Menu Close

Наистина ли пяната с гел с памет наистина спи?

Мемори пяната е един от най-популярните материали, използвани в съвременните матраци. Предлага меко, но подкрепящо усещане, в което много хора се влюбват. Традиционната пяна с памет обаче има репутацията да спи топло, тъй като има тенденция да улавя телесната топлина. Тъй като пяната с памет позволява дълбоко контуриране, повърхностният въздушен поток също е ограничен, което допълнително комбинира натрупването на топлина. За да намалят този проблем, производителите често използват охлаждащ гел с пяна с памет. Но какво представлява пяната с гел памет и действа ли всъщност?

Какво представлява пяната с гел памет?

Гел памет пяна е сравнително нов продукт, който за първи път стана популярен в началото на 2010-те. Това е просто мемори пяна, която има малки частици гел или мъниста, които или се вливат в нея, или по-рядко се нанасят като слой отгоре.

Повечето пяни с гел памет използват или термо гел, който е хладен на допир, или гел с промяна на фазата, който преминава от твърдо вещество в течност, когато температурата на матрака се повиши. И двата гела са проектирани да отвличат топлина от траверса, което води до по-комфортна температура на повърхността.

Същите тези мъниста могат да се вливат и в други видове пяна, включително латекс и пенопласт. Най-често ще го виждате в мемори пяна, просто защото мемори пяната често се бори да поддържа студена температура.

Всъщност действа ли пяната с гел памет?

Гелната мемори пяна е удобна, предлагаща добро съответствие и облекчаване на налягането. Но всъщност спи ли по-хладно от нормалната пяна с памет?

При нашето тестване отговорът на този въпрос до голяма степен зависи от конкретната компания и модел. Нашият анализ на различни най-продавани модели, които използваха гел с мемори пяна, установи, че температурната неутралност варира от „справедлива“ до „много добра“.

Нашите данни откриха най-добрите оценки на температурната неутралност в хибридни и innerspring модели (и двата използват метални намотки в своите опорни ядра). Това има смисъл, тъй като намотките подобряват въздушния поток. Не беше ясно дали гел-пяната с памет е променила тези модели.

За изцяло пяна модели, които са използвали гел памет пяна, нашето тестване показа оценки на „справедливо“ или „добро“ в категорията на температурната неутралност. Това е сравнима с повечето стандартни модели мемори пяна, така че отново не е ясно дали геловата пяна с памет всъщност е променила или не.

С това казано, някои клиенти съобщават, че техните матраци с гел с мемори пяна вършат добра работа, за да останат хладни. Различните хора ще имат различен опит при всеки тип матрак.

За щастие повечето производители на матраци предлагат безрискови изпитания за сън, които ви позволяват да тествате матрака в собствения си дом. Ако матракът не работи за вас, обикновено можете да го върнете за пълно възстановяване. Продължителността на тези опити за сън варира, но повечето производители осигуряват поне 90 дни.

Трябва ли да купите матрак с гел с пяна с памет?

Има много матраци с гел с мемори пяна, които са страхотни продукти, с отлични отзиви на клиенти и добри оценки на производителността. Въпреки това, в повечето случаи не е специално включването на пяна с гел памет, което прави тези матраци добър избор.

С други думи, гелната пяна с памет вероятно не е функция, която трябва да търсите специално. Изглежда, че предлага минимална, ако има такава, полза от охлаждането спрямо традиционната пяна с памет. Така че, дали даден модел използва гел или не, не трябва да е основен фактор, който да вземете предвид при избора на следващия си матрак.

Ако сте загрижени за прекалено топъл матрак, най-добре е да изберете хибриден модел или дори матрак от висок клас вътрешен извор. Тези дизайни на матраци почти винаги ще спят по-хладни от пяна, тъй като металните намотки позволяват увеличен въздушен поток, който помага за разсейване на топлината. Ако сте човек, който спи горещо, хибриден матрак (със или без гел с мемори пяна) вероятно ще бъде най-добрият вариант за вас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector