Menu Close

Преглед на матрака Endy

Идеален за:

 • Двойки
 • Купувачи с ограничен бюджет
 • Тези, които предпочитат баланса на отзивчивост и съобразяване, без твърде много „потъване“
 • Траверси с тегло 105 килограма или по-малко

Съображения:

 • Изцяло пяна легла абсорбират доста количество телесна топлина, което води до температура на сън, която ще се чувства твърде топло за горещи траверси
 • Спящите, които са свикнали с прегръщането на тялото от мемори пяна, могат да открият, че Endy не осигурява същото тясно съответствие

Тип матрак:

Пяна

Твърдост:

Средна фирма (6)

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка от матраци Endy

Матракът Endy е изцяло пянообразно легло, конструирано с три слоя усъвършенстван пенопласт за освобождаване от натиск. Това е средно твърд матрак, предлагащ гъвкаво усещане за голямо разнообразие от траверси.

Матракът Endy се предлага изключително в Канада. Произведено е от Endy, канадска компания, специализирана в евтини матраци и продукти за сън. Матракът Endy, представен в този преглед, е техният водещ продукт. Endy е лидер в канадската индустрия за легло в кутия, а техният водещ матрак Endy е един от най-популярните онлайн матраци в Канада.

Това легло е направено от пенопласт, с плътна, 5-инчова опорна сърцевина от пенопласт и два отделни слоя комфорт от пяна. Той е дебел 10 инча и е защитен от подвижен полиестерен капак, който може да се мие в машина.

На скала от 1 до 10, като 10 е най-твърдият, Endy измерва около 6. Това го поставя в универсален клас матраци, които могат да бъдат подходящи за голямо разнообразие от траверси. Предлага се на умерена цена, Endy предлага голяма стойност.

Разбивка на Endy Mattress Review

Матракът Endy е проектиран да бъде универсален, достъпен и добре заоблен матрак за голямо разнообразие от траверси. Неговият изцяло пянен състав осигурява отлична изолация на движението, като предпазва движението от едната страна на леглото да не смущава противоположната страна. Умерената му твърдост (6 от 10) го прави чудесен вариант за голямо разнообразие от пози за сън и предпочитания за комфорт.

Endy Mattress е изцяло пяна легло. Той използва материали от пенопласт с различна плътност, за да постигне балансирана комбинация от производителност и комфорт.

Endy разполага с 5-инчово дебело опорно ядро ​​от пенопласт с висока плътност, което осигурява основната опора за матрака. Този слой помага за стабилизиране на цялото легло, като осигурява дълбока компресионна поддръжка и помага да се поддържа тялото на спящия правилно подравнено.

3-инчов преходен слой от пенопласт с висока плътност е разположен отгоре на опорната сърцевина. Този слой действа като буфер, предпазващ траверсите от потъване твърде дълбоко. Преходният слой е също толкова плътен, колкото опорната сърцевина, но има малко по-меко усещане.

На върха на преходния слой е разположен 2-инчов комфортен слой, направен от отворен клетъчен пенопласт. Тази пяна с по-ниска плътност се чувства значително по-мека от опорните и преходните слоеве и е отговорна за средното твърдо усещане на леглото. Използването на пенопласт с отворена клетка вместо мемори пяна прави този слой малко по-подскачащ, както и значително по-дишащ от сравнимите комфортни слоеве от мемори пяна.

Матракът Endy е защитен от меко и еластично покритие, изработено от 97% полиестер и 3% еластан. Капакът на матрака може лесно да се свали и се пере в пералня. Това е забележителна полза за тези, които се занимават с чистотата на леглото си, тъй като подвижните матраци не са точно често срещани.

Понастоящем има само една версия на матрака Endy – средно твърдият модел, който е приблизително 6 от 10 по скалата на твърдост. Няма модификации на матраци, които променят цената на Endy, но има разнообразие от аксесоари. Допълнителните добавки включват рамка за легло, протектор за матраци, възглавници и чаршафи.

Твърдост

Тип матрак

Средна фирма – 6

Изцяло пяна

Строителство

Endy е направен от множество слоеве пенопласт, обвити в покритие от полиестер-спандекс.

Материал на корицата:

97% полиестер, 3% еластан (подвижен и перал се в машината)

Комфортен слой:

2 ”пенопласт с отворена клетка

3 ”преходен слой от пенопласт с висока плътност

Ядро за поддръжка:

Поддържаща сърцевина от пенопласт с висока плътност 5 ”

Цени и размери на матраците

Матракът Endy се предлага на по-достъпни цени от много конкурентни модели от изцяло пяна. Въз основа на неговото качество и производителност в сравнение с ценовата точка, нашият анализ установи, че Endy представя много добра стойност като цяло.

Разликата в цената между различните размери също е доста малка. В сравнение с някои други марки, тази ценова структура прави по-големите размери на матрака Endy по-добра стойност.

Моля, обърнете внимание, че следните цени са в CAD.

Размери Размери Височина Тегло Цена
Близнак 39 “х 75” 10 “ 19,5 кг. $ 675
Twin XL 39 “х 80” 10 “ 19,5 кг. 700 долара
Пълна 54 “x 75” 10 “ 24 кг. 775 долара
Кралица 60 “x 80” 10 “ 32 кг. 850 долара
Крал 76 “x 80” 10 “ 42 кг. $ 950
Калифорнийски крал 72 “x 84” 10 “ 42 кг. $ 950
Превъртете L – R за повече подробности

Отстъпки и сделки

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка от матраци Endy

Изпълнение на матрака

Изолация на движението

Установихме, че матракът Endy има силна степен на изолация на движението. Движение от едната страна на матрака едва се усещаше от противоположната страна, което означава, че двойките не трябва да бъдат обезпокоявани от движенията на партньора си на това легло.

Изцяло пянестият дизайн на Endy допринася за неговото представяне в тази категория. Матраците, направени предимно от пяна, са склонни да пренасят по-малко движение, отколкото вътрешните, хибридни и латексови легла (които имат повече отскачане и реакция).

Облекчаване на налягането

Матракът Endy се представя доста добре по отношение на облекчаване на налягането, особено за траверси под 105 килограма. Умерено твърдото усещане на леглото позволява достатъчно съобразяване, за да се чувствате комфортно, като същевременно осигурява адекватна опора за правилно подравняване на гръбначния стълб.

Спящите, които тежат повече от 105 килограма, могат да открият, че потъват в матрака Endy малко прекалено много за комфорт.

Контрол на температурата

Endy Mattress се представя прилично в тази категория. Endy може да се чувства малко топъл през горещите нощи, но спи по-хладно от типичен матрак с мемори пяна. Като се има предвид това, ако сте склонни да спите топло през нощта, това може да не е най-добрият матрак за вас.

Повечето материали от пяна са склонни да улавят телесната топлина, което често води до неудобно горещо сън. Твърдите пянасти слоеве ограничават въздушния поток, добавяйки към проблема със запазването на топлината. Endy използва пенопласт с отворени клетки, който има по-добра дишаща способност, за да се опита да противодейства на този ефект.

Поддръжка на ръба

Матракът Endy осигурява средно количество опора на ръба.

Повечето матраци с изцяло пяна нямат стабилна опора на ръба, която се намира в леглата с вътрешна пружина и хибрид, а Endy не е по-различен. Пяната обикновено не удържа много добре на компресията, причинявайки известно потъване, когато се прилага свръхналягане в една зона. По-твърдото усещане на Endy му придава малко по-голяма устойчивост на свръхкомпресия по краищата, отколкото на други изцяло пяна легла.

Лесно движение

Матракът Endy се представя прилично добре, когато става въпрос за лекота на движение. Това означава, че е сравнително лесно да сменяте позициите си и да влизате и излизате от леглото без прекалено много проблеми.

Умерено твърдото усещане на Endy помага да се улесни смяната на позициите. Матракът позволява по-малко потъване в сравнение с някои други легла от пяна, благодарение на състава си от пенопластови материали с висока плътност.

С това казано, по-тежките индивиди могат да имат по-трудно да се движат наоколо, защото ще потънат още повече в пяната. Средната степен на подкрепа на ръба на Endy може също да затрудни влизането и излизането от леглото.

Секс

Endy има адекватна доза отзивчивост, но някои двойки могат да открият, че му липсва подсказването на innerspring и хибридни матраци, което е идеално за мнозина за секс. Ограничената подложка на Endy също затруднява двойките да използват цялата повърхност на матрака.

Изпускане на газове

Отделянето на газове е нормален процес, който е особено често срещан при матраците с пълна пяна. Летливите органични съединения се улавят в пянастите материали по време на производствения процес и се освобождават, когато матракът е настроен. Обикновено тази миризма не се счита за вредна и обикновено се разсейва в рамките на няколко дни до седмица.

Endy отделя газове в подобна степен като останалите пенопластови легла, като по-голямата част от миризмата избледнява след няколко дни. Оставянето на матрака за известно време в добре проветриво помещение преди употреба ще помогне за ускоряване на процеса на отделяне на газове.

Спящ стил и телесно тегло

Странични траверси: По-голямата част от страничните траверси ще намерят матрака Endy за удобен и поддържащ. Матракът е най-подходящ за траверси между 60 и 105 килограма, които обикновено са най-удобни на умерено твърди легла. Endy също е подходящ за тези под 60 килограма, въпреки че някои ще открият, че твърдостта на Endy оказва малко голям натиск върху раменете. Като цяло обаче умерената твърдост и комфортният слой с ниска плътност на Endy дава възможност за правилната комбинация от съобразяване, подкрепа и удобен комфорт.

Страничните траверси над 105 килограма вероятно ще предпочетат по -твърд матрак, тъй като те могат да открият, че Endy позволява прекалено много потъване в областта на раменете и бедрата.

Задни траверси: По-голямата част от задните траверси предпочитат средно твърди пред твърди легла, а Endy е солидна средно твърда, с около 6 от 10 по скалата на твърдост. Повечето траверси под 105 килограма ще намерят матрака Endy за удобен и поддържащ. Траверсите с тегло над 105 килограма вероятно ще се справят по-добре на по-твърд матрак.

Стомашни траверси: Стомашните траверси обикновено предпочитат твърди, силно поддържащи матраци. Много спящи на стомаха под 105 килограма трябва да намерят матрака Endy, който да отговаря на техните нужди доста добре. С това казано, някои спящи на стомаха ще открият, че има твърде много отпускане около бедрата с този матрак. За тези над 105 килограма, Endy вероятно ще бъде твърде мек, за да осигури адекватна подкрепа.

Под 60 кг. 60-105 кг. Над 105 кг.
Странични траверси добре Отлично Честно
Задни траверси добре добре Честно
Спящи за стомаха добре добре Честно
Превъртете L – R за повече подробности

Награди за матрака Endy

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка от матраци Endy

Политики за пробен период, доставка и гаранция

 • Наличност

  Матракът Endy се предлага изключително в Канада.

  Предлага се онлайн, на уебсайта на производителя, както и на Amazon. Понастоящем на Amazon не са налични всички размери, затова препоръчваме да купувате директно от производителя.

  Матракът Endy се предлага и при избрани търговци на дребно в цяла Канада.

 • Доставка

  Матракът Endy се доставя в цялата страна в Канада. Той не се предлага в САЩ или друг регион извън Канада. Доставката е безплатна в рамките на Канада, с изключение на някои отдалечени канадски територии, където може да се наложат допълнителни такси за доставка.

  Endy ще се доставя компресиран в голяма кутия. Поръчките обикновено се изпращат в рамките на 1-2 работни дни след като направите поръчката си. Ще получите имейл от Endy с очакваната дата на доставка и номер за проследяване малко след като направите поръчката си.

 • Допълнителни услуги

  Понастоящем Endy не предлага доставка на White Glove или премахване на стар матрак.

 • Сън Проба

  Матракът Endy се предлага със 100-нощно изпитание за сън. Във всеки един момент през първите 100 дни можете да върнете своя матрак Endy за пълно възстановяване. Endy ще координира вземането на матрака и ще възстанови сумата на оригиналния ви начин на плащане.

 • Гаранция

  Матракът Endy се предлага с 10-годишна гаранция за матрак. Гаранцията покрива еднократен ремонт или подмяна на матрака по време на 10-годишния гаранционен срок.

  Той обхваща физически недостатъци в материалите и изработката, както и провисвания или вдлъбнатини с дълбочина над 1 инч. Той изключва нормално износване, разливи, повреди поради неправилна употреба и други подобни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector