Menu Close

Преглед на матраци Haven Premier

Идеален за:

 • Странични, гръбни и стоманени траверси под 230 lbs.
 • Хора, които се събуждат лесно, когато партньорът им се движи в леглото
 • Спящи с болки в раменете, гърба и / или тазобедрената става
 • Купувачите на матраци, търсещи марка, която предлага изключително дълъг пробен период

Съображения:

 • Докато Haven Premier спи сравнително хладно за изцяло дунапренено легло, някои хора все още могат да го смятат за прекалено топло.
 • Haven осигурява безплатна доставка в съседните САЩ, но не предлага доставка до други места, включително Аляска и Хавай.
 • 18-месечният пробен период на сън изисква период от 30 нощувки.

Ценови диапазон:

649 – 1149 долара

Тип матрак:

Пяна

Твърдост:

Фирма (7)

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка от матраци Haven

Haven е марка матраци, която стартира за пръв път през 2018 г. Едно от водещите легла на компанията е Haven Premier, изцяло пяна модел, конструиран с наситен с гел комфорт от пенопласт върху преходни и поддържащи слоеве от пяна с висока плътност. Матракът включва и памучен калъф, който може да се разкопчае и свали за почистване. Haven Premier предлага твърдо усещане, което съответства на 7 по скалата на твърдост 1-10 и е с дебелина 12 инча.

Haven предлага друг модел матрак изцяло пяна, бутик Haven, но този преглед ще се фокусира върху Haven Premier. Прочетете, за да научите повече за Premier по отношение на конструкцията, ценообразуването и производителността.

Разбивка на преглед на матраци Haven

Haven Premier се счита за твърд (7), така че повечето траверси с тегло 230 паунда или по-малко ще получат умерено контуриране и минимално потъване. 3-инчовият комфортен слой на леглото е съставен от адаптивен, внесен с гел пенопласт. Този материал се съобразява равномерно и облекчава натиска, без да прегръща тялото като мемори пяна.

Haven Premier също включва преходен слой от пенопласт, за да се предотврати прекомерното потъване на траверси. Този слой се вентилира, за да стимулира допълнителен въздушен поток през сърцевината на матрака.

И накрая, 7-инчов основен слой от пенопласт с висока плътност осигурява стабилност и подсилване. Целият матрак е обвит в мека памучна обвивка. С дебелина 12 инча, Haven Premier се счита за високопрофилен модел.

Твърдост

Тип матрак

Фирма – 7

Изцяло пяна

Строителство

С дебелина 12 инча, Haven Premier има висок профил. Пълна разбивка на конструкцията е посочена по-долу.

Материал на корицата:

100% памук (450+ GSM)

Комфортен слой:

3 ″ гел-инфузионен пенопласт

2 ″ вентилиран преходен пенопласт

Ядро за поддръжка:

7 ″ HD пенопласт

Отстъпки и сделки

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка от матраци Haven

Цени и размери на матраците

Ценовата точка на Haven Premier е наравно със средния модел с изцяло пяна. Haven не предлага опции за персонализиране или добавяне, които повишават цената, а доставката и връщането са безплатни за всички клиенти.

Premier се продава в шестте стандартни размера матраци, вариращи от близнак до калифорнийски крал. Понастоящем не се предлагат допълнителни размери, като разделена кралица или разделена царка за двойки с регулируеми легла.

Размери Размери Височина Тегло Цена
Близнак 38 “x 75” 14 “ Няма данни. $ 649
Twin XL 38 “x 80” 14 “ Няма данни. $ 699
Пълна 54 “x 75” 14 “ Няма данни. $ 849
Кралица 60 “x 80” 14 “ 100 lbs. $ 949
Крал 76 “x 80” 14 “ Няма данни. 1149 долара
Калифорнийски крал 72 “x 84” 14 “ Няма данни. 1149 долара
Превъртете L – R за повече подробности

Изпълнение на матрака

Изолация на движението

Изцяло дунапренените матраци обикновено се представят по-добре от другите видове матраци в тази категория, което измерва колко един спален ще пречи на друг при преобръщане, смяна на позициите или влизане или излизане от леглото. Haven Premier се представя в съответствие с тези очаквания, като минимизира количеството прехвърляне на движение, което пътува през повърхността.

Нашите тестери обаче съобщават, че Premier е малко по-малко ефективен в тази област в сравнение с други изцяло пяна модели. Това се дължи отчасти на лекото подсказване на неговия комфортен слой, напоен с гел. Макар че е малко вероятно да наруши по-голямата част от траверсите, леките траверси могат да бъдат обезпокоени от движението от партньора им в съня.

Облекчаване на налягането

Комфортният слой на Haven Premier осигурява равномерно контуриране и добро облекчаване на налягането, без да прегръща тялото плътно, какъвто е случаят с много матраци с мемори пяна. Преходният слой също така предпазва трапезите от дълбоко потъване в матрака и влизане в контакт с по-твърдата опорна сърцевина.

Нашите тестери съобщиха, че спят както в леглото, така и на него. Матракът намалява точките на натиск независимо от позицията на съня. В комбинация със своето твърдо усещане, матракът осигурява баланс на съответствие и подкрепа, за да сведе до минимум болките и болките на следващия ден. Въпреки това, клиентите в търсене на чувственото усещане за пяна с памет могат да предпочетат легло с по-дълбоко контуриране и, потенциално, по-дебел комфортен слой.

Контрол на температурата

В сравнение с хибридните модели или модели с вътрешна пружина, изцяло дунапренените матраци обикновено осигуряват по-малко регулиране на температурата. Това се дължи на няколко фактора, включително лош въздушен поток, високо задържане на топлина и допълнителен контакт с леглото чрез контурно облекчаване на налягането.

Haven Premier се занимава с тези проблеми с комфортен слой, напоен с гел и вентилирана поддържаща сърцевина. Някои тестери обаче все още забелязват задържане на топлина на повърхността. По-голямата част от клиентите трябва да намерят Premier достатъчно хладен за комфортен сън, но много топли траверси или тези, които живеят в топъл климат, могат да намерят леглото неудобно или задушно през нощта.

Поддръжка на ръба

Тази категория измерва доколко поддържащо легло се чувства по целия си периметър, както когато седите, така и спите близо до ръба. Докато някои клиенти намират подкрепата за ръба за по-малко важна от другите фактори, двойките често намират легла с лоша опора за ръба да ограничават количеството повърхност на съня, на което могат да се насладят. Клиентите със загриженост за мобилност също могат да зависят от поддръжката на ръба за удобно влизане и излизане от леглото.

Haven Premier предлага средно количество поддръжка на ръба, което позволява на собствениците да спят доста близо до ръба, без да се чувстват, че могат да се откачат. Нашите тестери установиха, че матракът се спуска, когато седнат по краищата, но по-малко, отколкото някои конкуренти с изцяло пяна на подобна цена.

Лесно движение

Леглата с пяна имат репутацията на по-трудни за придвижване от innerspring или хибридни модели. Тези матраци са подсилени със спирални системи, които предотвратяват прекомерното потъване, докато пяната може да потъне доста дълбоко. Благодарение на твърдото усещане и изцяло пенопластовия дизайн, Haven Premier ще бъде по-лесен за придвижване, отколкото много конкурентни модели изцяло пяна. Въпреки това, траверсите няма да получат същата подкрепа, която биха могли да получат от матрак с бобина.

По-голямата част от нашите тестери установиха, че Haven Premier е удобен за придвижване и прекомерното потъване не е основен проблем за повечето. Въпреки това, клиентите с проблеми, свързани с мобилността, вероятно ще бъдат по-удобни в легло, което има малко по-малко контури и осигурява по-сигурна повърхност за сън.

Секс

За да оцени пригодността на леглото за секс, нашият екип съчетава редица фактори. Те включват лекота на движение, отскачане и подкрепа на ръба. Погледнато през този обектив, представянето на Haven Premier е в съответствие с много от неговите конкуренти.

Поради тенденцията им към лоша опора на ръбовете и по-ограничено движение, матраците с изцяло пяна са склонни да се справят зле тук. Haven Premier е малко по-подходящ поради по-отзивчивия си комфортен слой, който осигурява повече отскок и малко повече сцепление от мемори пяна или по-малко отзивчиви модели от пенопласт. Въпреки че някои двойки могат да открият, че Premier не отговаря на техните нужди в тази област, очакваме, че повечето клиенти ще намерят неговото представяне за приемливо.

Изпускане на газове

Haven Premier излъчва малко газообразна миризма, когато е нова, което е типично за изцяло дунапренен матрак. Нашите тестери установиха, че ароматът е най-силен по време на настройката и в рамките на 12 часа миризмите са избледнели достатъчно, за да могат хората да спят спокойно. В рамките на три дни те съобщиха, че миризмите са се разсеяли изцяло.

Подобно на новите автомобили, новите матраци имат отчетлив аромат, причинен от отделянето на газове от летливи органични химикали или ЛОС. Страничен продукт от производствения процес, ЛОС са предимно безвредни, но носят миризма, която може да досажда на някои хора. Въпреки това, ароматът избледнява бързо и те изчезват напълно с течение на времето.

Спящ стил и телесно тегло

Различните стилове на сън и форми на тялото си взаимодействат с матрака по свой начин, което означава, че един матрак е малко вероятно да задоволи всички спящи. Докато твърдото усещане на Haven Premier и балансираното облекчаване на налягането го правят широко привлекателен, той се представя най-добре за странични, гръбни и стомашни траверси под 230 килограма.

Странични спящи : Хората, които спят настрани, често се нуждаят от баланс на контуриране и подкрепа, за да облекчат болките в точките на натиск около бедрата и раменете. Haven Premier се представя добре в тази категория във всички теглови диапазони, въпреки че е между 130 и 230 паунда. получи най-високите оценки по време на нашите изпитания. Тестери от този диапазон съобщават, че бедрата им са били поддържани без натиск и че матракът е в състояние да поддържа извивката на талията им.

Тези, които тежат по-малко или повече от този диапазон, все още намират, че Haven Premier е удобен. Тези с тегло под 130 килограма изпитват по-малко облекчение на налягането, докато тазовата подкрепа е малко по-ограничена за тези над 230 килограма. Като цяло обаче Haven Premier успя да поддържа правилно подравняване на гръбначния стълб и да осигури отлично облекчаване на натиска за страничните траверси във всяка категория тегло.

Задни траверси : За да поддържа правилно задните траверси, леглото трябва да балансира засилената тазова опора с достатъчно контуриране за правилно подравняване на гръбначния стълб. Haven Premier успява в тази област за траверси между 130 и 230 паунда. Тези тестери съобщават за умерено, но равномерно съответствие на тялото, което помага за подравняване на гръбначния стълб и адекватна подкрепа за техните средни секции.

Нашите траверси с тегло по-малко или повече от този диапазон на тегло все още намират Haven Premier за удобен, но някои съобщават за дискомфорт в долната част на гърба поради лекото твърдо или прекалено меко легло. Въпреки това, задните траверси се чувстваха сравнително комфортно на Premier, а матракът спечели уважителни резултати и в трите групи тежести.

Спящи за стомаха : Премиерът на Хейвън не получи отлични оценки от нашите тестери за сън, но над средното му представяне в тази категория все още е положителен знак за двойки, които спят в различни пози. Спящите в стомаха обикновено са най-трудните изпитатели, за да се харесат, тъй като позицията изисква внимателен баланс на подкрепа през таза и раменете. Въпреки че някои от нашите тестери съобщават за някакъв дискомфорт в долната част на гърба, Premier все пак осигурява правилно подравняване на гръбначния стълб за повечето спални стомахи, независимо от теглото им.

Отзивчивият комфорт и преходните слоеве предотвратяват прекомерното потъване през ханша, докато леглото контурира леко към гърдите и раменете, без да създава усещане, че е „заседнало“ в люлката на пяната. Взети заедно, представянето на леглото тук би трябвало да се хареса на спящите в стомаха, които са били недоволни от други изцяло дунапренени легла.

Под 130 lbs. 130-230 lbs. Над 230 lbs.
Странични траверси Отлично Отлично Отлично
Задни траверси Отлично Отлично добре
Спящи за стомаха добре Отлично добре
Превъртете L – R за повече подробности

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка от матраци Haven

Политики за пробен период, гаранция и доставка

 • Наличност

  Haven Premier може да бъде закупен от официалния уебсайт на Haven, но не и от Amazon или други търговци на дребно на трети страни. Доставката е достъпна в съседните САЩ, но Haven не доставя до други места, включително Аляска или Хавай.

 • Доставка

  Haven предлага безплатна доставка в съседните САЩ.

  Всички матраци Haven се произвеждат по поръчка и се доставят от Южна Каролина.. UPS Ground основно координира тези доставки. Клиентите могат да очакват да получат новото си легло в рамките на четири до 10 работни дни след направата на поръчката си. Матраците Queen, king и King king също могат да отнемат повече време, за да пристигнат, тъй като Haven използва UPS Freight за по-тежки размери.

  Матракът се доставя компресиран в пластмасова втулка, която след това се поставя в защитна кутия за транспортиране.

 • Допълнителни услуги

  Haven не предлага доставка на White Glove или премахване на стар матрак. Докато Haven тежи по-малко от моделите с ядро ​​за поддръжка на пружина или бобина, първоначалната настройка все още ще бъде най-лесна при повече от един човек.

 • Сън Проба

  Haven предлага 18-месечен пробен период за сън. Този пробен период е далеч по-дълъг от стандартния пробен период за сън, като дава на клиентите цяла година и половина да решат дали новото им легло е достатъчно удобно за поддържане.

  Компанията изисква клиентите да разбият матрака си в продължение на 30 нощи след датата на доставка, тъй като може да отнеме толкова време, за да се приспособят към ново легло. След 30 нощувки Haven ще върне пълно възстановяване за всички връщания и ще организира безплатно вземане на матрака за изхвърляне или дарение.

  Клиентите трябва да се обадят или да изпратят имейл на Haven, за да върнат матрака си и възстановяването им ще бъде обработено, след като компанията получи нежеланото легло.

 • Гаранция

  Haven предлага доживотна гаранция за Premier. Тази гаранция е напълно непропорционална, което означава, че компанията ще поправи или замени всеки дефектен матрак, докато оригиналният купувач го притежава.

  Покритите дефекти включват:

  1. Впечатления на повърхността с размери 1 инч или по-дълбоки
  2. Разцепване, напукване или друго влошаване, което се случва въпреки правилното боравене и употреба
  3. Производствени дефекти при сглобяването на капака

  За да бъде искът валиден, първоначалният купувач трябва да запази матрака и да използва подходяща система за поддръжка. Гаранцията не покрива обичайното износване, омекотяване на пяната, което обикновено се случва с течение на времето, или щети, причинени от собственика.

  Ако искът бъде приет, Haven ще замени или поправи вашия матрак, ако е необходимо. В случай, че една част от матрака показва дефект, като например недостатъци на капака, Haven ще замени този компонент, вместо да замени целия матрак.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector