Menu Close

Nectar vs. Lull – Сравнение на Матраци

Матраците с пяна са сред най-популярните на пазара днес, предлагайки надеждни нива на освобождаване от налягане и комфорт на достъпни цени. За купувачите, които разглеждат опциите от изцяло пяна, Nectar и Lull са две марки, които често правят окончателното рязане.

Водещият Nectar Matrac на Nectar се захранва от система за комфорт, пълна с високоефективна пяна с памет, а по-новият Nectar Lush, също матрак с мемори пяна, използва иновативни функции и добавена дебелина, за да даде на купувачите още една завладяваща опция. Матракът Lull се възползва както от мемори пяна, така и от латекс-подобен пенопласт, за да предложи добре закръглено изпълнение, което привлича широка гама траверси.

Като се имат предвид силните страни на тези матраци, не е чудно, че много купувачи трудно избират между Nectar и Lull. За да ви помогнем да стигнете до дъното на това кой матрак е най-добрият за вас, нашето сравнение показва как тези марки се подреждат чрез подробен поглед върху размера, цените, производителността, рецензиите и политиките, насочени към клиентите.

Бърз поглед

Работили сме усилено, за да ви покажем кои матраци са най-подходящи за вас. Вижте нашите пълни ръководства за матраци, изброени по-долу!

Ценови диапазон (Queen)
$ 799 – $ 1499 1049 долара
Опции за твърдост
Средно (5), Средно твърдо (6) Средна фирма (6)
Отличителни характеристики
 • Дебелите слоеве мемори пяна позволяват облекчаване на налягането от висок клас.
 • Покритието на Tencel и нанесените с гел пяни работят заедно за подобряване на комфорта и борба с натрупването на топлина.
 • Подкрепено от удобно за клиента 365-нощно изпитание за сън и доживотна гаранция.
 • Слоят от мемори пяна облекчава удара в точките на натиск и поддържа подравняване на гръбначния стълб.
 • Смес от контури и отскачане с подобен на латекс слой пенопласт.
 • Добре закръглено изпълнение и средно твърдо усещане, че се харесва на широка гама траверси.
Модели
Пробен период и гаранция
365 нощувки
Доживотна гаранция
100-дневен пробен период
10-годишна гаранция
Обслужване на клиенти
Неприложимо A +

Вземете безплатни аксесоари на стойност 399 долара при всяка покупка на матрак.

Читателите на SleepFoundation получават 250 долара отстъпка от матраци Lull.

Опции за оразмеряване и тегло

Естествена изходна точка за сравнение на матраците Nectar и Lull изследва размерите на тези легла. Въпреки че оразмеряването и измерванията може да не изглеждат решаващи, те могат да изиграят ключова роля при пазаруването на матраци.

Намирането на правилния размер на матрака е от основно значение, за да сте сигурни, че имате достатъчно място, за да си починете удобно в леглото. Ако сте по-високи, споделете леглото с партньор или спите разтегнати като морска звезда, ще ви трябва матрак, който е в пълен размер или по-голям. Имайте предвид обаче размерите на вашата спалня, защото по-големият матрак може да заема повече място и да накара нещата да се чувстват тесни.

Височината на матрака влияе върху това колко лесно е да влизате и излизате от леглото, което може да е проблем за хората със ставни проблеми. Някои високопрофилни матраци може да изискват специални монтирани чаршафи с изключително дълбок джоб.

Теглото на матрака най-вече влиза в сила, когато трябва да го преместите в дома си или да го преместите в ново жилище.

Подробна информация за размерите и опциите за размер на матраците Nectar и Lull са изброени в следващите таблици.

Нектар

Затишие

Височина
Опции за размер
12″
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King
Височина
12″
Опции за размер
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

Височина
Опции за размер
10 “
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King
Височина
10 “
Опции за размер
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

Височина
Опции за размер
12″
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King
Височина
12″
Опции за размер
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

Както Nectar, така и Lull предлагат своите матраци в едни и същи шест стандартни размера, така че няма изненади или различия между марките, що се отнася до опциите за размер.

По отношение на височината, матракът Lull е с един инч по-къс от матрака Nectar и два инча по-къс от Nectar Lush. И трите матрака трябва да работят лесно с монтирани чаршафи, които имат стандартна дълбочина на джоба. Малката разлика във височината на матраците Nectar е малко вероятно да окаже голямо влияние върху опита на повечето хора на леглото, но е добра идея да измерите рамката на леглото си само, за да потвърдите каква е общата височина с матрака върху него.

Матракът Nectar и матракът Lull тежат почти еднакво, но Nectar Lush тежи 20 килограма повече от нектара и 17 килограма повече от затишие. Това увеличено тегло до голяма степен се обяснява с по-дебелия му дизайн, но за хората, които искат най-лекия и лесен за придвижване вариант на матрака, това добавено тегло може да е недостатък на Nectar Lush.

Вземете безплатни аксесоари на стойност 399 долара при всяка покупка на матрак.

Читателите на SleepFoundation получават 250 долара отстъпка от матраци Lull.

Сравнение на строителството и материалите

Ако искате да разберете какво всъщност прави матрака, трябва да погледнете как е построен. Внимателният преглед на конструкцията му, включително всеки отделен компонент, както и начина, по който компонентите работят заедно, предлага някои от най-ясната представа за това дали матракът вероятно отговаря на вашите нужди и отговаря на вашите очаквания.

Когато изследвате конструкцията на матрака, имайте предвид, че практически всеки матрак е направен от две секции. Поддържащото ядро ​​е долният слой (и), създаващ стабилна основа. Над това е системата за комфорт, която може да включва множество слоеве и най-съществено влияе върху твърдостта и цялостното усещане на леглото.

Нектар

Матраците Nectar са класифицирани като матраци с пълна пяна, което означава, че тяхната опорна сърцевина и комфортните системи са направени с пяна. Има обаче разлики в точните видове пяна, използвани във всеки матрак.

Преди да разберем как се различават матракът Nectar и Nectar Lush, ще подчертаем един начин, че те си приличат. Всяка има покритие, направено от лиоцел Tencel. Tencel е вид плат, който се произвежда с помощта на дървесна маса от евкалиптови дървета. Tencel често се използва в спално бельо благодарение на своята мекота и гладкост. Освен това има над средното дишане, което помага да се поддържа комфортна температура, като отвежда влагата от тялото.

Под капака на Tencel матракът Nectar има четири слоя:

 • 1 инч гел вливаща се мемори пяна (ватирана в капака)
 • 3 инча гел-влива мемори пяна
 • 1,75 инча адаптивна Hi Core пяна с памет
 • 5,25 инча основен пенопласт с висока плътност

Тези слоеве се комбинират, за да придадат на Nectar средно твърдо усещане (6). Макар матракът да не е плюшен, неговите около шест инча мемори пяна осигуряват значително облекчаване на налягането и способността да се контурира спрямо теглото на тялото, без да увисва или потъва. Адаптивната Hi Core пяна с памет, разработена от Nectar, се противопоставя на прекомерното увисване и придава леко отскачане на матрака, докато пенопластът с висока плътност в поддържащото ядро ​​допълнително подобрява структурната цялост. Вливаните с гел пени в горните два слоя работят срещу натрупването на топлина, отделяща се от тялото, а също така намаляват прекъсването на преноса на движение.

След като видя значителен успех с оригиналния матрак Nectar, компанията разработи ново предложение, Nectar Lush. Вътрешната му конструкция включва три компонента:

 • 3 инча вливаща се с гел мемори пяна с компонент Aquacool
 • 2 инча пенопласт Energex
 • 7 инча основен пенопласт

Nectar Lush се измерва с един инч по-висок от матрака Nectar и неговото средно (5) усещане е малко по-меко. Той използва дебел горен слой от мемори пяна, за да амортизира точките на натиск на тялото и да изолира движението. Този слой включва компонент Aquacool, който осигурява иновативен подход за предпазване от натрупване на топлина в пяната. Слойът от пяна Energex допринася за отскачането и, заедно с дебелата основа от пенопласт, помага да се предотврати натискането на траверсите твърде дълбоко надолу в системата за комфорт на леглото.

Затишие

Матракът Lull също е изцяло пяна, въпреки че конструкцията му варира по няколко начина от предложенията на Nectar.

Капакът на Lull е направен със смес от полиестер и вискоза. Rayon споделя много характеристики с Tencel, като неговата гладкост и дишане. Полиестерът също е гладък на допир, но не отделя влагата толкова добре, колкото вискозата и Tencel.

Интериорът на затишие е изграден с три слоя:

 • 1,5 инча гел-влива мемори пяна
 • 1,5 инча латекс-подобен пенопласт
 • 7 инча основен пенопласт

Всеки слой на Lull е проектиран да играе своята роля в култивирането на цялостно усещане, което е средно твърдо (6) с комбинация от контуриране и отскачане. Мемори пяната работи за омекотяване на въздействието около точките на натиск като раменете и ханша и поддържа здраво подравняване на гръбначния стълб. Също така намалява преноса на движение и инфузията с гел намалява задържането на топлина.

Под мемори пяната, подобен на латекс пенопласт придава на леглото повече отзивчивост, отколкото се намира в много матраци с мемори пяна. Със своя отскачащ и лек контур, този материал не позволява на хората да се чувстват сякаш спят на живи пясъци. Седем-инчовият слой основен пенопласт допълнително подсилва матрака с цялостно усещане за здравина.

Средни оценки на клиентите

Отзивите на клиентите са отличен инструмент за купувачите, който може да ви помогне да избегнете закупуването на продукт, който изглежда страхотно на хартия, но не отговаря на очакванията, когато се използва в реалния живот. За щастие онлайн платформите улесняват намирането на отзиви от всякога и повечето компании за матраци хостват отзиви директно на своите сайтове. Преди да скочите с главата напред, за да ги прочетете, имайте предвид няколко насоки:

 • Проверените отзиви имат по-голяма стойност, защото знаем, че идват от реални клиенти.
 • Некомпенсираните отзиви трябва да имат по-голяма тежест, тъй като няма как да разберем дали безплатното или стимул е променило мнението на човек за продукта.
 • Големият размер на извадката или общият брой рецензии улесняват извеждането на заключения относно удовлетвореността на клиентите, тъй като един или два отклонения – положителни или отрицателни – няма да извадят резултата нагоре или надолу.
 • Научавате най-много, като разглеждате както оценката за рецензия, така и действителните писмени коментари. Резултатът предлага солидно обобщение на това, което клиентите мислят, но писменият раздел ви помага да разберете плюсовете и минусите и как те биха могли да се прилагат за вашата лична ситуация.

Преглед на резултатите за рецензии за Nectar и Lull са изброени по-долу, въпреки че Nectar не разделя техните отзиви по продукти. Вместо това отзивите за Nectar и Nectar Lush са групирани заедно.

Модел Среден рейтинг
Нектар матрак
Нектар Lush

Модел Среден рейтинг
Матрак Lull 4.6 / 5

Оценки в дълбочина

Конструкцията на матрак пряко влияе върху това какво е усещането за траверси. Разбира се, това, което се чувства „точно“ за един човек, може да се чувства неудобно за някой друг. По същия начин нуждите и приоритетите могат да бъдат драстично различни от човек на човек.

Разбиването на рейтингите на ефективността на матраците в няколко ключови категории позволява на всеки човек да разбере по-добре какво иска най-много в матрака и кои марки и модели са най-подходящите за него.

Устойчивост
Колко дълго може да се очаква матракът да издържи зависи преди всичко от това колко добре е изграден. По-висококачествените материали издържат по-дълго, без да започват да увисват, омекотяват или издават. Удължавайки времето преди да се наложи да закупите ново легло, трайният матрак ви спестява пари. Това също може да означава по-добър сън и по-малко болка, тъй като се представя на високо ниво в дългосрочен план.

Изолация на движение
Ако матракът има солидна изолация на движение, едва ли ще забележите, ако човек от другата страна на леглото се обърне или коригира позицията си за сън. За двойките това е критична характеристика, особено ако някой от партньорите в леглото е чувствителен към движение и лесно се събужда. Материалите от пяна, особено мемори пяната, са известни с това, че изолират по-голямата част от движението върху матрака.

Секс
Много хора разчитат на леглото си за интимни занимания, както и за сън, но не всички матраци отговарят еднакво на тази задача. Изключително плюшените матраци, които имат малко или никакво отскачане, могат да се чувстват като жив пясък, което затруднява придвижването по леглото по начин, типичен по време на секс. Някои хора откриват, че традиционната пяна с памет може да инхибира секса, докато по-бързите материали обикновено го улесняват.

Неутралност на температурата Оставането на
хладно през нощта е важно за хората, които установяват, че телесната им температура обикновено се нагрява, както и за хората, които живеят в топъл климат. Ако матракът прегърне твърде плътно тялото, кожата не може да диша и липсата на въздушен поток може да означава натрупване на излишна топлина. Освен това самият матрак може да задържа топлина, ускорявайки събирането на топлина около тялото. Традиционната пяна с памет има най-лошата репутация за спане горещо, въпреки че по-новите дизайни работят за намаляване на този проблем.

Облекчаване на натиска
Някои специфични части или региони на тялото могат да бъдат податливи на натиск или болка, когато лежите на матрак. Например раменете, долната част на гърба и бедрата са зони, които могат да се справят с прекомерно въздействие или изкривяване, ако не се поддържат правилно. Матракът може да измине дълъг път за разрешаването на този проблем, като осигури отлично облекчаване на налягането и контури за тези зони. Материалите с умерено или повече контури, като мемори пяна, често доставят над средното облекчение на точката на налягане.

Изпускане на газове
Матракът може да издава лека миризма, когато е сглобен и инсталиран за първи път във вашата спалня. Тази миризма идва от летливи органични съединения (ЛОС), остатък от производствения процес, който се освобождава, когато компресираният матрак се извади от пластмасовата опаковка. Тези ЛОС обикновено се считат за безвредни, но те създават „нова миризма на матрак“, която е по-често срещана при леглата от пяна. За повечето хора миризмата е лека и не е много притеснителна, но някои хора, особено тези с чувствителност към мирис, могат да я раздразнят. В добре проветривата спалня всяка миризма трябва да изчезне най-дълго в рамките на няколко дни.

Лесно движение
Движението по повърхността на матрака е важно съображение за спалните траверси, както и за хората, които искат да избегнат усещането, че са „заседнали“ в леглата си. Матраците с отскок обикновено позволяват движение без усилие, докато леглата с дълбока прегръдка и контури могат да направят по-вероятно да се почувствате заседнали на място.

Поддръжка на ръба
Начинът, по който матракът се чувства в центъра, често се различава от това, как се чувства по целия си периметър, а в много случаи ръбът може да се почувства слаб или нестабилен, тъй като има по-малко поддържащ материал около себе си. Този проблем обикновено е най-лошият при много меки легла и такива с дълбоко прилягане и малко отскачане. Поддръжката на ръба има най-голямо значение за хората, които са склонни да седят или спят близо до ръба на леглото си, както и тези, които имат затруднения при влизане и излизане от леглото.

Нектар

Нектар матрак Нектар Lush
Твърдост Средна фирма (6) Среден (5)
Трайност 3 /5 3 /5
Изолация на движението 5 /5 4 /5
Секс 2 /5 2 /5
Спи спокойно 3 /5 3 /5
Облекчаване на налягането 4 /5 4 /5
Изпускане на газове 3 /5 3 /5
Лесно движение 2 /5 3 /5
Поддръжка на ръба 3 /5 2 /5

Затишие

Матрак Lull
Твърдост Средна фирма (6)
Трайност 3 /5
Изолация на движението 3 /5
Секс 3 /5
Спи спокойно 3 /5
Облекчаване на налягането 4 /5
Изпускане на газове 3 /5
Лесно движение 3 /5
Поддръжка на ръба 3 /5

Задълбочено ценообразуване

Хора от всички бюджети и социални слоеве се нуждаят от матраци, така че е естествено цените на матраците да са по цялата карта. За много хора голямото различие в цените може да обърка, което затруднява разбирането защо определени матраци струват много повече или по-малко от други. Въпреки че няма строги правила и формули, цените на матраците обикновено се свеждат до няколко фактора:

 • Видът на материалите
 • Качеството на материалите
 • Количеството на използвания материал, както общо, така и в дебелината на всеки слой
 • Добавянето на специални функции, като например за поддържане на матрака на хладно
 • Мястото, където е направен матракът, по-специално в САЩ или в чужбина

Цените на дребно за двата матрака Nectar и матрака Lull са посочени по размер в следващите таблици. И двете компании предлагат чести отстъпки и промоции, така че рядко се случва клиентите да плащат пълната изброена цена на стикера.

Нектар

Нектар матрак Нектар Lush
Близнак $ 499 1099 долара
Twin XL 569 долара 1149 долара
Пълна $ 699 $ 1349
Кралица $ 799 $ 1499
Крал $ 999 1,799 долара
Калифорнийски крал $ 999 1,799 долара

Вземете безплатни аксесоари на стойност 399 долара при всяка покупка на матрак.

Затишие

Матрак Lull
Близнак $ 749
Twin XL $ 799
Пълна $ 949
Кралица 1049 долара
Крал $ 1349
Калифорнийски крал $ 1349

Читателите на SleepFoundation получават 250 долара отстъпка от матраци Lull.

Въз основа на цената на стикера, матракът Lull има предимство пред матрака Nectar и Nectar Lush. Във всички размери се предлага с по-ниска цена и в сравнение с Nectar Lush цената му е значително по-ниска.

Матракът Lull и матрак Nectar попадат в категорията на по- достъпните матраци от изцяло пяна, които след включването на промоциите са склонни да имат сравними ценови точки. Nectar Lush, който има някои добавени слоеве и характеристики, е матрак от по-висок клас пяна, който се предлага с по-висока цена.

Тъй като отстъпките са толкова често срещани в индустрията за матраци, клиентите винаги трябва да го търсят, преди да направят покупка. Сравняването на крайните цени с намалени цени, предлагани от Nectar и Lull, ще позволи по-прецизно определяне на тяхната достъпност, въз основа на наличните промоции по всяко време.

Опити, гаранция и доставка

Гаранция Доставка
Живот, ограничен Безплатно до съседни САЩ

Гаранция Доставка
10 години, ограничено Безплатно в съседни САЩ

За голяма покупка като нов матрак е важно да се уверите, че сте наясно с всички гайки и болтове като доставка, връщане и гаранции. Следващите раздели обясняват как се обработват тези логистични съображения за онлайн матраци като цяло и по-специално за Nectar и Lull.

Доставка

Когато купувате матрак онлайн, има две основни опции как можете да го получите.

Стандартната доставка е най-разпространеният начин за доставка и почти винаги е безплатна за матраци, закупени онлайн. Този подход, известен още като доставка в леглото, включва матракът да бъде компресиран в пластмаса и изпратен директно до прага ви. Сглобяването е лесно, като се изисква само да носите кутията в спалнята си и да извадите опаковката. След като бъде изваден от пластмасата, матракът ще възвърне пълния си размер. Най-трудната част от тази инсталация е повдигането на кутията и позиционирането на матрака, което може да изисква двама или повече души в зависимост от теглото на матрака.

Доставката с бяла ръкавица е опция без стрес, при която екип от хора идват във вашия дом и настройват матрака вместо вас. Тези техници обикновено могат да премахнат и стар матрак. Доставката на White Glove не се предлага от всички марки или на всички места. Когато е на разположение, обикновено се заплаща допълнително.

Политики за доставка на
Nectar Nectar включва безплатна стандартна доставка за клиенти, които се намират в съседните САЩ. Доставката до Аляска и Хавай изисква допълнително заплащане.

Услугите за доставка на White Glove, които включват нова настройка на матрака и премахване на стар матрак, се предлагат от Nectar на много места за $ 149.

Политики за доставка на
Lull Lull осигурява безплатна стандартна доставка с FedEx Ground за клиенти в 48 съседни щати на САЩ. Клиентите в Аляска и Хавай плащат допълнителна такса за доставка. Понастоящем Lull не предлага услуги за доставка на White Glove.

Пробен период и връщане

Ползата от закупуването на матрак онлайн е, че почти винаги имате пробен период на сън, който ви позволява да тествате матрака в уюта на собствения си дом. Пробата за сън е гъвкава политика за връщане, която ви предлага възстановяване на сумата, ако не сте доволни от матрака. Този удобен за клиентите подход за връщане прави много онлайн купувачи комфортни с факта, че не могат да видят матрака лично преди да направят покупка.

Пробното стандартно изпитание за сън е около 100 нощувки и не включва такси за обратно връщане или взимане на матрака. За да сте сигурни, че давате на тялото си шанс да се адаптира към новия матрак, много компании изискват да задържите леглото няколко седмици, преди да поискате връщане.

Nectar Sleep Trial and Return Policy
Nectar предлага едно от най-дългите опити за сън в бранша, позволявайки на клиентите да опитат своите матраци до 365 нощи. Компанията изисква да запазите матрака за 30 нощи като период на пробив, но след това имате една година, за да поискате връщане и да получите пълно възстановяване.

Ако изберете доставка на White Glove, тази такса от 149 щ.д. не се възстановява, ако решите да направите връщане.

Политика за пробен период на затишие и връщане

Матракът Lull идва със 100-дневен пробен период за сън. Няма период за пробив, така че можете да поискате връщане и пълно възстановяване на сумата по всяко време по време на 100-нощния пробен период. За връщане Lull взима матрака от дома ви без такси за връщане или доставка.

Гаранция

Гаранциите за матраци осигуряват прибягване до клиентите, ако има очевиден дефект в материалите или изработката на продукта. Тези гаранции обикновено продължават най-малко пет години и изискват компанията да поправи матрака или да го замени с нов, ако има дефект. Въпреки това клиентите трябва да знаят, че случайните повреди и нарастващото износване не се класифицират като дефекти в гаранциите на матрака.

В зависимост от гаранцията може да се наложи да платите част от разходите за ремонт или подмяна на матрак. При непропорционална гаранция делът на клиента остава същият през цялото време. При пропорционална гаранция вашият дял от разходите се увеличава заедно с времето, което сте притежавали на матрака.

Гаранция за матрак
Nectar Nectar предоставя гаранция завинаги както за Nectar, така и за Nectar Lush, което означава, че има покритие срещу дефекти, докато притежавате матрака. Гаранционните условия се променят леко с течение на времето. През първите 10 години компанията ще ремонтира или замени дефектен матрак на нулеви разходи за клиента. След 10 години компанията все пак ще осигури ремонт или замяна, но клиентът трябва да плати 50 долара за доставка по всеки начин. Тези такси за доставка обаче могат да бъдат отказани, ако се потвърди, че матракът е дефектен.

Гаранция за матрак Lull Гаранцията
за матрак Lull продължава 10 години, през които Lull ще поправи или замени дефектен матрак без такса за клиента.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector