Menu Close

Молекулен преглед на матраци

Идеален за:

 • Траверси, които предпочитат конформна мемори пяна и средно твърда твърдост
 • Странични траверси и такива с тегло под 130 килограма
 • Тези, които водят активен начин на живот
 • Двойки, които дават приоритет на изолацията на движението

Съображения:

 • Средната твърдост е по-малко полезна за спящите в стомаха
 • Има минимален отскок поради изцяло пяна конструкция
 • Понастоящем не се предлага доставка на бели ръкавици и премахване на стар матрак

Ценови диапазон:

$ 699 – $ 1099

Тип матрак:

Пяна

Твърдост:

Средна фирма (6)

Вземете 200 долара от матрака Molecule 1. Използвайте код: SLEEPFOUNDATION

Molecule стартира през 2018 г. и бързо привлече вниманието с продукти, които насърчават почивка и възстановяване за тези, които водят активен начин на живот. Компанията разполага с екип от професионални спортисти-посланици, които удостоверяват ефективността на нейните продукти. Продуктовата линия Molecule включва два матрака, Molecule 1 и Molecule 2, заедно с матраци, рамка за легло и спално бельо.

В този преглед ще разгледаме водещия матрак Molecule 1. Докато и двата модела матраци Molecule са изработени със собствени слоеве пяна, Molecule 1 е по-достъпната опция. Molecule 2 има по-зонирана поддръжка и комфортен слой с подобрен въздушен поток.

Molecule 1 включва въздушната инженерна технология на Molecule с пяна с памет с отворени клетки за регулиране на температурата. Комфортният слой, напоен с гел, отвежда топлината от тялото и задържа по-малко топлина от традиционната мемори пяна. Докато комфортният слой облекчава натиска, зонираният преходен слой осигурява допълнителна опора.

В този преглед на матраци Molecule ще разделим конструкцията, ценообразуването и оразмеряването на Molecule 1. Ще включим рейтинги на ефективността и фирмени политики, за да помогнем на купувачите да решат дали този матрак е най-подходящ за тях. Въз основа на проверени отзиви от клиенти и обширни тестове на продукти, ние също така ще покрием препоръки за траверси въз основа на типа тяло и позицията на съня.

Разбивка на преглед на матраци за молекули

Molecule 1 е матрак от пяна, конструиран със собственически слоеве мемори пяна и пенопласт. 12,25-инчовият профил е по-дебел от средния матрак от пяна.

Матракът Molecule се предлага само в една опция за твърдост, която се оценява като 6 от 10 по скалата за твърдост. Матракът използва комфортен слой с мемори пяна и зониран преходен слой, за да облекчи натиска и да поддържа тялото. Мемори пяната се съчетава тясно, придавайки на спящите усещането да спят в матрака, а не върху него. Това усещане за прегръщане на тялото обикновено се свързва с мемори пяна и често се предпочита от страничните траверси и тези с остри точки на натиск.

Усъвършенстваният капак на Molecule 1 включва термочувствителен полимер, който се приспособява към телесната температура на спящия, помагайки на капака да отвежда топлината и влагата. Под капака се намира двуинчов комфортен слой от собствената смес от пяна с памет, известна като RestoreFlo. Тази пяна с памет има отворена клетъчна структура, за да насърчи въздушния поток и да разсейва топлината. Освен това се влива с проводящи гелови мъниста, което помага да се компенсира склонността на пяната с памет да спи горещо.

Преходният слой на Molecule 1 е три инча пенопласт. Тази пяна смес, наречена RecoveryFlo, е контурен слой за реакция, който осигурява целенасочена поддръжка. Пяната има три зони, включително по-меки зони в главата и краката и по-твърда зона в центъра. Това облекчава натиска в главата, шията и краката, като същевременно правилно поддържа лумбалната област.

Поддържащото ядро ​​на Molecule 1 се състои от седем инча от твърд пенопласт. Тази основа помага да се поддържа гръбнакът подравнен. Неговата дишаща конструкция увеличава въздушния поток през матрака и спомага за разсейването на топлината.

Пяните, използвани в Molecule 1, са направени с екологична техника на разпенване с променливо налягане, което води до намалени емисии. Матракът е сертифициран от CertiPUR-US, което означава, че е с ниско съдържание на ЛОС и е направен без използването на тежки метали или вредни химикали.

Твърдост

Тип матрак

Средна фирма – 6

Изцяло пяна

Строителство

Molecule 1 има три собствени слоя пяна и покритие за отнемане на влага.

Материал на корицата:

98% полиестер, 2% ликра

Комфортен слой:

2 ″ мемори пяна с гел (RestoreFLO)

Преходен слой:

3 ″ пенопласт, 3 зони (RecoveryFLO)

Ядро за поддръжка:

7 ″ пенопласт (ContourFLO)

Цени и размери на матраците

Molecule 1 е водещият модел на компанията и е по-достъпен от Molecule 2. В сравнение с други модели пяна, Molecule 1 е на конкурентни цени. Освен това Molecule предлага случайни отстъпки и промоции. Използваните пяни са издръжливи и в резултат на това очакваме Molecule 1 да има над средния живот на дунапренен матрак.

The Molecule 1 се предлага в стандартни размери с двойни размери през калифорнийския крал. 12,25-инчовият профил е малко по-висок от средния матрак от пяна.

Размери Размери Височина Тегло Цена
Близнак 39 “х 75” 12.25 “ 55 lbs. $ 699
Twin XL 39 “х 80” 12.25 “ 56 lbs. $ 699
Пълна 54 “x 75” 12.25 “ 73 lbs. $ 799
Кралица 60 “x 80” 12.25 “ 87 lbs. $ 899
Крал 76 “x 80” 12.25 “ 114 lbs. $ 1099
Калифорнийски крал 72 “x 84” 12.25 “ 114 lbs. $ 1099
Превъртете L – R за повече подробности

Отстъпки и сделки

Вземете 200 долара от матрака Molecule 1. Използвайте код: SLEEPFOUNDATION

Изпълнение на матрака

Изолация на движението

Молекулата 1 изолира движението изключително добре. Той е наравно с повечето матраци с мемори пяна, благодарение преди всичко на системата си за комфорт. Обикновено матраците от пяна изолират движението по-добре от хибридните и латексните модели.

Двуинчовият комфортен слой от мемори пяна в Molecule 1 абсорбира движения като смяна на позиции и влизане и излизане от леглото. Той реагира на натиск, съобразява се плътно и се връща към първоначалната си форма бавно, след като налягането бъде премахнато. Тъй като в матрака няма бобини, има минимален отскок. Изцяло пянестата конструкция на леглото предотвратява пренасянето на повечето движения.

Силната степен на изолация на движението на молекулата е от полза за тези, които споделят леглото. Повечето спящи няма да бъдат обезпокоени от партньора си, който се движи през цялата нощ.

Облекчаване на налягането

Молекулата 1 е високо оценена за облекчаване на налягането. Неговите пянасти слоеве разпределят равномерно телесното тегло и облекчават напрежението. Матраците с пяна обикновено осигуряват облекчаване на налягането, като се прилепват плътно към тялото и омекотяват раменете, бедрата и гърба. Това помага да поддържате гръбначния стълб подравнен и предотвратява развитието на точките на натиск.

Комфортният слой с мемори пяна очертава формата на тялото за първокласно облекчаване на налягането. Зонираният преходен слой по-долу предлага целенасочена поддръжка. Тя е по-мека в главата и краката и по-твърда към центъра. Това осигурява достатъчно подкрепа за лумбалната област и намалява натиска върху долната част на гърба. Твърдата опорна сърцевина предпазва траверсите от потъване твърде много.

Това е най-полезно за гърбовете и страничните траверси и тези, които тежат под 230 килограма. Стомашните траверси с тегло над 230 килограма може да потънат в матрака повече, което ще окаже натиск върху долната част на гърба.

Контрол на температурата

Често срещано оплакване при матраците с мемори пяна е тяхната склонност да задържат топлината. Матракът Molecule е проектиран да компенсира това и да регулира температурата по-добре от подобни модели.

Капакът на тъканта на Molecule 1 включва термочувствителен полимер, който отвежда топлината и влагата. Комфортният слой е направен от пяна с памет с отворена клетка. Структурата на тази пяна увеличава въздушния поток през целия комфортен слой и спомага за разсейването на топлината. Също така се влива с мъниста с микро гел, за да отвлече топлината от тялото. Дишащата сърцевина от пенопласт добавя въздушен поток към матрака.

Въпреки това, матракът има средно твърда твърдост и слоеве от пяна, които се прилепват тясно. Възможно е известно задържане на топлина, особено за горещи траверси.

Поддръжка на ръба

На Molecule 1 липсва опора на ръба, което се очаква при повечето матраци от пяна. В сравнение с хибридните модели, дунапренените матраци нямат подсилени периметри. Това води до под средната подкрепа на ръба.

Матракът Molecule се компресира по краищата при натиск, благодарение на по-меките си пянасти слоеве. Твърдата опорна сърцевина помага до известна степен, но тези, които спят близо до ръба на леглото, може да не се чувстват правилно подкрепени.

Липсата на опора на ръба се забелязва и когато седите на ръба на леглото. Това е важно съображение за тези, които изпитват трудности при влизане и излизане от леглото.

Лесно движение

Мемори пяната се комбинира тясно, за да облекчи налягането, но в резултат може да ограничи движението. Molecule 1 има двуинчов комфортен слой мемори пяна, който позволява траверси да потънат в матрака. Това затруднява смяната на позициите.

Същите качества, които позволяват на Molecule 1 да изолира движението изключително добре, също могат да накарат траверсите да се чувстват заседнали в матрака. Комфортният слой от пяна се връща бавно в първоначалната си форма и има минимален отскок към матрака.

Секс

Молекулата 1 не е толкова благоприятна за сексуалната активност, колкото би бил хибридният матрак, но е наравно с подобни модели пяна.

Положителната страна е, че матракът Molecule е безшумен, когато носи тежест, което го прави дискретен избор. Въпреки че слоевете пяна позволяват на потребителите да потъват в матрака, те също така осигуряват сцепление.

Въпреки това на матрака липсва опора на ръба, така че двойките може да не се чувстват подкрепени, използвайки цялата повърхност на матрака. Има и минимален отскок, който може да затрудни движението и смяната на позициите.

Изпускане на газове

Има първоначална миризма на „нов матрак“ към матрака Molecule 1, но той трябва да се разсее в рамките на няколко дни. Това е често срещано при повечето матраци от пяна, тъй като те съдържат миризми от процеса на производство на пяна.

Molecule използва процес на променливо разпенване, за да намали емисиите и да предотврати отделянето на газове. Молекулата 1 е сертифицирана от CertiPUR-САЩ и е с ниско съдържание на летливи органични съединения (ЛОС).

Поддържането на вентилацията на спалнята и пускането на въздуха на матрака преди добавяне на спално бельо ще помогне за разсейването на първоначалната миризма.

Спящ стил и телесно тегло

Странични траверси: Молекулата 1 е полезна за странични траверси. Тези, които спят на страни, се нуждаят от достатъчно амортизиране на раменете и ханша, което Молекула 1 осигурява. Това предотвратява развитието на точките на натиск. Матракът Molecule също има зонирана опора, която предотвратява прекомерното потъване на бедрата, което помага за поддържане на гръбначния стълб подравнен.

Молекулата 1 е високо оценена от странични траверси, които тежат по-малко от 130 килограма. Тези траверси намират, че е достатъчно мек, за да изпитат съответстващите предимства на мемори пяната.

Страничните траверси с тегло между 130 и 230 паунда установяват, че Molecule 1 балансира комфорт и подкрепа. Тези траверси потъват в мемори пяната, но те се поддържат от преходния слой и поддържащата сърцевина отдолу.

Тези, които тежат повече от 230 паунда, се възползват от по-дебелия профил и зонирания преходен слой на матрака, които ги предпазват от прекомерно потъване. Въпреки това, някои може да предпочетат по-твърд матрак.

Задни траверси: Molecule 1 предлага широка поддръжка за траверси с тегло под 230 килограма. Задните траверси се нуждаят от лумбална опора за подравняване на гръбначния стълб. Зонираният преходен слой на Molecule 1 предлага стабилна опора за долната част на гърба, докато слоят пяна с памет се съобразява тясно за облекчаване на налягането. Тези, които спят по гръб и тежат под 230 килограма, се възползват най-много от този баланс на комфорт и подкрепа.

За задните траверси, които тежат повече от 230 килограма, молекулата 1 вероятно е твърде мека. Дори и с зонирания преходен слой, траверсите с тегло над 230 килограма рискуват да потънат твърде далеч и да окажат натиск върху долната част на гърба си. Траверсите от тази категория ще се възползват от по-твърд матрак.

Спящи за стомаха: Молекулата 1 е най-подходяща за спящи на стомаха, които тежат по-малко от 130 килограма. Спящите на стомаха се нуждаят от достатъчно опора, за да предпазят ханша и корема си. За стомашни траверси с тегло под 130 килограма, зонираният преходен слой на Molecule поддържа бедрата и корема. Съответстващият комфортен слой с мемори пяна омекотява раменете и гърдите за допълнителен комфорт.

За спящите на стомаха, които тежат над 130 килограма, Molecule 1 осигурява само справедлива подкрепа. Тези траверси са по-склонни да потънат в матрака твърде дълбоко, оказвайки натиск върху долната част на гърба. Спящите в стомаха често предпочитат по-твърд матрак, за да осигурят необходимата подкрепа.

Под 130 lbs. 130-230 lbs. Над 230 lbs.
Странични траверси добре Отлично добре
Задни траверси добре добре Честно
Спящи за стомаха добре Честно Честно
Превъртете L – R за повече подробности

Награди за матрака Molecule 1

Вземете 200 долара от матрака Molecule 1. Използвайте код: SLEEPFOUNDATION

Политики за пробен период, гаранция и доставка

 • Наличност

  Матракът Molecule 1 се предлага изключително онлайн чрез уебсайта Molecule. Компанията не оперира с тухлени и хоросанови обекти или продава матрака чрез търговци на дребно на трети страни.

 • Доставка

  Молекула кораби изключително в рамките на Съединените щати. Понастоящем не се предлага международна доставка. Доставката е безплатна за поръчки в съседните Съединени щати. За поръчки, изпратени до Аляска и Хавай, се прилагат допълнителни такси за доставка.

  Молекулата 1 е компресирана и вакуумно запечатана за изпращане. Поръчките се изпращат чрез FedEx и обикновено се доставят в рамките на една седмица от датата на подаване на поръчката.

  Сглобяването не се изисква за молекулата 1. Купувачите могат да разопаковат матрака в спалнята, да го поставят върху основата и внимателно да премахнат външната пластмаса. След като външната пластмаса бъде премахната, матракът може да се развие и разгъне, преди да премахнете вътрешната пластмасова обвивка. Купувачите трябва да осигурят 24 до 72 часа, за да се разшири напълно матракът.

 • Допълнителни услуги

  Понастоящем не се предлагат допълнителни услуги като доставка на White Glove и премахване на стар матрак.

 • Сън Проба

  Molecule 1 включва 100-нощно изпитание за сън. Има задължителен период от 30 нощувки, преди да може да се започне връщане.

  Ако клиентът реши да върне матрака, той отговаря за координирането на дарението на матрака. След като бъде предоставено копие от разписката за дарение, Molecule изплаща пълно възстановяване. Няма такси за връщане.

 • Гаранция

  Молекулата 1 е покрита от ограничена доживотна гаранция. Това се отнася за дефекти в материалите и производството, включително вдлъбнатини, по-големи от един инч. Не покрива нормалното износване. Гаранцията изисква матракът Molecule да се използва на подходяща основа. Молекулата ще замени или поправи дефектен матрак без разходи за клиента.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector