

Ако решите да върнете матрак, просто трябва да се свържете с производителя и да поискате връщане. Както GhostBed, така и Nectar ще координират вземането от дома ви. Където е възможно, матракът ще бъде дарен. Производителят ще възстанови разходите ви за покупка, след като връщането бъде обработено. Няма такси за връщане от нито една компания.

Гаранции

Както Nectar, така и GhostBed предлагат добри гаранции за всички свои матраци. Условията на гаранцията покриват дефектите на производителя, но изключват нормалното износване, случайни разливи и други подобни.

Nectar предлага водеща в индустрията гаранция за цял живот. През първите 10 години матракът ще бъде заменен без разходи (и без разходи за доставка). След 10 години Nectar ще ремонтира или замени матрака, но клиентът е отговорен за такса за доставка в размер на 50 щ.д. Таксата ще бъде възстановена, ако дефектът бъде потвърден и претенцията за гаранция бъде потвърдена.

GhostBed предлага 20-годишна гаранция, като някои модели са покрити с 25-годишна гаранция. През първите 10 години GhostBed ще ремонтира или замени матрака безплатно, но клиентът е отговорен за транспортните разходи. В продължение на 11-20 години GhostBed ще ремонтира матрака срещу заплащане или ще го замени на пропорционална стойност, въз основа на първоначалната цена на матрака и от колко време клиентът го има. И в двата случая клиентът отново носи отговорност за транспортните разходи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector