Menu Close

Преглед на матраци Aviya

Идеален за:

 • Спящи, които често тичат горещо
 • Хора, които предпочитат скачането на бобини
 • Лица с отчетливи предпочитания за твърдост
 • Тези, които са склонни да сменят позициите си през нощта

Съображения:

 • Опциите за луксозна фирма и фирма може да са твърде твърди за някои хора с остри точки на натиск, особено тези, които тежат под 130 килограма и спят настрани
 • Хората, които са склонни да се събуждат, когато партньорът им се движи, може да забележат повече прехвърляне на движение, отколкото идеалното, особено при луксозните фирмени и твърди версии на матрака
 • Спящите на гърба и стомаха, които тежат над 130 килограма, може да не получат необходимата подкрепа от плюшената версия на матрака

Ценови диапазон:

$ 899 – $ 1699

Тип матрак:

Хибрид

Твърдост:

Мека (3), средно твърда (6), твърда (7)

Вземете 200 долара от матрак Aviya. Код за употреба: Foundation200

Aviya е компания за матраци директно към потребителя, която е основана през 2014 г. Днес компанията продава два продукта: фон дьо тен и матрак Aviya.

Въпреки че Aviya не произвежда разнообразна гама модели матраци, клиентите не остават без опции. Матракът Aviya се предлага в три опции за твърдост, за да отговаря на различни видове тяло и стилове на сън. Всеки матрак използва комбинация от пяна и джобни намотки. В зависимост от това, когото питате, той може да бъде класифициран като вътрешен извор или хибриден модел. Ние обаче го считаме за хибриден модел.

Този преглед ще обхване конструкцията, производителността, ценообразуването, отзивите на клиентите и важните политики на Aviya. Той също така ще подчертае някои от основните разлики между опциите за твърдост, за да можете да вземете по-информирано решение кой вариант е най-подходящ за вас.

Разбивка на преглед на матраци Aviya

Матракът Aviya се предлага в три опции за твърдост, които Aviya идентифицира като Плюшени, Луксозни и Фирмени. Опцията Плюш се оценява около три по 10-степенната скала на твърдост, придавайки й меко усещане. С оценка 6, луксозната фирма може да се счита за средно твърда. Фирмата е наистина твърда опция, която идва на 7.

Всяка опция за твърдост използва една и съща основна конструкция. Памучното покритие позволява на въздуха да циркулира в матрака, докато тънък слой пяна, капитониран в покритието, добавя омекотяване. Комфортната система използва два 1-инчови слоя от 1,8 (паунда на кубичен фут) PCF пенопласт. Този пенопласт с висока плътност оформя тялото на спящия, за да спомогне за облекчаване на точките на натиск, но също така е проектиран да се върне обратно към първоначалната си форма бързо и да устои на дългосрочни вдлъбнатини. Освен това, пенопластът има тенденция да задържа по-малко топлина от мемори пяната.

След това 1-инчов преходен слой от пенопласт отделя по-меката система за комфорт от по-твърдата опорна сърцевина.

Сърцевината на Aviya се състои от 8-инчов слой намотки, които почиват на 1-инчова основа от пенопласт. Тези намотки са в джоба, за да ограничат прехвърлянето на движение, като им позволят да се движат независимо. По-здрави намотки близо до средата на матрака подсилват лумбалната опора. Системата на намотките също така дава отскачане на леглото, докато основата от пенопласт дава намотките необходимата опора. 3-инчов слой от твърд пенопласт се увива по периметъра на леглото, за да подсили ръба.

Твърдост

Тип матрак

Мека (3)
Средно твърда (6)
Фирма (7)

Хибрид

Строителство

Aviya разполага с ватиран памучен калъф и пенопласт с висока плътност в своите комфортни слоеве и преходни слоеве. Под това е поставено в джоба опорно ядро, което е заобиколено от пенопластов кант.

Материал на корицата:

Памук, ватиран с тънък слой пяна

Комфортен слой:

1, пенопласт

1, пенопласт

Преходен слой:

1, пенопласт

Ядро за поддръжка:

8 ″ джобни намотки, 15-метър
1 ″ пенопласт
3 ″ кант от пяна

Цени и размери на матраците

Матракът Aviya има по-ниска цена от средната за хибриден модел, което може да го направи особено добра стойност за купувачи, които търсят достъпна опция. Aviya редовно предлага промоции, така че може да спестите пари и от цената на списъка. Предлагат се шестте стандартни размера матраци. Клиентите могат също да изберат да закупят фон дьо тен с техния матрак.

Размери Размери Височина Тегло Цена
Близнак 39 “x 74” 12 “или 13” 80 lbs. $ 899
Twin XL 39 “х 80” 12 “или 13” 80 lbs. $ 999
Пълна 52 “x 74” 12 “или 13” 90 lbs. $ 1,199
Кралица 60 “x 80” 12 “или 13” 120 lbs. $ 1399
Крал 76 “x 80” 12 “или 13” 140 lbs. $ 1699
Калифорнийски крал 72 “x 84” 12 “или 13” 140 lbs. $ 1699
Превъртете L – R за повече подробности

Отстъпки и сделки

Вземете 200 долара от матрак Aviya. Код за употреба: Foundation200

Изпълнение на матрака

Изолация на движението

Плюш: 3/5, луксозна фирма: 3/5, фирма: 2/5
Комфортната система на хибридния матрак обикновено е отговорна за по-голямата част от неговата изолация на движението. Комфортната система на матрака Aviya се състои от капитонирано покривало и два 1-инчови слоя пенопласт. Тъй като това е по-тънко от комфортните системи на много хибридни модели, Aviya може да прехвърли малко повече движение от някои хибридни матраци на пазара.

Сърцевината на бобината придава на леглото пружиниращо усещане, но може също да допринесе за пренасяне на движението. Всяка намотка е в джоба, което ограничава до известна степен разпространението на движението. Системата за комфорт от пенопласт също помага за овладяване на движението. Въпреки това хората, които се събуждат лесно, когато партньорът им се движи, все още могат да забележат повече вибрации, отколкото биха искали. Това важи особено за луксозните фирмени и твърди версии на матрака. Благодарение на по-меката си пяна, опцията Плюш трябва да абсорбира по-добре вибрациите.

Облекчаване на налягането

Плюш: 3/5, луксозна фирма: 3/5, фирма: 3/5
Повечето хибридни матраци също получават своите свойства за освобождаване от натиск от своите системи за комфорт. Поради относително тънката комфортна система на Aviya, тя може да не освобождава толкова голямо налягане, колкото някои хибридни модели.

Ватираното покритие и два 1-инчови комфортни слоя от пенопласт омекотяват повърхността и осигуряват умерено съответствие. Докато това отнема част от натиска на бедрата и раменете на спящия, много хора все още могат да забележат натрупване на натиск.

Теглото, позицията на съня и твърдостта на матрака също са допринасящи фактори. Страничните траверси обикновено са особено склонни към точки на натиск поради ширината на бедрата и раменете им. Хората, които тежат под 230, вероятно ще получат най-голямо натрупване на налягане, когато спят отстрани на твърдата версия на матрака. Когато страничен траверс, който тежи над 230 паунда, лежи върху плюшената версия на матрака, пяната може да се сгъсти и да осигури минимално омекотяване и облекчаване на налягането.

Въпреки че може да не е идеален за някои хора, които тежат над 230 паунда, обикновено бихме очаквали, че плюшената версия предлага превъзходно облекчаване на налягането за повечето траверси поради по-мекия си пенопласт.

Контрол на температурата

Плюш: 3/5, луксозна фирма: 4/5, фирма: 4/5
Матракът Aviya спи по-хладно от някои хибридни модели, така че повечето хора трябва да останат хладни и сухи на матрака.

Няколко функции допринасят за този контрол на температурата. Памучната тъкан, използвана за калъфа, е достатъчно дишаща, за да позволи на въздуха да циркулира в матрака. Тъй като системата за комфорт е сравнително тънка, тя не прегръща тялото и не улавя топлината като някои матраци. Освен това, пенопластът има тенденция да бъде по-дишащ от мемори пяната поради своята отворена клетъчна структура. Слоят на намотката също така позволява значителна циркулация на въздуха, така че повече топлина може да излезе.

Луксозните фирмени и твърди версии на матрака имат най-силно регулиране на температурата. Докато версията Plush също се представя добре, по-меката система за комфорт от пяна позволява на траверсите да потънат малко повече, което може да допринесе за леко задържане на топлина.

Поддръжка на ръба

Плюш: 3/5, луксозна фирма: 4/5, фирма: 5/5
Подобно на много хибридни модели, Aviya има подсилени ръбове, за да направи периметъра на леглото по-поддържащ. Поради по-твърдите си усещания, луксозните фирмени и твърди версии на леглото имат по-здрав ръб от някои хибридни модели. Ръбовете на плюшената версия не се чувстват толкова подкрепящи, колкото по-твърдите модели, но те са подобни на много други хибридни матраци.

Матракът Aviya получава опора на ръба си от 3-инчов дебел слой пенопласт, който се увива по периметъра на леглото. Тази допълнителна твърда пяна ограничава потъването, когато човек седи или спи близо до ръба на леглото, като по този начин разширява колко от трапезите на повърхността на матрака могат да използват удобно.

Лесно движение

Плюш: 3/5, луксозна фирма: 4/5, фирма: 4/5
Траверсите няма да потънат в Aviya толкова дълбоко, колкото на някои хибридни матраци, поради сравнително тънката си комфортна система. Леглото има отскачане, но не много прегръдка, така че повечето спящи не трябва да чувстват, че движението им е ограничено. Това прави Aviya по-лесен за придвижване и смяна на позициите, отколкото някои хибридни модели.

Секс

Плюшени: 2/5, луксозна фирма: 3/5, фирма: 3/5
Хибридните матраци често са популярни сред двойките, които търсят отзивчива повърхност за секс. Матракът Aviya реагира по подобен начин на повечето хибридни модели на пазара. Неговият спирален слой придава на леглото забележим отскок, докато неговата комфортна система от пенопласт осигурява известно контуриране и сцепление.

Луксозните фирмени и твърди версии на матрака имат по-пролетно усещане, което много двойки предпочитат за секс. Въпреки това, двойки ще потънат в повече от версията на матрака, което осигурява допълнително сцепление плюшени.

Изпускане на газове

Плюш: 3/5, Луксозна фирма: 3/5, Фирма: 3/5
Поради дишащия си дизайн, хибридните матраци често не отделят газ, както моделите от цяла пяна. Aviya е подобен на много други хибриди. Въпреки че може да има някаква първоначална миризма, останала от производствения процес, използван за направата на пенопласта, тази миризма е малко вероятно да бъде много силна. Дишащата сърцевина на бобината на Aviya също трябва да помогне на миризмите да се разсеят доста бързо.

Ако искате да проветрите матрака си, преди да го използвате, можете да го оставите в добре проветриво помещение, докато не успеете да засечете никаква миризма. Това обикновено отнема между няколко часа и няколко дни. Не бихме очаквали Aviya да има дълготрайни, продължителни миризми.

Спящ стил и телесно тегло

Странични траверси:

Благодарение на трите си опции за твърдост, повечето странични траверси трябва да могат да намерят версия на матрака Aviya с правилния баланс на контуриране и опора. Страничните траверси, които тежат под 130 паунда, вероятно ще предпочетат плюшената версия на матрака, докато тези, които тежат между 130 и 230 паунда, могат да предпочетат опцията Luxury Firm. Хората, които тежат над 230 килограма, вероятно ще спят най-добре в луксозната фирма, въпреки че могат да изберат фирмата в зависимост от това дали предпочитат плюшеност или допълнителна подкрепа.

Когато спят с идеалната за тях твърдост, страничните траверси ще се радват на амортизация и умерено контуриране от капитонираното покривало и два комфортни слоя. Това може да помогне за облекчаване на част от натиска, който има тенденция да се натрупва близо до бедрата и раменете им. Преходният слой дава по-дълбоко люлеене, докато вдлъбнатото ядро ​​на бобината осигурява опора, за да предотврати прекомерното потъване на бедрата и раменете на страничния спящ.

Ако страничните траверси изберат версия на матрака Aviya, която е твърде мека за тях, бедрата и раменете им могат да потънат в сърцевината на бобината, което може да намали количеството на облекчаване на налягането, което изпитват. Поддържането на правилно подравняване на гръбначния стълб също може да бъде трудно при твърде мек матрак. Страничните траверси с матрак Aviya, който е твърде твърд за техния тип тяло, може да не потънат толкова идеално, така че да не се радват на толкова много контуриране и облекчаване на натиска.

Задни траверси:

Конструкцията на Aviya има тенденция да се представя изключително добре за траверси с различно тегло. Тези, които тежат под 130 паунда, могат да се насладят на луксозната твърда версия на леглото. Спалните траверси с тегло между 130 и 230 паунда също вероятно ще предпочетат опцията Luxury Firm. Хората с тегло над 230 паунда може да предпочетат версията Firm.

Матракът Aviya има по-тънка система за комфорт от някои хибриди, така че задните траверси не трябва да потъват твърде дълбоко, когато лежат на най-добрата опция за твърдост за техния тип тяло. Двата слоя пенопласт дават известна амортизация, а преходният слой от пенопласт и сърцевината на бобината осигуряват опора за насърчаване на оптимално подравняване на гръбначния стълб.

Нито една от опциите за твърдост на Aviya не трябва да бъде прекалено твърда за която и да е тегловна група, тъй като задните траверси предпочитат малко по-твърда опция, която да им помогне да запазят естественото си гръбначно подреждане. Когато спят на матрак Aviya, който е прекалено мек за тях, някои траверси отзад могат да получат увисване в близост до бедрата, което оказва натиск върху лумбалната им област.

Спящи за стомаха:

Независимо от теглото си, повечето спящи на стомаха вероятно ще получат най-добрата подкрепа от твърдата версия на матрака. Неговите два слоя пенопласт осигуряват известна амортизация, но неговият преходен слой от пенопласт и сърцевината на бобината ограничават провисването в близост до бедрата на спящия, за да им помогнат да поддържат правилно подравняване на гръбначния стълб. Версията на матрака Luxury Firm също има тенденция да се представя добре за траверси от всички групи тегло. Плюшът вероятно е твърде мек, за да отговори на нуждите на всеки спален стомах.

Тъй като хората често носят голяма част от теглото си близо до средната си част, те обикновено се нуждаят от достатъчно здрав матрак, за да предотвратят това по-тежко място да потъне твърде далеч. Когато спят на матрак Aviya, който е прекалено мек за тях, бедрата и коремът на спящия стомах могат да се потопят твърде дълбоко в матрака и да извадят гръбначния стълб. Нито една от опциите за твърдост на матрака Aviya не трябва да бъде значително твърда за повечето спящи стомаха, но някои хора може да предпочетат малко повече плюшеност.

Авия – Плюш

Под 130 lbs. 130-230 lbs. Над 230 lbs.
Странични траверси добре Честно Беден
Задни траверси Честно Честно Беден
Спящи за стомаха Честно Беден Беден
Превъртете L – R за повече подробности

Aviya – луксозна фирма

Под 130 lbs. 130-230 lbs. Над 230 lbs.
Странични траверси добре Отлично Отлично
Задни траверси Отлично Отлично добре
Спящи за стомаха добре Честно Честно
Превъртете L – R за повече подробности

Aviya – Фирма

Под 130 lbs. 130-230 lbs. Над 230 lbs.
Странични траверси Беден Честно Честно
Задни траверси добре Отлично Отлично
Спящи за стомаха добре Отлично Отлично
Превъртете L – R за повече подробности

Награди за матрака Aviya

Вземете 200 долара от матрак Aviya. Код за употреба: Foundation200

Проба, гаранция и доставка

 • Наличност

  Матракът Aviya се продава чрез уебсайта Aviya и Amazon. Когато е закупен чрез Aviya, матракът се доставя в съседните Съединени щати. Понастоящем Aviya няма магазини за тухли и хоросани.

 • Доставка

  Матраци, поръчани от кораб Aviya безплатно в съседните САЩ.

  Обикновено матраците се конструират, след като клиентът направи своята поръчка. След това матракът се опакова във вакуум в пластмаса, навива се и се опакова в кутия. Клиентите получават номер за проследяване, когато поръчката им се изпраща. Матраците се доставят през FedEx и обикновено пристигат в дома на клиента 3 до 7 дни след като направят поръчката.

  Пакетът ще бъде оставен извън дома на клиента. Те са отговорни за преместването и настройването му.

 • Допълнителни услуги

  Клиентите могат да закупят доставка на White Glove и премахване на стар матрак при плащане. Доставката на White Glove носи такса от $ 159, докато доставката на White Glove със старо матрак струва $ 199. Тази услуга се предоставя от XPO.

  Матраците, доставени чрез доставка на White Glove, обикновено пристигат 7 до 14 дни след като клиентът направи своята поръчка.

 • Сън Проба

  Матракът Aviya има пробен период за сън от 100 нощи, за да изпробвате матрака във вашия дом. Aviya ви моли да опитате леглото поне 30 нощи. Ако не сте доволни по време на допустимия прозорец за връщане, можете да се свържете с Aviya, за да организирате екип за доставка да вземе матрака ви. Aviya ще извърши пълно възстановяване на покупната цена за допустими връщания.

  По време на пробния сън, обменът също се предлага безплатно. Това обаче ще анулира пробния период и матракът, който клиентът получи, ще се счита за окончателна продажба.

  Обърнете внимание, че екипът за доставка може да отхвърли връщане, ако установи, че матракът е в антисанитарно състояние.

 • Гаранция

  Матракът Aviya се предлага с 10-годишна ограничена гаранция, която покрива отпечатъците на тялото от 1 инч или повече, провиснали и счупени, разхлабени и стърчащи намотки. Aviya ще ремонтира или замени матраци, за които установи, че имат квалифициращи дефекти. Клиентът е отговорен за таксите за връщане.

  Тази политика се отнася за оригиналния собственик на матрак, когато дефектът възникне при нормално износване и матракът се използва с подходяща основа. Клиентът трябва да следва инструкциите за грижи. Промените в предпочитанията за комфорт, телесни впечатления от 1 инч или по-малко, продукти, изпратени извън Съединените щати, и матраци, подложени на злоупотреба, изгаряния, петна или нехигиенични условия, не отговарят на условията за гаранционно покритие.

  Прилагат се допълнителни условия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector