Menu Close

Nectar vs. Purple – Сравнение на Матраци

Както Nectar, така и Purple вече предлагат повече от оригиналните си изцяло пяна легла. Purple продава Purple Hybrid и Purple Hybrid Premier, два хибрида с намотки и пяна, които имат различни ценови точки. Nectar продава Nectar Lush, луксозно охлаждащо изцяло пяно легло. Поради сходството с марката, клиентите може да не знаят как да решат между двете компании за матраци, докато пазаруват.

Ако сте на оградата и се опитвате да разберете разликите в нектара в сравнение с лилавото, продължете да четете. Ще анализираме как матраците на компанията се различават по отношение на цена, производителност и усещане. Ние също така обхващаме политиките на всяка компания, свързани с доставката, пробния период на сън, връщанията и гаранционните проблеми.

Бърз поглед

Работили сме усилено, за да ви покажем кои матраци са най-подходящи за вас. Вижте нашите пълни ръководства за матраци, изброени по-долу!

Ценови диапазон (Queen)
$ 799 – $ 1,499 $ 1,149 – $ 2,999
Опции за твърдост
Средно (5), Средно твърдо (6) Средно (5), Средно твърдо (6)
Отличителни характеристики
  • Отлично съотношение цена / качество
  • Силно отговарящ
  • Щедро изпитание за сън и гаранция
  • Освобождаване от натиск
  • По-хладно от повечето легла
  • Добре изолира движението
Модели
Пробен период и гаранция
365-нощно изпитание за сън
Доживотна гаранция
100-нощно изпитание за сън
2 години гаранция за покритие
10-годишна гаранция за интериор
Обслужване на клиенти
Неприложимо A +

Вземете безплатни аксесоари на стойност 399 долара при всяка покупка на матрак.

Читателите на SleepFoundation получават най-добрата цена за Лилави матраци.

Опции за оразмеряване

Изборът на правилния размер на матрака е важен. Най-добрият матрак за вас ще съобрази вашия ръст и размер на тялото, всички хора или домашни любимци, с които споделяте леглото, и склонността ви да се разпръсквате или да се придвижвате през нощта. Размерът и формата на вашата спалня също могат да окажат влияние върху размера на матрака, който сте избрали.

Височината на матрака осигурява място за всички компоненти на матрака. Клиентите трябва да са наясно, че над средните височини на матраците се изискват специални дълбоки джобни чаршафи. Въпреки че рамката на леглото има най-голямо влияние върху това колко високо е леглото ви от земята, височината на матрака също допринася за общата височина на леглото.

Нектар

Лилаво

Височина
Опции за размер
12″
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King
Височина
12″
Опции за размер
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

Височина
Опции за размер
9,5 “
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, Split King, California King
Височина
9,5 “
Опции за размер
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, Split King, California King

Височина
Опции за размер
12″
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King
Височина
12″
Опции за размер
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, California King

Височина
Опции за размер
11 “
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, Split King, California King
Височина
11 “
Опции за размер
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, Split King, California King

Височина
Опции за размер
12 “, 13”
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, Split King, California King
Височина
12 “, 13”
Опции за размер
Twin, Twin XL, Full, Queen, King, Split King, California King

Когато сравнявате Purple срещу Nectar, ще видите, че Purple предлага повече опции за матраци. В допълнение към оригиналния изцяло дунапренен лилав матрак, те продават две хибридни легла. И трите матрака Purple съдържат Purple Grid, уникална технология, която поддържа леглото едновременно хладно и отзивчиво. Лилавият хибрид получи по-високи оценки за спане във всички теглови групи и предпочитания за позиция на съня от лилавия, показвайки, че повече хора смятат, че е удобно.

В допълнение към Purple и Purple Hybrid, Purple предлага и Purple Hybrid Premier. Този матрак се предлага в две височини на матрака: 12 и 13 инча. Те са идентични, освен че единият има 3-инчов, а другият 4-инчов Purple Grid. Тези легла се оценяват по подобен начин, въпреки че е установено, че 13-инчовият е по-добър в насърчаването на гръбначния стълб в страничните траверси. 13-инчовото легло също е по-меко, с оценка 5 от 10 по отношение на твърдост спрямо 12-инчовото легло, което оценява 6.

Вместо да предлага хибриди, Nectar продава две изцяло пяна легла. Nectar Lush е по-мек, с оценка 5 от 10 по скалата за твърдост в сравнение с 6 рейтинга на Nectar за твърдост. Поради разликата в твърдостта, спалните в тежка категория ще предпочетат Nectar пред Lush. Lush спи по-хладно от Nectar, благодарение на покритието и охлаждащия гел.

Вземете безплатни аксесоари на стойност 399 долара при всяка покупка на матрак.

Читателите на SleepFoundation получават най-добрата цена за Лилави матраци.

Сравнение на строителството и материалите

Въпреки че Purple и Nectar изглеждат сходни на пръв поглед, има разлики между тях, които правят единия или другия по-добър вариант за различни хора. Докато Nectar използва традиционната мемори пяна и пенопласт в своите комфортни слоеве, Purple използва тяхната патентована хипер-еластична полимерна пяна, която се различава по няколко начина. Отделни фактори като телесно тегло и предпочитание на позицията на съня ще повлияят кой от тези матраци работи най-добре за вас.

Нектар

Nectar предлага два матрака и двата са с изцяло пяна. Оригиналният матрак Nectar е с дебелина 11 инча и е средно твърд или 6 от 10 по скалата за твърдост. Nectar Lush е с дебелина 12 инча и е средно или 5 по отношение на твърдостта. Тъй като Nectar Lush е по-мек, той по-добре приляга на траверси с по-ниско тегло на тялото. Видовете пяна във всеки матрак отчитат разликата в твърдостта, както и основната разлика в цената. Nectar Lush струва около два пъти повече от Nectar.

Покривни материали

Nectar разполага с покритие Tencel, докато Nectar Lush има смесено покритие от полиестер / латекс / спандекс. Тенцеловите влакна са създадени от дърво или бамбукова маса и обикновено се считат за по-екологични. Покривът от смес от полиестер на Nectar Lush обаче се чувства по-мек на допир.

Комфортни слоеве

За комфортни слоеве Nectar има един инч мемори пяна, капитониран в капака, 1 инч гел вливаща се мемори пяна и още 3 инча мемори пяна (3,5 PCF плътност) под това. Комфортните слоеве на Nectar Lush са 3 инча гел вливаща се мемори пяна (3,5 PCF) върху 2-инчов слой пенопласт (2,5 PCF). Различните конструкции в комфортните слоеве отчитат разликите в твърдостта между двата матрака. Инфузиите с гел помагат и двата матрака да се охладят, противодействайки на склонността на пяната с памет да улавя телесната топлина.

Ядро за поддръжка

И двата матрака Nectar имат поддържаща сърцевина от пенопласт. Поддържащото ядро ​​на Nectar Lush е с размери 7 инча в сравнение с 6-инчовото поддържащо ядро ​​на Nectar. Основният пенопласт на Nectar е 2,2 паунда на кубически фута (PCF), което е с висока плътност. Пяните с висока плътност обикновено са по-трайни и се считат за по-качествени. Nectar не споделя плътността на поддържащата сърцевина на матрака Nectar Lush.

Характеристиките на клиентите ще определят коя конструкция на матрака е предпочитана. По-тежките траверси с тегло над 230 килограма вероятно ще предпочетат Nectar, тъй като той е по-твърд и може да им осигури по-добра опора. Сред леките траверси, предпочитанието на позицията може да определи кое легло е най-доброто. Nectar Lush се отличава с това, че осигурява подравняване на гръбначния стълб на страничните траверси в тази група, докато Nectar не го прави.

Лилаво

Purple предлага Purple, Purple Hybrid и Purple Hybrid Premier, който се предлага в две опции за дебелина. Purple е изцяло дунапренен матрак, докато Purple Hybrid и Hybrid Premier комбинират вдлъбнати поддържащи ядра на бобини с комфортни слоеве от пяна. И трите матрака разполагат с Purple Grid, хипер-еластичен полимерен комфортен слой, който позволява въздушния поток и кара леглото да се чувства отзивчиво.

Purple е на бюджетни цени, докато Purple Hybrid струва около два пъти повече от Purple за всеки размер. Purple Hybrid Premier струва няколко стотин долара повече от Purple Hybrid при всеки размер (и повече от това, ако изберете опцията за по-голяма дебелина). Размерът на Purple Grid във всеки матрак е най-големият определящ фактор за цената му.

Покривен материал

Всички матраци Purple имат идентични покривни материали, така че това не е диференциращ фактор сред тях. Лилавите калъфи са направени от смес от полиестер, вискоза и ликра. Те се чувстват гладки и меки на допир.

Комфортни слоеве

Комфортните слоеве са много сходни при моделите на лилави матраци. Purple има 2-инчова Purple Grid върху 3,5-инчов слой пенопласт с висока плътност (1,8 PCF). Purple Hybrid и Purple Hybrid Premier съдържат Purple Grid върху един инчов слой преходен пенопласт (2 PCF). Дебелината на Purple Grid е единствената разлика сред хибридните модели. Решетката на Purple Hybrid е с размери 2 инча, докато Hybrid Premier има 3 и 4-инчови опции.

Ядро за поддръжка

Що се отнася до поддържащите ядра, Purple съдържа 4 инча пенопласт с висока плътност (2 PCF). Всички други матраци Purple съдържат 7,5 инча джобови намотки. Джобните бобини придават на леглата по-отзивчиво усещане и позволяват охлаждане на въздушния поток. Леглата с джобни намотки обикновено пренасят повече движение, отколкото изцяло пянаните легла, въпреки че индивидуалното обвиване на намотки помага за намаляване на някои прехвърляния на движение. Поради намотките хибридните легла обикновено са по-силни от матраците с пълна пяна.

Purple Hybrid и Hybrid Premier вероятно ще издържат по-дълго от Purple поради техните слоеве намотки в джоба. Известно е, че хибридните матраци са по-трайни и дълготрайни, тъй като бобините не се променят много с времето, докато мемори пяната може да развие впечатления от тялото. Всички матраци Purple обаче трябва да издържат минимум няколко години.

Лилавият хибриден премиер, който е с дебелина 13 инча, е по-мек от останалите лилави матраци, среден рейтинг или 5 от 10 по скалата на твърдост, в сравнение с 6-те рейтинга, държани от всички останали лилави легла. Тази разлика в твърдостта прави 13-инчовия Purple Hybrid Premier по-добър избор за повечето леки траверси и по-малко привлекателен избор за хора с тежка категория.

Средни оценки на клиентите

Отзивите и рейтингите на клиентите могат да помогнат на купувачите да установят колко добре се е представил даден продукт и колко доволни са клиентите от обслужването на клиентите на марката. Общият брой отзиви и оценки също е показател за качество. Продуктите с голям брой рецензии вероятно имат по-дълъг опит и евентуалните прекъсвания може да са били разработени с течение на времето. Имайте предвид, че разстроените клиенти обикновено са по-мотивирани да оставят рецензия, така че рейтингите често са изкривени малко по-отрицателни от това, което е „вярно“.

Колкото повече отзиви има даден продукт, толкова по-надежден може да се счита средният резултат. Внимавайте обаче да влагате твърде много запаси в отделни отзиви и оценки. Различните хора имат различни нужди по отношение на матраците. Това, че матракът не е работил за някой друг, не означава, че няма да е идеален за вас. Вие и рецензентът може да имате много различни критерии и изисквания.

Модел Среден рейтинг
Нектар матрак
Нектар Lush

Модел Среден рейтинг
Лилав матрак 4.3 / 5
Лилав хибрид 4.4 / 5
Лилав хибриден премиер 4.4 / 5

Оценки в дълбочина

Нека разгледаме задълбочено характеристиките на матраците, които трябва да имате предвид, когато пазарувате матраци. Факторите, които са най-важни за вас, ще зависят от вашите лични характеристики. Хората, които спят горещо, ще искат температурно неутрално легло. Тези, които изпитват болка, търсят облекчаване на натиска. Двойките, които споделят легло, искат движението да бъде добре изолирано, докато тези, които спят сами, не са толкова загрижени за това.

Устойчивост
Устойчивостта се отнася до износването на матрака и обикновено е аналогично на това колко дълго ще издържи матракът. Средният матрак трае около 6-7 години, но някои матраци могат да издържат десетилетия. Трайността ще бъде най-важна за клиентите, които искат матрак, който да издържи години и години напред, без да страда от удобство.

Изолация
на движение Когато матракът изолира добре движението, тежестта, поставена върху една част от матрака, не се пренася много по повърхността на матрака. Изолацията на движението е важна за хората, които споделят легло с някого. Ако матракът не изолира добре движението, движението ще се прехвърли, когато един човек се преобърне или влезе или излезе от леглото през нощта. Този трансфер на движение може да събуди другия човек.

Сексуалният
сън не е единственото нещо, което хората правят на матраците. Матраците, които „отскачат“ към тях, обикновено се считат за по-добри за секс, тъй като не възпрепятстват движението. Силно съответстващите матраци могат да попречат на движението и да затруднят промяната на сексуалните пози. Матраците с лоша опора на ръба също могат да създадат проблеми със секса, тъй като ограничават използваемата повърхност на матрака.

Температурна неутралност
Температурно неутрално легло няма да се чувства прекалено горещо или прекалено студено през нощта. Някои хора са склонни да спят горещо и в резултат на това сънят им се прекъсва, когато се събудят през нощта, чувствайки се потни. Температурно неутрално легло ще помогне за облекчаване на този проблем. Производителите насърчават охлаждането чрез инжекционен въздушен поток в матраци и с помощта на охлаждащи материали, като инфузия на гел и материал за промяна на фазата.

Облекчаване на налягането
Когато матракът има добро освобождаване от натиск, траверсите не изпитват точки на натиск никъде в тялото си, докато лежат върху него. Особено страничните траверси трябва да търсят матраци с изключително освобождаване от натиск. В противен случай те ще открият точки на натиск, които се развиват в раменете и бедрата им, докато лежат отстрани. Облекчението на налягането се получава, когато тялото е правилно влюбено и матракът не е прекалено мек или твърде твърд за човека, който лежи върху него.

Изпускане на газове
Почти всички матраци остават без газ, някои след като са произведени. Отделянето на газове се получава, когато летливите органични съединения (ЛОС) се отделят във въздуха от произведен продукт. Отделянето на газове често идва с химическа миризма, която може да притесни някои хора. При повечето матраци миризмата се разсейва в рамките на дни. Polyfoam има тенденция да отделя газове повече от другите материали за матраци. Клиентите, които са чувствителни към миризмите, може да искат да избягват матрака си първия или два дни след отварянето му.

Лесно
придвижване Лесното придвижване се отнася до това колко лесно е за спящите да се движат, когато са на върха на леглото. Като цяло, по-отзивчивите легла са много лесни за придвижване. Силно контуриращите се матраци с мемори пяна могат да бъдат по-трудни за движение, ако пяната не се „отскочи“ бързо и спящият се почувства забит във вдлъбнатина.

Подпора на ръба
Когато матракът има добра опора на ръбовете, ръбовете на леглото остават здрави и твърди, когато върху тях се постави тежест. С добра опора на ръба е възможно траверсите да седят или да спят на ръба на леглото, без да се чувстват изложени на риск от търкаляне. Силната опора на ръба позволява на траверсите да използват цялата повърхност на матрака. Поддръжката на ръба също може да улесни влизането и излизането от леглото.

Нектар

Нектар матрак Нектар Lush
Твърдост Средна фирма (6) Среден (5)
Трайност 3 /5 3 /5
Изолация на движението 5 /5 4 /5
Секс 2 /5 2 /5
Спи спокойно 3 /5 3 /5
Облекчаване на налягането 4 /5 4 /5
Изпускане на газове 3 /5 3 /5
Лесно движение 2 /5 3 /5
Поддръжка на ръба 3 /5 2 /5

Лилаво

Лилав матрак Лилав хибрид Лилав хибриден премиер
Твърдост Средна фирма (6) Средна фирма (6) Средно (5), Средно твърдо (6)
Трайност 3 /5 3 /5 4 /5
Изолация на движението 4 /5 4 /5 4 /5
Секс 4 /5 4 /5 4 /5
Спи спокойно 5 /5 5 /5 5 /5
Облекчаване на налягането 4 /5 3 /5 4 /5
Изпускане на газове 3 /5 4 /5 3 /5
Лесно движение 3 /5 5 /5 4 /5
Поддръжка на ръба 3 /5 4 /5 3 /5

Задълбочено ценообразуване

Материалите и конструкцията оказват силно влияние върху цените на матраците. Матраците Innerspring са един от най-старите видове матраци и са склонни да бъдат най-евтината налична категория матраци. Пенопластът и мемори пяната са по-скъпи компоненти на матраците, така че матраците и хибридите от всяка пяна, които съдържат пяна, обикновено струват повече от вътрешните отпечатъци. Въпреки това има широк спектър от качество, когато става въпрос както за пенопласт, така и за мемори пяна и са налични бюджетни цени.

Латексът е един от най-скъпите материали за матраци. Естественият латекс струва повече от синтетичния, а органичният латекс е най-скъпият от всички. Допълнителните технологии, включени в матраците, като охлаждащи инфузии или Purple Grid, добавят към общите разходи на матрака.

Търговците на онлайн матраци директно към потребителите могат да предлагат матраци на по-ниски цени, като намаляват разходите си. Тъй като имат по-малко или никакви шоуруми и по-малко персонал, те могат да работят с по-ограничен бюджет и да прехвърлят спестяванията на клиентите.

Нектар

Нектар матрак Нектар Lush
Близнак $ 499 1099 долара
Twin XL 569 долара 1149 долара
Пълна $ 699 $ 1349
Кралица $ 799 $ 1499
Крал $ 999 1,799 долара
Калифорнийски крал $ 999 1,799 долара
Разделен крал

Вземете безплатни аксесоари на стойност 399 долара при всяка покупка на матрак.

Лилаво

Лилав матрак Лилав хибрид Лилав хибриден премиер
Близнак $ 649 Неприложимо
Twin XL $ 749 $ 1,299 $ 1899 или $ 2499
Пълна $ 949 $ 1499 $ 2099 или $ 2699
Кралица 1099 долара $ 1,599 $ 2199 или $ 2999
Крал $ 1399 $ 1899 2699 долара или 3499 долара
Калифорнийски крал $ 1399 $ 1899 2699 долара или 3499 долара
Разделен крал $ 1498 $ 2598 $ 3798 или $ 4

Читателите на SleepFoundation получават най-добрата цена за Лилави матраци.

Матраците Purple и Nectar са легла с изцяло пяна на цена за бюджетни купувачи. Лилавият матрак обаче струва около няколко стотин долара повече от нектара при всички размери. Тъй като пяните, използвани и в двете легла, са с подобна плътност, вероятно е основен фактор, влияещ върху цената, да се дължи на държавата, в която се произвежда всеки матрак. И Purple, и Nectar правят матраците си в САЩ.

Nectar Lush е друго изцяло пяно легло и струва приблизително двойно повече от цената на Nectar. Nectar Lush е по-дебел с един инч, така че съдържа повече материали като цяло, което добавя към цената му. Капакът и някои компоненти на Nectar Lush са с по-високо качество и по-трайни, което води до по-висока цена от Nectar.

Технологията Purple Grid е друг фактор, който вероятно допринася за по-високите разходи за матраци на Purple. Purple Grid придава на матрака отзивчиво усещане и помага с температурен неутралитет.

В рамките на Purple Hybrid матраците, количеството на Purple Grid представлява повечето от разликите в конструкцията и цената. Purple Hybrid съдържа 2 инча Purple Grid. Purple Hybrid Premier се предлага в опции с 3 и 4 инча Purple Grid и е на съответната цена. Лилавите хибридни премиери също струват повече, защото се доставят с доставка на бели ръкавици.

Опити, гаранция и доставка

Гаранция Доставка
Живот, ограничен Безплатно до съседни САЩ

Гаранция Доставка
10 години, ограничено Безплатно до съседни САЩ

Политики за нектар

Доставка – Nectar предлага безплатна доставка на клиенти в съседните САЩ. Матракът се компресира и доставя в кутия, доставена от UPS или FedEx Ground. Клиентите в Аляска или Хавай могат да изпратят матраци Nectar срещу такса от 150 долара. Международната доставка не е налична.

Nectar предлага доставка на бели ръкавици и премахване на стар матрак за $ 149. С услугата за доставка на бели ръкавици те ще настроят вашия матрак точно там, където искате. Те също ще изтеглят стария ви матрак, ако вече не го искате. Може да премахнете допълнителни елементи едновременно за $ 45 на артикул.

Връщане – Връщането е безплатно в рамките на 365-нощния пробен период на Nectar. Клиентите трябва да разбият матрак за 30 нощи, преди да могат да инициират връщане.

Гаранция – Nectar предлага доживотна гаранция. Те ще подменят матрака ви, ако той е дефектен по всяко време. Гаранцията не покрива впечатления от тялото, които са с дълбочина 1,5 инча или по-малко. Няма допълнителни разходи за активиране на гаранцията.

Лилави политики

Доставка – Лилави кораби за съседни клиенти в САЩ безплатно чрез FedEx. Те също така ще изпращат до Хавай, Аляска и Канада срещу заплащане. Международната доставка извън Канада не е налична.

Предлага се доставка на бели ръкавици за определени легла. Оригиналът Purple не може да бъде доставен с доставка на бели ръкавици. Лилавият хибрид може да бъде доставен с доставка на бели ръкавици срещу такса от $ 149. Доставката на бели ръкавици се доставя с леглата Purple Hybrid Premier без допълнително заплащане. С доставка на бели ръкавици, Purple ще настрои рамката на леглото ви и матрака за вас и ще премахне стария ви матрак.

Връщане – Клиентите могат да върнат матрака си безплатно в рамките на 100-нощния пробен период на Purple за сън. Първо е необходим период от 21 нощувки, през който клиентите все още не могат да инициират връщане. След като започне връщане, Purple ще координира да вземе матрака и да го закара до място, където може да бъде дарен.

Гаранция – Purple предлага две отделни гаранции: една за капака и друга за вътрешността на матрака. Калъфът на матрака с цип е в гаранция за 2 години, като през това време може да бъде поправен или заменен, ако възникнат дефекти. Клиентите ще носят отговорност за свързаните с това разходи за доставка, свързани с изпълнението на тази гаранция.

Purple предлага 10-годишна гаранция за интериора на своите матраци. Гаранцията не покрива вдлъбнатини на матраци с дълбочина по-малка от 1 инч. Той покрива вдлъбнатини на матрака с дълбочина над 1 инч, заедно с всички пукнатини или други повреди, които възникват при нормална употреба. Гаранцията важи само ако матракът е седнал на плоска, твърда, нерегулируема рамка на леглото и е имал покритие върху нея.

Матракът няма да бъде заменен или ремонтиран в рамките на гаранцията, ако Purple прецени, че е злоупотребен от клиента, или ако върху него има петна, миризми или телесни течности. Purple може да поиска клиентът да изпрати снимки на матрака, за да може да определи дали гаранцията покрива щетите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector