Menu Close

Каква е разликата между възглавница и евро-топ?

Когато пазарувате за нов матрак, ще ви бъдат представени десетки термини, които вероятно са ви чужди. Един въпрос, който виждаме често, се отнася до слой допълнителна подплата, която някои производители пришиват към горния слой на своите матраци. Термините „възглавница“ и „Euro-top“ се отнасят до различни стилове на този плюшен комфортен слой. Но каква е разликата между върха на възглавницата и еврото?

Възглавница срещу Euro-Top

И двата термина се отнасят до плюшения комфортен слой, който е поставен върху най-горния слой на новите матраци. Те са с дебелина от около 1 до 4 инча и обикновено са относително меки и удобни. Основната цел на тези допълнителни подплатени слоеве е да осигурят по-добър първоначален комфорт и омекотяване. Въпреки че цялостната цел е подобна, върховете за възглавници и европлотовете имат различен дизайн.

Възглавница: Този дизайн се състои от единичен, изпъкнал слой, направен от влакна или пяна. Както подсказва името, матраците с възглавници често имат меко, „възглавнишко“ усещане. Слоят е пришит върху горната част на матрака, с малка междина между него и подлежащия комфортен слой на матрака. Резултатът е стил с отчетливо наслояване, а не по-еднаквият външен вид на Euro-top. Възглавничките се чувстват постоянно плюшени и съобразени по цялата повърхност на матрака.

Euro-top: Евро-плотовете също са изработени от пяна или влакна. Въпреки това, този стил обикновено използва по-плътни, малко по-твърди материали. Евро-върховете се пришиват на едно ниво с краищата на матрака, а не към горната част на матрака. Поради това матраците с европлотове изглеждат по-плоски и спретнато подредени, докато върховете на възглавниците изглеждат по-заоблени. Евро-върховете се чувстват малко по-твърди около краищата, с по-голяма възглавница към центъра на леглото.

Казано по-просто, разликата между върха на възглавницата и еврото е главно в избора им на материали, плюшеност и къде са пришити върху матрака. Възглавниците са по-меки, пухкави и създават по-„преклонен“ външен вид към горната част на матрака (подобно на формата на възглавница ). Евро-плотовете са по-плътни и напълно изравнени с повърхността на матрака.

Различия в представянето

Има няколко забележителни разлики между двете:

Устойчивост
Най-общо казано, европлотовете се считат за по-трайни от горнищата на възглавниците. Лекият и пухкав дизайн на върха на възглавницата в крайна сметка ще започне да се изравнява, което води до неравна повърхност на съня. Евро-върховете обикновено издържат по-дълго, но те също могат да показват известно увисване по краищата на матрака.

Цена
Независимо дали матракът използва възглавница или европлот, обикновено не допринася съществено за ценовата му точка. И двата стила могат да бъдат намерени на матраци във всички ценови диапазони.


Възглавниците Feel предлагат добър баланс на омекотяване и твърдост по цялата повърхност на матрака. Евро-върховете са по-стегнати по краищата и по-леки в центъра. Освен това разграничение, двата стила се чувстват сходни. В повечето случаи основният дизайн и твърдост на матрака ще имат много по-забележим ефект върху усещането на леглото в сравнение с избора между Euro-top и top-top.

Подпорни ръбове
Евро-върховете обикновено предлагат по-добра опора на ръбовете, тъй като са по-стегнати по външния периметър на матрака и защото се изравняват с краищата на леглото. И обратното, върховете на възглавниците предлагат малко по-малко опора на ръба, поради техния дизайн, който седи на матрака, вместо да се изравнява с него.

Като цяло разликите между тези два стила топпер са относително незначителни. Когато пазарувате за нов матрак, много по-важни фактори ще бъдат взети под внимание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector