Menu Close

Преглед на матрака Дъглас

Идеален за:

 • Странични траверси
 • Траверси под 105 килограма
 • Двойки, които искат стабилна изолация на движението
 • Купувачи, които искат изцяло дунапренен матрак с намален отпечатък върху околната среда

Съображения:

 • Няма избор на твърдост: Douglas се предлага само със средно твърдо усещане, което може да не работи за много спящи на стомаха или други, които просто предпочитат по-твърд или мек матрак.
 • Значително контуриране: Най-горният слой пяна в Douglas е формулиран така, че да се усеща като мемори пяна, която може да се очертае твърде близо до тялото за някои траверси.

Ценови диапазон:

$ 599 – $ 849

Тип матрак:

Пяна

Твърдост:

Средна фирма (6)

Читателите на SleepFoundation получават най-добрата цена на матраци GoodMorning.com.

Проектиран и построен от канадци за канадци, матракът Дъглас е популярна опция от екипа на GoodMorning.com. Това е изцяло пяно легло с изчистен дизайн, внимателни материали и достъпна цена.

GoodMorning.com има богата продуктова линия. Компанията предлага шест матрака в допълнение към Дъглас:

 • Juno, най-ниската им опция, е матрак с изцяло пяна със средно твърдо усещане и височина от осем инча.
 • Novosbed е матрак с мемори пяна с по-висока цена и опция от три нива на твърдост.
 • В Recore, друг вариант изцяло пяна, мерките, 10.5-инча височина, има ниво на твърдост средна фирма, и разполага с надуваем най-горния слой, изработен от латекс.
 • В Brunswick е умерено цени хибрид с гел-влива мемори пяна комфорт слоеве и твърдост, чувство на средна фирма.
 • В Logan & Cove е допълнително-висок (14 инча) хибрид с множество слоеве от различни материали, които се предлага в избор на твърдост опции.
 • Apollo е луксозен хибрид със средно твърдо усещане, който се откроява на базата на слоевете си от микронамотки и напоена с мед мемори пяна.

Като дунапренен матрак с балансирано усещане и достъпна цена, Douglas е важна част от тази продуктова гама. Нашият преглед е задълбочен, за да ви помогне да решите – въз основа на конструкцията, цените и производителността – дали матракът Дъглас е подходящият за вашата спалня.

Разбивка на матрака на Дъглас

Един от най-добрите начини клиентите да опознаят матрака Дъглас и неговите предимства и недостатъци е като първо получат солидно разбиране за неговата конструкция.

Капакът на Douglas е направен с плат, наречен Tencel, който се произвежда с помощта на влакна от евкалиптови дървета. Производственият процес се фокусира върху устойчиви суровини и рециклиране на вода чрез системи със затворен цикъл, за да направи крайния продукт по-екологичен. По отношение на производителността, Tencel е гладка, мека и дишаща. Горната половина на капака може да се разархивира и премахне за лесно измиване.

Интериорната конструкция включва три компонента. Най-горният слой е два инча от пенопласт ecoLight, напоен с гел. За този материал част от нефтохимикалите, които обикновено се използват за образуване на пяна, се заменят с естествени растителни масла, намалявайки въглеродния отпечатък на пяната ecoLight. Неговата производителност е в много отношения подобна на мемори пяната, предлагайки забележимо контуриране, което помага за облекчаване на налягането, поддържа подравняване на гръбначния стълб и намалява трансфера на движение. Пяната е осеяна с гел, за да забави скоростта, с която събира топлина през нощта.

Вторият слой е два инча от пенопласт Elastex, който има усещане, подобно на латекс, което осигурява значително отскачане и леко контуриране. Като част от системата за комфорт, тя работи в тандем с пяната ecoLight, за да създаде комбинация от отскачане и контуриране, която омекотява тялото, без да кара траверсите да се чувстват заседнали в леглото.

Третият слой на матрака Дъглас е неговата опорна сърцевина от пенопласт. Този слой е с размери шест инча и използва по-плътен пенопласт, който действа като здрава основа за горните слоеве.

Усещането за комфорт на Douglas е средно твърдо, оценявайки се като 6 по типичната скала на твърдост. Не се предлага на други нива на твърдост.

Твърдост

Тип матрак

Средна фирма – 6

All Foam

Строителство

Douglas е изцяло пянообразно легло, направено с два слоя патентовани пяни върху основа от пенопласт, обвити в покритие на Tencel.

Материал на корицата:

Tencel – горният капак е сменяем и миещ се

Комфортен слой:

2-инфузионен пенополистирол ecoLight

2 poly Elastex пенопласт

Ядро за поддръжка:

6 ″ основен пенопласт

Цени и размери на матраците

Матракът Дъглас има достъпна ценова точка, което го прави солидна стойност за матрак изцяло от пяна. Създадено е да бъде качествен матрак от пяна със специална привлекателност за траверси, които предпочитат продукти с по-нисък въглероден отпечатък. Въпреки че екосъзнателното строителство често може да означава по-висока цена, това не е случаят с Дъглас. Матракът има сравнима или по-ниска цена от много легла, които имат подобен дизайн, но без нисковъглеродна пяна.

Леглото има 10-инчов профил и тежи приблизително колкото другите легла от цяла пяна с тази височина. Предлага се във всичките шест стандартни размера на матрака. Подробните му размери и цените на дребно (преди всякакви купони или промоции) са изброени по-долу.

Моля, обърнете внимание, че следните цени са в CAD.

Размери Размери Височина Тегло Цена
Близнак 38 “x 75” 10 “ 17 кг. $ 599
Twin XL 38 “x 80” 10 “ 40 кг. 629 долара
Пълна 53 “x 75” 10 “ 23 кг. 679 долара
Кралица 60 “x 80” 10 “ 29 кг. $ 749
Крал 76 “x 80” 10 “ 36 кг. $ 849
Калифорнийски крал 72 “x 84” 10 “ 36 кг. $ 849
Превъртете L – R за повече подробности

Отстъпки и сделки

Читателите на SleepFoundation получават най-добрата цена на матраци GoodMorning.com.

Изпълнение на матрака

Изолация на движението

Матракът Дъглас получава над средния рейтинг за изолиране на движението, задвижван главно от горния му слой пяна. Този слой, направен с два инча ecoLight пенопласт, е изработен, за да има характеристики, подобни на пяната с памет, която е широко известна със способността си да ограничава прехвърлянето на движение. Докато слоят ecoLight осигурява солидна степен на изолация на движението, вторият слой пяна има повече отскок към него, което може да улесни усещането за движение върху други части на леглото.

Като цяло матракът Дъглас има достатъчна изолация на движението, така че обикновено няма да забележите, ако партньор се обърне или смени позицията си за сън. Като се има предвид това, това няма да премахне напълно по-изразените движения като влизане и излизане от леглото.

Облекчаване на налягането

Комфортната система на Douglas осигурява високо ниво на облекчаване на налягането.

Пяната ecoLight има способността да люлее тялото и да служи като буфер срещу прекомерно въздействие при големи точки на натиск. Пяната Elastex чипове в добавена степен на леко контуриране, като същевременно съкращава системата за комфорт срещу преувеличено и нежелано потъване. Тази комбинация позволява на Douglas да насърчава здраво подреждане на гръбначния стълб и да приспособява частите на тялото, склонни към сутрешни болки.

Контрол на температурата

Матракът Дъглас е приблизително среден, когато става въпрос за регулиране на температурата, което прави неговите характеристики сравними с повечето матраци от цяла пяна.

Когато горният слой пяна люлее тялото, той може да попречи на въздуха да се движи около кожата и да я охлажда. През нощта това може да доведе до задържане на топлина както в пяната, така и около тялото. Вливането на гел в пяната ecoLight работи за намаляване на натрупването на топлина, но не го премахва изцяло. Тъканта Tencel в покритието изтегля влагата от тялото, за да улесни комфортното охлаждане, което също може да противодейства на събирането на топлина.

Като цяло повечето хора няма да открият, че Дъглас спи особено горещо, въпреки че хората, които са склонни към прегряване, може да сметнат, че е твърде топло.

Поддръжка на ръба

Матракът Дъглас е като повечето пенопластови легла, тъй като най-слабото му място е около периметъра. По ръба има по-малко заобикалящ материал, който да поддържа пяната, докато се компресира. В резултат на това количеството мивка е по-забележимо и дори може да накара човек да се чувства така, сякаш липсва стабилност точно на ръба.

Въпреки че производителността на Douglas в тази категория е оценена като под средната, Elastex и базовите пенопласти помагат да се хеджират срещу излишната компресия по ръба. Въпреки че клиентите ще са наясно с повече потъване, няма вероятност да се чувстват така, сякаш ще се търкалят от леглото.

Лесно движение

В системата за комфорт на матрака Дъглас отскокът е минимален в единия слой пяна и значителен в другия. Пяната ecoLight предлага малко отзивчивост, но пяната Elastex отдолу има еластично, подобно на латекс усещане. В резултат на тази комбинация лекотата на движение на Дъглас е приблизително средна.

Смяната на позициите за сън е по-плавна, отколкото при традиционния матрак с мемори пяна, но е малко по-трудна, отколкото при латексово легло или повечето хибриди. Капакът на Tencel е елегантен и не възпрепятства движението или хващането на чаршафи.

Секс

Умерената степен на отзивчивост и отскачане от системата за комфорт в Douglas поставя оценката му като средна за улесняване на интимни дейности.

Най-горният слой от пяна ecoLight е достатъчно плюшен, за да смекчи всякакви въздействия върху леглото по време на секс, но контурите му понякога могат да попречат на бързото преместване от една позиция в друга. Пенопластът Elastex увеличава отскока в Дъглас достатъчно, че повечето двойки няма да смятат този матрак за бариера за секс. Като се има предвид това, това също не е най-добрият избор за купувачите, които дават приоритет на намирането на идеален матрак за активен сексуален живот.

Изпускане на газове

Подобно на по-голямата част от матраците с изцяло пяна, можете да очаквате изпускане на газове, когато за първи път настроите матрака Дъглас във вашата спалня.

Леката миризма идва от летливи органични съединения (ЛОС), остатъци от производствения процес, които се отделят при отстраняване на опаковката. Тези ЛОС обикновено се считат за безвредни.

Дъгласът има някаква миризма, но е по-малко миризлив от някои по-евтини легла от пяна. За повечето хора „новата миризма на матрак“ е малко повече от неприятност и изчезва в рамките на няколко часа или най-много на няколко дни.

Спящ стил и телесно тегло

Ако разглеждате внимателно матрака Дъглас и се чудите дали е подходящ, две неща, които трябва да имате предвид, са вашето телесно тегло и позиция на сън. И двата фактора могат пряко да повлияят на вашите нужди на матрака.

Странични спящи: Ако сте на ваша страна, поддържането на здраво подравняване на гръбначния стълб означава да сте сигурни, че по-широките части на тялото, предимно ханша и раменете, получават правилното количество подкрепа. На твърде твърд матрак може да имате болка в тези области и те да бъдат изтласкани извън линията на гръбначния стълб. На твърде мек матрак бедрата и раменете ще се спуснат твърде далеч, което също може да навреди на подравняването. Предвид тези нужди, най-добрите залози за странични траверси са матраци, които варират от средно меки до средно твърди и имат поне умерено контуриране. Матракът Дъглас отговаря на изискванията, предлагайки повърхност за спане, която може да осигури както комфорт, така и гръбначна опора на повечето странични траверси, независимо от теглото им.

Спални траверси: Тъй като те не оказват натиск върху матрака по един и същи начин, траверсите имат много различни нужди от спалните. Основното им горещо място е долната част на гърба, където извивката на лумбалната част на гръбначния стълб се нуждае точно от достатъчно възглавница, за да се побере, но не толкова мекота, че да позволи на средната част да потъне дълбоко в матрака.

Типът матрак, който обикновено отговаря най-добре на тези нужди, е със средно до твърдо усещане и леко до умерено контуриране. Douglas отговаря на тези критерии за повечето задни траверси под 105 килограма. Въпреки това, може да е прекалено меко за траверси над 105 килограма, тъй като е по-вероятно да потънат допълнително в комфортните слоеве.

Спящи на стомаха : Спането по корем може да създаде още по-голям натиск върху долната част на гърба, отколкото спането по гръб. Може да се появи лумбален щам, тъй като хората са склонни да носят по-голяма тежест в корема си. Спящите в стомаха често натискат твърде далеч по-мекия матрак и издърпват лумбалните си гръбнаци извън подравняването. Повечето траверси с лице надолу също са предпазливи към мекото легло, тъй като може да се почувства, че ги задушава или задушава. Поради тези причини, най-добрите опции за траверси обикновено са средно твърди до твърди с ограничено контуриране. Дъгласът работи най-добре за тези траверси, ако тежат под 60 килограма, но тези, които тежат повече, са склонни да смятат, че е твърде мек.

Под 60 кг. 60-105 кг. Над 105 кг.
Странични траверси добре Отлично добре
Задни траверси добре добре Честно
Спящи за стомаха добре Честно Честно
Превъртете L – R за повече подробности

Награди за матрака Дъглас

Читателите на SleepFoundation получават най-добрата цена на матраци GoodMorning.com.

Политики за пробен период, гаранция и доставка

 • Наличност

  Матракът Дъглас е достъпен само онлайн. Той се продава на страница, специално за Дъглас, както и на сайта на компанията майка, GoodMorning.com.

  Доставката на матрака се предлага само на клиенти в Канада.

 • Доставка

  Матракът Дъглас се предлага с безплатна доставка до повечето адреси в Канада. Може да се начисляват такси за доставка до много отдалечени райони на страната.

  Процесът на доставка започва чрез компресиране на матрака, закрепването му в пластмасова опаковка, поставянето му в картонена кутия и след това доставянето му до входната врата. Когато кутията пристигне във вашия дом, обикновено са необходими двама души, за да може внимателно да се вкара вътре. Сглобяването на матрака е лесно: носите кутията в спалнята, изваждате цялата опаковка и оставяте матрака да се декомпресира и да възвърне пълния си размер и форма.

 • Допълнителни услуги

  Няма допълнителни услуги за доставка, като премахване на стар матрак или вътрешна инсталация, предлагани от GoodMorning.com за матрака Дъглас.

 • Сън Проба

  Douglas се предлага със 120-нощно изпитание за сън и GoodMorning.com изисква да запазите матрака за период на пробив от 30 нощи, преди да започнете възстановяване на сумата. След тези 30 нощувки можете да поискате връщане и GoodMorning.com ще организира вземането на матрака и ще извърши пълно възстановяване на сумата. Няма такси за връщане или доставка.

 • Гаранция

  GoodMorning.com подкрепя матрака Дъглас с 15-годишна непропорционална гаранция срещу дефектни материали или производство. Ако възникне дефект, GoodMorning.com ще поправи или замени матрака и ще плати всички свързани с това разходи за доставка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector