Menu Close

Какво е двойно легло?

“Двойно” легло е размер на матрак, който попада между близнак и кралица. Това е легло с умерени размери, което осигурява просторно усещане за един възрастен или малко тясно усещане за двойка.

Термините двойно и пълно са взаимозаменяеми. В Съединените щати пълното е станало по-популярният термин за използване, така че няма да видите американски производители да рекламират двойни легла много често. В други области на света двойното е по-често срещаният термин.

Независимо дали виждате термина пълен или двоен, не забравяйте, че и двамата се отнасят до абсолютно същия размер на матрака. Ако се чудите за разликата между двойно и пълно, няма такава.

Размери на двойно легло

Размерите на пълно / двойно легло са: 54 инча X 75 инча.

В ширината на двойно легло е 54 инча, или 4 фута 6 инча. Това го прави просторен за един човек, но доста тесен за двама.

На дължината на двойно легло е 75 инча или 6 фута 3 инча. Това осигурява достатъчно място за крака за тези под 6 ‘височина, но може да се почувства тясно за всеки над 6 фута.

Кой трябва да купи двойно легло?

Терминът „двойно“ може да накара да изглежда, че този размер на матрака е подходящ за двама души. За повечето двойки обаче това не е така.

Ширината на двойна двойка е само 54 инча, само 15 инча по-широка от близнак. Сравнете това с ширината на дама (60 инча) или крал (76 инча) и можете да започнете да виждате защо двойникът ще се чувства тесен за двама траверси.

И така, за кого е двойно легло? В по-голямата си част препоръчваме двойки за самотни възрастни, които искат повече пространство от близнаци. Двойникът може да се почувства доста просторен за самотен човек, а освен това може да настани и партньор.

Този размер също е добър избор за деца и тийнейджъри, тъй като може да приюти растящи деца за дълго време. Докато близнакът може да се чувства тесен за растящия тийнейджър, пълният може лесно да настани детето ви, докато не е готово да закупи собственото си легло.

Дабъл / фул е добър посредник между близнак и дама. Той е достъпен и се вписва добре в малки пространства, но въпреки това се чувства много по-просторен от близнак.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector