Menu Close

Преглед на матрак от бреза

Идеален за:

 • Траверси, които предпочитат матрак с много подкрепящо и отзивчиво усещане
 • Хора, които тежат поне 130 килограма
 • Тези, които са склонни да спят горещо
 • Купувачи с ограничен бюджет, търсещи латекс хибрид на цена под средното ниво

Съображения:

 • Матракът от бреза има някои екологични сертификати. Капакът от органичен памук е сертифициран от Global Organic Textile Standard, а латексът е сертифициран от OEKO-TEX, Eco-Institut и Rainforest Alliance. Повечето от тези сертификати могат да бъдат разгледани на уебсайта на Birch.
 • Birch предлага безплатна наземна доставка до всички 50 щата, въпреки че услугата White Glove не се предлага за поръчки
 • Пробният сън за 100 нощи включва задължителен период на пробив от 30 нощи.
 • 20-годишната гаранция за матрака е частично пропорционална. След 10 години ще платите пропорционална такса за подмяна на матрака, ако той получи дефект през този период на собственост.

Ценови диапазон:

1049 $ – 1799 $

Тип матрак:

Хибрид

Твърдост:

Средна фирма (6)

Читателите на SleepFoundation получават 200 долара от матрак от бреза.

Birch е марка матраци, която беше пусната за пръв път през 2019 г. от компанията майка, Helix. От самото си създаване Birch си спечели репутацията на спални продукти, произведени от устойчиви и екологични материали. В този преглед ще разгледаме задълбочено водещия матрак Birch.

Матракът от бреза е хибриден модел. Матракът започва със слой от органична и естествена вълна, ватиращ над 2 инча вентилиран латекс Talalay. Няма да почувствате същия дълбок контур на тялото на този матрак, какъвто бихте могли на мемори пяна или матрак от пяна Вместо това повърхността се съобразява в умерена степен и също се чувства доста еластична. Това може да се отдаде отчасти на естествената реакция на латекс. Тези материали също са доста дишащи и помагат на матрака да поддържа комфортна температура.

Матракът „Бреза“ включва също така вдлъбнато поддържащо ядро ​​на серпентина, подсилено с допълнителен слой вата. Тези намотки са зонирани, за да бъдат по-дебели и по-здрави по периметъра, което помага да се предотврати потъването, когато се качвате и слизате от матрака. Цялото легло е обвито в покривало от сертифициран органичен памук. Като цяло той е с дебелина 11 инча. Усещането се счита за средно твърдо или 6 по скалата на твърдост 1-10.

Ще подчертаем всичко, което трябва да знаете за матрака от бреза по отношение на конструкцията, ценообразуването, сертифицирането на продукти. Ние предоставяме на матрака рейтинги за ефективност въз основа на опита на собственика и собствените ни тестове на продукти. Също така ще обсъдим плюсовете и минусите на матрака и ще предоставим кратък преглед на правилата за доставка, връщане и гаранция на Birch.

Бреза видео ревю

Гледайте видеоклипа по-долу, за да видите как се е представил матракът от бреза, когато е бил изпитан в лабораторията на Sleep Foundation.
Разбивка на преглед на матраци от бреза

Матракът от бреза се счита за хибриден модел. Хибридите са проектирани с дебели комфортни слоеве и джобови опорни ядра, които насърчават баланса на амортизация, контуриране, поддръжка и отзивчивост. Този общ дизайн ги отличава от традиционните вътрешни отпечатъци, повечето от които се съобразяват в минимална степен и се чувстват изключително подскачащи.

Матракът започва със слой от вата от органична и естествена вълна. Ватирането не се очертава по тялото като пяна или латекс, така че ще забележите някакъв плюш, без да се люлеете по тялото. Вълната също е много дишащ материал с влагозадържащи свойства, за да ви охлажда през нощта.

Под горния слой на вата лежи слой от естествен латекс Talalay. Този компонент осигурява забележимо контуриране, докато тялото ви потъва в вата. Латексът също се вентилира с малки отвори за насърчаване на въздушния поток близо до повърхността на матрака за допълнително охлаждане. Латексът е спечелил сертификати от много институции. Те включват OEKO-TEX, който удостоверява, че матракът не съдържа опасни химикали или токсини; екоинститутът, който удостоверява, че матракът не съдържа никакви летливи органични съединения (ЛОС); и Rainforest Alliance, който удостоверява, че материалите в матрака са устойчиво събрани.

Матракът от бреза включва също така здрава опорна сърцевина от индивидуално джобови намотки. За допълнителна армировка по периметъра се поставят по-дебели намотки, за да се сведе до минимум потъването, когато седите или спите в близост до краищата на матрака. Намотките също така насърчават циркулацията на въздуха, за да помогнат на матрака да поддържа студена температура. Допълнителен слой вата от органична / естествена вълна служи като основен слой за допълнителна опора.

Капакът на леглото е съставен от органичен памук и е облицован с вълнена и вискозна противопожарна преграда. Памучната тъкан е получила сертификат от Global Organic Textile Standard, който се счита за един от водещите органи за сертифициране на органични материали. Матракът от бреза е с дебелина 11 инча, което го прави матрак със среден профил. Усещането му се счита за средно твърдо (6).

Твърдост

Тип матрак

Средна фирма – 6

Хибрид

Строителство

Матракът Birch е направен от предимно естествени материали, със слоеве вълна и латекс и легло от джобни бобини, увити в органично памучно покритие.

Материал на корицата:

Сертифициран по GOTS органичен памук

Вълнена и вискозна противопожарна преграда

Комфортен слой:

Вата от естествена и органична вълна

Вентилиран латекс Talalay

Ядро за поддръжка:

Джобни намотки

Вата от естествена и органична вълна

Цени и размери на матраците

Матракът Birch има доста достъпна цена в сравнение със средния хибриден модел. Освен това няма да платите нищо за доставка, дори ако пребивавате в Аляска или Хавай.

Този модел се предлага в шестте стандартни размера матраци. Въпреки това, Birch не предлага разделителни размери на кралица, крал или Калифорния, така че може да искате да помислите за друг модел, ако вие и вашият партньор споделяте регулируема основа за легло.

Няма добавки за този матрак, но Birch позволява на клиентите да закупят застраховка за случайни щети. Този план за защита обхваща матрака срещу повреди, които не се считат за дефекти съгласно стандартната гаранция. Разходите за застраховка за случайни щети варират в зависимост от размера на матрака, който сте избрали.

Размерите и цените за всички размери на матраци от бреза са посочени по-долу.

Размери Размери Височина Тегло Цена
Близнак 39 “х 75” 11 “ 63кг. 1049 долара
Twin XL 39 “х 80” 11 “ 67 lbs. 1099 долара
Пълна 54 “x 75” 11 “ 87 lbs. $ 1,299
Кралица 60 “x 80” 11 “ 105 lbs. $ 1499
Крал 76 “x 80” 11 “ 131 lbs. 1,799 долара
Калифорнийски крал 72 “x 84” 11 “ 130 lbs. 1,799 долара
Превъртете L – R за повече подробности

Отстъпки и сделки

Читателите на SleepFoundation получават 200 долара от матрак от бреза.

Изпълнение на матрака

Изолация на движението

Изолацията на движение се отнася до това колко добре матракът абсорбира движенията от траверси и предотвратява разпространението на това движение в други области на леглото. Отзивчивите матраци са склонни да генерират повече прехвърляне на движение, което може да бъде разрушително за спящите. Моделите, които превъзхождат изолацията на движение, ще премахнат повечето, ако не и всички, прехвърляне на движение.

Матракът от бреза попада в средата на този спектър. Слоевете от вата и латекс поглъщат известно движение, но не в същата степен като адаптивния пенопласт и мемори пяната. Латексът също е доста отзивчив, а системата от бобини добавя допълнително подскачащо към повърхността.

Ако вие и / или вашият партньор в съня сте склонни да се събуждате поради леки движения в леглото, тогава матракът от бреза може да ви пречи. Въпреки това, матракът поема известно движение и прехвърлянето на движение не трябва да бъде прекалено голямо за повечето, когато някой от вас се движи в леглото.

Облекчаване на налягането

Ако често усещате натиск в раменете, кръста, бедрата и други области на тялото, вашият матрак може да бъде поне отчасти виновен. Най-добрият матрак за облекчаване на налягането ще поддържа тялото ви в равномерна равнина, без да потъва прекалено много под зоните, където носите повече тегло. Комфортният слой също трябва да отговаря на тялото, за да разпределите равномерно теглото си.

Матракът от бреза не се очертава много плътно, тъй като слоят вата не е особено адаптивен. Докато латексът се съобразява в забележима степен, няма да почувствате същата прегръдка на тялото, която бихте почувствали от пяна.

Въпреки това, матракът поддържа много и не трябва да потъва прекалено много под торса и бедрата. Това прави матрака Birch подходящ за хора, които тежат най-малко 130 килограма, независимо от позицията им на сън, въпреки че траверсите отзад вероятно ще се чувстват най-удобно.

Контрол на температурата

Матракът от бреза съдържа няколко компонента, които насърчават охлаждането и температурния неутралитет. Вълненият ватин слой е много дишащ и освен това има естествени влагозащитни свойства. Латексът се вентилира и с малки отвори, което поддържа въздушния поток да се движи към повърхността на матрака.

Системата на спиралите също играе роля в регулирането на температурата. Подобно на вентилирания латекс, бобините насърчават постоянни въздушни течения, които помагат за стабилизиране на основната температура на леглото. Матракът също има GOTS сертифицирано покритие от органичен памук, което също е много дишащо.

Леглото е със средно твърдо усещане и не трябва да потъва прекомерно. Това означава, че ще почувствате повече въздушен поток на повърхността. За разлика от това, леглата, които се прилепват тясно и потъват дълбоко, са склонни да бутилират повече телесна топлина.

Контролът на температурата над средното е често срещана черта за хибридните модели от латекс. Ако сте горещ спящ, тогава матракът от бреза вероятно ще осигури достатъчно охлаждане, за да можете да си почивате удобно в леглото.

Поддръжка на ръба

Когато се качите и слезете от повечето матраци, ще забележите поне малко потъване по краищата. Някои легла са оборудвани със здрави опорни компоненти, които ви предпазват от потъване твърде далеч. Други ще потънат в проблемна степен. В зависимост от степента на поддържане на матрака на ръба, може да имате проблеми с влизането и излизането от леглото или да се чувствате по-малко сигурни да спите близо до периметъра.

Матракът от бреза предлага много добра опора на ръба. Това може преди всичко да се отдаде на два фактора. От една страна, матракът има средно твърдо усещане и не се придържа много точно, така че ще забележите много малко потъване на повърхността.

Другият фактор е опорната сърцевина на леглото, тъй като намотките обикновено осигуряват най-добрата опора на ръба. Матракът от бреза прави крачка напред със своя зониран опорен слой, който има по-дебели намотки по периметъра и по-тънки намотки под тялото ви. Това гарантира минимално потъване по краищата и повече комфорт за тялото ви. Дори ако тежите повече от 230 паунда, поддържането на ръбовете не трябва да е основен проблем с този матрак.

Лесно движение

Чувството „в капан от матрака“ е често срещано оплакване сред тези, които притежават по-меки легла. Ако комфортните слоеве потънат прекомерно, вероятно ще ви е трудно да влезете и да излезете от леглото. Промяната на позициите за сън също може да бъде малко трудна.

Матракът от бреза е лесен за преместване, благодарение на конструкцията си. Латексният слой има естествено отзивчиво усещане, за да ви държи в равномерна равнина, докато се движите по повърхността. Намотките също осигуряват силна подкрепа.

Хората, които тежат повече от 230 килограма, вероятно ще забележат повече потъване на този матрак, но не в проблемна степен. За тези, които тежат 230 килограма или по-малко, матракът трябва да представлява малко или никакво затруднение.

Секс

Както обсъждахме, матракът от бреза е доста отзивчив благодарение на слоевете от латекс и намотки. Повечето двойки предпочитат пружинирането пред потъването, когато става въпрос за секс. Известно подскачане на повърхността гарантира, че вие ​​и вашият партньор можете да се движите през матрака, без да се чувствате в капан или заседнали. Въпреки това, матракът от бреза също се съобразява достатъчно, за да осигури известно сцепление. Това ви позволява да останете в една и съща позиция за по-дълги периоди от време.

Зонираната опора на ръба на този матрак също ви позволява да използвате цялата повърхност, за разлика от усещането, че сте затворени в средата, а регулирането на температурата на леглото над средното ниво ви помага да не прегреете. Джобните бобини също са доста тихи и дискретни. В крайна сметка: Матракът от бреза предлага много атрибути, които повечето двойки смятат за полезни за секса.

Изпускане на газове

Отделянето на газове се отнася до първоначалните миризми, които най-вероятно ще забележите след разопаковане на матрака. Леглата с пяна са известни със своите „нови миризми на матраци“, които идват от летливи органични съединения (ЛОС), които носят отчетлива химическа миризма. Латексните матраци също излъчват някаква миризма, но по-малко. Много хора описват отстраняването на газове от латекс като каучук.

Матракът от бреза вероятно няма да се придържа към неговите отпарителни миризми твърде дълго. Вентилираните слоеве от латекс и намотки трябва да измият повечето нежелани миризми за броени дни. Ако тези миризми продължават, опитайте да поставите матрака в добре проветриво помещение, за да се проветри още ден-два.

Спящ стил и телесно тегло

Странични траверси: Нашите тестери оцениха матрака от бреза, използвайки различни позиции на сън, за да проверят дали налягането се увеличава или намалява. По време на този процес страничните траверси с тегло над 130 килограма отбелязаха отличен баланс на съответствие и подкрепа. Вата и латекс осигуряват достатъчно амортизация около раменете и ханша, за да поддържат долната част на гърба, подравняват гръбначния стълб и облекчават натиска в цялото тяло. Това отчасти може да се отдаде на средното твърдо усещане на леглото, тъй като спалните в тази група тежести са склонни да се чувстват по-комфортно на матраци със средна твърдост.

Страничните траверси в по-леките групи се чувстваха различно по отношение на матрака от бреза. Тези с тегло под 130 килограма намират матрака за твърде твърд – не в прекомерна степен, но достатъчно, за да забележат скованост в някои области.

Спални траверси: В много отношения матракът от бреза е особено подходящ за траверси. Силната система от бобини на леглото и отзивчивото усещане осигуряват опора в цялото тяло, особено между раменете и талията, където много хора носят допълнително тегло. Всички наши траверси с тегло между 130 и 230 паунда се съгласиха, че матракът предлага отлична армировка за тялото и изобщо едва потъва, намалявайки натиска в процеса.

Задните траверси с тегло над 230 килограма не се съгласиха с тази оценка. Докато матракът се чувстваше подкрепящ, някои от тези тестери забелязаха по-голямо потъване около кръста и бедрата. Това накара средните им секции да увиснат, докато останалата част от тялото остана по-близо до повърхността. С течение на времето липсата на подкрепа в тези области може да причини болки. И обратно, траверсите под 130 килограма намират леглото за твърде твърдо.

Спящи за стомаха: Подобно на задните траверси, спящите на стомаха често се нуждаят от допълнително подсилване, за да поддържат телата си в равномерна равнина. Много от нас носят непропорционално много тегло близо до стомаха си, а спането с лице надолу може да изтегли цялото тяло в матрака. Това често води до болки във врата, раменете и кръста. За матрака „Бреза“ нашите стомашни траверси с тегло под 130 килограма се чувстваха най-удобно. Матракът се придържаше достатъчно плътно, за да намали налягането, но потъна много малко.

Стомашните траверси с тегло 130 паунда или повече се натъкнаха на същия проблем като задните и страничните траверси с тегло над 230 паунда: матракът от бреза се чувстваше прекалено мек и прекалено потъваше на определени места. Оценките все още са добри от траверси в този диапазон на тегло, но повече от няколко се съгласиха, че по-твърдият матрак вероятно ще бъде по-удобен.

Под 130 lbs. 130-230 lbs. Над 230 lbs.
Странични траверси добре Отлично Отлично
Задни траверси добре Отлично добре
Спящи за стомаха Отлично добре добре
Превъртете L – R за повече подробности

Награди за матрака Бреза

Читателите на SleepFoundation получават 200 долара от матрак от бреза.

Политики за пробен период, гаранция и доставка

 • Наличност

  Матракът от бреза се предлага изключително за закупуване на уебсайта на бреза. Този матрак не се предлага от търговци на трети страни или онлайн пазари. Birch управлява шоурум само за гледане в Ню Йорк, където можете да изпробвате матрака.

 • Доставка

  Birch предлага безплатна наземна доставка на клиенти във всички 50 държави. Матракът трябва да се достави в рамките на пет до 10 работни дни от вашата поръчка и да стигне до вашето жилище няколко дни по-късно. Ако поръчате допълнителни продукти с матрака, те ще се изпращат отделно.

  Матракът е компресиран, увит в пластмаса и вакуумно запечатан за изпращане. Този процес – известен като „опаковане на ролки“ – позволява на матрака да се побере в правоъгълна кутия. Това поле ще бъде оставено на прага ви и не е необходим подпис.

  След пристигането на матрака пренесете кутията в стаята, където планирате да използвате матрака. Може да се нуждаете от помощ, тъй като кутията – макар и компактна – може да бъде доста тежка. Разпаковайте матрака и отрежете пластмасовата обвивка. Матракът веднага ще започне да се разширява, но възстановяването на пълната форма може да отнеме до 48 часа.

 • Допълнителни услуги

  Понастоящем Birch не предлага ускорена доставка, доставка на White Glove или премахване на стар матрак с никакви поръчки.

 • Сън Проба

  Матракът от бреза се предлага със 100-дневен пробен период за сън. Това изпитание включва задължителен период на пробив; няма да имате право на безплатно връщане, докато не сте спали на матрака поне 30 нощи.

  В случай на връщане, Birch ще организира куриери да вземат матрака от вашето жилище и да го транспортират за дарение или рециклиране. Можете също така да дарите сами матрака, ако имате предвид благотворителност, но първо уведомете Birch, за да могат да обработят връщането.

 • Гаранция

  Матракът от бреза е подкрепен с 25-годишна гаранция. Тази гаранция е частично пропорционална. През първите 10 години Birch ще покрие всички разходи за ремонт и подмяна, ако вашият матрак получи дефект, включително такси за транспорт и транспорт.

  Започвайки от 11-та година, вие ще платите 50 процента от първоначалната цена на матрака, ако възникне дефект и е необходимо резервно легло. Този процент ще се увеличи с 5-процентни стъпки до 21-та година, след което ще платите 95% от първоначалната цена на матрака за подмяна до изтичане на гаранцията.

  Според гаранцията дефектите включват провисване и отпечатъци на повърхността с размер 1 инч или по-дълбоки, физически недостатъци, които причиняват преждевременно влошаване на матрачните материали, и производствени дефекти, свързани с капака. Други въпроси няма да бъдат покрити от гаранцията.

  В допълнение към гаранцията, Birch предлага защитата от случайни повреди на Mulberry. Този 10-годишен план обхваща въпроси, които са извън стандартната гаранция, като петна, разкъсвания, разкъсвания, изгаряния и щети от домашни любимци. Този план струва между $ 79 и $ 139, в зависимост от размера на матрака, който сте избрали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector