Menu Close

Имате ли нужда от пролет с кутия?

За повечето матраци е полезно да имате нещо между самия матрак и пода. Дали това трябва да бъде пружина за кутия, основа или легло на платформа зависи от няколко фактора.

Всички матраци ще се възползват от наличието на здрава, здрава основа, върху която да почивате. Кутиите са създадени, за да помогнат за поглъщане на удара, намалявайки износването на матрака. Въпреки това пружините на кутиите са по-разпространени, когато матраците имат много по-тънки профили като цяло и са предимно вътрешни пружини. Днес повечето модерни матраци не изискват непременно кутия пружина.

Дали трябва да използвате пружина за кутия или не, зависи от няколко фактора. Основните хора, които трябва да използват бокс пружина, включват:

 • Тези, които използват традиционна метална релсова рамка за легло, която е предназначена за люлка на пружини
 • Тези с по-стар матрак innerspring, предназначени за използване с пружина с кутия
 • Тези с матрак, чийто производител препоръчва конкретно пружини
 • Тези, които искат да повдигнат леглото си, за да улеснят влизането и излизането от него (въпреки че други алтернативи на пружините на кутията могат да служат на същата цел)

Основните хора, които не трябва да използват бокс пружина, включват:

 • Тези с по-нова мемори пяна, латекс или хибридни матраци
 • Тези, които предпочитат стила или функционалността на легло на платформа, дървена основа или друг вид основа за легло
 • Тези, които предпочитат да спят с матрак директно на пода

Повечето съвременни матраци, включително матраци в кутия , не изискват пружина за кутия. Всъщност много по-нови легла от пяна и латекс всъщност могат да бъдат повредени, като се използва традиционна пружина за кутии. Бокс пружините са предназначени за използване с вътрешни пружини, а някои модели не осигуряват същия тип твърда опора, необходима за легло от пяна.

За да определите дали имате нужда от пружина за кутия, е полезно да прочетете препоръките на производителя на вашето легло. Можете да намерите тази информация на уебсайта на производителя или търговеца и често на етикета, прикрепен към самия матрак. Различните стилове матраци могат да се възползват от различните видове основи, така че е полезно да отидете директно до източника, за да видите какво препоръчва производителят. Не само това, но и някои гаранции за матраци ще предвиждат да използвате препоръчан тип основа за легло или да ги анулирате.

Какво е Box Spring?

Boxspring е опора за вашия матрак, която е произведена да бъде със същия размер като леглото. Състои се от дървена рамка, пълна с пружини (или метална решетка) и увита в плат. Той седи директно под матрака, като осигурява опора.

Кутията е предназначена да служи за няколко цели:

 • За осигуряване на основна опора за матрака
 • За да повдигнете матрака до по-удобна височина
 • За защита на матрака чрез поглъщане на удара
 • За подобряване на въздушния поток, което спомага за поддържането на охладителя на матрака

Бокс пружините осигуряват опора, но също така са в състояние да поемат някои удари от самия матрак. Това е добра характеристика за вътрешни легла, но може да навреди на дунапреновите матраци. А пяна легло, което липсва твърда структура на innerspring матрак, трябва да се използва с основа много твърда подложка, като например легло платформа.

Преди повече от десетилетие при закупуването на нов матрак по същество се изискваше пружина с кутия. Днес това не е непременно така. Докато някои видове матраци все още изискват пружини с кутия, други не.

Терминът “кутия пружина” се отнася до традиционния дизайн, който използва действителни пружини (или модели на метална решетка в по-евтини модели), заобиколени от дървена или метална рамка. Има и други видове опори, които можете да използвате под матрак, включително легла на платформа и основи.

Box Spring vs Foundation vs Platform Bed

Повечето матраци изискват нещо между матрака и пода. Докато много легла всъщност функционират отлично, когато са поставени директно на пода, това ограничава въздушния поток и може да доведе до антисанитарни условия. Така че, повечето хора ще искат да използват някакъв фон дьо тен – независимо дали това е кутия пружина, фундамент или легло на платформа зависи от вида на матрака, който сте избрали, както и от личните ви предпочитания.

А кутия пружина е проста подкрепа, състояща се от дървена / метална конструкция, изпълнена с метални рулони / пружини или метална решетка и увити в плат. Те се използват предимно за вътрешни матраци. Обикновено пружините са проектирани да седят на върха на рамката на леглото.

А фондация и друг тип система за подпомагане, които обикновено се състои от дървени летви или плоски твърди рамки. Те функционират подобно на пружините, но всъщност не съдържат метални пружини. Фундаментите предлагат много твърда повърхност за почивка на матраци, което ги прави добър избор за легла от пяна. Повечето основи са проектирани да се използват с рамка за легло, въпреки че някои компании предлагат самостоятелни версии.

A платформа легло комбинира основа за леглото си, както и на рамка, за да го държи на разстояние от земята. Повечето имат дървени крака за повдигане на рамката, докато някои включват чекмеджета за съхранение, стигащи се до нивото на земята. Леглата на платформа предлагат цялостно решение, но те могат да бъдат по-скъпи от другите опции.

Един регулируемо легло е фондация, която може да се регулира на различни позиции, подобни на болничното легло. Това са чудесна възможност за тези, които обичат да четат или гледат телевизия в леглото, както и за възрастни хора, които се борят да станат от леглото сутрин. Регулируемите легла са значително по-скъпи от другите опции и могат да се използват само с определени видове матраци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector