Menu Close

Какви са разликите между матраците Innerspring и Memory Foam?

Днес на пазара има много видове матраци. Между мемори пяна, innerspring, латекс и хибридни модели нещата могат да се объркат за купувачите на матраци. Ще сравним два от най-често срещаните стилове матраци: мемори пяна и innerspring. Какви са разликите между матраци innerspring и мемори пяна?

Какво представляват матраците Innerspring?

Матраците обикновено имат две отделни секции: опорна сърцевина, която действа като основа за леглото, и по-мека система за комфорт, съставена от по-отзивчиви материали, които осигуряват амортизация близо до повърхността. Подпорните ядра обикновено са изработени от пенопласт с висока плътност, метални намотки или латекс, докато системите за комфорт включват памук, вълна, пенопласт, мемори пяна, латекс и други, в зависимост от модела.

Леглата Innerspring използват метални намотки в своите опорни ядра, които осигуряват здрава, еластична основа, докато комфортният слой ще бъде относително тънък, около 2 инча или по-малко. Ако комфортният слой е по-дебел от 2 инча, матракът обикновено ще се счита за хибриден матрак, а не за вътрешна пружина.

Матракът innerspring е популярен избор повече от 100 години. Смята се, че дизайнът е възникнал през 1870-те години и остава популярен и днес. Съвременните вътрешни легла са сравнително евтини за производство, така че са популярен бюджетен вариант.

Какво представляват матраците с пяна с памет?

Матраците с мемори пяна са направени изцяло от пяна, с поне един комфортен слой от мемори пяна. Те могат да имат няколко слоя материал от пяна, но те няма да използват метални пружини като тези, намиращи се в innerspring и хибридни модели. Вместо това опорните ядра на матраците с мемори пяна са склонни да бъдат изградени от пенопласт с висока плътност.

Имайте предвид, че пяната с памет може да се използва в комфортните слоеве на хибридни и innerspring модели – но обикновено няма да се предлага на пазара като „ матрак с мемори пяна “, освен ако не е изцяло пяна.

Терминът “мемори пяна” се отнася до вискоеластична полиуретанова пяна. Той е по-плътен и по-вискозен от материали като пенопласт и предлага много уникално, меко, но поддържащо усещане. Мемори пяната е разработена за първи път от НАСА през 60-те години за използване в космически кораби. Оттогава е адаптиран за търговска употреба, а именно в матраци.

Този материал от пяна има уникални свойства, които го правят подходящ за матраци. Основната му точка за продажба е, че е много приспособима. Когато се срещне с телесна топлина и налягане, мемори пяната бавно ще се адаптира, за да отговори на формата на тялото. Този ефект е отговорен за усещането за прегръдка на тялото с пяна с памет.

Какви са разликите между матраците Innerspring и Memory Foam?

Innerspring Мемори пяна
Ядро за поддръжка Метални намотки Пенопласт с висока плътност
Комфортен слой Тънка, обикновено плат или пенопласт Мемори пяна
Прехвърляне на движение Умерен Много малко
Неутралност на температурата Неутрално / спи хладно Умерен / спи топло
Облекчаване на налягането Ниска до умерена Умерено до високо
Общо усещане Твърда, равна повърхност с минимално контуриране Меки и прегръщащи тялото с достатъчно контуриране
Средна цена $ 600 – $ 1000 $ 800 – $ 1200
Средна продължителност на живота 5,5-6,5 години 6-7 години
Препоръчва се за Хора над 230 lbs
Тези, които спят горещо
Sleepers, които предпочитат равна, равномерна повърхност на матрака
Тези, които са лесно нарушен от движения партньора
траверси, които предпочитат близо отговарящо усещане

В допълнение към своите конструктивни и дизайнерски характеристики, матраците innerspring и мемори пяна се представят по различен начин в редица категории.

Почувствайте се
Много хора се чувстват така, сякаш спят „на“ вътрешни матраци и „на“ матраци с мемори пяна. Мемори пяната позволява на тялото да потъне в нея, създавайки тясно съобразено преживяване със съня. Леглата Innerspring са склонни да се чувстват по-равномерни и подкрепящи.

Подкрепа
И двата матрака могат да осигурят добра опора на тялото на спящия, но те постигат тази опора по различен начин.

Леглата Innerspring предлагат по-равномерна опора по цялата повърхност на матрака. Твърдите метални намотки се противопоставят на компресията, създавайки поддържаща плоска повърхност, върху която тялото да почива.

Мемори пяната позволява на тялото да потъне значително повече, създавайки по-контурирана повърхност за сън. Въпреки това качествените матраци с мемори пяна все още са много подкрепящи. Плътността на пяната ще повлияе на поддържането на леглото, като по-плътните пени са по-трайни и поддържащи. Повечето траверси ще бъдат доволни от опора и възглавница от мемори пяна със средна плътност, въпреки че това ще варира в зависимост от вашите нужди.

За лица над 230 lbs твърдата поддръжка на innersprings вероятно ще надмине мемори пяната.

Съответствие
Съответствието е мярка за това колко добре повърхността на матрака се адаптира към формата на тялото на спящия. Мемори пяната предлага отлично съответствие. Когато е изложено на телесна топлина и натиск, то реагира, като прави впечатление върху повърхността на съня, която е в тясно съответствие с тялото.

Матраците Innerspring предлагат относително равна, равномерна повърхност за сън с минимално контуриране.

Облекчаване на налягането Облекчаването на
налягането се отнася до способността на матрака да амортизира правилно и да поддържа точките на натиск на тялото, за да облекчи болката и дискомфорта и да насърчи правилното подравняване на гръбначния стълб.

Мемори пяната има тенденция да превъзхожда вътрешните легла, когато става въпрос за облекчаване на налягането, благодарение на превъзходното си съответствие. Матраците Innerspring имат по-тънки комфортни слоеве и обикновено са по-твърди, така че облекчаването на налягането често е минимално, освен ако траверсите не изискват твърда, здрава повърхност за сън.

Температурна неутралност
Температурната неутралност се отнася до способността на матрака да поддържа комфортна температура на съня. В тази категория леглата с вътрешна пружина почти винаги превъзхождат матраците с мемори пяна.

В резултат на тясната си прегръдка, мемори пяната позволява малко място за въздух да тече около спящ, като по този начин улавя топлината срещу тялото. Пенопластовете и поддържащите сърцевини от пяна в леглата с мемори пяна също са по-малко дишащи, което затруднява разсейването на топлината и през леглото. От друга страна, матраците innerspring имат много по-добър въздушен поток на повърхността и през леглото, което обикновено води до по-хладно преживяване при сън.

Разходи
Сравнението на разходите за матраци не винаги е толкова просто, тъй като са налични различни ценови точки. Можете да намерите ултра-бюджетни модели само за $ 200 или ултра-луксозни модели за $ 2000 или повече.

Като се има предвид това, моделите на innerspring и мемори пяна със съпоставимо качество обикновено се оценяват по подобен начин. Нашето изследване установи, че средната цена на качествен матрак innerspring е около 800 долара, в сравнение с около 1000 долара за мемори пяна.

На пазара се предлагат много бюджетни модели innerspring и изцяло пяна. Мемори пяната е специализиран вид материал от пяна, така че е по-рядко да намерите много евтино легло, направено с мемори пяна, но не и невъзможно.

Устойчивост и продължителност на живота
Матраците с мемори пяна са склонни да издържат малко подълго от моделите innerspring. Нашето изследване установи средна продължителност на живота от 6-7 години за мемори пяна, в сравнение с 5.5-6.5 години за вътрешни отпечатъци.

Много фактори допринасят за полезния живот на матрака. За мемори пяната, степента на плътност ще окаже значително влияние върху продължителността на живота на леглото. За леглата с вътрешна пружина дизайнът и дебелината на бобината ще имат най-голям ефект върху издръжливостта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector