Menu Close

Nolah Evolution Hybrid матрак преглед

Идеален за:

 • Хора, които обичат да спят на изключително дебели матраци
 • Хора с болки от точки на натиск
 • Тези, които са склонни да спят горещо
 • Хора, които често седят или спят близо до периметъра на леглото

Съображения:

 • Всички покупки на Nolah Evolution Hybrid са обезпечени с доживотна гаранция.
 • Evolution 15 се предлага в три нива на твърдост. Купувачите трябва да използват своя тип тяло, предпочитана позиция на сън и предпочитания за твърдост, за да избират между плюшена (5), луксозна фирма (6) или фирма (8).

Ценови диапазон:

$ 999 – $ 1,599

Тип матрак:

Хибрид

Твърдост:

Средно (5), средно твърдо (6), твърдо (8)

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за матраци Nolah Sleep

Базираната в Колорадо Nolah Sleep е технологично ориентирана компания, която използва патентовани формулировки от пяна, за да придаде на своите легла различно усещане и производителност. Продуктовата линия на компанията включва също основи, възглавници, протектори за матраци, чаршафи и три модела матраци.

Водещият модел на Nolah, Nolah Signature, е 12-инчов подвижен изцяло пянен модел с мека и твърда страна. Компанията предлага и Nolah Original, 10-инчов изцяло пянен модел със средно усещане.

Хибридният модел на Nolah, Nolah Evolution Hybrid, е и най-дебелият и най-скъп матрак от линията. Наричан още Nolah Evolution 15, Nolah Evolution Hybrid е с дебелина 15 инча. Матракът се предлага в три нива на твърдост. Фирмата се чувства като 8 по скалата на твърдост 1-10, докато луксозната фирма е средно твърда (6), а плюшът е среден (5).

Ще разделим най-важните характеристики на Nolah Evolution Hybrid. Ще обясним неговата конструкция, ще детайлизираме ценообразуването и размера, ще анализираме нейните резултати и ще обобщим ключовите фирмени политики, за да ви помогнем да решите дали е подходящо за вас.

Хибриден матрак Nolah Evolution

Nolah Evolution Video Review

Гледайте видеоклипа по-долу, за да видите как се представи Nolah Evolution 15, когато беше изпробван в лабораторията на Sleep Foundation. Моля, обърнете внимание: по време на това видео Evolution 15 се предлагаше само в едно ниво на твърдост.
Разбивка на хибриден матрак Nolah Evolution

Както подсказва името, хибридният матрак Nolah Evolution е хибриден модел, което означава, че съчетава пяна и намотки. Капитониран калъф от Euro-top омекотява повърхността на леглото. Докато матракът се предлага в три нива на твърдост – плюшен (5), луксозен твърд (6) и твърд (8) – горната част на възглавницата съдържа 2 инча подплата от пяна, за да придаде на матрака плюшено усещане, независимо от избраната твърдост.

Топлопроводимите влакна ArcticTex в този слой са проектирани да отвличат топлина, за да помогнат на спящия да поддържа по-постоянна температура. Капакът също има 2-инчов дишащ кран около горния ръб на леглото, за да насърчи циркулацията на въздуха през комфортния слой.

Комфортният слой се състои от 2 инча вграден в графит пенопласт AirFoamICE. Този патентован материал е проектиран да отвежда топлината, докато вдига тялото за облекчаване на налягането. 2-инчов слой високоеластичен пенопласт действа като преходен слой, отделяйки системата за комфорт от по-твърдото ядро, като същевременно добавя подкрепа и отзивчивост.

Патентованите HDMax Eco Support Coils съставят поддържащото ядро. Този слой е с дебелина 8 инча. Всяка намотка е поставена в джоба, за да може да се движи независимо без прекомерен пренос на движение. Зонирането прави главата и стъпалото на леглото по-меки, а средата по-благоприятна за насърчаване на здравословно изравняване на гръбначния стълб. Пласт от пенопласт се увива около външната страна на намотките за подобрена опора на ръба, а последният 1-инчов основен слой от пенопласт с висока плътност стабилизира пружинната система.

Опции за твърдост

Тип матрак

Плюшени (5)
Луксозна фирма (6)
Фирма (8)

Хибрид

Строителство

Хибридният матрак Nolah Evolution се състои от пет основни слоя. Капитониран калъф Euro-top съдържа 2 инча подплата от пяна. Комфортният слой използва нанесена от графит пенопласт, докато преходният слой се състои от високоеластичен пенопласт. Зонираният 8-инчов подплътен слой намотка съставлява сърцевината. Опира се на 1-инчова основа от пенопласт с висока плътност.

Материал на корицата:

Ватиран евро-топ

2, подложка от влакна

Комфортен слой:

2 Poly Вграден в графит AirFoamICE пенопласт

2 Преходен пенопласт

Ядро за поддръжка:

8 ned Зонирани джобни намотки

1 ″ HD пенопласт

Цени и размери на матраците

Хибридният матрак Nolah Evolution пада малко над средната цена на повечето хибридни модели. Въпреки че може да струва повече предварително, инвестицията може да бъде оправдана от модерния дизайн на матрака и щедрите фирмени политики. Освен това честите промоции намаляват разходите, така че може да успеете да ги закупите на или под средната цена за хибриден модел.

Размери Размери Височина Тегло Цена
Близнак 38 “x 75” 15″ Неприложимо $ 999
Twin XL 38 “x 80” 15″ Неприложимо 1099 долара
Пълна 54 “x 75” 15″ Неприложимо $ 1,299
Кралица 60 “x 80” 15″ Неприложимо $ 1499
Крал 76 “x 80” 15″ Неприложимо $ 1,599
Калифорнийски крал 72 “x 84” 15″ Неприложимо $ 1,599
Превъртете L – R за повече подробности

Отстъпки и сделки

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за матраци Nolah Sleep

Изпълнение на матрака

Изолация на движението

Плюш: 4/5, луксозна фирма, фирма: 3/5

Благодарение на дебелия си комфорт от пенопласт и преходните слоеве и покритието Euro-top, Nolah Evolution Hybrid абсорбира добре движението. Подложката от влакна в капака трябва да заглушава вибрациите, докато пяната помага да ги улови и да им попречи да пътуват, което може да е ценно за тези, които спят с партньор. Тъй като сърцевината на бобината дава отскачане на леглото, това може да доведе до лек пренос на движение. Всяка намотка е независима и в джоба, за да ограничи тази възможност.

Други хибридни модели също комбинират поглъщащи движението комфортни слоеве с пружинирани сердечни намотки, така че производителността на Nolah Evolution Hybrid в тази категория е наравно с подобно конструираните опции. Моделите с усещане за плюш (5) осигуряват най-добрата изолация на движението, но забелязахме минимален пренос на движение през трите нива на твърдост.

Облекчаване на налягането

Плюш: 4/5, луксозна фирма, фирма: 3/5

Широките пенопластови слоеве на Nolah Evolution Hybrid, съчетани с покритието Euro-top, имат силен потенциал за освобождаване от натиск, който е подобен или по-добър от повечето хибридни модели на пазара.

Подплатените влакна подглаждат повърхността на леглото за по-добро усещане. Отдолу, два 2-инчови слоя пенопласт плесват върху тялото на спящия, за да разпределят теглото си по-равномерно и да ограничат натрупването на налягане. Зонирането в слоя на бобината засилва този ефект, като позволява на бедрата и раменете да потънат, като същевременно предотвратява прекаленото потъване на средата.

Докато Nolah Evolution Hybrid трябва да осигури изключително освобождаване от натиск за повечето спящи, изборът на правилното ниво на твърдост е от ключово значение. Усещането за плюш (5) трябва да намали налягането за странични траверси с тегло до 230 паунда и задни траверси с тегло под 130 паунда. Луксозното фирмено усещане (6) е подходящо за всеки от порядъка на 130-230 паунда. И накрая, опцията за твърдо (8) вероятно ще бъде най-удобна за траверси на гърба и стомаха с тегло над 230 паунда.

Контрол на температурата

Плюш: 3/5, луксозна фирма, фирма: 4/5

Хибридните модели често превъзхождат при регулиране на температурата и Nolah Evolution Hybrid не прави изключение. Охлаждането започва в капака Euro-top, който съдържа проводими влакна, проектирани да изтеглят излишната топлина от тялото. Пенопластът, използван както в комфортния, така и в преходния слой, има структура с отворени клетки, която позволява да излиза повече топлина, отколкото повечето мемори пяна.

Графитната инфузия в комфортния слой също е проектирана да отвежда топлината, докато 2-инчова дишаща маншета около горния ръб на матрака подобрява въздушния поток. Циркулацията през сърцевината на бобината може допълнително да позволи на топлината да се разсейва далеч от леглото.

Поддръжка на ръба

Плюш: 3/5, луксозна фирма: 4/5, фирма: 5/5

Много хибридни модели имат армировка на ръбовете около сърцевините на намотките си, удължавайки използваемата повърхност чрез намаляване на потенциала за потъване на ръба. Nolah Evolution Hybrid следва примера с периметър на поддържаща пяна около намотките за допълнителна здравина и структурна опора. Това прави ръба на Nolah Evolution Hybrid по-здрав или по-здрав от тези на повечето хибридни модели.

Поддръжката на ръба може да бъде особено полезна за двойки, които се нуждаят от повече място за придвижване, защото им позволява да спят близо до периметъра, без да се чувстват нестабилни. Може да е важно и за тези, които често седят или спят на ръба, както и за всеки, който има трудности да влезе или да излезе от леглото.

Важно е да се отбележи, че нивото на твърдост влияе върху поддържането на ръба. Моделите с плюшен (5) не се чувстват толкова здрави по периметъра, колкото тези с луксозната фирма (6) или фирма (8). Системата на намотките обаче гарантира, че матракът не трябва да потъва прекомерно, независимо от избраната твърдост.

Лесно движение

Плюш: 3/5, луксозна фирма, фирма: 4/5

Поради плюшения си капак от Euro-top и дебели слоеве пенопласт, Nolah Evolution Hybrid може да не е толкова лесен за движение, колкото много хибридни модели. Тези слоеве могат да се притиснат плътно към тялото, което може да затрудни промяната на позициите през нощта. Въпреки това, пенопластът е по-отзивчив от повечето мемори пяна, така че трябва да възвърне първоначалната си форма сравнително бързо, така че траверсите да не се чувстват затворени в трайно впечатление от тялото.

Отново, нивото на твърдост е важно за оценяването на матрака от тази категория. Хората, които тежат по-малко от 130 паунда, трябва да имат почти никакви проблеми при преместването между модели с усещането за плюш (5). Тези, които тежат повече, трябва да изберат луксозната фирма (6) или – ако се нуждаят от допълнителна подкрепа – фирмата (8).

Секс

Плюш: 3/5, луксозна фирма, фирма: 4/5

Докато Nolah Evolution има някои потенциални ползи за любовна дейност, има и някои потенциални недостатъци. Неговият плюшен връх може да позволи на двойките да потънат за сцепление, но може и да ограничи движението до известна степен. Докато бобините добавят отскок, който много двойки се радват на секс, те могат да скърцат с течение на времето.

Двойките са най-малко склонни да потънат дълбоко в модели с твърдото чувство (8), но някои може да намерят това за твърде твърдо. По същия начин усещането за плюш (5) вероятно ще потъне дълбоко, но някои двойки могат да се насладят на това усещане. За най-балансиран вариант двойките трябва да помислят за луксозната фирма (6).

Като цяло това представяне е подобно на много хибридни модели, въпреки че тези с по-малко прегръдка често печелят по-високи оценки в тази категория.

Изпускане на газове

Въпреки че не трябва да поддържа трайни миризми, Nolah Evolution Hybrid може да има първоначална нова миризма на матрак при първо разопаковане. Това се случва, защото миризмите остават от производствения процес, използван за изработване на синтетична пяна, и те нямат време да се проветрят, когато матракът се компресира. Други хибридни модели, които съдържат синтетична пяна, вероятно ще имат подобни миризми.

Ако миризмата ви притеснява, просто оставете матрака в отделно добре проветриво помещение, докато процесът на отделяне на газове завърши, което може да отнеме няколко дни.

Спящ стил и телесно тегло

Странични траверси:
Euro-top покритието на Nolah Evolution Hybrid и дебелите слоеве от комфорт и преход от пенопласт дават на кривите на страничния травер достатъчно място за потъване. Това може да разпредели теглото им, за да намали натрупването на налягане, което често се случва около бедрата и раменете. Зонирането на слоя на намотката също може да помогне да се поддържа добре подравнен гръбнакът на страничния спящ.

Nolah Evolution Hybrids с плюшен (5) усещане трябва да бъде особено удобен за странични траверси, които тежат между 230 килограма, като оформят внимателно бедрата и раменете си, без да отпускат. Леглото няма да има толкова много прегръдка за странични траверси, които тежат под 130 паунда, тъй като няма да потънат толкова дълбоко, но все пак трябва да изпитват значително облекчаване на налягането и подкрепа. Луксозната фирма (6) е друг сигурен залог за странични траверси в диапазона от 130-230 паунда. Ако тежат над 230 паунда, трябва да изберат твърдото (8) усещане.

Задни
спящи : Задният сън поддържа гръбначния стълб близо до естественото му подравняване, така че хората, които предпочитат тази позиция на сън, обикновено се нуждаят от матрак, който има достатъчно да даде на бедрата си да потънат малко, без да висят. Euro-top покритието на Nolah Evolution Hybrid и два слоя пенопласт оформят и омекотяват бедрата, докато зонирането на слоя на намотката ограничава потъването.

Траверсите, които тежат под 130 килограма, трябва да получат отлична подкрепа от легла с плюшен (5) усещане, което позволява на бедрата да потънат точно толкова, че да поддържат бодлите им относително прави. Тези, които тежат 130-230 паунда паунда, трябва да изберат поне луксозна фирма (6), за да осигурят адекватна подкрепа. За задните траверси, които тежат над 230 паунда, фирмата (8) се чувства най-вероятно най-удобният вариант.

Спящи в стомаха :
Болката в долната част на гърба често се появява, когато тежестта около средната част на спящия стомах ги дърпа твърде дълбоко в матрака и напряга лумбалната област. Поради това стомашните траверси често предпочитат по-твърдите модели за допълнителна подкрепа. Зонираният намотен слой на Nolah Evolution Hybrid ще балансира плюшеност и подкрепа за някои стомашни траверси, но матракът ще бъде твърде мек за други.

Спящите в стомаха, които тежат по-малко от 130 килограма, може да се чувстват комфортно в плюша (5), но някои предпочитат луксозната фирма (6) вместо това. Същото вероятно важи и за спящите в стомаха, които тежат 130-230 паунда, докато тези, които тежат повече, трябва да обмислят засилена подкрепа на фирмата (8).

Nolah Evolution 15 – Плюш

Под 130 lbs. 130-230 lbs. Над 230 lbs.
Странични траверси добре Отлично Отлично
Задни траверси Отлично добре Честно
Спящи за стомаха добре Честно Беден
Превъртете L – R за повече подробности

Nolah Evolution 15 – луксозна фирма

Под 130 lbs. 130-230 lbs. Над 230 lbs.
Странични траверси Честно добре Отлично
Задни траверси Отлично Отлично добре
Спящи за стомаха добре Отлично добре
Превъртете L – R за повече подробности

Nolah Evolution 15 – луксозна фирма

Под 130 lbs. 130-230 lbs. Над 230 lbs.
Странични траверси Беден Честно добре
Задни траверси добре Отлично Отлично
Спящи за стомаха добре добре Отлично
Превъртете L – R за повече подробности

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за матраци Nolah Sleep

Политики за пробен период, гаранция и доставка

 • Наличност

  Хибридният матрак Nolah Evolution се продава чрез уебсайта Nolah и е достъпен в рамките на 48 съседни САЩ. Понастоящем не се доставя до Аляска, Хавай или Канада.

 • Доставка

  Наземната доставка е безплатна в съседните Съединени щати. Повечето матраци напускат фабриката 2 до 5 дни след направена поръчка. След това леглото се изпраща чрез FedEx или UPS и трябва да пристигне 3 до 5 работни дни по-късно. Клиентите ще получат номер за проследяване, когато поръчката им бъде изпратена. Повечето матраци пристигат 5 до 10 работни дни след като клиентът направи своята поръчка.

  Всеки матрак е компресиран, опакован и опакован в кутия за изпращане. FedEx или UPS ще оставят кутията, където обикновено получавате големи пакети. Нолах препоръчва друг човек да ви помогне да преместите кутията с матрак в избраната от вас стая. Оттам можете да го разопаковате, позиционирате, разгънете и да му позволите да се разшири.

 • Допълнителни услуги

  Срещу допълнителна такса Nolah ще координира настройката на новия матрак и / или премахването на стария матрак чрез трета логистична компания. Премахването и настройката на матраци струват по 150 долара или 300 долара за двете услуги. Тези такси не се възстановяват.

 • Сън Проба

  Пробен период от 120 нощи е включен в хибридния матрак Nolah Evolution. Ако опитате леглото поне 30 нощи и решите, че то не е подходящо за вас, можете да го върнете за пълно възстановяване на покупната цена. Нолах ще се опита да организира местна благотворителна организация, която да премахне нежелания матрак. Ако не може да бъде намерена подходяща благотворителна организация, Нолах ще се опита да координира вземането от боклук или компания за рециклиране.
  Ако не се интересувате от пробен период, можете да се откажете, за да намалите покупната цена.

 • Гаранция

  Хибридният матрак Nolah Evolution се предлага с частично пропорционална ограничена гаранция за цял живот. Тази политика се отнася до първоначалния купувач на матраци, който е закупил леглото им чрез Nolah или упълномощен продавач и го е използвал за жилищни, нетърговски цели.

  През първите 15 години покритие, Nolah ще поправи или замени матраци, които се считат за дефектни и ще покрие свързаните с това транспортни разходи. След 15 години Нолах или ще поправи матрака и на собственика ще бъде начислена такса за обработка, или ще замени матрака с пропорционално заплащане и такса за доставка. От 15 до 25 години пропорционалната такса ще бъде 50 процента от първоначалната покупна цена. След 25 години замяната ще начисли 60% от първоначалната покупна цена.

  Тази политика обхваща вдлъбнатини с дълбочина 1 инч и физически повреди на пяната, причинени от дефектна изработка. Не се покриват щети от неизползване на подходяща рамка и физическо насилие.

  Прилагат се допълнителни условия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector