Menu Close

Преглед на матрака Luma

Идеален за:

 • Траверси, които искат облекчаване на натиска
 • Екологични и ценни купувачи
 • Тези, които са склонни да спят горещо
 • Двойки

Съображения:

 • Латексът не отговаря толкова плътно, колкото мемори пяната
 • Възможно е прехвърляне на движение
 • Матракът е тежък и може да е трудно да се движи без помощ

Ценови диапазон:

$ 699 – $ 1,499

Тип матрак:

Хибрид

Твърдост:

Средно мек (4), средно твърд (6), твърд (7)

Вземете 5% намаление на матрак Luma. Използвайте код: SleepFound5.

Има предимства при спането на матрак, направен от естествен латекс. Luma включва латекс в конструкцията на всеки от своите модели матраци. Компанията стартира през 2015 г., надграждайки обширни изследвания за разработване на матраци, които спомагат за подобряване на качеството на съня.

Компанията има четири опции за матраци: водещият Luma, Natural Latex Hybrid, The Hybrid Slumber System и Latex Slumber System. Матракът Luma, който разглеждаме в този преглед, е най-достъпната опция на марката. От четирите модела той има по-проста конструкция. Всички естествени латексни хибридни системи и системи за дрямка включват покривка за възглавници с допълнителни опции за персонализиране.

Матракът Luma е латекс хибрид, който се предлага в три варианта на твърдост. Матракът има естествен латекс комфортен слой с джобови намотки за опора. Luma предлага умерено контуриране и първокласно облекчаване на налягането. Неговата дишаща конструкция вероятно ще се хареса на горещи траверси.

Ще разгледаме конструкцията и ефективността на Luma, заедно с проверена обратна връзка с клиентите. С три опции за твърдост, от които можете да избирате, има специални съображения за всяка позиция на сън и тип тяло. Ще разбием всичко, което трябва да знаете, преди да закупите Luma, включително фирмени правила и информация за доставка.

Разбивка на преглед на матраци Luma

Luma е латекс хибриден матрак. С 11,5-инчов профил матракът се счита за стандартна височина.

Предлага се в три опции за твърдост, което позволява на траверсите да изберат предпочитаното ниво на комфорт. Твърдостта се оценява по скала от 1 до 10 или изключително мека до изключително твърда. Luma се предлага в плюшен (4), среден (6) или твърд (7). И трите опции за твърдост имат еднаква основна трислойна конструкция, но се различават по плътността на латекса, използван в комфортния слой.

Плюшената опция има по-мек, по-съобразен комфортен слой, който позволява траверси да потънат в матрака. Средната твърдост балансира комфорта и подкрепата. Фирмената опция има плътен комфортен слой латекс, който дава на спящите усещането да спят върху, а не в матрака. За тези, които не са сигурни коя опция за твърдост да изберат, Luma има тест за ръководство за комфорт с персонализирани препоръки.

Капакът Tencel на матрака Luma е дишащ и влагозащитен. Той помага на въздуха да циркулира през матрака, за да запази удобните траверси. Комфортният слой се състои от два инча естествен латекс с отворена клетъчна структура. Този слой е аериран, за да увеличи въздушния поток през целия комфортен слой и да предотврати задържането на топлина. Латексът нежно очертава формата на тялото, за да облекчи натиска, без да ограничава движението.

Под комфортния слой има осем инча джобови намотки. Намотките са индивидуално обвити, за да реагират независимо на натиска и да сведат до минимум преноса на движение. Тази опорна основа има подсилен периметър от намотки за допълнителна опора на ръба. Един инчов слой от пенопласт с висока плътност подсилва намотките и помага да се изолира движението.

Luma се предлага и в конструкция от латекс и пяна, която има подложка за пяна с висока плътност, вместо джобови намотки.

Твърдост

Тип матрак

Плюшени – 4, средни – 6, твърди – 7

Хибрид

Строителство

Luma е латекс хибрид с три слоя, включително естествен латекс комфортен слой, джобни намотки и пенопласт с висока плътност. Латексът в комфортния слой има различна твърдост и плътност в зависимост от настройката за твърдост.

Материал на корицата:

Tencel

Комфортен слой:

2 ″ Dunlop латекс

Ядро за поддръжка:

8 ″ джобни намотки

1, пенопласт

Цени и оразмеряване

От четирите модела, които Luma предлага, водещият матрак Luma е най-достъпният. Освен това е на конкурентни цени за хибриден матрак. Докато естественият латексен хибрид с кралица често струва близо 2000 долара, матракът Luma е доста под тази ценова точка. Luma от време на време предлага промоции, които допълнително отстъпват цената на матрака.

Естественият латекс е издръжлив, което помага да се предотврати увисването и вдлъбнатините с течение на времето. Това дава на Luma по-дълъг живот и го прави привлекателен избор за пазаруващите с ценност.

Luma се предлага в стандартни размери с двойни размери през калифорнийския крал. 11,5-инчовата височина се побира на стандартни листове.

Размери Размери Височина Тегло Цена
Близнак 38 “x 75” 11.5 “ 53 lbs. $ 699
Twin XL 38 “x 80” 11.5 “ 59 lbs. $ 699
Пълна 53 “x 75” 11.5 “ 83 lbs. 1099 долара
Кралица 60 “x 80” 11.5 “ 101 lbs. $ 1,199
Крал 76 “x 80” 11.5 “ 128 lbs. $ 1399
Калифорнийски крал 72 “x 84” 11.5 “ 127 lbs. $ 1499
Превъртете L – R за повече подробности

Отстъпки и сделки

Вземете 5% намаление на матрак Luma. Използвайте код: SleepFound5.

Изпълнение на матрака

Изолация на движението

Плюш: 3/5, среден: 3/5, твърд: 2/5

Хибридните матраци с основи на спирала имат достатъчно отскок, което може да повлияе на това колко добре матракът изолира движението. Luma не изолира движението, както и хибридните модели с комфортни системи с мемори пяна. Прехвърлянето на движение е възможна благодарение на джобовите намотки и плаващия латекс. Това важи за всеки вариант на твърдост.

Латексът е еластичен, което означава, че бързо се връща към първоначалната си форма, след като налягането бъде премахнато. Мемори пяната се възстановява по-бавно и по-добре абсорбира движението.

Въпреки това, има няколко фактора, които помагат на Luma да изолира движението и да предотврати нарушения на съня. Намотките са в джоба, за да реагират независимо на натиск. Това им помага да предотвратят движенията, които се вълнит през леглото. Слой от пенопласт с висока плътност подсилва намотките и спомага за минимизиране на преноса на движение. Въпреки че латексът не е толкова ефективен, колкото мемори пяната, той все пак абсорбира движението до известна степен.

По-малките движения се усещат по-малко на Luma, но двойките могат да усетят партньора си да влиза и излиза от леглото.

Облекчаване на налягането

Плюш: 3/5, среден: 3/5, твърд: 2/5

Като цяло латексът облекчава налягането, като умерено се съобразява с формата на тялото. С три възможности за избор на твърдост, траверсите могат да изберат най-подходящия за тях матрак Luma.

И трите нива на твърдост предлагат облекчаване на налягането, но всяко е по-подходящо за определени типове тяло и пози за сън. Предпочитанията за личен комфорт също трябва да бъдат взети под внимание.

Като цяло опцията плюш облекчава натиска за тези, които тежат под 130 килограма и спят на тяхна страна. Мекотата на матрака съответства по-тясно, така че траверсите могат да потънат в матрака за облекчаване на налягането.

Средната твърдост може да осигури по-добро облекчаване на налягането за странични траверси, които тежат между 130 и 230 паунда. Тази твърдост балансира умереното контуриране с подкрепа на цялото тяло за облекчаване на налягането.

Твърдата опция трябва да предлага най-доброто облекчаване на налягането за спящи на гърба и стомаха, които тежат над 130 килограма.

Контрол на температурата

Плюш: 3/5, среден: 4/5, твърд: 4/5

Luma предлага впечатляващо регулиране на температурата и при трите опции за твърдост. Оценява се наравно с, ако не и малко по-високо от подобни хибридни модели. Всеки слой от матрака е дишащ.

Покритието на Tencel отвежда потта. Под капака има аериран слой от естествен латекс, който увеличава въздушния поток около тялото. Дори плюшеният матрак Luma има обилен въздушен поток, въпреки че се съобразява по-отблизо.

Намотките в опорната основа добавят въздушен поток през матрака и предотвратяват задържането на топлина. Тези компоненти правят Luma подходящ за горещи траверси, особено в сравнение с изцяло дунапренен матрак.

Поддръжка на ръба

Плюш: 3/5, среден: 4/5, твърд: 5/5

Основата на намотката на Luma има подсилен периметър. Това осигурява солидна опора на ръба, особено при средните и твърди модели Luma.

При плюшения модел комфортният слой се компресира по-лесно. Това се забелязва най-много, когато седите на ръба на леглото. Тези, които спят близо до ръба на леглото, все още трябва да се чувстват подкрепени.

Траверси, които се нуждаят от по-голяма подкрепа на ръба, може да искат да изберат средните или твърди опции. По-твърдият комфортен слой няма да компресира толкова много. Това води до по-добра опора, когато седите и спите до ръба на леглото.

Естественият латекс е устойчив на увисване. Това осигурява постоянна поддръжка на ръба във времето.

Лесно движение

Плюш: 4/5, Среден: 5/5, Фирма: 5/5

Лесно е да се движите по матрака Luma. Латексът е плаващ и се връща обратно във форма, когато налягането се отстрани. Това помага да се улесни движението. Основата на бобината добавя отскок към матрака, така че потребителите могат лесно да сменят позициите си, ако е необходимо.

Плюшената опция отговаря по-тясно, така че е оценена малко по-ниска от средната и твърдата опция. Въпреки това, траверсите не трябва да се чувстват ограничени. Все още има много отскок от намотките и латекса.

Средните и твърдите опции са високо оценени. Комбинацията от плътен латекс и подскачащи намотки предлага по-добра лекота на движение в сравнение с други хибридни модели.

За комбинираните траверси това улеснява смяната на позициите за сън през цялата нощ.

Секс

Плюш: 4/5, Среден: 5/5, Фирма: 5/5

Повечето двойки ще открият, че Luma е достатъчна за интимни занимания. Матракът има много отскок, така че е лесно да се сменят позициите, ако е необходимо.

Матракът предлага първокласна опора на ръба в средните и твърди опции. Това води до достатъчно подкрепа, така че двойките да могат да използват цялата повърхност на матрака.

Съществува потенциал за шум от намотките, но това е минимално. Намотките са джобни и подсилени със слой пенопласт с висока плътност.

Изпускане на газове

Има първоначална миризма на матрака Luma, но тя е минимална и трябва да се разсее бързо. Отделянето на газове обикновено е резултат от синтетична пяна, отделяща летливи органични съединения (ЛОС) във въздуха. Luma има тънък слой пенопласт в опорната сърцевина. Използваната пяна е сертифицирана от САЩ CertiPUR и е с ниско съдържание на ЛОС. Естественият латекс комфортен слой и основата на спиралата добавят въздушен поток към матрака, за да подпомогнат разсейването на всякакви миризми.

Спящ стил и телесно тегло

Странични траверси: Страничните траверси се възползват от контуриращ матрак за облекчаване на налягането. Поради тази причина Luma е високо оценен от страничните траверси. Латексният комфортен слой предлага умерено контуриране и клиентите могат да изберат нивото на твърдост, което най-добре отговаря на техния тип тяло и предпочитания.

За странични траверси, които тежат по-малко от 130 килограма, плюшеният Luma предлага отлично облекчаване на налягането. Траверсите от тази категория могат да потънат в матрака и да омекотят бедрата и раменете си. Тези, които тежат между 130 и 230 паунда, също дават на плюшената опция високи оценки, въпреки че някои може да предпочетат средния или твърд матрак за по-добра опора. Тези, които тежат повече от 230 килограма, рискуват да потънат прекомерно в плюшения матрак и да се възползват повече от средните и твърди опции.

Средната твърдост е добра за странични траверси, които тежат по-малко от 130 килограма, но повечето предпочитат опцията плюш. Това е отличен избор за странични траверси между 130 и 230 паунда, с баланс на контуриране и опора.

Твърдата опция може да доведе до развитие на точки за натиск за странични траверси, които тежат под 230 паунда. За странични траверси с тегло над 230 килограма, твърдият матрак може да омекоти достатъчно раменете и бедрата, като същевременно поддържа гръбнака.

Задни траверси: Задните траверси обикновено държат неутрална стойка, докато спят, но се възползват от лумбалната опора, за да поддържат гръбнака изправен. С три възможности за избор на твърдост, Luma е добър вариант за траверси. Комбинацията от латексови и джобни намотки води до умерено контуриране и впечатляваща опора на гърба.

Плюшената опция е идеална за траверси, които тежат по-малко от 130 килограма, тъй като комфортният слой съответства на формата на долната част на гърба. Намотките предотвратяват потъването прекалено дълбоко. Тези, които тежат повече от 130 килограма, са по-склонни да потънат в матрака и да го намерят по-малко подкрепящ.

Средната твърдост е оценена високо за траверси във всяка тегловна категория, тъй като тя съответства достатъчно за облекчаване на налягането, като същевременно предпазва траверсите от потъване. Това каза, че тези, които тежат повече от 130 килограма, може да предпочетат твърдата опция.

Твърдата опция е плаваща и подкрепяща. Спящите откриват, че спят на матрака, а не на него. Това ги предпазва от потъване и им помага да поддържат гръбнака подравнен.

Спящи за стомаха : Спящите за стомаха често предпочитат твърд матрак, който да поддържа бедрата и корема. Това помага да поддържате гръбначния стълб подравнен и намалява натиска върху долната част на гърба. Матракът Luma е високо оценен от траверси и повечето предпочитат средните или твърди варианти.

Плюшената опция предлага поддръжка за траверси, които тежат по-малко от 130 килограма. Латексният комфортен слой омекотява раменете и гърдите, докато намотките предотвратяват потъването им твърде дълбоко. Тези, които тежат повече от 130 килограма, вероятно ще намерят плюшената опция за твърде мека.

Стомашните траверси, които тежат между 130 и 230 паунда, се възползват от контурирането и подкрепата на средната твърдост. Тези, които тежат повече от 230 килограма, обикновено предпочитат твърдата опция.

Твърдата опция е високо оценена от спящите на стомаха, които тежат между 130 и 230 паунда, и от тези, които тежат над 230 паунда. Плътният латексен комфортен слой предотвратява прекомерното потъване и правилно поддържа бедрата и корема.

Матрак Luma – Плюшен

Под 130 lbs. 130-230 lbs. Над 230 lbs.
Странични траверси Отлично добре Честно
Задни траверси Честно Честно Беден
Спящи за стомаха Честно Беден Беден
Превъртете L – R за повече подробности

Матрак Luma – Среден

Под 130 lbs. 130-230 lbs. Над 230 lbs.
Странични траверси добре Отлично Отлично
Задни траверси Отлично Отлично добре
Спящи за стомаха добре добре Честно
Превъртете L – R за повече подробности

Матрак Luma – Фирма

Под 130 lbs. 130-230 lbs. Над 230 lbs.
Странични траверси Беден Честно Честно
Задни траверси добре Отлично Отлично
Спящи за стомаха добре Отлично Отлично
Превъртете L – R за повече подробности

Вземете 5% намаление на матрак Luma. Използвайте код: SleepFound5.

Политики за пробен период, гаранция и доставка

 • Наличност

  Матракът Luma се предлага изключително онлайн. Понастоящем Luma не оперира физически магазини или не си партнира с търговци на трети страни.

 • Доставка

  Luma кораби за САЩ и Канада. Доставката в съседните САЩ е безплатна, но за поръчки, изпратени до Аляска, Хавай и Канада, се прилагат допълнителни такси.

  Матракът Luma е компресиран, запечатан в пластмаса и се доставя в кутия 18 ”x 18” x 48 ”с дръжки. Поръчките се обработват в рамките на три до четири работни дни и се изпращат чрез UPS. Веднъж изпратени, поръчките обикновено се доставят в рамките на един до пет работни дни.

  Не е необходимо сглобяване на матрака Luma. Купувачите могат да донесат матрака в спалнята и да го разопаковат. Веднъж освободена от кутията, външната пластмаса може да бъде премахната. Матракът трябва да се развие и разгъне върху рамката на леглото, преди останалата пластмаса да бъде внимателно отрязана. Оставете един час матракът да се разшири.

 • Допълнителни услуги

  Доставката на бяла ръкавица се предлага за $ 99. Премахване на стар матрак може да се добави към тази услуга срещу допълнителни $ 50.

 • Сън Проба

  Luma предлага 100-нощно изпитание за сън. Няма задължителен период на пробив, но компанията препоръчва да спите на матрака за един месец, преди да започнете връщане.

  Ако клиентът реши да върне матрака, Luma координира вземането и връщането или дарението на матрака. Няма такси за връщане. Luma изплаща пълно възстановяване на матрака. Таксите за доставка на White Glove не подлежат на възстановяване.

  Понастоящем Luma не приема връщане на поръчки, изпратени до Аляска или Хавай.

 • Гаранция

  Матракът Luma включва 10-годишна гаранция, която покрива дефекти в материалите и производството. Компанията ще ремонтира или замени дефектен матрак и ще покрие всички транспортни разходи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector