Menu Close

Nectar vs. Leesa – Сравнение на Матраци

Когато избирате нов матрак, сравнението-пазаруване между различни марки и модели е важна стъпка. Всеки матрак е конструиран с определени слоеве и материали, които придават на повърхността му различно усещане. Колко комфортно или неудобно се чувствате на матрака зависи до голяма степен от вашия тип тяло, нормална позиция на сън и предпочитания за твърдост и дебелина. За това ръководство за сравнение ще разгледаме по-отблизо Leesa срещу Nectar, две водещи марки „легло в кутия“.

Водещият модел на Nectar Sleep, известен като Nectar Mattress, е изграден с два комфортни слоя с мемори пяна и преходен слой с мемори пяна. Тези компоненти осигуряват традиционно усещане за пяна с памет. Матракът се приляга много тясно, за да люлее тялото и да облекчи натиска в чувствителните зони. Неговата опорна сърцевина е съставена от пенопласт с висока плътност. По отношение на твърдостта, матракът Nectar се счита за средно твърд (6 по скалата на твърдост 1-10). Вторият матрак на марката, Nectar Lush, дебютира през 2020 г. Този модел също е изработен с комфортен слой с мемори пяна върху преходни и поддържащи слоеве от пенопласт. Lush има по-меко, средно (5) усещане.

Водещият модел на Leesa, Leesa Original, е изработен с комфортен слой от пенопласт и преходен слой от мемори пяна. Тъй като пенопластът е отгоре, Leesa Original се чувства по-отзивчив от матрака Nectar и няма да се очертава толкова плътно. Оригиналът Leesa се счита за среден (5). Най-новият матрак на Leesa, Studio от Leesa, е друг модел изцяло пяна – въпреки че това легло разполага с комфортен слой от мемори пяна върху пенопласт за по-близък контур на тялото и по-малко подскачане на повърхността. Освен това Leesa предлага два матрака с бобини. Leesa Hybrid съдържа комфортни слоеве пенопласт и мемори пяна, заедно с преходна пяна и поддържаща сърцевина на намотката. Leesa Legend се отличава с комфортни слоеве от мемори пяна и пенопласт и преходен слой с джобове с минимална намотка, както и поддържащо ядро ​​на намотката. Както Leesa Hybrid, така и Leesa Legend се считат за средно твърди (6).

Когато сравнявате Nectar Sleep срещу Leesa, без съмнение ще откриете прилики и разлики между тези две марки. Ще разгледаме задълбочено всеки матрак Nectar и Leesa, за да ви помогнем да определите кой модел е най-подходящ за вас.

Бърз поглед

Работили сме усилено, за да ви покажем кои матраци са най-подходящи за вас. Вижте нашите пълни ръководства за матраци, изброени по-долу!

Ценови диапазон (Queen)
$ 799 – $ 1,499 $ 699 до $ 2299
Опции за твърдост
Средно (5), Средно твърдо (6) Средно (5), Средно твърдо (6)
Отличителни характеристики
  • Мемори пяна възглавници и люлки тялото, за да се намалят точките на натиск
  • Отлична изолация на движение за двойки
  • Отзивчив, но омекотяващ дизайн от смесена пяна
  • Идеално приспособяване и поддръжка за много траверси с тегло до 230 lbs.
Модели
Пробен период и гаранция
365 нощувки
Доживотна гаранция
100-дневен пробен период
10-годишна гаранция
Обслужване на клиенти
Неприложимо A +

Вземете безплатни аксесоари на стойност 399 долара при всяка покупка на матрак.

Вземете 15% отстъпка от матрак Leesa. Използвайте код: SLEEPFOUNDATION

Опции за оразмеряване и тегло

Преди да изберете матрак, трябва да определите идеалния си размер на матрака въз основа на размерите на вашата спалня, вашата пружина или фундамент и дали споделяте леглото си с партньор. Матраците, които се продават днес, се предлагат в шест стандартни размера. Те включват близнаци, близнаци XL и пълни за единични траверси и кралицата, краля и краля в Калифорния за двама или повече души. Някои модели се продават и в допълнителни размери, като например сплит модели за регулируеми основи на леглото.

Височината също е важно съображение. Някои хора смятат, че сънят на нископрофилен матрак (по-кратък от 10 инча) е най-удобен, докато други предпочитат обилната подложка на високопрофилния матрак (повече от 12 инча).

И накрая, трябва да вземете предвид теглото, когато поръчвате матрак от марка легло в кутия. Тези компании доставят матраци директно до прага ви, което означава, че ще трябва да носите кутията за доставка вътре в къщата и да настроите матрака сами. Ако кутията е прекалено тежка, тогава вероятно ще ви е необходима помощ за повдигане и носене на матрака.

Теглото, височината и наличните размери са изброени по-долу за всички матраци Nectar и Leesa.

Нектар

Лиса

Височина
Опции за размер
12″
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King
Височина
12″
Опции за размер
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

Височина
Опции за размер
10 “
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King
Височина
10 “
Опции за размер
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

Височина
Опции за размер
12″
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King
Височина
12″
Опции за размер
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

Височина
Опции за размер
11 “
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King
Височина
11 “
Опции за размер
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

Височина
Опции за размер
12″
Twin XL, Full, Queen, King, California King
Височина
12″
Опции за размер
Twin XL, Full, Queen, King, California King

Височина
Опции за размер
10 “
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King
Височина
10 “
Опции за размер
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

Както можете да кажете, опциите за размер, тегло и дебелина от Nectar и Leesa са сравними. И двете марки предлагат своите матраци във всичките шест размера, с изключение на Leesa Legend, който не се предлага в двойни размери. Нито една от марките не предлага разделени модели или други допълнителни размери.

Както е характерно за тези видове матраци, изцяло дунапренените модели от Nectar и Leesa са по-леки и по-лесни за повдигане от хибридите Leesa.

Вземете безплатни аксесоари на стойност 399 долара при всяка покупка на матрак.

Вземете 15% отстъпка от матрак Leesa. Използвайте код: SLEEPFOUNDATION

Сравнение на строителството и материалите

Съставът на материала и цялостният дизайн на матрака могат да повлияят на това колко добре се представя. Леглото със слоеве, които абсорбират и улавят топлината на тялото, ще спи по-топло от друг модел, конструиран с дишащи слоеве. Ако матракът е проектиран с трайни материали, той вероятно ще издържи по-дълго – потенциално години по-дълго – от конкурентно легло с материали, които се износват бързо. Конструкцията също влияе върху облекчаването на налягането, изолацията на движението и други категории на изпълнение, както и върху усещането и твърдостта на матрака и неговата цена.

Повечето матраци са конструирани с едни и същи компоненти на сърцевината, включително комфортен слой, който да омекоти и да се съобрази с тялото, преходен слой за предотвратяване на прекомерно потъване, опорно ядро ​​за подсилване на комфортните слоеве и осигуряване на стабилност на леглото и покривало за обвиване целия матрак. По-долу ще разгледаме дизайна и материалите за всички матраци Nectar и Leesa.

Нектар

Флагманският матрак Nectar е конструиран с 1 инч мемори пяна, капитонирана в покритието на лиоцела на Tencel, последвана от допълнителен 3-инчов комфортен слой от мемори пяна и 1,75 инча адаптивна Hi Core пяна с памет. Тези три слоя осигуряват много тясно контуриране на тялото ви.

Въпреки че матракът има средно твърдо усещане, ще почувствате дълбока, освобождаваща натиска люлка, докато пяната бавно се адаптира към вашата фигура. Това усещане е често срещано за легла с мемори пяна и най-добре се описва като спящ „в“ – а не „включен“ – на матрака. Горните два слоя също се вливат с охлаждащ гел, предназначен да помогне на матрака да заспи, но някои от нашите тестери установиха, че Nectar все още спи донякъде топло.

Матракът Nectar също съдържа 5,25-инчово поддържащо ядро, изградено от пенопласт с висока плътност. Този материал е доста здрав и осигурява добра стабилност за целия матрак, особено около краищата, където е вероятно да настъпи потъване, когато влизате и излизате от леглото. Поддръжката на периметъра е над средната за матрака Nectar в сравнение с други модели изцяло пяна.

С дебелина 11 инча матракът Nectar се счита за модел със среден профил. Другото легло на Nectar Sleep, Nectar Lush, е високопрофилен матрак с дебелина 12 инча. Този модел започва с 3 инча гел вливаща се мемори пяна и 2 инча преходен пенопласт. Lush се чувства малко по-гъвкав от матрака Nectar и се счита за среден (5) модел, така че ще забележите още по-люлеене и приспособяване от това легло.

Lush също има 7-инчово поддържащо ядро ​​от пенопласт с висока плътност. Подобно на матрака Nectar, Lush превъзхожда останалите модели от изцяло пяна в категориите на лекота на движение и подкрепа на ръбовете. Това може да се отдаде на нейното стабилизиращо опорно ядро ​​и преходен слой.

Както матракът Nectar, така и Nectar Lush са обвити в покритие, изработено от лиоцел Tencel, растителна тъкан, известна със своето копринено-меко усещане и изключителна дишане.

Лиса

Водещият Leesa Original е матрак със смесена пяна с 2-инчов комфортен слой от пенопласт и 2-инчов преходен слой с мемори пяна. Полифоамът е по-отзивчив от мемори пяната, така че Leesa Original няма да се съобрази толкова точно, колкото матрака Nectar, но въпреки това омекотява тялото доста добре. Сравнявайки водещия матрак Leesa срещу Nectar по отношение на твърдост, Leesa се чувства забележимо по-мек.

Подобно на моделите Nectar, Leesa Original съдържа 6-инчово поддържащо ядро, състоящо се от пенопласт с висока плътност. Този матрак обаче не осигурява същото ниво на опора на ръба и е вероятно да потънете прекомерно, когато се качвате и слизате от матрака. Това най-вече може да се отдаде на по-мекото усещане на Leesa Original.

Studio от Leesa е другият модел на марката, изцяло пяна, както и най-новият й матрак. Този модел предлага по-традиционен дизайн с мемори пяна с 1,5-инчов комфортен слой от мемори пяна върху по-плътен пенопласт в преходния и основния слой. Подобно на матрака Nectar, Studio от Leesa има средно твърдо усещане (6), но ще се очертае близо до тялото. Както Leesa Original, така и Studio от Leesa включват калъфи, изработени от полиестерна смесена тъкан. И двата матрака са с дебелина 10 инча.

Leesa Hybrid разполага с комфортни слоеве от пенопласт и мемори пяна с размери 1,5 инча на брой. Матракът също така включва преходен слой от пенопласт, 6-инчово поддържащо ядро ​​на намотката и допълнителен слой от основен пенопласт. Leesa Hybrid се счита за средно твърда (6) и осигурява отлична поддръжка, така че вероятно ще се чувства най-удобно за хора, които тежат поне 130 килограма. Намотките също така насърчават стабилен въздушен поток, за да помогнат на матрака да поддържа комфортна температура. В резултат на това вероятно ще спите по-хладно на този матрак, отколкото на Leesa Original, Studio от Leesa или на някой от моделите матраци на Nectar. Leesa Hybrid е с дебелина 11 инча.

Leesa Legend е и хибриден матрак. Този модел започва с 1-инчов слой аериран пенопласт, който насърчава въздушния поток близо до повърхността, последван от 1 инч мемори пяна. Третият 1,5-инчов слой се състои от плътен пенопласт, буфериран с микронамотки. Този компонент е проектиран да поддържа долната част на гърба и бедрата, докато люлее по-леки зони на тялото ви. Преходен слой от пенопласт лежи под микронамотките за допълнителна армировка.

Leesa Legend също има 6-инчов подгъващ сердечник и основен слой от пенопласт. Подобно на Leesa Hybrid, този модел предлага средно твърдо усещане. Неговият дизайн намотка върху намотка също така кара повърхността да се чувства много отзивчива и еластична. Покритието е изработено от премиум смес от тъкани, която включва рециклиран полиестер, мериносова вълна, памук и еластан. С дебелина 12 инча Leesa Legend е най-дебелият матрак на компанията – както и най-скъпият му модел.

Средни оценки на клиентите

Препоръчваме ви да обхванете нашите отзиви и оценки на клиентите за всеки матрак, който обмисляте. Повечето онлайн марки изброяват отзиви на клиенти на официалните продуктови страници на всяко легло или другаде на уебсайта, в някои случаи. Обърнете внимание на това как марката показва тези отзиви. Някои позволяват на посетителите лесно да филтрират резултатите и да четат отзиви с различни оценки на звездите, докато други влагат отрицателни отзиви в по-трудни за намиране области на техните уебсайтове.

Отзивите могат да предоставят ценна информация за това как едно легло се чувства и се представя и дали си струва цената. В същото време всеки преглед представлява субективните преживявания на един до двама души. Матракът, който се чувства изключително удобен за един човек, може да се чувства много неудобно за вас и обратно – така че вземете отзиви със зехтин. Търсенето на отзиви от траверси със сходни типове тяло и стилове на сън може да ви помогне да осигурите по-добра представа за това как ще се чувства леглото за вас.

Можете да научите за самите марки чрез пазарски организации като Better Business Bureau, независима агенция, която издава оценки на писма на независими компании въз основа на жалби на клиенти и отговора на компанията на тези жалби.

BBB и рейтингите на клиентите за модели матраци Leesa срещу Nectar са изброени по-долу.

Модел Среден рейтинг
Нектар матрак
Нектар Lush

Модел Среден рейтинг
Оригинален матрак Leesa 4,5 / 5
Хибриден матрак Leesa 4,5 / 5
Лееса Легенда 4.9 / 5
Студио от Leesa 4.6 / 5

Оценки в дълбочина

Всеки матрак ще се представи добре в определени категории и по-малко в други въз основа на неговата твърдост, дебелина и състав на материала. Ние оценяваме всеки матрак, като използваме тестери, принадлежащи към различни групи тегло и позиции за сън, за да видим как ще се представи за различните индивиди. Нашите оценки за матраци Nectar и Leesa са посочени в таблиците по-долу. Първо, нека разгледаме по-отблизо какво означава всяка категория и как оценяваме матраците за нея.

Устойчивост
Средният матрак ще работи шест до осем години, преди да го замените. Комфортните, преходни и поддържащи материали с времето ще се износват, което кара матрака да се чувства по-малко поддържащ в определени области. В резултат на това често се появяват дълбоки провисвания и впечатления от тялото на повърхността. Можете да запазите малко своя матрак, като го завъртате с глава до крак на всеки три до шест месеца, но е малко вероятно да се чувствате комфортно и адекватно поддържани от средния матрак след осемгодишната граница.

Изолация на движение
Матраци, които се чувстват отзивчиви и подскачащи на повърхността, често генерират вълни от движение по повърхността, когато някой влезе и излезе от леглото или смени позицията на съня. Този трансфер на движение може да бъде разрушителен за други хора, които споделят матрака. От друга страна, по-малко отзивчивите матраци могат да поемат движение от траверси и да го ограничават до определени зони на матрака, намалявайки потенциала за смущения в съня за всеки друг в леглото.

Секс
Въпреки че мненията са различни, повечето двойки предпочитат отзивчиви матраци за секс. Силното отскачане на повърхността позволява на вас и партньора ви да се движите доста лесно през леглото, без да потъвате или да чувствате, че движенията ви са ограничени. Въпреки това, двойките, които поддържат една и съща позиция за продължителни периоди от време, обикновено се нуждаят от съответстващи, за да осигурят адекватно сцепление. Освен това здравата опора на ръба ви позволява да използвате целия матрак за секс, докато легло със слаби ръбове може да изолира вас и партньора ви до средата.

Температурна неутралност
Известно е, че някои материали за матраци, особено пенопласт и мемори пяна, поглъщат и улавят телесната топлина от траверси, което кара повърхностите на леглото да се чувстват неудобно топли. Други материали предлагат по-добра дишане и насърчават стабилен въздушен поток, за да помогнат на матрака да поддържа комфортна температура. Тези материали включват вентилирана пяна и латексни слоеве, системи с отворена спирала и покрития, смесени с охлаждащи влакна като органичен памук и лиоцел Tencel. Тези, които тичат горещо през нощта, определено трябва да имат предвид температурния неутралитет при избора на матрак.

Облекчаване на налягането
Най-добрият матрак за облекчаване на налягането зависи от вашата позиция и тип тяло. Въпреки това, матракът трябва да поддържа зони, в които носите по-голямо тегло – като средната част и бедрата, докато вдигате по-леките си зони, за да поддържате тялото си в равномерна равнина. За страничните траверси също е необходимо достатъчно амортизиране, за да се насърчи равномерното подравняване на гръбначния стълб и да се намали натискът в долната част на гърба. Спящите на гърба и стомаха обикновено се нуждаят от по-малко подплата и повече подкрепа, за да се предотврати прекомерното потъване в по-тежките им зони.

Изпускане на газове
След като извадите матрака си от транспортния контейнер, може да забележите някаква първоначална миризма, която може да бъде описана като гумена или подобна на пластмаса. Това е особено често при легла, включващи слоеве от пенопласт или мемори пяна. Миризмите трябва да се разсеят предимно за броени дни, но ако пяната е изключително плътна, може да забележите изпускане на газове за една седмица или повече. В случай, че миризмите продължават повече от два или три дни, опитайте да поставите матрака в добре проветриво помещение за още един ден.

Лесно движение
Ако матракът потъне дълбоко под тялото ви, може да ви е трудно да се движите по повърхността, когато влизате и излизате от леглото. Някои оприличават това усещане на усещането, че сте в капан от матрака. Смяната на позициите също може да бъде по-трудна. По-твърдите и отзивчиви легла насърчават по-лесното придвижване. Можете също така да забележите по-голямо потъване, ако тежите повече от 230 килограма, особено ако матракът вече има по-меко усещане.

Поддръжка на ръба
На повечето матраци ще забележите поне малко потъване по периметъра, когато влизате и излизате от леглото. Някои материали за матраци предлагат по-голяма отзивчивост и възвръщаемост, за да се предотврати прекомерното потъване, докато други ще потънат доста – особено за хора с тегло над 230 килограма. Матраците със слаба опора на ръба ще се чувстват по-малко стабилни, когато спите близо до периметъра и това може да ограничи вас – и вероятно партньора ви – до центъра на матрака. С течение на времето очаквайте опората на ръба да се влоши, тъй като материалите на матраците се влошат. “

Нектар

Нектар матрак Нектар Lush
Твърдост Средна фирма (6) Среден (5)
Трайност 3 /5 3 /5
Изолация на движението 5 /5 4 /5
Секс 2 /5 2 /5
Спи спокойно 3 /5 3 /5
Облекчаване на налягането 4 /5 4 /5
Изпускане на газове 3 /5 3 /5
Лесно движение 2 /5 3 /5
Поддръжка на ръба 3 /5 2 /5

Лиса

Оригинален матрак Leesa Хибриден матрак Leesa Лееса Легенда Студио от Leesa
Твърдост Среден (5) Средна фирма (6) Средна фирма (6) Средна фирма (6)
Трайност 3 /5 3 /5 3 /5 3 /5
Изолация на движението 4 /5 3 /5 4 /5 4 /5
Секс 3 /5 4 /5 4 /5 3 /5
Спи спокойно 3 /5 4 /5 4 /5 3 /5
Облекчаване на налягането 4 /5 4 /5 4 /5 4 /5
Изпускане на газове 3 /5 3 /5 3 /5 3 /5
Лесно движение 3 /5 4 /5 4 /5 3 /5
Поддръжка на ръба 2 /5 3 /5 4 /5 3 /5

Задълбочено ценообразуване

Много фактори могат да повлияят на цената на нов матрак. Размерът е един пример; в повечето случаи цената на матрака ще се увеличава с всеки по-голям размер. Типът матраци е друго съображение, тъй като някои материали и дизайни са склонни да бъдат по-скъпи от други. Средният изцяло пяна матрак струва $ 900 до $ 1200 в размер на кралица, докато средният хибрид струва $ 1600 до $ 2200 в същия размер. Освен това по-дебелите матраци често струват повече поради изграждането им с допълнителни подплатени слоеве.

Където купувате матрака си, това също може да повлияе на ценовата точка. Магазините за тухли обикновено са скъпи, тъй като тези предприятия са изправени пред високи режийни разходи, свързани с ежедневната им дейност. Онлайн марките оперират малко, ако има такива, тухлени и хоросанни локации, което им позволява да продават матраци за много по-малко. Ако пребивавате в Аляска или Хавай, също имайте предвид, че много малко марки легла в кутия предлагат безплатна доставка до тези места и таксите за доставка сами могат да възлизат на стотици долари.

По-долу са посочени цените за всички модели Nectar и Leesa във всеки наличен размер.

Нектар

Нектар матрак Нектар Lush
Близнак $ 499 1099 долара
Twin XL 569 долара 1149 долара
Пълна $ 699 $ 1349
Кралица $ 799 $ 1499
Крал $ 999 1,799 долара
Калифорнийски крал $ 999 1,799 долара

Вземете безплатни аксесоари на стойност 399 долара при всяка покупка на матрак.

Лиса

Оригинален матрак Leesa Хибриден матрак Leesa Лееса Легенда Студио от Leesa
Близнак $ 799 1099 долара $ 499
Twin XL $ 849 $ 1,199 1,799 долара $ 549
Пълна $ 999 $ 1499 $ 2099 $ 599
Кралица 1099 долара 1,799 долара $ 2299 $ 699
Крал $ 1,299 $ 1,999 2599 долара $ 899
Калифорнийски крал $ 1,299 $ 1,999 2599 долара $ 899

Вземете 15% отстъпка от матрак Leesa. Използвайте код: SLEEPFOUNDATION

Както можете да видите от таблиците, изцяло дунапренените матраци на Leesa са малко по-достъпни от моделите Nectar. Студиото на Leesa има цена под средната стойност в сравнение със средния модел с изцяло пяна, докато цената на Leesa Original е в съответствие със средните стойности за индустрията. Матракът Nectar също е наравно със средното изцяло пяна от гледна точка на разходите, но Nectar Lush има цена над средното ниво. Всичко това каза, че нито един от тези матраци не е много скъп и всички предлагат различна стойност за собствениците въз основа на тяхното представяне в категории като изолация на движението и облекчаване на налягането.

Цената на Leesa Hybrid е в съответствие със средната стойност на хибридния модел. Същото важи и за Leesa Legend, но този модел струва значително повече от Leesa Hybrid.

Опити, гаранция и доставка

Доставка

Nectar предлага безплатна наземна доставка навсякъде в съседните САЩ, но клиентите в Аляска и Хавай трябва да платят допълнителни такси за доставка. Това е доста типична политика за онлайн марка матраци. Leesa предлага и безплатна наземна доставка, но разширява тази оферта за клиенти във всички 50 държави. Leesa доставя до международни локации като Канада, Обединеното кралство и Германия срещу допълнителни такси.

Ако изберете земна доставка, вашият матрак ще бъде компресиран, вакуумно запечатан и изпратен в компактна кутия. Матракът ще бъде оставен на прага ви, така че няма да е необходимо да подписвате пакета или да сте вкъщи, когато матракът пристигне. След като доставката се осъществи, носете кутията в стаята, където планирате да използвате матрака, и я разопаковайте там. Матракът трябва да достигне пълната си форма в рамките на 48 часа.

Nectar предлага и доставка на White Glove срещу фиксирана такса от $ 149. Тази услуга включва вътрешно сглобяване на матраци и отстраняване на стар матрак при поискване. Leesa предлага същата услуга White Glove срещу фиксирана такса от $ 150. Ако изберете доставка на White Glove, матракът няма да бъде компресиран за изпращане. Вие или друг възрастен ще трябва да сте у дома, за да приемате куриерите, когато пристигне матракът; преди доставката куриерите ще се свържат, за да планират прозорец за дата и час.

Се завръща

Онлайн компаниите за матраци обикновено предлагат някакъв вид сън, който ви позволява да тествате матрака и да го върнете, ако не сте доволни. Пробите за сън са полезни, защото повечето онлайн марки не оперират магазини за тухли и хоросани, където да лежите на различни модели матраци.

Nectar предлага 365-нощно изпитание за сън, което е едно от най-дългите изпитания в бранша. Това изпитание изисква период от 30 нощувки, но след това можете да започнете връщане по всяко време, ако не сте доволни от матрака. Без допълнително заплащане Nectar ще организира куриерите да вземат матрака във вашето жилище и да го транспортират за рециклиране или дарение.

Съдът за сън на Leesa е с продължителност 100 нощи. Няма задължителен период на пробив за това изпитание, но Leesa изисква да тествате матрака за поне 30 нощи. В случай на връщане, Leesa ще извърши пълно възстановяване на сумата на клиенти в съседния САЩ и ще координира безплатно вземане на матрак. Компанията организира и пикапи за матраци за тези, които живеят в Аляска и Хавай, но тези клиенти трябва да платят такса за връщане в размер на 100 долара.

Гаранции

Производителите предлагат гаранции за продукти, за да поемат отговорност за дефекти и други проблеми. Ако продуктът трябва да бъде поправен или заменен, гаранцията предвижда, че компанията ще покрие повечето, ако не и всички свързани разходи. По-голямата част от продаваните днес матраци идват с гаранции с продължителност най-малко 10 години.

За матраци Nectar ще получите доживотна гаранция „Завинаги“, което означава, че матракът ще бъде покрит срещу дефекти, докато го притежавате. Тази гаранция също е напълно непропорционална. Ако се появи дефект върху матрака през първите 10 години, Nectar ще ремонтира или замени леглото абсолютно безплатно за вас. След 10 години ще платите 100 долара транспортни такси, за да ремонтирате или смените матрака, но Nectar ще покрие останалите разходи.

Гаранцията Leesa покрива всеки матрак за 10 години. Тази гаранция също не е пропорционална. Ще трябва да платите такси за транспорт и транспорт, ако вашият матрак Leesa има дефект, но компанията ще покрие всички разходи за ремонт и подмяна.

Покритите дефекти се различават леко по марки. За Nectar увисването и телесните отпечатъци в повърхността на съня с размери 1,5 инча или по-дълбоки се считат за дефекти. Според гаранцията на Leesa тези отпечатъци трябва да са с размери 1 инч или по-дълбоки, за да се квалифицират като дефекти. Както гаранциите Nectar, така и Leesa покриват физическите недостатъци с матрака, които причиняват преждевременно влошаване на материалите. Други проблеми може да не се считат за дефекти.

Имайте предвид, че гаранциите за матраци не могат да се прехвърлят. Ще получите гаранцията, стига да закупите матрака директно от производителя или оторизиран търговец. Всеки, който купи или получи матрака от първоначалния собственик или неоторизиран търговец, не отговаря на условията за гаранция.

Гаранция Доставка
Живот, ограничен Безплатно до съседни САЩ

Гаранция Доставка
10 години, ограничено Безплатна доставка до съседни САЩ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector