Menu Close

Преглед на матраци Аполон

Идеален за:

 • Странични траверси
 • Тези, които обичат прегръдката на мемори пяна, но обикновено спят горещо
 • Хора, които са склонни да седят или спят близо до ръба на леглото
 • Спящите, склонни към събуждане, когато партньорът им се движи

Съображения:

 • Apollo няма толкова много отскок, колкото много хибридни модели, така че може да не е идеален за секс.
 • Контурното контуриране от два слоя мемори пяна може да попречи на движението на някои хора.
 • Спящите на стомаха, които тежат повече от 130 килограма, могат да се борят да поддържат бодлите си подравнени поради потъване около средната част.

Ценови диапазон:

$ 949 – $ 1,449 CAD

Тип матрак:

Пяна

Твърдост:

Средна фирма (6)

Читателите на SleepFoundation получават най-добрата цена на матраци GoodMorning.com.

През 2009 г. GoodMorning.com стартира под името Novosbed. Въпреки че Novosbed все още е популярна опция в матрака на компанията, GoodMorning.com се разшири, за да предложи допълнителни модели. Понастоящем матрачната линия на компанията се състои от седем модела: Juno, Douglas, Brunswick, Recore, Logan & Cove, Novosbed и Apollo. GoodMorning.com също продава възглавница, фон дьо тен, регулируемо легло и протектор за матраци.

Всеки от моделите матраци варира в своята конструкция, усещане и цени. Матракът Apollo се откроява с иновативната си хибридна конструкция, която включва слой от навити микронамотки за подобрено контуриране и дишане. Това е най-скъпото легло, произведено от GoodMorning.com, и се оценява на 6 (средно твърдо) по 10-степенната скала на твърдост.

Потенциалните клиенти трябва да знаят, че Apollo е изключително в Канада. Ако сте купувач на матраци Candian, прочетете и нашето ръководство за най-добрите матраци в Канада за повече възможности.

Този преглед ще подчертае уникалната конструкция на матрака Apollo, ще детайлизира ценообразуването и размера му, ще оцени неговите характеристики и ще обобщи отзивите на клиентите и фирмените политики, за да ви помогне да решите дали това е най-доброто легло за вас.

 

Разбивка на преглед на матраци Аполон

Матракът Apollo предлага средно твърдо усещане, което се оценява на 6 по 10-степенната скала на твърдост. Тази твърдост от среден клас може да побере повечето спящи, независимо от тяхната тегловна група и позиция на сън.

Висококачественото покривало огражда леглото. Известна като PolarMAX, тази тъкан отвежда влагата, докато се чувства хладна на допир за допълнително регулиране на температурата.

Под капака, два 2-инчови слоя мемори пяна съставят системата за комфорт. Тези слоеве работят заедно, за да люлят тялото на спящия и да облекчат точките на натиск. Най-горният слой се влива както с гел, така и с мед, за да прехвърли топлината от тялото на спящия. Медта също така добавя антимикробни свойства, за да поддържа повърхността на съня по-чиста. Вторият слой мемори пяна има отворена клетъчна структура за подобрена циркулация на въздуха. 3-инчов корпус от пяна по периметъра добавя опора на ръба.

Преходният слой на Аполон използва 1 инч джобни микронамотки, които се контурират по-дълбоко. Въздушният поток през намотките помага на топлината да се разсее. Ядрото на матрака използва два слоя пенопласт, които се комбинират до общо 7 инча. Те осигуряват подкрепа, без да прехвърлят много, ако има движение.

Твърдост

Тип матрак

Средна фирма (6)

Хибрид

Строителство

Матракът Аполон се състои от пет слоя. Два слоя мемори пяна служат като поддържаща система. Обшивка от пяна се увива по периметъра на втория слой пяна с памет за подобрена поддръжка на ръба. Преходният слой използва вдлъбнати микронамотки. Два слоя пенопласт служат като опорна сърцевина.

Материал на корицата:

Охлаждаща тъкан PolarMAX

Комфортен слой:

2 ″ пяна с памет (с гел, с мед)

2 am пяна с памет (с 3-инчов корпус)

Ядро за поддръжка:

1 Micro Джобни микронамотки

7 ″ пенопласт (изграден с два отделни слоя)

Цени и оразмеряване

Докато Apollo е най-скъпият модел в матрачната линия на GoodMorning.com, ценовата му точка все още е по-ниска от тази на средния хибриден модел. Apollo се предлага в шестте стандартни размера матраци.

Размери Размери Височина Тегло Цена
Близнак 38 “x 75” 12″ 22,7 кг $ 949 CAD
Twin XL 38 “x 80” 12″ 24,0 кг $ 1049 CAD
Пълна 53 “x 75” 12″ 31,3 кг $ 1,179 CAD
Крал 76 “x 80” 12″ 47,6 кг $ 1,449 CAD
Калифорнийски крал 72 “x 84” 12″ 47,2 кг $ 1,449 CAD
Превъртете L – R за повече подробности

Изпълнение на матрака

Изолация на движението

Благодарение на дебелите си слоеве пяна, матракът Apollo изолира повече движение от средния хибриден модел.

Два 2-инчови комфортни слоя от мемори пяна поглъщат повечето вибрации на повърхността на леглото. Тъй като компресията се получава директно под траверса, не бива да усещате прекалено голямо прехвърляне, когато партньорът ви се преобърне или стане. Тъй като основният му слой е съставен от пяна, а не от стандартни намотки, опорната сърцевина на Apollo също помага за изолиране на преноса на движение. Освен това, преходният слой на микронамотката е доста тънък и всяка намотка е в джоба, така че не би трябвало да допринася особено за прехвърлянето на движение.

Облекчаване на налягането

Комфортната система на матрака Apollo разполага с два 2-инчови слоя мемори пяна, оставяйки достатъчно място за изкривяване на спящия. Този материал е известен със своята облекчаваща натиска прегръдка, която може да помогне за намаляване на дискомфорта около бедрата и раменете на спящия. Микровълновият преходен слой добавя по-дълбоко контуриране, като същевременно предотвратява директния контакт на траверса с плътното ядро ​​от пенопласт.

Много хибридни матраци облекчават добре налягането, но матракът Apollo може да се представи по-добре от някои поради относително дебелата си система за комфорт.

Контрол на температурата

Хибридните модели са склонни да дишат по-добре от изцяло дунапренените матраци благодарение на техните сердечникови спирали. Матракът Apollo се отличава с дебела пяна и тънък слой преходни микронамотки, така че може да не регулира температурите в същата степен като някои хибридни опции. Въпреки това, в сравнение с много изцяло пяна модели, Apollo има по-добър контрол на температурата.

Конструкцията и материалите отпускат това. Охлаждащ капак PolarMAX прехвърля влагата от тялото на спящия, като същевременно остава хладен на допир. Вливанията на гел и мед в горния слой мемори пяна допълнително регулират температурата на повърхността на съня, докато вторият слой пяна с памет с отворена клетка и преходният слой на микронамотката позволяват на въздуха да циркулира, така че излишната топлина да може да излезе.

Поддръжка на ръба

Хибридните модели обикновено имат по-здрави ръбове от техните изцяло пяна и матрак Apollo следва тази тенденция.

Докато повечето хибридни модели получават своята опора на ръба от здравите си намотки и / или допълнителна армировка в този слой, матракът Apollo използва различна техника. 3-инчов корпус от пяна се увива около втория комфортен слой от мемори пяна за допълнителна подкрепа. Поради широкото използване на пяна и подсиления си ръб, Apollo може да бъде идеалният вариант за траверси, които харесват усещането за модели от изцяло пяна, но не и свързаното с тях потъване на ръба. На матрака Apollo траверсите трябва да могат да седят или да спят по периметъра, без да усещат, че се срутва под тях.

Лесно движение

Докато хибридните модели обикновено печелят умерени до силни резултати за лекота на придвижване поради техните отзивчиви ядра на бобини, уникалната конструкция на Apollo не му дава това предимство.

Двата комфортни слоя мемори пяна се комбинират до общо 4 инча. Мемори пяната има тенденция да ограничава движението, тъй като прегръща плътно тялото и не възвръща формата си толкова бързо, колкото повечето материали, когато спящият се движи. Това може да създаде усещане за „в капан в леглото“ за някои спящи. Микровълновият преходен слой придава на леглото малко по-пружинно усещане от някои модели с изцяло пяна, но основата от пенопласт не осигурява същото ниво на отзивчивост като повечето поддържащи ядра на бобини.

Повечето хора ще могат да сменят позициите си без значителни проблеми, но тези с ограничена подвижност могат да се борят.

Секс

За да оцени пригодността на леглото за секс, нашият екип съчетава редица фактори. Те включват лекота на движение, отскачане и подкрепа на ръба. Погледнато през този обектив, представянето на Haven Premier е в съответствие с много от неговите конкуренти.

Поради тенденцията им към лоша опора на ръбовете и по-ограничено движение, матраците с изцяло пяна са склонни да се справят зле тук. Haven Premier е малко по-подходящ поради по-отзивчивия си комфортен слой, който осигурява повече отскок и малко повече сцепление от мемори пяна или по-малко отзивчиви модели от пенопласт. Въпреки че някои двойки могат да открият, че Premier не отговаря на техните нужди в тази област, очакваме, че повечето клиенти ще намерят неговото представяне за приемливо.

Изпускане на газове

Изпускащите газове миризми от новите матраци са останките от производствения процес и са особено разпространени при синтетичната пяна. Когато матракът е компресиран за пратка, миризмите може да не успеят да се излъчат във фабриката; вместо това те изпускат газ в дома ви. Apollo използва синтетични пяни и кораби, компресирани, така че трябва да мирише на много подобно конструирани модели легло в кутия, когато отворите кутията.

Повечето експерти смятат, че тези миризми не са вредни за повечето траверси, но някои може да предпочетат да оставят новия си матрак в друго добре проветриво помещение, докато процесът на отделяне на газове не приключи. Тъй като Аполо е доста дишащ, повечето миризми трябва да се разсеят в рамките на няколко дни.

Спящ стил и телесно тегло

Странични траверси:
Тъй като кривите части на страничния траверс се натискат по-силно върху повърхността на матрака, в тези зони може да се натрупа натиск. Ето защо повечето странични траверси предпочитат контуриране, което разпределя теглото им по-равномерно, за да се намалят острите точки на натиск.

Матракът Apollo се отличава с облекчаване на налягането за странични траверси. Неговата богата система за комфорт включва два 2-инчови слоя мемори пяна, които позволяват на бедрата и раменете да потънат, за да свалят част от натиска. Вдлъбнатият преходен слой с микронамотки добавя към този ефект с по-дълбоко контуриране.

Повечето странични траверси трябва да изпитват силно облекчаване на натиска върху матрака Apollo. Обаче тези, които тежат между 130 и 230 паунда, вероятно ще се чувстват най-удобно поради средно твърдото усещане на леглото и комбинация от контуриране и опора. Страничните траверси, които тежат над 230 килограма, също вероятно ще спят удобно на Apollo, но бедрата и раменете им могат да потънат малко повече от идеалното, което затруднява поддържането на оптимално подравняване на гръбначния стълб.

Задни траверси:
Задните траверси обикновено се нуждаят от матрак, който позволява на бедрата им да потънат само малко, като същевременно им пречи да увиснат. За много траверси матракът Аполо постига този баланс. Неговите комфортни слоеве от мемори пяна люлка бедрата, докато двуслойната сърцевина от пенопласт дава равномерна подкрепа.

Поради средно твърдото си усещане, Apollo може да е най-подходящ за траверси с тегло под 130 килограма. Хълбоците им е малко вероятно да се потопят прекомерно, което води до оптимално подравняване, но повърхността все пак трябва да се чувства доста плюшена. Тези, които тежат между 130 и 230, също трябва да се радват на добра подкрепа и омекотяване, но някои индивиди от тази група могат да получат леко увисване близо до бедрата. Задните траверси, които тежат над 230 килограма, може да забележат по-значително увисване, което може да създаде допълнителен натиск.

Спящи в стомаха:
Спящият в стомаха често води до повече болки в сравнение с други позиции поради напрежението, което то поставя върху гърба на спящия. Повечето от нас носят по-голяма тежест около средните си части, отколкото други части на тялото, които могат да издърпат центъра на тялото твърде дълбоко в матрака. Поради това спящите на стомаха обикновено се нуждаят от по-поддържащ матрак от тези, които използват други позиции за сън.

Средно твърдото усещане на Аполон трябва да е подходящо за спящи на стомаха, които тежат под 130 килограма. Въпреки че двата му комфортни слоя от мемори пяна придават известна мекота, те не трябва да потъват прекалено много или да натоварват лумбалната област за стомашни траверси в тази група тежести.

Тъй като тези слоеве от мемори пяна се компресират повече, когато се прилага допълнително тегло, трапезите на стомаха, които тежат повече от 130 килограма, вероятно ще потънат допълнително около коремите и бедрата си. Следователно, те могат да бъдат по-податливи на някои от дискомфорта в гърба, често свързан със съня в стомаха.

Под 130 lbs. 130-230 lbs. Над 230 lbs.
Странични траверси добре Отлично добре
Задни траверси Отлично добре Честно
Спящи за стомаха добре добре Честно
Превъртете L – R за повече подробности

Отстъпки и сделки

Читателите на SleepFoundation получават най-добрата цена на матраци GoodMorning.com.

Политики за пробен период, гаранция и доставка

 • Наличност

  Матракът Аполо се продава и доставя в Канада. Наличен е за закупуване на GoodMorning.com.

 • Доставка

  Налична е безплатна доставка за всички канадски провинции и територии, но може да се наложат допълнителни такси за доставки до някои отдалечени части на страната. Повечето поръчки пристигат в рамките на един до седем работни дни.

  Всеки матрак се опакова в вакуум и се поставя в картонена кутия за изпращане. Пакетът ще бъде предаден на вашата врата или на друго място, където обикновено получавате пратки.

  Собствениците трябва да имат приятел или член на семейството да им помогнат да вкарат матрака вътре в предвидената стая. Оттам купувачите трябва внимателно да отрежат картонената кутия, да я поставят отстрани, да измъкнат торбата, да поставят торбата върху основата, внимателно да отрежат пластмасовата обвивка, да развият матрака, да я позиционират и да плъзгат останалата обвивка.

  Apollo може да отнеме до 24 часа, за да се декомпресира напълно, но траверсите трябва да могат да използват матрака, след като той се разшири за поне 30 минути.

 • Допълнителни услуги

  Понастоящем доставката на бяла ръкавица и премахването на стар матрак не се предлагат с матрака Apollo в момента.

 • Сън Проба

  120-нощно изпитание за сън ви позволява да изпробвате матрака Apollo в собствения си дом. След като сте спали на матрака поне 30 нощи, можете да го върнете за пълно възстановяване на покупната цена, ако не е подходящо за вас. GoodMorning.com ще организира матрака да бъде премахнат от дома ви или дарен или рециклиран.

 • Гаранция

  Матракът Apollo се предлага с 15-годишна частично пропорционална политика на ограничена гаранция. При използване в дома постоянните вдлъбнатини, по-дълбоки от 1 инч, се покриват през първите 10 години, а тези, по-дълбоки от 2 инча, се покриват през останалата част от периода на покритие. Производствените дефекти на ципа и калъфа и физическите недостатъци, които причиняват напукване или цепене на пяната, се покриват за целия 15-годишен период.

  През първите 10 години покритие с домашна употреба, GoodMorning.com ще ремонтира или замени матраци с допустими дефекти без допълнително заплащане. През остатъка от гаранционния период на ищците ще бъдат начислени 75% от първоначалната покупна цена за ремонт или подмяна на матраци с дефекти.

  Само оригиналният купувач отговаря на условията за тази политика и законният етикет трябва да остане прикрепен към матрака. Матраците трябва да бъдат разопаковани и декомпресирани в рамките на две седмици от доставката и трябва да се използват с подходяща основа. Повредата, която е резултат от злоупотреба, злоупотреба, нехигиенични условия или неспазване на предоставените инструкции за грижи, не се покрива от гаранционната политика.

  Прилагат се допълнителни условия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *