Menu Close

Колко струва матрак?

Няма универсален ценови етикет за качествен матрак. Можете да похарчите по-малко от 250 долара и до 3 500 долара + за ново легло. Много фактори допринасят за цената на леглото: размер на матрака, използвани материали, държава на производство и др.

Тъй като има толкова голямо различие в цената от размер до размер и материал към материал, може да бъде трудно да се постигне основно разбиране на ценовия диапазон, който да се очаква. За бърза оценка е полезно да сравните ценовите диапазони за всяка категория матраци.

Средна цена на матрака по категория :

Категория матраци Описание Ценови диапазон Средна цена (Queen) Средна цена (с две единични легла)
Бюджет Достъпни легла, обикновено изцяло от пяна или вътрешна пружина, използващи основни материали. $ 250 – $ 1000 600 долара 400 долара
Среден клас Легла от среден клас, обикновено изцяло от пяна, вътрешен извор или хибридни, използващи качествени материали. 500 – 1500 долара 1000 долара 600 долара
Лукс Луксозни легла; предимно хибридна и латексова конструкция, използваща висококачествени материали. $ 1200 – $ 3000 + 1800 долара 1300 долара

Превъртете L – R за повече подробности

 

Средна цена на матрака по материал :

Категория матраци Описание Ценови диапазон Средна цена (Queen) Средна цена (с две единични легла)
Innerspring Достъпни легла, обикновено изцяло от пяна или вътрешна пружина, използващи основни материали. $ 500 – $ 1200 + 1050 долара 600 долара
Изцяло пяна Легла от среден клас, обикновено изцяло пяна, вътрешен извор или хибрид, използвайки качествени материали. $ 250 – $ 1200 + 1050 долара 500 долара
Латекс Луксозни легла; предимно хибридна и латексова конструкция, използваща висококачествени материали. $ 1000 – $ 2500 + 2000 долара 1100 долара
Хибрид Хибридните легла съчетават традиционните метални намотки със слоеве от пяна, за да създадат добра комбинация от комфорт и подкрепа. $ 1000- $ 3000 + $ 2050 1150 долара

Превъртете L – R за повече подробности

Фактори, влияещи върху цената на матрака

Голямо разнообразие от фактори могат да допринесат за общите разходи за ново легло. Най-значимите са:

Материали и конструкция: Може би най-големият разходен фактор за ново легло са използваните материали, както и качеството и изработката, които са необходими за направата на матрака. Хибридните легла (които имат както вътрешни пружини, така и пяна) обикновено са по-скъпи от изцяло пянестите модели. А леглата, направени от луксозни или специални материали, като латекс, също са по-скъпи от стандартната мемори пяна. Дори изцяло пяна легла могат да имат значително количество отклонение в цената, в зависимост от вида на използваната пяна. Пенопластът е относително евтин, докато мемори пяната и специалните материали, като медурна пяна с мед, могат да увеличат цената на леглото.

Размер на матрака: Цената на матрака ще се мащабира директно с размера. По-малките легла, като близнаци, обикновено струват около половината по-малко от големите легла с размери King. По-малко популярните размери на леглото, включително California King и Twin XL, също са малко по-скъпи от подобни матраци в по-традиционни размери. Вижте таблицата по-горе, за да получите представа за цените на матраците по размер.

Онлайн срещу лично: Въпреки че може да изглежда логично да закупите матрак в магазин за тухли и хоросани, където можете да го тествате, почти винаги ще бъде по-скъпо да отидете по този път. Проучване на Consumer Reports установи, че местните магазини за матраци продават матраци с надценки до 900% – което означава, че клиентите плащат 3000 долара за матрак, който струва около 300 долара. Онлайн търговците на матраци имат далеч по-ниски режийни разходи и могат да продават на много по-малки маржове. Чрез пазаруването за матрак онлайн, можете да спестите една добра сума пари.

Условия за гаранция и връщане: Повечето нови легла се доставят с някаква гаранция, а повечето производители предлагат и някаква политика за връщане. Подробностите за тези правила могат да повлияят на първоначалните разходи за покупка, като по-дългите гаранции обикновено добавят някои разходи към първоначалната ви цена за покупка.

Допълнителни разходи за нов матрак

Първоначалната покупна цена на матрака е най-големият разход, но не е единственият. Има някои допълнителни разходи, за които ще искате да финансирате:

Разходи за доставка и настройка: В зависимост от това къде купувате матрака си, може да се наложи да покриете разходите за доставка, доставка до дома и / или настройка. Ако не е включено в покупната цена, очаквайте да похарчите 50-100 щатски долара за доставка и дори повече за доставка в дома с бели ръкавици. Някои компании дори предлагат премахване на старото ви легло срещу допълнително заплащане. Много онлайн компании вече предлагат безплатна доставка, така че не забравяйте да пазарувате наоколо.

Основи и аксесоари: Освен първоначалната покупка на матрак, ще трябва да вземете предвид и разходите за всички аксесоари, от които се нуждаете. Пружина за фундамент / кутия може да бъде голяма цена и дори малки неща като спално бельо могат да се добавят. Цената на тези артикули варира значително, но както при самите матраци, цените на аксесоарите са склонни да се мащабират според размера на матрака, който купувате (така че аксесоарите King ще струват значително повече от Twin). По същия начин странните размери като California King и Twin XL са по-трудни за намиране на аксесоари и много опции са по-скъпи за тези размери.

Гаранция и връщане: Някои гаранции за матраци – както и политики за връщане – имат разходи, свързани с тях. Например, някои производители изискват от клиента да плати за доставка при връщане по време на гаранционен иск, или може да има такси за „възстановяване на запасите“, свързани с връщането на продукта. Не забравяйте да проверите условията на всяка политика преди покупката.

Как да получите добра сделка за ново легло

  1. Купете онлайн – В повечето случаи закупуването на легло онлайн ще бъде по-евтино от това да отидете в местен магазин за матраци.
  2. Помислете за издръжливост – Купуването на по-евтино легло може да ви спести пари първоначално, но може да се наложи да го замените по-рано. Помислете за издръжливостта и цялостното качество на вашето ново легло, за да спестите пари в дългосрочен план.
  3. Магазин за сравнение – има стотици компании за матраци, които се конкурират за вашия бизнес. Извършването на сравнително пазаруване между няколко марки може да ви помогне да получите много на качествен продукт.
  4. Пазарувайте по време на празнични разпродажби – Много компании за матраци правят атрактивни разпродажби по време на различни празници през цялата година. Денят на президента, Денят на паметта, Денят на независимостта, Денят на труда, Кибер понеделник и Черен петък са страхотни периоди от годината, за да постигнете добра сделка.
  5. Инвестирайте в здравето си – накрая, не забравяйте, че качественият матрак може да окаже огромно влияние върху вашето здраве и щастие. Следователно не искате да режете ъгли. Струва си да отделите малко повече, за да получите качествено легло, което ще бъде удобно и ще продължи дълго време.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector