Menu Close

ELuxury матрак преглед

Идеален за:

 • Бюджетни купувачи
 • Странични траверси под 230 паунда
 • Хора, които обичат матрак с дълбоко контуриране
 • Партньори в леглото, които се нуждаят от изолация на движение над средното ниво

Съображения:

 • Задържане на топлина: Дори и с вливане на гел, мемори пяната може да събира топлина и може да не е най-добрият избор за горещи траверси.
 • Минимална отзивчивост: Хората, които искат забележимо отскачане в матрака, включително за улесняване на секса, може да открият, че матракът eLuxury липсва.
 • Един избор на твърдост: Траверсите, които искат усещане, различно от средно твърдо, едва ли ще получат оптимален комфорт от този матрак.
 • Устойчивост: С по-ниска от средната плътност на пяната в комфортния си слой, матракът eLuxury може да има по-малко дълготрайност от някои други матраци с мемори пяна.

Тип матрак:

Пяна

Твърдост:

Средна фирма (6)

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка от матраци eLuxury

Някои купувачи предполагат, че матракът с мемори пяна ще струва доста пари, но eLuxury 10-инчовият матрак Gel Memory Foam доказва, че това не е задължително.

eLuxury е компания за онлайн легла, която се стреми да предлага на клиентите качествени продукти на цени, които често са по-достъпни от отрасловите норми. Продуктовата линия на компанията е динамична и се развива, но се предлагат няколко легла в допълнение към 10-инчовия матрак Gel Memory Foam:
12-инчовият матрак Gel Memory Foam и Latex Hybrid използва множество материали в своята система за комфорт, която почива над опората на вътрешната пружина ядро.
На Amazon се продава 10-инчов модел “eLux” Memory Foam с по-тънък, едноинчов комфортен слой с мемори пяна.

За много купувачи 10-инчовият матрак Gel Memory Foam обслужва нуждите им от дълбоко контуриране с мемори пяна, без да надвишава бюджета им. С три инчова система за комфортна мемори пяна, този матрак генерира облекчаване на налягането и изолиране на движението, което много траверси търсят в нов матрак.

Нашият преглед преминава през основните подробности за този матрак, включително неговата конструкция, цени и производителност, така че да можете да решите дали той е подходящ за вашите специфични нужди и предпочитания за комфорт.

Разбивка на eLuxury Mattress Review

Проектирането и конструкцията оказват огромно влияние върху начина, по който матракът ще се представи и ще се почувства и поради тази причина централната част от прегледа на всеки матрак е задълбочен поглед върху това как е изграден.

Матракът eLuxury Gel Memory Foam има основен дизайн с два интериорни слоя и малко украшения. Най-горният слой, известен още като комфортен слой, е три инча гел вливаща се мемори пяна. Този слой пяна осигурява значително контуриране, създавайки усещане, което прегръща тялото и намалява въздействието в точките на натиск. Инфузията с гел има за цел да сведе до минимум натрупването на топлина, което може да повлияе на традиционната пяна с памет. Плътността на този слой е 3 паунда на кубичен фут (PCF), поставяйки го малко под средното ниво за комфортен слой с мемори пяна.

Вторият слой на матрака е неговата опорна сърцевина. Състои се от седем инча основен пенопласт. Този материал осигурява основна стабилност и помага за предотвратяване на прекомерно провисване в матрака. Плътността му е 1,8 PCF, което е нормално за опорен пенопласт от този тип.

Калъфът на матрака eLuxury Gel Memory Foam е 80% полиестер и 20% еластан. Тази смес осигурява еластично и гладко усещане. Капакът се сваля за по-лесно измиване.

Матракът има усещане за комфорт със средна твърдост (6), което е в диапазона на твърдост, който работи за повечето траверси.

Твърдост

Тип матрак

Средна фирма – 6

All Foam

Строителство

Матракът eLuxury е изграден от два слоя, комфортен слой с гел с мемори пяна и поддържаща сърцевина с висока плътност от пенопласт

Материал на корицата:

80% полиестер / 20% спандекс – с цип / подвижен

Комфортен слой:

3 инча гел вливаща се мемори пяна

Ядро за поддръжка:

7 инча пенопласт

Цени и размери на матраците

Като марка за спално бельо, eLuxury е фокусиран върху създаването на солидни продукти, които имат достъпна начална цена. Матракът Gel Memory Foam отразява този ангажимент и има по-ниска цена от повечето други матраци с мемори пяна на пазара. Възможността за закупуване на легло с три инчов слой с пяна, напоена с гел, без разбиване на банката носи страхотно сделка на стойност за много клиенти. Въпреки че плътността на тази пяна е под средната и може да повлияе на дълготрайността на матрака, това не означава, че не може да предложи години на комфортен сън и добра възвръщаемост на инвестицията. Този 10-инчов матрак се произвежда в всичките шест стандартни размера, но е обичайно един или повече от тези размери да се продават от самия уебсайт на eLuxury. Тъй като наличността на размера често е по-голяма в Amazon, цените, изброени по-долу, са взети от продуктовата страница на Amazon.

Размер Размери Височина Тегло Цена
Близнак 39 ″ x 75 ″ 10 ″ Неприложимо Вижте цена
Twin XL 39 ″ x 80 ″ 10 ″ Неприложимо Вижте цена
Пълна 54 ″ x 75 ″ 10 ″ Неприложимо Вижте цена
Кралица 60 ″ x 80 ″ 10 ″ Неприложимо Вижте цена
Крал 76 ″ x 80 ″ 10 ″ Неприложимо Вижте цена
Калифорнийски крал 72 ″ x 84 ″ 10 ″ Неприложимо Вижте цена
Превъртете L – R за повече подробности

Отстъпки и сделки

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка от матраци eLuxury

Изпълнение на матрака

Изолация на движението

Изолацията на движение също е над средното и е силна страна на матрака eLuxury Gel Memory Foam. Дебелият комфортен слой с мемори пяна има подчертана способност да компресира само в зоните, където се прилага тежест, и това предпазва движението от пътуване през повърхността на леглото. За двойки, особено тези с хора, които са податливи на нарушения на съня, тази изолация на движението може да бъде голяма полза и може да улесни съня през нощта.

Облекчаване на налягането

С комфортен слой, който може да осигури амортизация, пропорционална на приложеното върху него тегло, матракът eLuxury Gel Memory Foam осигурява солидно облекчаване на натиска за повечето траверси. Мемори пяната е популярна сред хората, които имат остри точки на натиск именно поради тази способност да създават съобразено усещане, което по-добре приспособява зоните, които се нуждаят от допълнителна подкрепа. Това може не само да намали силните удари в области като раменете и ханша, но също така може да помогне за поддържането на гръбначния стълб правилно подравнен.

Температура

Подобно на много матраци с мемори пяна, този матрак eLuxury може да има проблеми с регулирането на температурата. Поради контурирането на мемори пяна е по-трудно въздухът да циркулира около тялото, причинявайки нагряване на кожата. В същото време самата пяна може да събира топлина и с това тя става по-мека, прегръщайки тялото повече и допълнително намалявайки въздушния поток. Комфортният слой в този матрак е напоен с гел, за да се опита да забави скоростта, с която събира топлина, но все пак е по-склонен към задържане на топлина от другите материали. За много хора този контрол на температурата под средната може да не е проблем, но за горещите траверси може да е сериозен недостатък.

Поддръжка на ръба

Две характеристики на мемори пяната допринасят за отслабената опора на ръбовете при тези видове легла, включително матрака eLuxury. Първо, дълбокото контуриране на пяната е най-силно изразено около периметъра. Второ, бавното отскачане на мемори пяна улеснява усещането, сякаш материалът издава под вас. Докато плътната пяна на опорната сърцевина създава здрава основа, горните три инча определено могат да се чувстват нестабилни, когато лежат или седят близо до краищата на леглото. В резултат на това матракът eLuxury е под средния за тази категория и това може да е проблем за хората, които поставят висок приоритет на стабилността от край до край.

Лесно движение

Мемори пяната, с комбинация от значително контуриране и липса на реакция, може да накара някои хора да възприемат, че потъват в матрака. В някои случаи това се описва като усещане, че спят по-скоро, отколкото на матрака, и този ефект може да създаде проблеми, когато искате да се придвижите на леглото. За хората, които често сменят позицията си за сън или които просто обичат да имат усещането, че могат да се движат без усилие на леглото си, матракът eLuxury вероятно няма да е оптимално прилепнал.

Секс

С минималното си отскачане и слабост по ръба, матракът eLuxury Memory Foam не е идеалният матрак за секс. Проблемът с усещането, че се забивате в леглото, може да забави движението на леглото и някои хора откриват, че това може да бъде бариера за сексуалната активност. Въпреки че мекотата на пяната с памет предотвратява болезненото въздействие върху ставите по време на секс, липсата на реакция води до получаването на оценка под тази средна за тази категория.

Изпускане на газове

Повечето матраци издават лек мирис, когато са за първи път в кутия, но тази миризма обикновено е малко по-лоша с матрака eLuxury. Това е често срещано при изцяло пяна легла, които имат значителен слой от мемори пяна. Миризмата произлиза от летливи органични съединения (ЛОС), които се създават по време на производството и се задържат в пластмасовата опаковка, когато леглото е компресирано. Въпреки че миризмата на ЛОС може да създаде неприятности, това не представлява риск за здравето. Освен това е временно и трябва да изчезне в рамките на няколко дни или дори по-бързо, ако спалнята ви е добре проветрена.

Спящ стил и телесно тегло

Съпоставянето на човек с матрак може да включва много съображения, а стилът на сън и телесното тегло са две от най-важните неща, за които трябва да помислите.

Странични траверси: Когато сте на ваша страна, най-широките зони на тялото са склонни да се притискат към матрака, а за повечето хора това означава, че има по-голямо въздействие върху раменете и бедрата. Ако тези области не получават достатъчно амортизация, това може да означава болезнено триене, но ако леглото е прекалено меко, тези стави ще се потопят твърде далеч в матрака и не са в съответствие с останалата част от тялото. За да постигнат удобен баланс, страничните траверси обикновено търсят матраци, които са средно меки (4) до средно твърди (6) и които имат леко до дълбоко контуриране. Твърдостта и съответствието на матрака eLuxury Gel Memory Foam отговарят на тези критерии, което прави леглото подходящо за повечето странични траверси. Изключение правят няколко странични траверса под 130 паунда, които могат да го намерят твърде трудно и някои над 230 паунда, които могат да открият, че има излишно потъване в комфортния слой.

Задни траверси: За задните траверси зоната, която изисква най-голямо внимание, е долната част на гърба. За да получи подходяща опора, матракът трябва да има достатъчно достатъчно мекота и прегръдка, за да отговаря на извивката в лумбалния отдел на гръбначния стълб, но също така трябва да е достатъчно твърд, за да предпази средната част от прекалено дълбокото в леглото. При тези нужди траверсите обикновено се изтеглят към средни (5) до твърди (7) матраци. Матракът eLuxury може да отговори на нуждите на някои траверси, особено тези под 230 паунда; Въпреки това, много задни траверси смятат, че дълбоката му контура е прекомерна, особено ако тежат над 230 килограма.

Спящи за стомаха: Поставени с лице надолу върху матрак, спящите в стомаха искат да избегнат усещането, че са погълнати от леглото си. В допълнение, те се нуждаят от достатъчно твърдост, за да гарантират, че стомахът им не увисва и изкривява кръста в напрегната U-форма. На практика това означава, че спящите на стомаха обикновено се нуждаят от матрак със средна твърдост (6) до твърдост (8) с лека контура и поради тази причина матракът eLuxury обикновено не е идеалният им мач. Въпреки това, стомашните траверси под 130 килограма не потъват толкова далеч в системата за комфорт и може да се окаже, че усещането за средна твърдост на матрака eLuxury е солидна опция.

Под 130 lbs. 130-230 lbs. Над 230 lbs.
Странични траверси добре Отлично добре
Задни траверси Отлично добре Честно
Спящи за стомаха добре Честно Честно
Превъртете L – R за повече подробности

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка от матраци eLuxury

Политики за пробен период, гаранция и доставка

 • Наличност

  Матракът eLuxury Gel Memory Foam се продава онлайн. Може да бъде закупен директно от уебсайта на eLuxury. На сайта eLuxury някои размери матраци може да не са налични по всяко време. Матракът е достъпен за клиенти в съседните САЩ, въпреки че може да се продава на други избрани места с допълнителна такса за доставка.

  Матракът също е достъпен за онлайн покупка чрез Amazon. Наличността на размера и местата за доставка могат да варират при покупка от този търговец.

 • Доставка

  Матракът eLuxury се предлага с безплатна стандартна доставка за клиенти в 48 съседни щати на САЩ. Матракът е подготвен за доставка, като го компресирате в пластмаса, запечатвате го в кутия и след това използвате наземен транспорт, за да го донесете до вашата врата. Не се изисква монтаж; трябва само да внесете кутията вътре и да извадите матрака от опаковката, за да може той да възвърне пълния си размер. Повечето клиенти установяват, че са необходими двама души, за да преместят безопасно кутията и да монтират матрака.

  Клиентите, които искат да купуват директно от eLuxury, но живеят извън съседните САЩ, трябва да се свържат с компанията за ценова оферта.

  Доставката за покупки в Amazon също е като легло в кутия, но цените могат да варират в зависимост от местоположението и членството в Amazon Prime.

 • Допълнителни услуги

  eLuxury не предлага никакви услуги за доставка на White-Glove за монтаж или изтегляне на стар матрак.

 • Сън Проба

  Ако матракът е закупен директно от eLuxury, изпитанието за сън продължава 120 нощи. Това е безрисков пробен период без такси за връщане или възстановяване на запасите, а eLuxury работи с клиентите, за да помогне да се организира вземането на матрака, ако решите да го върнете.

  Покупката от Amazon обикновено означава различни условия за пробния сън. Политиката на Amazon за връщане дава 30 дни за връщане и това връщане трябва да бъде съгласувано с Amazon, а не с eLuxury.

 • Гаранция

  Матракът се предлага с 10-годишна ограничена гаранция, която покрива дефекти, но финият шрифт и специфичните условия на гаранцията не са лесно достъпни на уебсайта на eLuxury.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector