Menu Close

Магазини за матраци – Ръководство за купуване и информация

Матракът не е ежедневна покупка. Това е значителна инвестиция както във финансово отношение, така и по отношение на съня и цялостното здраве. В резултат на това е естествено купувачите да искат да го направят правилно и да си купят матрака от магазин, който предлага както качество, така и стойност.

Никога преди купувачите не са имали толкова много възможности за избор. Магазините за матраци вече не са само от сорта тухли и хоросани. Онлайн продажбите стартираха, стимулирайки десетки нови марки, които продават както директно на клиенти, така и чрез сайтове на трети страни. В същото време магазините за матраци от тухли и хоросан са запазени и все още предоставят възможности на клиентите да пазаруват лично.

С множество опции, много хора искат да знаят най-доброто място за закупуване на матрак. Истината е, че има плюсове и минуси във всеки магазин за матраци, както аналогови, така и цифрови. Това ръководство за магазин за матраци обяснява различните места, където можете да си купите матрак, обхваща плюсовете и минусите на тези места и предоставя съвети, за да се възползвате максимално от покупката си, независимо къде сте решили да пазарувате.

Купуване онлайн

Електронната търговия дойде в индустрията за матраци в голяма степен. Непрекъснато нарастващ процент матраци се продават онлайн, като клиентите се възползват от стойността и удобството на пазаруването от собствения си дом.

Ако никога преди не сте купували матрак онлайн, може би се чудите дали е подходящ за вас. За да хвърлим малко светлина върху тази тема, следващите два раздела обхващат плюсовете и минусите на онлайн пазаруването на матраци.

Предимства на онлайн покупката

Някои от най-големите ползи от онлайн покупките включват:

 • Пазарувайте по свой график: Интернет е отворен денонощно, така че можете да изследвате и преглеждате със свое собствено темпо и винаги, когато графикът ви позволява.
 • Без натиск върху продажбите: Когато пазарувате от компютъра си, няма продавач на матраци, който да ви гледа през рамо или да се опитва да ви убеди да направите покупка на място.
 • Обширни опции: Във физически шоурум броят на моделите по своята същност е ограничен, но онлайн има десетки марки, които можете да разследвате.
 • По-лесно пазаруване за сравнение: Можете да маркирате страници и да записвате ключова информация, за да сравните по-лесно конструкцията и цената на различни модели матраци.
 • Отлична стойност: Онлайн магазините нямат допълнителни разходи за физически шоурум и тези спестявания често водят до по-добри сделки за клиентите.
 • Безплатна доставка: По-голямата част от матраците, продавани онлайн, идват с безплатна доставка на матрака до прага ви като легло в кутия.
 • Удобни за клиента политики за връщане: Пробите за сън ви позволяват да изпробвате матрака в собствената си спалня за период от седмици или месеци с опцията да го върнете, ако не работи за вас.

Недостатъци на онлайн покупката

Най-забележителните недостатъци на онлайн покупките включват:

 • Невъзможност да се тества как се чувства леглото преди покупка: Когато пазарувате виртуално, не можете да легнете на матрака, преди да направите покупка.
 • Ограничени индивидуални насоки: Ако пазарувате онлайн, трябва да направите тежкото повдигане, когато става въпрос за изследвания. В магазин продавачите на матраци могат да опростят процеса на пазаруване, като използват своите знания и опит, за да ви съчетаят с легло, което отговаря на вашите нужди.
 • Претоварване с информация: Онлайн има толкова много информация, че може да бъде поразително. Наличието на твърде много възможности и мнения може да доведе до парализа чрез анализ.
 • Обилно разсейване: Ако сте в магазин за матраци, имате само един фокус, но ако пазарувате онлайн, вие сте податливи на бастиона на разсейването, който е интернет.
 • Досадни изскачащи реклами: Въпреки че няма натиск от страна на продавача, когато пазарувате онлайн, все още може да ви притесняват изскачащите прозорци и развълнуваните банерни реклами.

Най-добрите онлайн магазини за матраци

Ако сте решили да пазарувате онлайн, има богат набор от сайтове, където можете да научите за възможностите си и да закупите нов матрак.

Директно от онлайн марки

Купуването директно от компанията за матраци е популярен вариант при пазаруване онлайн. Повечето марки матраци имат опция за закупуване на уебсайта си и без посредник тук често ще намерите най-добрата цена. Можете също така да получите информация и поддръжка направо от източника.

На повечето сайтове директно към потребителите можете лесно да получите подробности за предложенията за матраци, както и за логистиката като доставка, връщане и гаранции. Ако искате да разгледате някои от най-добрите опции сред онлайн марките, нашите ръководства за най-добрите матраци в различни категории са естественото начало.

Продавачи на трети страни

Друг начин да закупите матрак онлайн е да посетите търговец или пазар на трета страна. Amazon е лидер в тази категория поради огромния си размер и разнообразен продуктов каталог. Някои марки, които продават директно на потребителите, също предлагат своите матраци чрез Amazon.

Магазините за тухли, които имат страници за онлайн пазаруване – включително много спални, мебели, домакински и складови магазини – обикновено разполагат с матраци. Матракът може да бъде изпратен до вашия дом или до магазин за вземане. Повечето от тези магазини с онлайн опции са по-големи национални вериги, но някои местни компании могат да имат и страница за онлайн покупки.

Имайте предвид, че някои от правилата, особено правилата за връщане, могат да бъдат различни, ако купувате от трета страна, вместо директно от компанията за матраци. Например покупката на Amazon може да означава по-кратък пробен период на сън и че възвръщаемостта се координира чрез Amazon, а не от производителя.

Съвети за закупуване на матрак онлайн

Разглеждането и закупуването на матраци онлайн е лесно и удобно, но ако искате да сте хитър купувач и да се възползвате максимално от покупката си, вземете под внимание тези съвети:

 • Максимизирайте изследователските ресурси. Едно от истинските предимства на онлайн пазаруването е, че можете да събирате информация със свое собствено темпо и да използвате своите изследвания, за да се настаните върху най-добрия матрак и най-добрата сделка. Уебсайтовете с търговски марки са чудесен ресурс, но можете също да черпите от независими сайтове за преглед, за да получите различни перспективи. Вижте нашите изчерпателни списъци с прегледи на матраци и сравнения на матраци.
 • Водете бележки. Наличието на система за проследяване на ключови подробности може да предотврати претоварване с информация и да помогне за поддържане на ефективността на процеса на изследване.
 • Купете с отстъпка. Тъй като има почти винаги налични промоции, трябва да избягвате да плащате цената на стикера за всеки матрак онлайн. За повечето сайтове директно към потребителите се предлагат отстъпки веднага. Много марки предлагат и отстъпки около празници, като Ден на труда, Ден на паметта, Кибер понеделник и Черен петък. Купоните често се предлагат и от сайтове за рецензии.
 • Възползвайте се от опит за сън. Потърсете матрак с политика за връщане, която ви дава достатъчно време да изпробвате матрака у дома. В идеалния случай пробният период на сън трябва да бъде 100 нощи или по-дълъг и да няма такси за връщане. След като матракът ви бъде доставен, запишете края на пробния сън в календара си и решете преди тази дата дали сте доволни от матрака.

Закупуване в магазина

Въпреки че много внимание е отделено на нарастващите продажби на матраци онлайн, по-голямата част от покупките на матраци все още се случват в магазините. Както при пазаруването онлайн, този подход има плюсове и минуси и е по-подходящ за някои хора, отколкото за други.

Ползи от закупуването в магазина

Най-ясните предимства при закупуването в магазина включват:

 • Протегнете ръка и докоснете матрак: В шоурум наистина можете да видите и почувствате матрак. Можете да легнете на матрак, за да проверите неговата твърдост лично, а не просто да разчитате на нивото на твърдост, описано в описанието на продукта.
 • Вижте няколко опции наведнъж: Друга полза за шоурума е, че можете да тествате множество модели един до друг. За някои хора това може да им помогне да определят какво искат от матрака, защото им позволява да правят сравнения в реално време.
 • Получавайте информиран съвет: Продавачите на матраци имат опит да работят с купувачи, за да им помогнат да намерят страхотно легло. Те често имат подробна информация за продукта от производителя, която може да им помогне да отговорят на подробни въпроси, които може да имате относно даден модел.
 • Място за преговори: Ако сте практикуващ преговарящ, това наистина може да се изплати, когато пазарувате в магазин за тухли и хоросани. Често има много възможности да получите по-ниска цена или други безплатни продукти като чаршафи, възглавници или безплатна доставка.

Недостатъци на закупуването в магазина

Най-значимите недостатъци при закупуването в магазина включват:

 • По-ограничен избор: Дори в огромен шоурум, виждате само парче от действителните матраци на пазара. За да видите повече опции, може да се наложи да отидете в различни магазини, което отнема повече време и енергия.
 • Подвеждащи минути: Лежането на матрак само за няколко минути може да бъде измамно. Често не можете да получите истинско усещане за комфорта и подкрепата на матрака, докато не сте прекарали няколко часа или в някои случаи няколко нощи, използвайки го.
 • Натиск върху продажбите : Търговците, особено ако им се плаща на комисионна, могат да се опитат да ви подтикнат към покупка. Много хора се чувстват неудобно да пазаруват в този тип среда.
 • По-рестриктивни политики за връщане: Пробите за сън са норма онлайн, но много магазини за тухли и хоросани имат по-ограничени политики за връщане, които налагат значителни такси за възстановяване.
 • По-трудно е да получите най-добрата сделка: Продажбите са често срещани в магазините за тухли, но най-добрите стойности често се предлагат само в ограничен период от време, например около празници. Ако не пазарувате по време на тези прозорци, най-вероятно ще трябва да направите някакво ефективно договаряне, което не всички купувачи се чувстват удобно.

Най-добрите магазини за матраци за лично пазаруване

Когато купувате матрак лично, задължително се ограничавате до магазините, които са близо до мястото, където живеете. Някои области естествено ще имат повече възможности от други и тези опции обикновено попадат в няколко категории.

Местни магазини за матраци

Местните магазини за матраци могат да бъдат магазини за мама и поп с едно място или вериги в целия град или региона. В много случаи това са семейни магазини с дългогодишна история и връзки с общността.

Някои местни магазини за матраци могат дори да произвеждат свои собствени легла, да носят специални марки или да се фокусират върху определен тип матраци (като легла с органични материали). Въпреки че изборът може да бъде ограничен в по-малък магазин, купувачите често намират местни магазини, които предлагат разумни цени и висококачествена грижа за клиентите.

Друг тип местен магазин за матраци е търговски обект или изложбена зала с директно производство. Те могат да имат по-малко приятно усещане, но могат да бъдат източник на добри сделки за имена марки.

Изложбени зали за онлайн марки

Редица онлайн марки се разклониха, като отвориха физически шоуруми за своите продукти. Тези магазини ви позволяват да обхванете техните матраци лично, като същевременно можете да получите ценообразуване и проби за сън, предлагани с онлайн покупка.

Дори да нямат собствен марков шоурум, някои онлайн компании за матраци са си партнирали с търговците на дребно, за да дадат на клиентите място да разгледат продуктите си лично.

Национални магазини за матраци

Няколко големи вериги имат магазини в САЩ, които се фокусират специално върху продажбата на матраци. В тези шоуруми обикновено са изложени десетки различни матраци. С по-голям избор тези магазини могат да бъдат полезно място за провеждане на първоначални изследвания за това, което търсите в матрака. Празничните разпродажби са идеалното време да направите покупка в тези магазини.

Магазини за универсални и домашни мебели

Въпреки че изборът им не е толкова богат, колкото магазин, посветен само на матраци, универсалните магазини често имат няколко опции, които клиентите могат да изпробват. Магазините за мебели и домашно обзавеждане обикновено носят и матраци. Ако трябва да купите множество мебели, за да обзаведете целия си дом или спалня, може да успеете да получите добра сделка в тези магазини, като закупите матрак като част от пакет.

Съвети за закупуване на матрак в магазина

Независимо дали за първи път купувате в магазин или вече сте преминали през процеса няколко пъти, има няколко съвета и трикове, които могат да направят пазаруването ви по-плодотворно.

 • Прекарайте 15 минути или повече върху матрак. Има тенденция да се ускорява процесът на изпипване на матрак. Може да легнете, да изчакате малко и след това да станете. Но за да получите истинско усещане за това как се чувства този матрак, трябва да отделите повече време за него. За всяка опция, която сериозно обмисляте, легнете 15 минути в нормалната си позиция за сън, преди да правите каквито и да било преценки.
 • Водете си добри бележки. Когато разглеждате опциите в магазина, запишете марката, модела, цената и всички други подробности, които изглеждат важни. Това ви позволява да следите, ако разглеждате множество шоуруми или искате да сравните ценообразуването в различни магазини.
 • Не се чувствайте притиснати. Дори ако продавачът настоява усилено, не забравяйте, че никога не сте задължени да закупите матрак на място. Ако трябва да помислите повече за това, не се страхувайте да си тръгнете.
 • Възползвайте се от събитията за продажби. Най-доброто време за закупуване на матрак в магазин обикновено е около празник като Ден на паметта, Ден на труда или Черен петък.
 • Подгответе се за преговори. Преди да влезете в магазина, решете „номер за разходка“. Това е цената, от която се нуждаете, или иначе се отдалечавате, без да правите покупка. Това може да ви даде възможност за преговори. Можете също да търсите минали продажни цени, за да разберете колко ниска е цената, която бихте могли да получите, ако се пазарите ефективно.
 • Проверете цените онлайн. Ако матрак се предлага както онлайн, така и в магазина, можете да проверите каква е цената онлайн, за да сте сигурни, че получавате добра стойност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector