Menu Close

Как да направите охладител за сън с матрак с пяна с памет

Матраците с мемори пяна са ценени за техния комфорт и прилягане. За съжаление същите свойства, които ги правят толкова удобни, също ги карат да спят горещо.

Мемори пяната е известна с улавянето на телесната топлина. Неговата плътност го прави по-малко дишащ от останалите материали, докато свойствата му за прегръщане на тялото го правят по-вероятно да абсорбира и съдържа телесната топлина на спящия.

Свойствата на мемори пяната могат да доведат до неудобно топло преживяване при сън, особено през летните нощи. Но има ли нещо, което траверсите могат да направят, за да минимизират задържането на топлина от мемори пяната? Ще разгледаме подробно някои ефективни методи, за да направим матрака с мемори пяна по-готин.

Как да направите охладител за матрак с пяна с памет

Мемори пяната има тенденция да улавя топлината на тялото. Въпреки че не можете директно да повлияете на свойствата на запазване на топлината на мемори пяната, това, което можете да направите, е да използвате аксесоари за спално бельо, за да подобрите цялостната регулация на температурата на леглото си. В повечето случаи това означава да се използва специализиран матрак, матрак или дори нови чаршафи.

Матраци

Матраците са тънки слоеве материал, които се поставят върху матрака, за да преобразят усещането за леглото. Повечето са направени от мемори пяна, пенопласт или латекс, въпреки че се предлагат и топери от други материали като пера, пух и вълна. В зависимост от дизайна и използваните материали, матракът може да помогне на вашия матрак да се чувства по-хладен, като същевременно подобрява комфорта му.

Повечето матраци са с дебелина 1-4 инча и относително евтини в сравнение с разходите за подмяна на вашия матрак. Ако охлаждането е вашата цел, най-добре е да изберете топпер, който използва напоена с гел мемори пяна, латекс или друг дишащ и хладен материал. Има специализирани охлаждащи матраци, които използват редица функции за регулиране на температурата, от дишащи конструкции до използване на материали за промяна на фазата или тръби с вода с контролиран контрол на температурата.

Подложки за дюшеци

Подматрачната подложка е покритие от много тънък плат, създадено да предпазва матрака ви от повреди. Поради тънкия си дизайн, те обикновено няма да променят значително комфорта или усещането на леглото ви – но могат да помогнат при охлаждането.

Добрите охлаждащи дюшеци са дишащи и обикновено са изработени от мека и хладна материя като естествен памук. Някои също могат да помогнат да отведете влагата, което води до по-хладно легло.

Охлаждащи листове

Една проста корекция може да са нови листове. Чаршафите действат като буфер между траверса и повърхността на матрака с мемори пяна. Материалът и тъкането на чаршафите могат да имат значителен ефект върху това колко хладно се чувства матракът. Фланеловите листове например са популярен избор за зимен сън, тъй като са по-дебели и по-топли от дишащите памучни перкални листове.

Има няколко различни вида охлаждащи листове, които имат конструкции, които ще ви помогнат да спите по-хладно. Тези продукти обикновено отнемат влагата, свойство, което помага за отвеждането на потта за подобряване на комфорта и охлаждането. Те обикновено използват хладен материал, като висококачествен памук или лен.

Охлаждащи възглавници

Друг аксесоар, който може би си заслужава да бъде заменен, е вашата възглавница. Главите и шиите ни са чувствителни към топлина, така че ако главите ни се чувстват прекалено топли, вероятно е цялото ни тяло да се чувства неудобно горещо.

Добрите охлаждащи възглавници обикновено са леки и дишащи и разполагат с мека, хладна тъкан като памук или лен. Латексът, елдата, алтернативата надолу и настърганата пяна запълват, като цяло спят по-хладно от твърдата мемори пяна. Някои възглавници са направени с охлаждащи технологии като охлаждащи панели или гел или медна пяна.

Контролиране на вашата среда на сън

Има и други начини да помогнете за подобряване на вашето преживяване при сън, като контролирате различни елементи от обстановката на вашата спалня.

Въздушен поток
Поддържането на добър въздушен поток във вашата спалня е важно през топлите нощи. Помислете дали да не отворите прозорец или да инвестирате в малък циркулационен вентилатор. Въздушният поток е важен и за самото ви легло. Ако матракът ви седи на пода, помислете за инвестиране в основа за легло, за да подобрите въздушния поток. В зависимост от вида на матрака, който имате, може да помислите и за преминаване към дизайн на рамка на легла, за да подобрите допълнително въздушния поток.

Спално
облекло Облеклото за сън, което сте избрали да използвате през нощта, ще има значително влияние върху телесната ви температура. Най-добре е да изберете дишащо, леко облекло от памук или тънка вълна. Като алтернатива на много хора им е най-удобно (и най-готино) да спят в нищо друго освен по бельо.

Светлини
Нощните лампи, горните светлини и друга електроника могат да произвеждат топлина, когато са включени. Ако в стаята ви е неудобно топло, изключването на осветлението и електрониката преди лягане може да ви помогне.

Климатик
Ако в дома ви има климатик, може би си струва да го използвате в много горещи нощи. Въпреки че може да стане скъпо, трудно е да се определи цена за качествен сън. Най температурата идеален спалня е някъде около 65 градуса.

Когато дойде време за нов матрак

Ако сте опитали всичко, което е по силите ви, за да направите матрака си с пяна с памет по-хладен и не сте намерили особен успех, може би е време за нов матрак. Освен това, ако леглото ви е на възраст 6-8 години или вече не е толкова удобно, както някога, вероятно е време за нов матрак.

Ако решите да си купите ново легло, потърсете матраци с добри оценки за температурен неутралитет. Innerspring и хибридните легла са склонни да се представят добре, тъй като те имат по-добър въздушен поток от изцяло пяна. Ако все пак изберете друго легло с мемори пяна, потърсете такова, което е направено с охлаждаща технология като охлаждащ гел и не забравяйте да проверите отзиви, за да прецените охлаждащите способности на леглото.

Можете също така да пазарувате матраци, които са специално проектирани за по-добро регулиране на температурата. За горещите траверси закупуването на специализиран матрак може да направи огромна разлика в общото качество на съня. За повече информация вижте нашето ръководство за най -добрите охлаждащи матраци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector