Menu Close

Преглед на матрака на AmazonBasics

Идеален за:

 • Купувачи с ограничен бюджет
 • Странични траверси и такива с тегло под 130 килограма
 • Хора, които предпочитат близки матраци
 • Чувствителни траверси, които споделят леглото

Съображения:

 • Amazon предлага 30-дневен период на връщане и 1-годишна гаранция, като и двете са значително по-кратки от средното за индустрията
 • Тези, които не харесват близкото съответствие на мемори пяната, може да открият, че този модел има твърде много мивка
 • Като изцяло дунапренен матрак, матракът AmazonBasics може да улови малко топлина

Тип матрак:

Твърдост:

Далеч най-големият онлайн търговец на дребно в Amazon, Amazon също не произвежда недостиг на продукти. Сред безбройните матраци в настоящата гама на Amazon е матракът AmazonBasics, изцяло дунапренен матрак, който беше пуснат за първи път през 2018 г.

Матракът с мемори пяна AmazonBasics се предлага в четири различни профила по височина: 6-инчов, 8-инчов, 10-инчов и 12-инчов. Ще се съсредоточим върху 8-инчовите, 10-инчовите и 12-инчовите модели, които се отличават с 3-слойна конструкция с мемори пяна и аериран пенопласт върху извита основа от пенопласт. И трите матрака се предлагат или със средно меко (4 от 10 по скалата на твърдост) усещане, или със средно твърдо (6 от 10).

Ако пазарувате с ограничен бюджет, AmazonBasics е един от най-достъпните модели там. Ще разгледаме конструкцията и материалите на леглото и ще обсъдим как това се отразява на неговото усещане и производителност, за да ви помогнем да решите дали това е подходящият матрак за вас.

Разбивка на преглед на матраци на AmazonBasics

Матракът AmazonBasics е изцяло дунапренен матрак, направен с три слоя пяна и покритие от полиестер. Предлага се в 8-инчови, 10-инчови и 12-инчови профили. Amazon наскоро пусна и 6-инчова версия, която може да бъде привлекателна за използване в RV.

Като общо правило, по-дебелите матраци са склонни да осигуряват по-голяма опора и по-дълбока люлка за по-тежки траверси. В следващите раздели ще се задълбочим по-подробно за отделните предимства на всеки профил за различни типове спални места.

И трите модела разполагат с горен слой, изработен от мемори пяна. Това е дебелина 2 инча в 8-инчовия матрак, 2,5 инча дебелина в 10-инчовия матрак и 3 инча дебелина в 12-инчовия матрак. Мемори пяната има усещане за плюш и контури отблизо, за да облекчи точките на натиск.

Под мемори пяната се крие 2-инчов слой аериран пенопласт. Този слой усилва въздушния поток и действа като преход към опорната сърцевина. Заедно с мемори пяната, той също помага да абсорбира движението, за да предотврати нощни смущения, когато спите с партньор.

Поддържащото ядро ​​се състои от по-твърд пенопласт, който действа като основа за подпомагане на правилното подравняване на гръбначния стълб. Amazon използва извита пенопласт или „пенопласт от яйчен кашон“, за да увеличи циркулацията на въздуха и по този начин да намали задържането на топлина.

Поддържащото ядро ​​е с дебелина 4 инча в 8-инчовия матрак и 5,5 инча дебелина в 10-инчовия матрак. 12-инчовият матрак има два слоя извит пенопласт в опорната сърцевина, с размери 3,5 инча всеки.

За сравнение, повечето матраци от пяна имат за основа поне 6 инча твърд пенопласт. Освен това, страничен ефект от използването на извит пенопласт в опорната сърцевина е, че той се компресира по-лесно. Тънкият основен слой и извитият дизайн могат да компрометират способността на матрака да осигурява подкрепа за по-тежки лица.

Пяните, използвани в матрака от пяна AmazonBasics, притежават сертификат CertiPUR-US, което гарантира, че имат ниско съдържание на летливи органични съединения (VOC). Капакът е сертифициран без вредни вещества от OEKO-TEX.

И трите матрака се предлагат в средно меко или средно твърдо усещане. При скала от 1 до 10, като 10 е най-твърдата, това би съответствало на 4 или 6, съответно. Матракът AmazonBasics очертава тялото, предлагайки типичната „прегръдка“ на мемори пяна. Средно меките версии са най-подходящи за странични траверси и лица, които тежат по-малко от 130 килограма, докато средно твърдите модели се представят по-добре за траверси за стомаха и гърба и тези, които тежат повече от 130 килограма.

Твърдост

Тип матрак

Средно мек (4), средно твърд (6)

All Foam

Строителство

3-слоевият AmazonBasics разполага с комфортни слоеве мемори пяна и аериран пенопласт върху извита опорна сърцевина от пенопласт. Дебелината на слоя варира в зависимост от модела. 12-инчовият модел има поддържаща сърцевина, направена с двоен слой извит пенопласт.

Материал на корицата:

100% полиестер

Комфортен слой:

8-инчов матрак

2, пяна с памет

10-инчов матрак

2.5 ″ пяна с памет

12-инчов матрак

3, пяна с памет

Преходен слой:

2, пяна с памет (всички модели)

Ядро за поддръжка:

8-инчов матрак

4 ″ пенопласт

10-инчов матрак

5.5 ″ пенопласт

12-инчов матрак

3,5 ″ пенопласт

3,5 ″ пенопласт

AmazonBasics Цени и размери на матраците

Матракът AmazonBasics е на цена доста под средната, с по-ниска цена от повечето бюджетни матраци легло в кутия.

Матракът има по-кратко от обичайното изпитание за сън и гаранция от само 1 година. Матракът е внос и предвид качеството на неговата конструкция и материали, той може да не предлага трайността на по-скъпите марки. Все пак това може да е чудесна инвестиция за деца, тийнейджъри, купувачи на бюджетни средства или за тези, които обзавеждат стая за гости или общежитие.

Цените се променят често, затова препоръчваме директно да проверите Amazon за най-новата информация. Понастоящем матракът AmazonBasics не се предлага в размер Twin XL, а размерът на Калифорния King е наличен само за 12-инчовия матрак.

Размер Размери Височина Тегло Цена
Близнак 39 ″ x 75 ″ 8 ″
10 ″
12 ″
24,1 lbs
32,7 lbs
38,3 lbs
Вижте цена
Пълна 54 ″ x 75 ″ 8 ″
10 ″
12 ″
35,6 lbs
44,9 lbs
51,3 lbs
Вижте цена
Кралица 60 ″ x 80 ″ 8 ″
10 ″
12 ″
42,2 lbs
52,4 lbs
53,6 lbs
Вижте цена
Крал 76 ″ x 80 ″ 8 ″
10 ″
12 ″
50,2 lbs
66,1 lbs
74,8 lbs
Вижте цена
Калифорнийски крал 72 ″ x 84 ″ 8 ″
10 ″
12 ″
73.6 lbs Вижте цена
Превъртете L – R за повече подробности

Изпълнение на матрака

Изолация на движението

Матракът AmazonBasics върши много добра работа за предотвратяване на прехвърляне на движение. Това е типичен атрибут на матраците с мемори пяна, които се очертават плътно до тялото на спящия, без да позволяват движенията да засягат околните зони.

Тъй като и трите модела имат поне 2 инча мемори пяна плюс преходен слой от пенопласт, те се справят сравнително добре при изолиране на движението. Хората, които споделят леглото, могат да очакват минимални смущения, когато техният спящ партньор сменя позициите си или влиза и излиза от леглото.

Облекчаване на налягането

И трите модела матрак AmazonBasics осигуряват над средното облекчение на налягането. Мемори пяната люлее тялото, за да облекчи точките на натиск, докато слоевете от пенопласт добавят опора за облекчаване на натоварването на гръбначния стълб.

Средно мекото усещане на матрака AmazonBasics е идеално адаптирано към нуждите на страничните траверси под 2300 паунда. Тези траверси се възползват от по-мека повърхност, която отслабва бедрата и раменете. Траверсите под 2300 паунда също получават комфортен баланс на подкрепа и облекчаване на натиска от този матрак.

Матракът може да се чувства първоначално удобно за по-тежки траверси или траверси. Въпреки това, той не осигурява достатъчна подкрепа за тези траверси и в крайна сметка може да причини болки в гърба, тъй като бедрата потъват извън линията на останалата част от тялото.

Контрол на температурата

Подобно на повечето матраци от пяна, матракът AmazonBasics може да спи неудобно топло за някои.

Мемори пяната има тенденция да улавя топлината. За да се пребори с този проблем, Amazon е включил слой от аериран пенопласт и поддържащо ядро ​​от извит пенопласт. Те добавят въздушен поток към матрака, давайки възможност на топлината да се разсее, вместо да се натрупва за една нощ. Тези техники помагат да се поддържа температурен неутралитет, но не в същата степен като латексния или хибридният матрак.

Поддръжка на ръба

Мемори пяната е проектирана да компресира под налягане, а матракът AmazonBasics не се държи много добре по периметъра. Поддръжката на ръба е малко по-добра при 8-инчовия модел, тъй като има по-тънък слой мемори пяна. И трите модела обаче имат средно меко усещане, което се компресира значително при прилагане на натиск.

Тъй като липсва ядрото за поддръжка на innerspring на хибриден матрак, поддръжката на ръбовете в AmazonBasics идва предимно от опорната сърцевина на пенопласта. Това обаче е направено от извита пяна, която се компресира по-лесно от твърда пяна.

Тези, които тежат по-малко от 130 килограма, могат да спят близо до ръба на леглото, но по-тежките траверси могат да изпитват чувство на преобръщане. Тази липса на стабилност може да е проблем за двойките, тъй като принуждава и двамата партньори да се тълпят към средата и кара леглото да се чувства по-малко, отколкото е.

Лесно движение

Поради плътно прилягащите си пяни, матракът AmazonBasics може да осигури известна устойчивост при смяна на пози за сън. Това важи особено за траверси над 2300 паунда, които потъват по-дълбоко в матрака.

Латексните и хибридните матраци обикновено се представят най-добре при лекота на придвижване, тъй като тези легла разполагат с силно отзивчиви компоненти, които насърчават движението. Въпреки че има по-бърза реакция на натиск в сравнение с традиционните матраци с мемори пяна, матракът AmazonBasics липсва и не може да се хареса на комбинирани траверси.

Ако често сменяте пози за сън, най-добрият ви залог е 8-инчовият матрак. Този матрак има по-тънък слой мемори пяна, който ще ви държи повече „включени“, отколкото „в“ матраците в сравнение с по-дебелите модели.

Секс

Матракът AmazonBasics няма подскачащата повърхност, която традиционно е желана за секс. Бавната реакция на натиск, съчетана със слабата опора на ръба, може да ограничи движението и да ограничи полезното пространство. Освен това, някои двойки могат да открият, че 8-инчовият модел изчезва по време на секс.

Основно предимство на матрака AmazonBasics е, че е напълно безшумен, когато носи тежест. За двойки, които искат да бъдат дискретни, това може да компенсира недостатъците му. Мемори пяната също осигурява известно сцепление, което някои двойки могат да оценят.

Изпускане на газове

Матракът AmazonBasics може да излъчва някои газове, когато се освободи от кутията. Поради ограничения си въздушен поток и качеството на пените си, тази миризма може да бъде по-силна и да отнеме повече време, отколкото при средния матрак от пяна.

Отделянето на газове се случва, когато летливите органични съединения (ЛОС) в синтетичните пяни влизат в контакт с въздуха. Това е нормален и безвреден процес, който се случва практически при всеки матрак, който съдържа пенопласт или мемори пяна.

Оставянето на чаршафите и проветряването на матрака за 72 часа в добре проветриво помещение трябва да се отърве от повечето миризми, въпреки че хората, които са чувствителни към миризмата, може да забележат задържащи се миризми за известно време.

Спящ стил и телесно тегло

Странични траверси:

Страничните траверси се радват на облекчаване на натиска от матрака AmazonBasics. И трите модела образуват плътна люлка, която облекчава натиска върху ханша и раменете за повечето траверси.

Тези, които тежат по-малко от 2300 паунда, могат да спят на всеки от трите модела. 12-инчовият модел се откроява с по-дълбокото си контуриране, което насърчава отличното изравняване на гръбначния стълб за траверси между 130 и 2300 паунда.

За разлика от тях, матракът AmazonBasics е прекалено плюшен за повечето странични траверси над 2300 паунда. Тези хора могат да стигнат до дъното на 8-инчовия матрак, което води до точки на натиск, където бедрата и раменете влизат в контакт с по-твърдата основна пяна. Докато 10-инчовите и 12-инчовите модели осигуряват адекватно облекчаване на налягането, тази група обикновено се нуждае от по-твърда повърхност и по-здрава опорна система, за да поддържа гръбнака подравнен.

Задни траверси:

И трите профила на матраци AmazonBasics осигуряват достатъчна подкрепа за траверси под 130 паунда. Спането отзад естествено подравнява гръбначния стълб, така че задните траверси обикновено са най-удобни с матрак, който поддържа равномерен баланс на подкрепа и облекчаване на натиска. Със средната си мека повърхност, матракът AmazonBasics леко контурира тялото. Това помага да се облекчат точките на натиск и да се насърчи здраво подреждане на гръбначния стълб.

Матракът позволява твърде много мивка за тези над 130 килограма, с мека повърхност и тънка опорна сърцевина, която позволява провисване в по-тежки части на тялото. Тази липса на подкрепа, особено в лумбалната област, в крайна сметка може да доведе до болки в гърба и шията.

Спящи за стомаха :

Матракът AmazonBasics е по-малко от идеален за траверси. Спящите на стомаха се нуждаят от твърда повърхност, която може да разпредели телесното тегло, особено в средната част, където повечето хора носят по-голямата част от теглото си. Поради средно мекото си усещане, матракът AmazonBasics позволява прекомерно провисване в по-тежки части на тялото. Това може да причини неестествени извивки, които натоварват гръбначния стълб.

От всички типове на тялото, стомашните траверси под 130 килограма упражняват най-малко натиск върху матрака и може да могат да спят с лице надолу за кратки интервали. Те могат да имат най-голям успех с 8-инчовия модел, който има по-тънък слой мемори пяна и не позволява толкова много мивка.

8 инча

Под 130 lbs. 130-230 lbs. Над 230 lbs.
Странични траверси добре добре Беден
Задни траверси добре Честно Беден
Спящи за стомаха Честно Беден Беден

10 инча

Под 130 lbs. 130-230 lbs. Над 230 lbs.
Странични траверси добре добре Честно
Задни траверси добре Честно Беден
Спящи за стомаха Честно Беден Беден

12 инча

Под 130 lbs. 130-230 lbs. Над 230 lbs.
Странични траверси добре Отлично Честно
Задни траверси добре Честно Беден
Спящи за стомаха Честно Беден Беден

Политики за пробен период, гаранция и доставка

 • Наличност

  Матракът AmazonBasics е достъпен за закупуване в съседните САЩ и Канада чрез уебсайта на Amazon. Някои модели се предлагат и на Хаваите и в Аляска.

 • Доставка

  Матраците се изпращат безплатно до съседните САЩ и обикновено пристигат приблизително 5 до 8 работни дни след като артикулът е готов за изпращане. Поръчките до Хавай, Аляска, отдалечени или международни места могат да изискват допълнителни такси за доставка. Клиентите на Amazon Prime могат да отговарят на условията за ускорена 2-дневна доставка.

  Матракът се изпраща като легло в кутия. За да го настроите, поставете го върху основата и внимателно отстранете пластмасата. Матракът трябва да изникне почти веднага, но Amazon препоръчва да го оставите без чаршафи в продължение на 72 часа, за да се проветри и да възвърне пълния си размер.

 • Допълнителни услуги

  Понастоящем Amazon не предлага доставка на White Glove или премахване на стар матрак.

 • Сън Проба

  Матракът AmazonBasics попада под чадъра на общата политика на Amazon за връщане, която позволява връщане в рамките на първите 30 нощи след датата на доставка. Клиентите трябва да се свържат с Amazon, за да организират възстановяване на сумата, тъй като условията и условията могат да варират.

  Amazon може да удължи прозореца за връщане по време на ключови периоди като Коледа.

 • Гаранция

  Продуктите на AmazonBasics са подкрепени от едногодишна ограничена гаранция. По преценка на компанията, Amazon ще поправи, замени или ще възстанови суми за матраци, които се считат за дефектни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector