Menu Close

Най-доброто място за закупуване на матрак

Ако сте се събудили с болки или сте забелязали увисване в част от леглото си, може би сте стигнали до разбирането, че е време да си купите нов матрак. Имате опции за намиране на заместител; с възхода на онлайн пазаруването има повече места за закупуване на матраци от всякога.

Наличието на повече възможности може да бъде от полза за купувачите, но също така може да породи объркване и въпроси къде точно е най-доброто място за закупуване на матрак. Тази статия описва вашите възможности и предоставя информация, която да ви помогне да разберете предимствата и недостатъците на онлайн пазаруването спрямо магазина.

На линия

Онлайн пазаруването отбелязва стабилен растеж, разширявайки се, за да включва все повече и повече продукти, включително матраци. По-бързото и по-рентабилно изпращане намалява бариерите пред онлайн продажбата на матраци, а гъвкавите политики за връщане, известни като опити за сън, дават на клиентите спокойствието да си купят матрак, който никога не са изпитвали лично.

Що се отнася до индустрията за матраци, след като топката за електронна търговия се завъртя, тя бързо набра скорост. Сега има множество страхотни матраци, продавани онлайн. Въпреки това, дори и в интернет, има множество видове сайтове, от които можете да направите матрак.

Директно от производителите на матраци

Едно от най-добрите места за закупуване на матраци онлайн е директно от производителя на матраци. Повечето марки предлагат продажби директно от уебсайта си, което ви позволява да получите всички подробности за техните предложения за матраци и да направите покупката си на същата страница.

Някои от предимствата при закупуването директно от производителя включват:

 • Най-добра цена: Когато купувате направо от производителя на матраци, избягвате надценката от посредник. Премахването на посредника позволява на онлайн продавачите да осигуряват по-строги отстъпки, които водят до повече пари в джоба ви.
 • Изпит за сън с пълна дължина: Пробен период за сън ви позволява да използвате матрака за определен период от време с възможност да го върнете, ако не сте доволни. При повечето директни продажби на потребителите пробният период за сън е поне 100 нощи. Но ако закупите от трета страна, пробният период на сън може да бъде много по-кратък и връщанията вероятно ще трябва да бъдат съгласувани с търговеца.
 • Пряко обслужване на клиенти: Ако купувате директно, възникналите проблеми със сервиза или други възникнали въпроси могат да бъдат разрешени от производителя. При трета страна продавач обикновено ще трябва да решавате всякакви проблеми с тази компания като посредник.
 • Актуална информация: Много производители на матраци непрекъснато работят за подобряване на своите продукти и разработване на нови предложения. Можете да се уверите, че четете най-новата информация, като я вземете направо от устата на коня.

Значителна конкуренция в индустрията за онлайн матраци означава подобрено качество на продукта и по-добри цени. Пазаруването директно на сайта на производителя обикновено е най-добрият начин да се възползвате от тази промяна към електронна търговия за матраци.

Като цяло, независимо дали искате да знаете най-доброто място за закупуване на луксозен матрак или най-доброто място за закупуване на по-евтин матрак, директното закупуване предоставя голям избор от стойности, съчетани с отлично обслужване на клиентите.

Търговци и пазари на трети страни

Друга възможност за закупуване на матрак онлайн е да пазарувате на уебсайтовете на търговци и пазари на трети страни. Най-големият и най-известният от тях е Amazon. Някои компании за онлайн матраци продават чрез Amazon, както и на собствените си уебсайтове, а има и някои марки, включително собствени марки, които се продават предимно на Amazon.

Докато Amazon получава най-голямо внимание, други сайтове на трети страни също продават матраци. Много от тях са големи тухлени магазини, които са създали свои собствени уебсайтове за електронна търговия.

Някои клиенти предпочитат да купуват на сайтове на търговци на трети страни, тъй като са запознати с тях от предишни покупки на други продукти. Тъй като те обикновено носят множество марки, тези сайтове могат да улеснят сравняването на модели, направени от редица различни производители.

Потенциален недостатък на закупуването от външни търговци е по-кратък пробен период на сън. Купувачите трябва внимателно да прочетат финия шрифт, за да потвърдят политиката за връщане на всеки матрак, закупен на сайт, различен от този на действителния производител на матраци. Също така си струва да се потвърди, че моделът за продажба на сайт на трета страна е най-актуалното предложение от производителя, а не предишна версия.

В магазина

Традиционният начин за закупуване на легло е да отидете в шоурум на матраци или универсален магазин и този метод все още обслужва значителна част от купувачите днес. Въпреки че онлайн продажбите се увеличиха, много хора продължават да предпочитат да посещават физически магазин.

Матраци се предлагат в редица видове тухлени магазини:

 • Изложбени зали за матраци: Това са магазини, които са фокусирани почти изключително върху матраци. Те предоставят възможност да видите и да легнете върху богат избор от модели матраци. Тези магазини могат да бъдат големи национални вериги, регионални франчайзи или местни магазини за мама и поп. Някои шоуруми за матраци може да имат предложения от марки, които се продават предимно онлайн.
 • Шоуруми за онлайн марки матраци: Магазините за търговия на дребно са отворени от няколко от по-известните онлайн марки матраци като Casper и Tuft & Needle. Тези магазини позволяват на клиентите, които се интересуват от тези онлайн задвижвани марки, да имат възможност да разширят матраците си лично.
 • Магазини за мебели и домашно обзавеждане: Тези магазини могат да варират от домашни магазини от по-висок клас до магазини за мебели. Изборът на матраци обикновено е по-малко богат, отколкото в шоурумите, фокусирани върху матраци, но те могат да бъдат удобно място за пазаруване на едно гише, ако трябва да оборудвате дома си с множество мебели. Достъпни цени могат да бъдат на разположение в търговски обекти, които имат разпродажби, особено на по-стари модели. Някои магазини за домашно обзавеждане, като West Elm, Crate & Barrel и Target, също носят матраци от онлайн фокусирани марки.
 • Универсални магазини: Въпреки че изборът е по-ограничен, универсалните магазини обикновено носят няколко матрака, които да опитат в магазина, и те могат да бъдат на разположение на добри цени по време на събитията за разпродажби.
 • Складови клубове: По- големите складови магазини понякога носят матраци на достъпни цени; тези цени обаче са достъпни само за членовете. Освен това матраците могат да се продават на пода на склада като легло в кутия без модел на дисплей, върху който да легнете.

В зависимост от това къде живеете, може да имате на разположение всички или само няколко от тези опции. Когато е възможно, може да е от полза да посетите повече от един тип магазини, за да сравните опциите и цените.

Ако решите да посетите шоурум на матраци, препоръчително е да отделите поне 15 минути за всеки матрак, който сериозно обмисляте. Първата реакция на усещането за матрак може да бъде подвеждаща, така че това удължено време на леглото е важно. Освен това трябва да се уверите, че сте легнали в типичната си позиция за сън през по-голямата част или през цялото това време.

Къде да купя матрак?

Без значение дали искате да купувате онлайн или лично, можете да намерите подходящ за вас матрак. Пазаруването на всяко място има предимства и недостатъци, така че изборът на най-доброто място за закупуване зависи до голяма степен от вашите лични предпочитания.

Трябва да клоните към пазаруване на матрак онлайн, ако:

 • Искате да отделите време и да направите подробно проучване. Когато пазарувате онлайн, можете да разглеждате различни сайтове, да четете отзиви, да сравнявате цените и да стеснявате опциите с ваше собствено темпо и от комфорта на вашата всекидневна.
 • Не обичате да преговаряте. Цените на матраците онлайн често са по-ниски, отколкото в магазините, а допълнителна полза е, че почти никога не се налага да преговаряте, за да получите най-добрата сделка. Ако купувате директно от производител на матраци, те обикновено ще рекламират промоциите си ясно на уебсайта си. В противен случай купони почти винаги могат да бъдат намерени от независими сайтове за преглед.
 • Искате най-много пари за вас. Онлайн бизнес моделът директен към потребител често позволява матрак да се продава на по-ниска цена директно онлайн. Освен това повечето марки матраци предлагат безплатна доставка.
 • Предпочитате да изпробвате матрак у дома в сравнение с шоурума. Изпитването за сън ви дава десетки нощи, за да видите колко добре работи матракът за вас в реална обстановка и почти всеки онлайн матрак ще осигури този вид политика на връщане. Много купувачи смятат, че това е по-добър тест за матрак, отколкото само 15 минути в магазин. Въпреки че някои магазини за тухли предлагат опити за сън, те не са толкова често срещани в магазина и дори когато са налични, често се предлагат такси за възстановяване или връщане.
 • Не обичате натиска върху продажбите. Влизането в магазин за матраци често означава натиск от страна на продавача. Много хора намират този вид натиск за досаден и може дори да се притесняват, че ще ги тласне към бърза покупка.
 • Искате да прочетете надеждни отзиви. Онлайн сайтовете, както от производители, така и от независими сайтове като нашия, предоставят отзиви, които предлагат задълбочен поглед върху плюсовете и минусите на различните матраци. Много сайтове предлагат и подробни сравнения на конкретни марки, за да ви помогнат да вземете решение, което предпочитате.
 • Живеете в район с ограничени магазини за търговия на дребно. Ако нямате много магазини за матраци във вашия район, ще намерите далеч по-широк избор, като пазарувате онлайн.
 • Графикът ви затруднява пазаруването в магазини за тухли и хоросани. Личното пазаруване на матраци не е афера навътре и навън; изисква време, за да обхване моделите и да лежи върху тях за продължителен период. Ако ежедневният ви график затруднява намирането на време да се ангажирате с лично пазаруване, пазаруването онлайн може да бъде много по-удобно.

Трябва да клоните към пазаруване в магазин за тухли, ако:

 • Искате лична помощ при намирането на матрак. В магазин за матраци можете да работите един с един с продавач, а някои купувачи намират за полезно и успокояващо да говорят с истински човек за това, което търсят в матрака.
 • Трябва да усетите матраци, преди да направите покупка. Изпробването на матрак, преди да го закупите, е дългогодишният метод, а за много купувачи това е единственият начин да отидат. Ако искате шанс да проверите лично легло, най-добрият залог за вас е да отидете в магазин.
 • Вие сте опитен преговарящ. В магазините за търговия на дребно е изключително изгодно да бъдеш хитър преговарящ. Това е особено вярно, когато не се провежда голямо събитие за продажба. Цените на стикерите на матраците в магазините могат да бъдат доста високи и често са необходими ефективни преговори, за да се постигне най-добрата сделка.
 • Лесно сте затрупани от твърде много възможности. Дори в магазин за матраци с много модели на дисплея, възможността да усещате матраци в реално време може да направи процеса да се чувства по-малко поразителен в сравнение с пазаруването онлайн, където количеството опции и информация може да изглежда безкрайно.
 • Не сте сигурни кое ниво на твърдост предпочитате. Ако не ви е ясно какво точно търсите в матрака, отиването до магазин и изпробването на няколко легла последователно може да ви помогне да се справите с това какъв тип матрак и ниво на твърдост най-вероятно отговарят на вашите нужди.
 • Имате нужда от услуги, които да инсталират новия ви матрак и да изтеглят стария ви. По-голямата част от матраците, продавани онлайн, не се предлагат с инсталационни услуги. Това може да създаде предизвикателство за хора, които са физически неспособни да вдигнат и поставят нов матрак. Уреждането на услуги за настройка на матраци и изхвърляне на стар матрак може да бъде по-лесно, когато работите с магазин за матраци на дребно.

Докато трябва да избирате между онлайн и в магазина, когато правите окончателна покупка, изследователският процес всъщност може да включва и двете. Например можете да започнете, като посетите магазин, за да получите обща представа за идеалното ви усещане за матрак и след това да разгледате онлайн, за да сравните цените и да идентифицирате други възможни опции. По този начин както онлайн, така и пазаруването в магазина може да бъде използвано, за да ви помогне да намерите най-добрия матрак за вашата спалня.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector