Menu Close

Преглед на матрак с голяма смокиня

Идеален за:

 • Траверси с тегло над 230 килограма
 • По-големи траверси, които не са намерили комфорт на други легла
 • Купувачи, които искат траен, дълготраен матрак

Съображения:

 • Страничните траверси с тегло под 100 килограма може да открият, че това легло се чувства твърде твърдо

Цена (Queen):

$ 1,599

Тип матрак:

Хибрид

Твърдост:

Средна фирма (6)

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за матраци Big Fig

Big Fig е американска семейна компания за матраци. Съкратено от „по-голяма фигура“, Big Fig произвежда един матрак, специално проектиран за траверси с по-големи рамки. В допълнение към матрака Big Fig, компанията продава основа и рамка за легло, предназначени за работа с Big Fig. Тези артикули не могат да бъдат закупени отделно.

Матракът Big Fig е хибрид, конструиран с поддържаща сърцевина с нагъната намотка и комфортни слоеве от пенопласт и латекс. Той измерва средно твърда или 6 от 10 по скалата на твърдост. Голямата смокиня е висока 13 инча.

Както се очакваше, матракът Big Fig е най-популярен сред по-големи хора. Въпреки това, нейното средно твърдо ниво на подкрепа също се харесва на някои хора със средно и по-малко тегло. Подобно на много хибриди, Голямата смокиня осигурява комбинация от отзивчивост и омекотяване. Това обаче не е силно контуриращ матрак. Хората, които искат дълбоката „прегръдка“ на мемори пяната, няма да предпочитат това легло.

В този преглед ние обхващаме всичко, което трябва да знаете, за да определите дали Матракът с Голямата смокиня ще работи добре за вас. Споделяме информация от тестване на матраци и отзиви на клиенти и детайлизираме политиките на Big Fig, свързани с доставка, връщане и гаранция.

Разбивка на преглед на матрак с голяма смокиня

Матракът Big Fig е средно твърдо легло, което се отличава с хибридна конструкция. Комфортните слоеве от латекс и пенопласт са разположени на върха на подгъната сърцевина на намотката. Цялото легло е покрито с поли смесена тъкан, която е обработена с ThermoGel. ThermoGel е предназначен да има охлаждащ ефект.

Най-горният комфортен слой на Голямата смокиня е нанесен с гел, аериран латекс. Аерацията позволява засилен въздушен поток през този слой. Настояването с гел също има за цел да помогне на траверсите да се охладят. Латексът е отзивчив материал, който се приспособява умерено към тялото на спящия.

Под латексния слой се крият три три комфортни слоя от пенопласт с висока плътност. Първият слой измерва плътност 1,8 паунда на кубичен фут (PCF), докато двата под него измерват 2,5 PCF. Тези слоеве осигуряват възглавница, без да жертват подкрепата, изисквана от по-големите траверси.

Поддържащото ядро ​​на Голямата фига се състои от 1600 индивидуално опаковани намотки в джоб. В сравнение с други видове, джобните намотки са по-добри при изолиране на движението. Индивидуалното им обвиване позволява едната намотка да бъде натисната, без да засяга силно всички, които я заобикалят.

Вертикален слой от 80 ILD пенопласт с висока плътност заобикаля джобовия опорен слой. Тази пяна помага за укрепване на ръбовете на The Big Fit. Опора на ръба е важна за траверсите, тъй като предотвратява провисването на ръбовете и позволява пълноценно използване на повърхността на леглото.

Като цяло тези слоеве се комбинират, за да дадат на Голямата фига 13-инчов профил. Тринадесет инча е малко над средната дебелина на матрака, така че клиентите може да се наложи да закупят чаршафи с дълбок джоб, за да прилягат правилно на леглото.

Голямата смокиня е тафтингов матрак, така че има крепежни елементи, вкарани през матрака вертикално на 16 различни места. Тези кичури поддържат слоевете сигурни и подравнени един с друг, така че трапезите не трябва да се притесняват от преместването на леглото.

Big Fig не предлага никакви персонализирани опции за матрака им. Матракът Big Fig е с размери 13 инча и оценява 6 от 10 по скалата за твърдост. Също така, компанията не продава никакви допълнителни легла, които променят твърдостта или усещането на матрака, като матраци или подплатени калъфи.

Твърдост

Тип матрак

Средна фирма – 6

All Foam

Строителство

Матракът Big Fig е хибридно легло, покрито с обработен с гел поли-смесен материал. Матракът съдържа един латекс и три комфортни слоя от пенопласт. Ядрото на опората е направено от джобови намотки, заобиколени от пенопласт с висока плътност.

Материал на корицата:

66% полиуретанова смес, 30% вискоза, 4% поли / ликра (с технология ThermoGel)

Комфортни слоеве:

Латекс (с гел, аериран)

3 слоя пенопласт

Ядро за поддръжка:

Джобни намотки (1600, 15-габаритни), заобиколени от пенопласт (80 ILD)

Цени и размери на матраците

Матракът Big Fig се продава на средни цени в сравнение с други хибридни матраци, насочени към по-големи траверси. Като цяло хибридните матраци, насочени към по-големи траверси, обикновено струват малко повече от „обикновените“ хибридни легла.

Голямата смокиня се предлага с фон дьо тен без допълнителни разходи, което позволява на купувачите, които използват фон дьо тен, да спестят пари. Купувачите, които не искат тази основа, обаче не получават отстъпка от матрака.

Тъй като Голямата смокиня се предлага само в едно ниво на твърдост (6 от 10) и една дебелина (13 инча), тя се продава на една цена за размер. Няма налични опции за персонализиране, които променят цената на матрака.

Отстъпки и сделки

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за матраци Big Fig

Изпълнение на матрака

Изолация на движението

Голямата смокиня изолира движението умерено благодарение на джобовата си опорна сърцевина и комфортни слоеве от латекс и пенопласт. Джобните бобини са индивидуално обвити, което означава, че могат да бъдат индивидуално натиснати. Поради индивидуалното обвиване на намотки, хибридните легла с джобови намотки обикновено пренасят много по-малко движение, отколкото вътрешните пружинни легла.

Изолацията на движението е най-важна за спящите, които споделят легло. Тъй като Голямата смокиня изолира движението минимално поради отзивчивостта на латекс и пенопласт, смесени с еластичността на опорния слой на бобината, някои чувствителни траверси могат да бъдат притеснени от прехвърляне на движение, когато партньорът за сън се движи или се качва или слиза от леглото.

Траверси, които лесно се нарушават при прехвърляне на движение и се нуждаят от легло, което изолира движението по-добре от това, може да помисли за матрак с мемори пяна. Мемори пяната е известна с това, че изолира движението най-добре от всички материали за матраци.

Облекчаване на налягането

Голямата смокиня доста добре облекчава натиска. Различните нива на твърдост на четирите комфортни слоя на леглото позволяват телата на траверсите леко да потънат в матрака, без да се чувстват неподдържани или потъващи чак до опорната сърцевина.

Повечето спящи, особено тези с тегло над 100 килограма, няма да развият дискомфортни или болезнени точки на натиск, докато лежат на леглото. Вместо това сместа от възглавница и подложка ще облекчи натиска им.

Спящите с тегло под 100 килограма обаче може да открият, че Голямата смокиня се чувства твърде твърда. В тази група тежести, страничните траверси могат да изпитват точки на натиск, докато лежат на матрака. Тъй като леглото е предназначено за по-големи тела, леките траверси може да поискат да изберат по-мек, по-контурен матрак.

Контрол на температурата

Голямата смокиня се представя сравнително добре по отношение на температурната неутралност. Повечето спящи няма да се окажат прегряващи на това легло. Сложеният в джоба слой намотка и аерацията в най-горния слой на комфорта позволяват увеличен въздушен поток през матрака. Вливанията на гел в покритието и латексния комфортен слой също помагат за предпазване от прегряване.

Тъй като Голямата смокиня съдържа три слоя от пенопласт и има слой от пенопласт, затварящ поддържащото ядро ​​на намотката, тя не остава толкова хладна като вътрешния матрак или хибридните легла, които съдържат по-малко пяна. Леглото обаче спи по-хладно от повечето матраци с мемори пяна. Мемори пяната е известна със своята тенденция да улавя топлината.

Поддръжка на ръба

Ръбовете на Голямата смокиня остават здрави и здрави, дори когато се постави тежест върху тях, което е особено важно качество за по-тежките траверси. Слоят на намотката в джоба е заобиколен от пяна с висока плътност, която подсилва здравината на ръбовете.

Подпора на ръба позволява на траверсите да използват цялата повърхност на матрака. Когато ръбовете са лошо подпрени, траверсите могат да се чувстват изложени на риск от търкаляне от леглото, когато лежат близо до ръба. Също така, лошата опора на ръба може да направи по-вероятно плъзгане при влизане и излизане от леглото.

Хибридните матраци обикновено имат добра опора на ръба поради слоя си намотка, както и матраците innerspring. Леглата с изцяло пяна често имат по-лоша опора на ръба в сравнение с матраците, които съдържат намотки.

Лесно движение

Придвижването на матрака The Big Fig е доста лесно поради отзивчивия характер на матрака. Джобните намотки, пенопласт с висока плътност и латекс се комбинират, за да осигурят повърхност, която има тенденция да „отскача“ в отговор на движението.

Въпреки че Голямата смокиня предлага и възглавница, матракът не е от типа, в който „потъвате“ или се чувствате „прегърнат“. И обратно, матраците с мемори пяна са склонни да се лепят по тялото. Много спящи се радват на това усещане, но то може да потисне движението, тъй като пяната с памет може да отнеме няколко секунди, за да се разшири обратно в нормалната си форма.

Лесното движение може да повлияе на това колко бързо и лесно траверсите могат да се преобръщат и да влизат и излизат от леглото. Лесното движение също може да повлияе на способността за промяна на позицията по време на секс.

Секс

Голямата смокиня се оценява добре за секс, защото е тих, доста отзивчив матрак, който остава до известна степен неутрален и има силна опора на ръба. Отзивчивите матраци са по-пружинирани и обикновено улесняват, а не инхибират движението, което може да улесни смяната на позициите по време на секс.

Тихият характер на матрака Big Fig също го прави добър за дискретен секс. При индивидуално обвити джобни намотки отделните намотки не се допират една до друга. В резултат на това намотките няма да създадат силен скърцащ звук, често свързан с матраци innerspring.

Силната поддръжка на ръба позволява на клиентите да използват цялата повърхност на Голямата смокиня по време на секс. Силните ръбове също така намаляват вероятността активността близо до ръба на леглото да доведе до изплъзване на някой от ръба на матрака.

Изпускане на газове

Отделянето на газове от Голямата смокиня е приблизително средно за хибридно легло. Отделянето на газове се отнася до летливи органични съединения (ЛОС), отделяни от новопроизведените продукти във въздуха. Химическата миризма обикновено придружава изпускането на газове.

Повечето хора няма да бъдат притеснени от миризмата, отделена от Голямата смокиня. Тези, които са чувствителни към миризмите, може да искат да изчакат ден-два, преди да спят на новия си матрак. По това време миризмата трябва да изчезне напълно.

Обикновено матраците, които съдържат мемори пяна и пенопласт, остават с най-голяма миризма. Матраците Innerspring са склонни най-малко да отделят газ. Вдлъбнатият слой намотка и аерацията в латексовия слой позволяват засилен въздушен поток през Голямата смокиня, което помага да се съкрати общото време, в което се открива миризма на отпаднали газове.

Матракът Big Fig се оценява средно или над средното за всички категории. Матракът особено се откроява по отношение на опората на ръба. Спящите с удоволствие ще открият, че краищата на Голямата смокиня остават твърди, позволявайки пълноценно използване на повърхността на матрака без голям риск от търкаляне от леглото.

Спящ стил и телесно тегло

Странични траверси: Страничните траверси с тегло над 130 килограма са склонни да намират комфорт на матрака Big Fig. Поради различните си нива на твърдост, четирите комфортни слоя на това легло работят добре, за да поддържат коремните странични траверси.

Конструкцията на леглото насърчава подравняването на гръбначния стълб в страничните траверси. По-меките горни комфортни слоеве позволяват на по-тежките ханши и раменете да потънат по-надолу в леглото, като същевременно поддържат корема. С по-ниските удобни слоеве от пенопласт с висока плътност дори и най-тежките траверси няма да потънат чак до опорната сърцевина.

Матракът Big Fig не се препоръчва за странични траверси с тегло под 130 килограма. Повечето хора от тази група откриват, че матракът се чувства твърде твърд. Най-горните комфортни слоеве не потъват толкова дълбоко под леките си телесни тежести, което може да доведе до точки на натиск.

Спални траверси: Матракът Big Fig се отличава с това, че осигурява лумбална опора на задните траверси над 130 килограма. Спалните от всички теглови групи обаче намират това легло за подкрепящо. Нивото на твърдост 6 от 10 служи добре на траверсите. Твърдостта на матрака Big Fig осигурява опора през цялата нощ, така че долната част на гърба не потъва прекалено дълбоко, създавайки сводест гръб.

Стомашни траверси: Стомашните траверси оценяват Матрака с голяма смокиня еднакво положително, независимо от тяхната категория телесно тегло. Обикновено стомашните траверси предпочитат по-твърди матраци, отколкото траверси с други предпочитания за позиция.

По-твърдите матраци осигуряват необходимата опора и подравняване на гръбначния стълб на траверси, особено когато са сдвоени с ниска възглавница. Някои по-меки матраци позволяват на телата на стомашните траверси да потънат твърде дълбоко, създавайки арка или точка на натиск във врата.

Голямата смокиня се представя изключително добре за траверси над 130 килограма.

Под 130 lbs. 130-230 lbs. Над 230 lbs.
Странични траверси Честно добре Отлично
Задни траверси добре Отлично Отлично
Спящи за стомаха добре Отлично Отлично
Превъртете L – R за повече подробности

Награди за матрака Big Fig

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за матраци Big Fig

Правила за пробни версии, гаранция и доставка на Big Fig

 • Наличност

  Матракът Big Fig е достъпен единствено на уебсайта на Big Fig. Те не продават матрака в магазини за тухли и хоросан или на други сайтове като Amazon.

 • Доставка

  Голямата смокиня се доставя безплатно до САЩ Те също така доставят до Канада за 250 долара на матрак. Пратките се извършват чрез FedEx. Клиентите могат да очакват да получат поръчката си 7 до 14 дни след поставянето й.

  Срещу допълнителни такси Big Fig предлага доставка на бели ръкавици и отстраняване на стар матрак.

 • Допълнителни услуги

  Big Fig предлага доставка на бели ръкавици за $ 99. С тази услуга клиентите ще свалят матрака си без кутии и ще го поставят в избраната от тях стая.

  Клиентите за доставка на бели ръкавици също могат да изберат премахване на стар матрак срещу допълнително заплащане, но премахването на стар матрак не се предлага без доставка на бели ръкавици. Доставката на бяла ръкавица и отстраняването на стар матрак струват $ 159. Със старата услуга за премахване на матраци доставчикът премахва един стар матрак.

  Имайте предвид, че Big Fig временно не предлага доставка на бели ръкавици или премахване на стар матрак поради COVID-19, но те планират да предложат тези услуги отново в близко бъдеще.

 • Сън Проба

  Big Fig предлага изпитание за сън от 120 нощи на матрака Big Fig. Първите две седмици са задължителен период на пробив, през който клиентите все още не могат да върнат леглото.

  След периода на пробив клиентите могат да върнат матрака безплатно. Big Fig ще организира връщането на върнатия матрак безплатно на клиента.

 • Гаранция

  Big Fig предлага 20-годишна гаранция на матрака Big Fig. Гаранцията не е пропорционална, така че клиентите не трябва да плащат за ремонт или подмяна, направени съгласно гаранцията.

  Гаранцията покрива провисване, проблеми с бобини и всякакви други дефекти. Гаранцията не покрива телесни отпечатъци, които са с дълбочина по-малка от един инч.

  Гаранцията е невалидна, ако матракът е поставен върху неподходяща рамка или основа на леглото, както е определено от Голямата фигура. Гаранцията може да се използва само ако матракът все още се намира в САЩ или Канада.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector