Menu Close

Преглед на матрака Nolah

Идеален за:

 • Траверси, които предпочитат контурното, но отзивчиво усещане на изцяло пенопластов матрак
 • Хора, които тежат 230 килограма или по-малко
 • Тези, които изпитват чести болки в гърба и / или точки на натиск
 • Хора, които обикновено спят твърде горещо на изцяло пяна легла
 • Съ-спящи, които се събуждат лесно поради шумовете в леглото или движението от страна на партньора си

Съображения:

 • Nolah експедира изключително матраци в рамките на съседната САЩ Доставка до Аляска, Хавай и други места извън долните 48 щата не е налична.
 • 120-нощният опит на Nolah за сън включва задължителен период на пробив от 30 нощи.
 • Nolah Original е подкрепен от доживотна гаранция, която покрива структурни дефекти, стига да притежавате матрака.

Ценови диапазон:

$ 649 – $ 1249

Тип матрак:

Пяна

Твърдост:

Среден (5)

Вземете 135 долара от матрака Nolah Signature. Код за употреба: SF135

Nolah е онлайн компания „легло в кутия“, която стартира за първи път през 2015 г. Компанията предлага общо три матрака, включително два модела изцяло пяна и един хибрид. В този преглед на матраци Nolah ще разгледаме по-отблизо оригинала Nolah, който е известен също като Nolah Original 10.

Nolah Original е конструиран с комфортен слой от адаптивен AirFoam, патентован високоеластичен пенопластов материал на Nolah. Матракът има средно усещане, което се оценява като 5 по скалата на твърдост 1-10, така че ще се чувствате забележимо контуриране от главата до петите. Матракът също така съдържа преходен слой от пенопласт за предотвратяване на прекомерно потъване, последван от опорно ядро, изработено от пенопласт с висока плътност. Покритието е направено от лиоцел Tencel, растителна тъкан, която е много мека и дишаща. Като цяло, Nolah Original е с дебелина 10 инча.

Nolah предлага друг изцяло дунапренен матрак, Nolah Signature 12. Този подвижен модел се отличава със средно меко (4) усещане от едната страна и твърдо усещане (7) от другата. Може да намерите този модел за по-удобен, ако търсите матрак, който е по-мек или по-твърд в сравнение със средното усещане на оригинала (5). Най-новият модел на Nolah, Nolah Evolution 15, е евро-топ хибрид с адаптивни слоеве от комфорт от пяна и поддържаща сърцевина на намотката. Подобно на Nolah Original, Evolution 15 има средно (5) усещане, но е по-подходящ за хора, които искат по-дебел и по-отзивчив матрак.

В този преглед ще разгледаме задълбочено Nolah Original по отношение на конструкцията и състава, цените и производителността в различните категории спални. Също така ще намерите подробен преглед на политиките за доставка, връщане и гаранция на Nolah.

Nolah Video Review

Гледайте видеоклипа по-долу, за да видите как се е представил матракът Nolah, когато е бил изпитан в лабораторията на Sleep Foundation.
Разбивка на оригиналния преглед на матраци Nolah

Nolah Original е изцяло дунапренен матрак. 2-инчовият комфортен слой се състои от AirFoam, патентован материал от пенопласт на Nolah. AirFoam се адаптира и се съобразява с тялото, но също така се чувства донякъде отзивчив и подскачащ на повърхността. Матракът има средно усещане, но не бива да потъвате твърде много, ако тежите 230 килограма или по-малко и спите настрани и / или назад.

AirFoam се чувства доста дишащ, което го прави подходящ за хора, които обикновено спят прекалено горещо на изцяло дунапренени матраци. Контурирането на тясно тяло също ще бъде оптимално за хора, които изпитват болка или точки на натиск в раменете, кръста или бедрата.

1-инчов преходен слой от пенопласт лежи под комфортния слой. Този материал по същество осигурява буфер между комфортния слой и по-плътната опорна сърцевина, за да ви предпази от прекалено потъване.

Поддържащата сърцевина на Nolah Original е направена от пенопласт с висока плътност. Този слой е с дебелина 7 инча и дава на матрака добра цялостна стабилност, за да поддържа тялото ви в равномерна равнина. Матракът също има над средното ниво на ръба за изцяло пяна модел.

Снежнобялата покривка е изработена от лиоцел Tencel, растителен материал, който е копринено-мек и изключително дишащ. Материята е текстурирана в решетъчен модел.

Твърдост

Тип матрак

Среден – 5

Изцяло пяна

Строителство

Nolah Original е изцяло пенопластов матрак, състоящ се от три отделни слоя и покритие Tencel. Пълна разбивка на конструкцията на този матрак е изброена по-долу.

Материал на корицата:

Tencel лиоцел

Комфортен слой:

2, пенопласт AirFoam

1 ″ преходен пенопласт

Ядро за поддръжка:

7 poly пенопласт с висока плътност

Цени и размери на матраците

Цената на Nolah Original е наравно с тази на средния изцяло пяна матрак. Този модел струва по-малко от другите два матрака на Нолах, Signature 12 и Evolution 15.

Освен цената на стикера, няма да платите нищо допълнително за матрака. Наземната доставка е безплатна за всички клиенти, а Nolah изплаща пълно възстановяване и покрива разходите за доставка за всички връщания на матрака.

Таблицата по-долу изброява размери на ширината, дължината и дебелината за оригинал Nolah във всеки наличен размер, заедно с текущите цени.

Размери Размери Височина Тегло Цена
Близнак 39 “х 75” 10 “ 44 lbs. $ 649
Twin XL 39 “х 80” 10 “ 47 lbs. $ 799
Пълна 54 “x 75” 10 “ 58 lbs. $ 899
Кралица 60 “x 80” 10 “ 70 lbs. 1149 долара
Крал 76 “x 80” 10 “ 87 lbs. $ 1249
Калифорнийски крал 72 “x 84” 10 “ 85 lbs. $ 1249
Превъртете L – R за повече подробности

Отстъпки и сделки

Вземете 135 долара от матрака Nolah Signature. Код за употреба: SF135

Изпълнение на матрака

Изолация на движението

Nolah Original предлага по-добра изолация на движение, отколкото много от колегите му изцяло от пенопласт. Polyfoam има адаптивни качества, но също така е по-отзивчив от мемори пяната, което води до повече подскачане на повърхността. AirFoam, използван в Nolah Original, има доста плюшено усещане, позволявайки на материала да абсорбира движенията от траверси и да предотврати прехвърлянето на повече движения по повърхността на матрака.

Въпреки това, матракът не премахва напълно прехвърлянето на движение. Вие и вашият партньор може да забележите някои движения, но освен ако не сте особено лек спящ, не очакваме матракът да причини значителни смущения в съня.

Освен това, Nolah Original е напълно безшумен, когато носи тежест. Няма да се налага да се притеснявате от скърцане, скърцане или други шумове, когато партньорът ви смени позицията или стане през и през нощта от леглото.

Облекчаване на налягането

Като цяло, пенопластът не намалява налягането толкова добре, колкото мемори пяната. Polyfoam има някои адаптивни качества, но бавната реакция на мемори пяната и дълбокият контур на тялото са склонни да намаляват налягането по-ефективно. AirFoam в оригинал Nolah е забележително изключение. Благодарение на средното си усещане и близко контуриране, AirFoam се адаптира към тялото ви и равномерно разпределя теглото ви, за да намали натиска в чувствителните зони. В същото време пяната е достатъчно отзивчива, за да устои на дълбоко потъване, за да поддържа тялото ви в равномерна равнина.

Страничните траверси, по-специално, могат да се възползват от Nolah Original. Хората, които използват тази позиция, често изпитват натиск поради лошо подравняване на гръбначния стълб, породено от липса на опора на раменете и бедрата. AirFoam омекотява тези зони, за да насърчи подравняването и да облекчи натиска за страничните траверси, както и за хората с тегло до 230 паунда.

Контрол на температурата

По отношение на контрола на температурата, Nolah Original превъзхожда много от своите конкуренти. AirFoam не абсорбира твърде много телесна топлина поради дишащия си състав, което му позволява да спи сравнително хладно.

Въпреки това, Nolah Original може да абсорбира и улавя топлина за някои. Това важи особено за хора, които тежат над 230 паунда, защото ще потънат по-дълбоко в матрака, което води до по-малко повърхностен въздушен поток. Тези, които тежат по-малко от 230 килограма, няма да потънат толкова много, но дори тогава матракът може да спи на топло – особено ако сте склонни да бягате горещо на който и да е матрак.

Поддръжка на ръба

Поддръжката на ръбовете е друга категория, при която Nolah Original се представя по-добре от средния матрак с пълна пяна. Това може частично да се отдаде на преходния слой на леглото и дебелото поддържащо ядро, които работят заедно за подсилване на периметъра.

Въпреки това вероятно ще забележите известно потъване при качване и слизане от матрака поради средното му усещане. Потъването може да бъде особено проблематично за хора с тегло над 230 килограма, защото затруднява влизането и излизането от леглото. Това също може да накара някои траверси да се чувстват по-малко сигурни, лежащи близо до краищата, и да ги ограничи до средата на матрака.

Лесно движение

Матраците, които потъват дълбоко, могат да бъдат трудни за преместване при влизане и излизане от леглото или смяна на позицията на съня. Много хора оприличават това усещане на това, че се чувстват в капан или заседнали в матрака. Nolah Original се съобразява малко поради средното си усещане и адаптивния комфортен слой, но AirFoam е достатъчно отзивчив, за да предотврати дълбоко потъване, когато се движите в леглото.

Типът тяло обаче може да повлияе на лекотата на движение. Не очакваме хората, които тежат по-малко от 130 килограма, да се борят прекалено много на оригиналния Nolah, но тези, които тежат 130 килограма или повече, ще потънат по-дълбоко под повърхността и може да изпитат повече проблеми, свързани с движението.

Секс

По отношение на това, че е подходящ за секс, Nolah Original има плюсове и минуси. Първо, доброто: матракът осигурява страхотно сцепление благодарение на нежния си, но постоянен контур. Много двойки установяват, че сцеплението засилва преживяването и това също означава, че вие ​​и вашият партньор можете да останете в една зона на матрака, без да се плъзгате по повърхността. Nolah Original също е тих, което го прави много дискретна повърхност за тези дейности.

Въпреки че AirFoam има някои отзивчиви качества, липсва му еластичността, която много двойки предпочитат за секс. За някои това може да доведе до неудобно потъване и ограничено движение при смяна на позициите. Поддържането на ръба на леглото, макар и над средното, също може да е проблем, тъй като периметърът все още леко потъва. Двойките може да не могат да използват цялата повърхност на леглото, което е по-малко от идеалното за някои.

Ако вие и вашият партньор предпочитате малко отзивчивост от вашия матрак по време на секс, тогава Nolah Original е добър вариант. Ако предпочитате много подскачащо легло, ви предлагаме хибрид или innerspring (най -добрите матраци за секс, според повечето двойки).

Изпускане на газове

Всички матраци излъчват забележима миризма, когато нови, но изцяло пяна модели са свързани с най-силните първоначални миризми. Когато разопаковате този тип матраци, пяната отделя летливи органични съединения (ЛОС), малки частици, които носят миризма, подобна на химикал, която мнозина описват като подобна на пластмаса. В крайна сметка пяната ще спре да отделя миризма и миризма малко по-добре, но този процес може да отнеме известно време.

За оригиналния Nolah очаквайте миризмите, които не се отделят от газове, да останат поне няколко дни след разпаковане на матрака. В крайна сметка миризмите ще се разсеят – но ако сте чувствителни към миризмите, този период на пробив може да е неприятен. Можете да ускорите процеса на проветряване малко, като поставите матрака в добре проветриво помещение за ден-два, преди да спите върху него.

Спящ стил и телесно тегло

Странични траверси: Страничните траверси вероятно ще извлекат максимума от Nolah Original. AirFoam е достатъчно мек и адаптивен, за да осигури достатъчно омекотяване на раменете и ханша, което може да изравни гръбначния стълб и да насочи точките на натиск в цялото тяло. В същото време преходният слой с висока устойчивост на пенопласт предотвратява прекомерното потъване на повечето странични траверси в матрака.

Опитът на страничния спящ с Nolah Original до голяма степен ще зависи от теглото им. Матракът е най-подходящ за тези, които тежат под 130 килограма и предпочитат по-меко усещане на повърхността. Страничните траверси с тегло между 130 и 230 паунда също могат да намерят матрака за удобен, но може да има повече потъване около раменете и бедрата. За тези, които тежат повече от 230 килограма, матракът вероятно ще се чувства прекалено мек и прекалено провиснал. Вместо това може да е по-твърд, по-поддържащ матрак.

Задни спящи : Задното спане – за разлика от спането отстрани – насърчава подравняването на гръбначния стълб, тъй като раменете, гърбът и бедрата са равномерно подравнени. Въпреки това, матракът, който се чувства прекалено мек, може да потъне твърде много около торса, средната част и талията. Това може да накара тези зони да почиват по-дълбоко под повърхността, отколкото главата, шията и краката. Често следват болки във врата, раменете и бедрата.

Оригиналът Nolah трябва да бъде достатъчно подкрепящ за траверси с тегло до 230 паунда. Средното усещане е подходящо за този диапазон на тегло, защото хората са по-малко склонни да потъват прекомерно. Задните траверси с тегло над 230 килограма може да се чувстват различно. Въпреки здравите преходни и поддържащи слоеве, AirFoam може да е прекалено мек, за да държи тези индивиди на равномерна равнина.

Стомашни траверси: Стомашните траверси вероятно ще срещнат същите проблеми като задните траверси, когато става въпрос за оригинал Nolah. Матракът предлага удобен контур и плюшено усещане, което може да бъде много удобно за траверси, които тежат по-малко от 130 килограма. Обаче тези, които тежат 130 килограма или повече, са по-податливи на дълбоко потъване, допълнителен натиск и болки във врата и кръста.

Подобно на задните траверси, спалните на стомаха обикновено се нуждаят от по-малко контуриране и повече подкрепа, за да се чувстват комфортно на матрака. Повечето хора носят доста голямо тегло в гърдите и стомаха си. Когато спите с лице надолу, това тегло може да привлече тялото ви в матрака – вероятно до прекомерна и неудобна степен. Най -добрите легла за траверси осигуряват подобрено укрепване на торса и средната част.

Под 130 lbs. 130-230 lbs. Над 230 lbs.
Странични траверси Отлично добре Честно
Задни траверси добре Честно Честно
Спящи за стомаха добре Честно Честно
Превъртете L – R за повече подробности

Награди за оригиналния матрак Nolah

Вземете 135 долара от матрака Nolah Signature. Код за употреба: SF135

Политики за пробен период, гаранция и доставка

 • Наличност

  Оригиналът Nolah се продава изключително на уебсайта на Nolah. Този матрак не се предлага от търговци на трети страни или онлайн пазари и Nolah не оперира с тухлени и хоросанни локации.

 • Доставка

  Nolah доставя безплатно до съседния САЩ Nolah не предлага ускорена доставка, доставка на White Glove или премахване на стар матрак.

  Матракът е компресиран, увит в пластмаса и вакуумно запечатан за изпращане. За повечето места матракът ще се достави в рамките на три до пет дни от първоначалната поръчка и ще достигне до резиденцията на клиента след още два до пет работни дни. Матракът ще бъде доставен на бордюра в кутия, така че няма да е необходимо да сте у дома, за да подпишете пакета.

  След пристигането на Nolah Original занесете кутията в стаята, където планирате да използвате матрака. Разопаковайте леглото, използвайте нож, за да отстраните внимателно пластмасовата обвивка и наблюдавайте как леглото се разширява. Очаквайте матрака да достигне пълната си форма в рамките на 48 часа или по-малко.

 • Сън Проба

  Nolah предлага 120-нощно изпитание за сън за Nolah Original. Това изпитание изисква период на пробив от 30 нощи, така че няма да можете да върнете матрака, докато не изтекат 30 нощи.

  Nolah изплаща пълно възстановяване на матрака за всички връщания в рамките на 120-нощния прозорец. Нолах ще организира и куриер да вземе матрака от вашето жилище и да го транспортира за рециклиране или благотворително дарение.

 • Наличност

  Nolah Original се предлага с частично пропорционална доживотна гаранция. Nolah ще поеме всички разходи за ремонт на дефект или подмяна на дефектен матрак – включително такси за транспорт и транспорт – през първите 15 години на собственост. След 15 години собствениците трябва да платят такса за двупосочен транспорт от 75 долара, но компанията ще покрие всички други разходи за ремонт или подмяна.

  Освен това, ако матракът трябва да бъде заменен между 15 и 25 години, собственикът трябва да плати 50% от първоначалната покупна цена, за да получи новия си модел. След 25 години собственикът плаща 60% от първоначалната цена.

  Гаранцията покрива увисване и телесни отпечатъци на повърхността, които са с размери 1 инч или по-дълбоки. Други дефекти, обхванати от гаранцията, включват производствени недостатъци, които причиняват преждевременно разделяне или напукване на матрачните материали, или производствени недостатъци, свързани със шевовете на капака и / или ципа. Допълнителни проблеми, като нормално износване или физически щети от злоупотреба или злоупотреба, може да не бъдат покрити от гаранцията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector