Menu Close

Преглед на матрака Molecule 2 AirTEC

Идеален за:

 • Странични траверси с всякакви тежести. Матракът е съобразен с бедрата и раменете, облекчавайки тези стави от натиск.
 • Спящи под 130 килограма. Тези траверси намират, че матракът „прегръща” тялото, но те не потъват твърде дълбоко в матрака.
 • Спящи, които споделят леглото с домашни любимци, партньори или деца. Матракът добре изолира движението.

Съображения:

 • Стомашните траверси с тегло над 130 килограма може да изискват по-твърд матрак.
 • Матракът няма здрава опора на ръба, намалявайки размера на използваемата повърхност.
 • Спящите могат да открият, че матракът възпрепятства бързото движение, което може да повлияе на променящите се позиции по време на сън, както и на активността по време на секс.

Цена (Queen):

$ 1,299

Тип матрак:

Пяна

Твърдост:

Средна фирма (6)

Вземете 200 долара от матрака Molecule 2. Използвайте код: SLEEPFOUNDATION

Molecule е онлайн компания за матраци и предлага две опции за матраци: водещият матрак Molecule 1 и матракът Molecule 2 AirTEC. Този преглед ще се фокусира върху матрака Molecule 2 AirTEC.

Въпреки че двата матрака имат много прилики, матракът Molecule 2 AirTEC има технологични характеристики и допълнения, които го правят по-скъп от флагманския модел. Молекулата 2 има 5-зонален преходен слой, който е насочен към области, които да поддържа, докато Молекула 1 има само 3 зони. Молекулата 2 също е малко по-твърда от своя аналог, въпреки че и двата процента са средно твърди (6) по скала на твърдост от 10. И двата модела са изработени от пяна с ниска плътност, но молекулата 2 има по-висока плътност от молекулата 1.

Molecule 2 се отличава от флагмана по няколко други начина. Той има слой отворена клетка AirTEC пяна. Тази пяна има повече въздушен поток от традиционната мемори пяна, което осигурява по-добро регулиране на температурата. Матракът има допълнителен слой BioCHARGE, напоен с кристали, който е предназначен да подобри циркулацията. Матракът също е обработен с Microban, за да предотврати растежа на бактерии, мухъл и плесен.

Ще извършим пълна разбивка на конструкцията, материалите и производителността на матрака Molecule 2 AirTEC, както и пробна политика за сън, доставка и гаранция от Molecule.

Разбивка на прегледа на матрака Molecule 2

Матракът Molecule 2 AirTEC е изцяло дунапренен матрак. Той има капак, два сертифицирани от CertiPUR-САЩ сертифициран комфортен слой от пенопласт, които се съобразяват с корпуса и облекчават точките на натиск, 5-зонов преходен слой от пенопласт и 6-инчов поддържащ слой.

Калъфът на матрака е смес от полиестер и ликра от спандекс, предназначен за дишане за насърчаване на хладен сън. Антимикробното покритие помага да се предотврати растежа на бактерии.

Първият е слоят Recovery BioCHARGE, вливащ кристал пенопласт, предназначен да подобри циркулацията. Вторият комфортен слой е AirTEC слой с пяна с отворени клетки. Тази пяна насърчава въздушния поток, дори когато матракът е компресиран.

Преходният слой, RecoveryFLO, е пенопласт с 5 зони с различна плътност, за да поддържа различни части на тялото. Централната зона осигурява опора на лумбалната област, докато зоните в главата и стъпалото на леглото са насочени към горната и долната част на тялото.

В основата на матрака е поддържащият слой CountourFLO. Този твърд слой е направен от пенопласт с ниска плътност.

Заедно тези четири слоя правят матрака висок 12,25 инча. В резултат на това матракът може да изисква монтирани чаршафи с дълбок джоб.

Матракът има средно твърдо усещане за твърдост и оценява 6 по скала от 1 до 10. Матраците в центъра на тази скала често се харесват на голямо разнообразие от траверси, тъй като те не са твърде меки или твърде твърди.

Твърдост

Тип матрак

Средна фирма – 6

Изцяло пяна

Строителство

Матракът Molecule 2 AirTEC е изграден от три комфортни слоя от пенопласт с различни технологии и твърда подложка от пенопласт. Матракът е покрит с антимикробно, охлаждащо покритие.

Материал на корицата:

98% полиестер, 2% лайкра спандекс

Комфортен слой:

1 “кристална пенопласт (BioCHARGE), 2” пенопласт, отворена клетка (MolecularFLO)

Преходен слой:

3 ″ пенопласт, 5 зони (RecoveryFLO)

Ядро за поддръжка:

6 ″ пенопласт (ContourFLO)

Цени и размери на матраците

Цената на матрака Molecule 2 AirTEC е относително скъпа за матрак изцяло от пяна. Факторите на по-скъпите матраци като Molecule 2 включват доживотни гаранции и висококачествена конструкция и материали. Например, Molecule 2 е конструиран с AirTEC пяна с големи, отворени клетки за увеличаване на въздушния поток. Освен това клиентите получават своя избор от комплект перкални листове или комплект сатенени листове с покупка на матрак Molecule 2 с всякакъв размер без допълнителни разходи.

Molecule 2 е по-скъп от водещия матрак от Molecule, Molecule 1. Въпреки че двата варианта са сходни, Molecule 2 има допълнителни технологии и следователно силни страни, които допринасят за по-високите му разходи.

Отстъпки и сделки

Вземете 200 долара от матрака Molecule 2. Използвайте код: SLEEPFOUNDATION

Изпълнение на матрака

Изолация на движението

Матракът Molecule 2 AirTEC е над средния за изолиране на движението. Матраците с пяна са известни с това, че ограничават преноса на движение по повърхността на леглото.

Изолацията на движението е важна за спящите, които споделят леглото си с партньор, деца или домашни любимци. Траверсите на матрака Molecule 2 AirTEC вероятно ще бъдат необезпокоявани от движенията на другите по време на сън.

Облекчаване на налягането

Съответстващите свойства на матрака Molecule 2 AirTEC осигуряват над средното облекчаване на налягането върху траверси.

Пластът AirTEC с пяна се очертава по тялото, така че по-тежките части – бедрата, раменете и главата – се освобождават от натиск. Слоят RecoveryFLO на матрака има 5 насочени и саморегулиращи се зони за поддържане на различни части на тялото. Плътността на шестоъгълната зона варира както в главата, така и в подножието на леглото, за да поддържа горната и долната част на тялото. Центърът на матрака има по-големи шестоъгълни зони, за да осигури допълнително облекчаване на налягането в лумбалната област.

Матраците с добро облекчение на налягането разпределят равномерно телесното тегло на спящия, така че точките на натиск да не се образуват. Траверсите на тези матраци обикновено изпитват по-малко дискомфорт или болка, отколкото траверсите на матраци с лошо облекчаване на налягането.

Контрол на температурата

Въпреки че матраците от цяла пяна са известни с улавянето на топлина, матракът Molecule 2 AirTEC е среден за регулиране на температурата.

Технологията AirTEC на матрака допринася за регулирането на температурата. Слоят AirTEC на матрака е съставен от отворени клетки, които насърчават въздушния поток, дори когато са компресирани. Освен това, както капакът, така и поддържащата сърцевина на ContourFLO са предназначени да увеличат въздушния поток и да осигурят хладен сън.

Спящите, които спят много горещо, може да предпочетат матрак, който регулира температурата още повече.

Поддръжка на ръба

Изцяло дунапренените матраци имат репутацията на по-слаба опора на ръба и това важи за матрака Molecule 2 AirTEC.

Леглата, които нямат здрава опора на ръба, в крайна сметка ще имат провиснали ръбове, което води до по-малко използваема площ на матрака. Траверсите на легла с по-слаба опора на ръбовете могат да почувстват, че са изложени на риск от търкаляне от леглото по време на сън. Това също може да създаде затруднения за траверси, които искат да седнат на ръба на леглото, тъй като ръбът може да се изкриви или сгъне под тежестта.

Лесно движение

Тъй като 5-зоновият слой RecoveryFLO на матрака е проектиран така, че да контурира тялото на спалния човек, траверсите изпитват усещане за потъване в матрака, вместо да лежат върху него. Това свойство „прегръдка“ може да попречи на бързото движение, тъй като отнема няколко минути, докато матракът отскочи.

Лекото движение може да повлияе на дейности като секс или преминаване в нова позиция по време на сън. Някои спящи могат да открият, че се събуждат, докато се опитват да се преобърнат, докато спят.

Секс

Няколко фактора правят матрака Molecule 2 AirTEC под средното ниво за секс. Подобно на много матраци от пяна, Molecule 2 очертава тялото и няма много отскок. Поради съответстващите свойства на матрака, партньорите могат да изпитват усещане, че са останали в леглото. Това може да причини затруднения при бързо превключване на позициите или преместване през леглото. И накрая, липсата на здрава опора на ръба ще ограничи размера на използваемата повърхност с течение на времето.

Изпускане на газове

Матракът Molecule 2 AirTEC се сравнява сравнително добре с изпускането на газове. Отделянето на газове се отнася до освобождаването на летливи органични съединения (ЛОС) след разпаковане на матрак. Матракът е направен от сертифицирана от САЩ пяна CertiPUR, което означава, че тези газове не представляват известни рискове за здравето. Въпреки това, газовете могат да имат лек мирис, който се разсейва в рамките на 24 часа. Molecule отбелязва, че всеки аромат, свързан с матрака Molecule 2 AirTEC при разопаковане, идва от нетоксично лепило на водна основа и ароматът трябва да се разсее в рамките на 24 часа.

Спящ стил и телесно тегло

Странични траверси
Съответстващият характер на матрака Molecule 2 AirTEC осигурява облекчение на бедрата и раменете, които са често срещани точки на натиск за страничните траверси. Това обикновено са по-тежки части на тялото, които технологията AirTEC във втория слой на матрака е специално проектирана за облекчаване на натиска. В резултат на това страничните траверси от всякакви размери намират солиден комфорт в матрака, докато тези, които тежат между 130 и 230 паунда, го намират за особено удобен.

По отношение на твърдостта, средно твърдите матраци като Molecule 2 са идеални за странични траверси, тъй като предотвратяват потъването на тялото твърде дълбоко в леглото, като същевременно са достатъчно здрави, за да осигурят правилно подравняване на гръбначния стълб.

Задни траверси Задните
траверси изискват опора около лумбалната област, за да се гарантира, че гърбът не потъва прекалено дълбоко в матрака и неправилно подравнява гръбначния стълб. 5-те зони на слоя RecoveryFLO на Molecule 2 осигуряват необходимата възглавница и подкрепа за целевите области на тялото. Централните зони са проектирани специално да поддържат лумбалната област.

Траверсите под 230 паунда оценяват матрака като добър. Те ще изпитат „прегръдката“ на матрака, без да потъват твърде дълбоко в него. Въпреки това, задните траверси над 230 килограма могат да се окажат потъващи в матрака повече, отколкото е желателно.

Стомашни траверси
Стомашните траверси се нуждаят от добра опора на корема, така че да не потъват твърде дълбоко в матрака. Дълбокото потъване рискува да изтласка тялото във форма „U“, допринасяйки за неправилно подравняване на гръбначния стълб. Спящите за стомаха обикновено изискват по-здраво легло, за да се предотврати дискомфорт.

Стомашните траверси под 130 килограма ще открият, че коремът е адекватно поддържан от матрака Molecule 2 AirTEC. За съжаление, стомашните траверси над 130 килограма вероятно ще потънат твърде далеч в това легло, за да им е удобно. Тези траверси вероятно ще предпочетат още по-твърд матрак, за да се уверят, че коремът е правилно поддържан.

Под 130 lbs. 130-230 lbs. Над 230 lbs.
Странични траверси добре Отлично добре
Задни траверси добре добре Честно
Спящи за стомаха добре Честно Честно
Превъртете L – R за повече подробности

Вземете 200 долара от матрака Molecule 2. Използвайте код: SLEEPFOUNDATION

Политики за пробен период, гаранция и доставка

 • Наличност

  Матракът Molecule 2 AirTEC е достъпен онлайн от уебсайта на Molecule. Матракът не се предлага в шоурумите, магазините за търговия на дребно или уебсайтовете на трети страни.

  Матракът се предлага в САЩ, включително Аляска и Хавай. Матракът не може да бъде изпратен в чужбина.

 • Доставка

  Безплатна наземна доставка на матрака Molecule 2 AirTEC се предлага в съседните САЩ. Доставката е достъпна до Аляска и Хавай срещу допълнително заплащане. Няма международни възможности за доставка.

  Molecule изисква 4-9 работни дни, за да изпълни поръчките за матраци. Molecule си партнира с FedEx, за да достави матрака Molecule 2 AirTEC. Времената за доставка варират в зависимост от местоположението и капацитета за доставка. Клиентите ще получат номер за проследяване на поръчката си и се насърчават да го използват за проследяване на поръчката си.

  Матракът е запечатан в пластмаса и изпратен в кутия. За да отворите, първо преместете кутията в стаята, където ще се използва матракът. Извадете матрака от кутията. Поставете валцувания матрак върху рамката на леглото, след което отстранете външната пластмаса. След като матракът се развие, отрежете крайния пластмасов слой с включения отварач. Матракът ще се разшири веднага. Трябва да е готов за употреба в рамките на няколко минути.

 • Допълнителни услуги

  Понастоящем доставката на White Glove не се предлага, въпреки че Molecule заявява, че се надява да добави услугата в бъдеще. Molecule не предлага премахване на матраци. Вместо това компанията препоръчва да дарява или рециклира използвани матраци и предоставя списък с предложени организации на техния уебсайт.

 • Сън Проба

  Molecule предлага 100-дневен пробен период за сън. Клиентите са длъжни да използват матрака в продължение на 30 дни след датата на доставка, преди да може да започне връщане. Клиентите могат да върнат матрака за пълно възстановяване, намалено с отстъпки по всяко време между 30 и 100 дни от датата на доставка. Изплатените лихви не се възстановяват при финансирани покупки.

  Върнатите матраци се даряват, ако не се използват.

  Молекулните продукти, маркирани като окончателна продажба, намаление, освобождаване, закриване, не отговарят на условията за възстановяване, връщане или замяна.

 • Гаранция

  Матракът Molecule 2 AirTEC има ограничена доживотна гаранция. Гаранцията покрива дефекти в изработката и материалите, докато оригиналният купувач притежава матрака. Клиентите трябва да са наясно, че проблемите в резултат на неправилна употреба и нормално износване не се покриват от гаранцията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector