Menu Close

Преглед на матраци Novosbed

Идеален за:

 • Траверси с остри точки на натиск
 • Хора, които са склонни да се събуждат, когато партньорът им се движи през нощта
 • Лица с различни типове тяло
 • Тези, които обичат прегръдката на мемори пяна

Съображения:

 • Въпреки че всяка опция за твърдост превъзхожда някои групи тегло, нито една от опциите за твърдост не е идеална за всички групи тегло
 • Някои двойки може да предпочетат по-отзивчива повърхност за секс
 • Ръбът може да не е достатъчно поддържащ за тези, които често седят или спят близо до него

Ценови диапазон:

$ 899 – $ 1439

Тип матрак:

Пяна

Твърдост:

Средно мек (4), средно твърд (6), твърд (7)

Читателите на SleepFoundation получават най-добрата цена на матраци GoodMorning.com.

GoodMorning.com е една от най-популярните канадски компании за матраци. Линията на аксесоарите за сън на компанията включва регулируемо легло, дървена рамка, протектор за матрак и възглавница от мемори пяна.

Седем различни модела съставят матрачната линия на GoodMorning.com. Неговите хибридни модели включват Brunswick, Logan & Cove и Apollo. Опциите за изцяло пяна включват Juno, Douglas, Recore и Novosbed.

Novosbed е водещият модел на компанията и е един от по-скъпите варианти на матраци на GoodMorning.com. Този модел се предлага както в САЩ, така и в Канада. Състои се от два слоя мемори пяна върху ядро ​​от пенопласт. Предлагат се три различни опции за твърдост, така че траверсите от различни тегловни групи и тези с различни предпочитания за усещане може да са в състояние да изберат матрак Novosbed, който по-точно отговаря на техните нужди.

Ще разгледаме задължително матрака Novosbed, задълбочавайки се в неговата конструкция, оразмеряване, ценообразуване, производителност и фирмени политики. Също така ще сравним различните опции за твърдост, за да ви дадем по-добра представа какво усещане може да е най-добро за вашия тип тяло и предпочитания за изпълнение.

Разбивка на преглед на матраци Novosbed

Матракът Novosbed се предлага в три опции за твърдост, които компанията обозначава като „Мека“, „Средна“ и „Фирма“. Получавайки около 4 по 10-степенната скала на твърдост, опцията Soft може да бъде описана като средно мека. Средният вариант е около 6, което му придава средно твърдо усещане. Оценявайки се на 7, фирменият матрак Novosbed е наистина твърд.

Всеки матрак Novosbed се състои от три слоя пяна. Комфортният слой е мемори пяна от следващо поколение. Подобно на стандартната мемори пяна, тя се съобразява с тялото, за да преразпредели теглото на спящия и да намали натрупването на налягане. Той обаче е проектиран за по-голяма дишане от повечето мемори пяна, за да поддържа повърхността на съня по-хладна. Преходният слой с мемори пяна отделя комфортния слой от опорната сърцевина, като същевременно се контурира по-дълбоко към извивките на спалния. Ядрото от пенопласт допринася за подкрепата и издръжливостта на леглото.

Матракът Novosbed е обвит в мека на допир, разтеглива плетена горна покривка Tencel. Този материал е дишащ и влагозащитен за насърчаване на хладна и суха повърхност на съня. Горният капак може също да се разархивира и да се измие в машина за лесно почистване. Двупосочното еластично покритие дава допълнителен слой защита на ядрото от пяна. Обшивката за мека мебел добавя издръжливост и подкрепа.

Твърдост

Тип матрак

Средно мек – 4, средно твърд – 6, твърд – 7

All Foam

Строителство

Матрак Novosbed съдържа комфортен слой с мемори пяна, преходен слой с мемори пяна и поддържаща сърцевина от пенопласт. Покривало Tencel огражда леглото.

Материал на корицата:

Tencel

Комфортен слой:

Мемори пяна

Преходен слой:

Преходна пяна с памет

Ядро за поддръжка:

Пенопласт

Цени и размери на матраците

Матракът Novosbed съответства на средната цена за изцяло пянен модел. Въпреки че компанията не предлага промоции толкова често, колкото някои от нейните конкуренти, Novosbed вече е на конкурентни цени. Предлага се в шестте стандартни размера на матрака.

Моля, обърнете внимание, че следните цени са в CAD.

Размери Размери Височина Тегло Цена
Близнак 38 “x 74,5” 11 “ 20,9-23,1 кг. $ 899
Twin XL 38 “x 79,5” 11 “ 22,2-26,3 кг. 1019 долара
Пълна 52,5 “x 74,5” 11 “ 28,1-31,3 кг. 1079 долара
Кралица 59,5 “x 79,5” 11 “ 34-38,1 кг. $ 1199
Крал 75,5 “x 79,5” 11 “ 42,2-47,2 кг. $ 1439
Калифорнийски крал 71,5 “x 83,5” 11 “ 42,2-47,2 кг. $ 1439
Превъртете L – R за повече подробности

Отстъпки и сделки

Читателите на SleepFoundation получават най-добрата цена на матраци GoodMorning.com.

Изпълнение на матрака

Изолация на движението

Меко: 4/5, средно: 4/5, твърдо: 3/5

Както е обичайно при моделите с изцяло пяна, Novosbed абсорбира значително количество движение. Това означава, че тя изолира повечето вибрации, вместо да ги пренася по повърхността на матрака, което може да насърчи по-спокоен нощен сън за хората, които споделят леглото си с партньор.

Матракът Novosbed получава своята изолация на движение преди всичко от своите комфортни и преходни слоеве. И двата слоя използват мемори пяна, която обикновено предотвратява разпространението на движение.

Докато моделите меки матраци обикновено се представят по-добре при тестове за изолация на движение, и трите опции за твърдост на Novosbed се отличават в тази категория.

Облекчаване на налягането

Меко: 4/5, средно: 4/5, твърдо: 3/5

Матраците с мемори пяна обикновено облекчават добре налягането и матракът Novosbed не прави изключение. Той има комфортен слой и преходен слой от мемори пяна, които и двете се прилепват към формата на тялото на спящия, за да разпределят теглото им по-равномерно и да ограничат натрупването на натиск от ключови области като бедрата и раменете.

Всички опции за твърдост на Novosbed могат да осигурят отлично облекчаване на налягането за някои траверси, но нивото на облекчаване на налягането ще зависи до голяма степен от теглото на спалния. Хората, които тежат под 60 килограма, вероятно ще получат най-голямото облекчение на налягането от опцията Soft, тези, които тежат между 130 и 105 килограма, могат да предпочетат или средната или твърдата версия, а тези, които тежат над 105 килограма, най-вероятно ще намерят най-добрата опция удобни.

Ще обясним как позицията и теглото могат да повлияят на съня по-задълбочено в раздела по-долу.

Контрол на температурата

Мека: 2/5, средна, твърда: 3/5

Novosbed използва мемори пяна както в своите комфортни, така и в преходни слоеве. Мемори пяната прегръща плътно тялото на спящия, спечелвайки му репутация и за улавяне на топлина. Матракът Novosbed обаче има по-добро регулиране на температурата от някои модели мемори пяна на пазара благодарение на уникалните си материали и конструкция.

Мемори пяна от следващо поколение в комфортния слой на Novosbed позволява по-голяма циркулация на въздуха от повечето стандартни мемори пяна, позволявайки топлината да се разсейва далеч от повърхността на съня. Капакът Tencel се чувства хладен на допир и помага за пренасяне на влагата от тялото на спящия.

Тъй като траверсите могат да потънат по-дълбоко, меката версия на матрака Novosbed може да е малко по-податлива на задържане на топлина, отколкото опциите Medium и Firm.

Поддръжка на ръба

Меко: 2/5, средно: 2/5, твърдо: 3/5

Моделите с изцяло пяна като Novosbed обикновено нямат подсилени ръбове. Това означава, че когато седите или спите близо до периметъра на леглото, пяната ще се компресира по ръба и потенциално ще се почувства нестабилна. Някои хора се страхуват, че ако спят близо до ръба, могат случайно да се откачат, което може да ограничи колко от повърхността на матрака в крайна сметка използват.

Ръбовете на Novosbed поддържат умерено, което е в съответствие с повечето модели от изцяло пяна. Някои хора може да не се чувстват достатъчно сигурни, за да седят или да спят близо до периметъра на леглото.

Лесно движение

Мека: 2/5, средна, твърда: 3/5

Матракът Novosbed използва два слоя мемори пяна, които са в тясно съответствие с тялото на спящия и са склонни да реагират по-бавно на промените в налягането, отколкото пенопласта. Тази комбинация от прегръдка и по-бавно време за реакция може да ограничи движението до известна степен, но Novosbed все още е наравно с другите изцяло пяна модели, когато става въпрос за лекота на движение.

Тъй като траверсите могат да потънат по-дълбоко, меката версия на матрака получава по-ниски оценки на лекота на движение от средния и твърдия. Това може да затрудни смяната на позициите или придвижването по леглото. Опциите Medium и Firm се представят по-добре. Повечето хора не трябва да се чувстват „в капан в леглото“ или да се борят да сменят позициите си.

Секс

Мека: 2/5, средна, твърда: 3/5

Тъй като много двойки предпочитат отзивчив матрак за секс, моделите с изцяло пяна обикновено не печелят високи оценки в тази категория на изпълнение.

В сравнение с подобно изградени легла, Novosbed е умерено благоприятна за секс. Неговата мемори пяна комфорт и преходни слоеве оформят тялото, което може да добави сцепление. Без спирална система Novosbed е почти безшумен, което го прави дискретен. Липсата на система от намотки обаче също означава, че тя няма скачането, на което се радват много двойки.

Меката версия на Novosbed печели по-ниски оценки за секс, защото може да ограничи движението до известна степен, докато опциите Medium и Firm са склонни да се представят по-добре благодарение на баланса си на съответствие и лекота на движение.

Изпускане на газове

Отделянето на газове обикновено е резултат от неприятни миризми, които остават от производството, така че всеки нов продукт може да има някакви миризми, които не отделят газове. Това е особено вероятно, когато матракът съдържа синтетични пяни и кораби, компресирани, като матрака Novosbed. Въпреки че Novosobed може да има някои първоначални миризми, те може да не са толкова забележими или дълготрайни като подобни конструкции, благодарение на дишащото си покритие и комфортен слой.

За повечето собственици миризмите без газове не са причина за безпокойство. Ако обаче сте чувствителни към миризми, може да предпочетете да проветрите новия си матрак в отделно, добре проветриво помещение, преди да го въведете в спалнята си. Повечето миризми трябва да се разсеят в рамките на два дни.

Спящ стил и телесно тегло

Странични траверси:
Страничните траверси обикновено имат най-острите точки на натиск от която и да е от позициите за сън. Това се случва, защото бедрата и раменете са по-широки от останалата част на тялото, като придават повече сила на матрака. За да намалят натрупването на налягане, страничните траверси обикновено се нуждаят от матрак, който се очертава по техните извивки, за да преразпредели телесното си тегло. Novosbed използва мемори пяна в своите комфортни и преходни слоеве, давайки прегръдка отблизо, която може да осигури забележимо облекчаване на натиска за страничните траверси.

Коя твърдост е най-добра за страничен траверс, зависи до голяма степен от теглото им. Тези, които тежат по-малко от 60 килограма, вероятно ще се насладят на отлично контуриране и облекчаване на налягането от опцията Soft. Страничните траверси, които тежат между 60 и 105 килограма, трябва да потънат приблизително в точното количество за облекчаване на налягането и опора във версията Medium. Лицата, които тежат над 105 килограма, могат да бъдат по-добре обслужвани от опцията Firm, тъй като е вероятно да балансират контурирането и подкрепата за повечето лица в тази група тежести.

Когато страничен траверс лежи върху матрак, който е прекалено мек за тях, бедрата и раменете им могат да провиснат твърде дълбоко в леглото, изваждайки гръбначния стълб извън позицията. Ако матракът е твърде твърд, те могат да получат по-голямо натрупване на натиск около бедрата и раменете си.

Задни спящи:
Основната грижа за повечето задни спящи е да получат необходимата подкрепа, за да поддържат естественото си изравняване на гръбначния стълб. Въпреки това, те често предпочитат матрак с достатъчно количество, за да позволят на бедрата им да потънат само малко. Комфортният слой от мемори пяна на Novosbed внимателно прилепва бедрата на задния траверс. Неговият преходен слой с мемори пяна дава по-дълбоко контуриране, като същевременно ограничава потъването.

Траверси с тегло под 60 килограма може да предпочетат опцията Soft на Novosbed за малко повече омекотяване и люлеене. В средната версия могат да се настанят траверси от всички теглови групи, така че може да се хареса на двойки. Версията Firm вероятно ще даде най-добрата поддръжка за траверси с тегло над 60 килограма.

Изборът на правилната твърдост може да помогне на задната спяща по-добре да поддържа подравняването на гръбначния стълб. Матракът, който е твърде твърд за тялото на спящия, може да не позволи на бедрата им да потънат много, така че подравняването им може да не е идеално. Ако матракът е твърде мек, бедрата на задното легло могат да потънат твърде дълбоко и да натоварят лумбалната им област.

Спящи в стомаха:
Спането на стомаха обикновено причинява най-голямо напрежение на гърба и врата във всяка позиция на сън, но правилно поддържащият матрак може да помогне за ограничаване на дискомфорта. Средата на тялото обикновено носи голяма част от теглото на тялото. Когато лежите по корем, това тегло може да издърпа средната ви част в матрака и да изведе гръбначния стълб извън позицията. Спящите на стомаха често се нуждаят от по-твърд и по-поддържащ матрак, за да се предотврати това. Комфортът и преходните слоеве на Novosbed с мемори пяна контур и възглавница, като същевременно ограничават потъването, което го прави добра възможност за траверси.

Повечето спящи на стомаха вероятно ще предпочетат твърдата версия на Novosbed. Тази опция за твърдост омекотява спящия без много отпускане, така че тези, които тежат повече от 60 килограма, трябва да получат необходимата подкрепа за добро подравняване на гръбначния стълб. Спящите в стомаха, които тежат под 60 килограма, може да предпочетат по-доброто усещане на Soft версията на Novosbed и вероятно ще бъде достатъчно подкрепяща за повечето хора в тази тегловна група.

Ако матракът за спален стомах е прекалено мек за тях, те могат да получат гръбначно напрежение, причинено от бедрата и корема, придърпвайки средната си част в матрака. Прекалено твърдият матрак може да се почувства твърдо в предната част на тялото на спящия стомах и може да не облекчи толкова напрежение, колкото биха искали.

Novosbed – Мека

Под 60 кг. 60-105кг. Над 105 кг.
Странични траверси Отлично добре Честно
Задни траверси добре Честно Честно
Спящи за стомаха Честно Честно Беден
Превъртете L – R за повече подробности

Новосбед – Среден

Под 60 кг. 60-105кг. Над 105 кг.
Странични траверси Отлично Отлично добре
Задни траверси Отлично добре Честно
Спящи за стомаха Отлично Честно Честно
Превъртете L – R за повече подробности

Новосбед – Фирма

Под 60 кг. 60-105кг. Над 105 кг.
Странични траверси Честно добре Отлично
Задни траверси добре Отлично добре
Спящи за стомаха добре Отлично добре
Превъртете L – R за повече подробности

Читателите на SleepFoundation получават най-добрата цена на матраци GoodMorning.com.

Политики за пробен период, гаранция и доставка

 • Наличност

  Матракът Novosbed се доставя до дестинации в САЩ и Канада. Продава се изключително чрез уебсайта Novosbed.

 • Доставка

  Матракът Novosbed се освобождава в по-голямата част от съседните САЩ и Канада. Таксите за доставка могат да се прилагат за доставки до Аляска, Хавай и отдалечени места.

  Повечето матраци се правят след направена поръчка. Производството обикновено отнема 1-5 работни дни за поръчки в Канада и 5-12 работни дни в САЩ. Закъснения могат да възникнат по време на натоварено време и Novosbed ще се свърже с вас, ако тези закъснения засегнат вашата поръчка.

  Обикновено матракът Novosbed се доставя до вратата на клиента. Оттам клиентът премества компресирания, опакован в кутия матрак в избраната от тях стая, поставя кутията отстрани, изважда компресирания матрак и внимателно отваря пластмасовата обвивка. След това те могат да поставят матрака си върху рамката на леглото и да завършат внимателно отстраняването на пластмасата и развиването на матрака. Клиентите са инструктирани да запазят тази пластмаса в случай на връщане.

  Собствениците обикновено могат да лежат на новия си матрак след 5 минути. Пълното разширяване може да отнеме до два дни.

 • Допълнителни услуги

  Доставка на бели ръкавици и премахване на стар матрак в момента не се предлагат с матрака Novosbed.

 • Сън Проба

  Матракът Novosbed се предлага със 120-нощно изпитание за сън. Ако твърдостта не ви се струва идеална след 30 нощи, Novosbed ще ви изпрати безплатен комплект Comfort +, за да коригирате усещането. Ако сте опитвали матрака поне 60 нощи и все още не е подходящото легло за вас, можете да го върнете за пълно възстановяване на покупната цена. Компанията ще ви помогне да уредите премахването на матрака от дома ви. Върнатите матраци обикновено се даряват или унищожават.

 • Гаранция

  Матракът Novosbed е защитен с 15-годишна ограничена гаранция. При домашна употреба тази гаранция покрива вдлъбнатини над 1 инч за първите 10 години от гаранционния период и вдлъбнатини над 2 инча за останалите 5 години. Физическите недостатъци, които причиняват разцепване или напукване на пяната и производствени дефекти в ципа или покриващите тъкани, също се покриват през първите 10 години.

  Гаранцията не покрива щети, причинени от използване на неправилна основа или повече от един комфортен слой. Той също така не предпазва от щети от злоупотреба, злоупотреба или неспазване на указанията за грижи и работа. Гаранционната политика се отнася само за оригиналния собственик на матрак. Те трябва да запазят копие от касовата си бележка и законните етикети трябва да останат прикрепени към матрака.

  Квалифициращите дефекти ще направят матрак допустим за ремонт или подмяна по преценка на Novosbed. GoodMorning.com ще покрие таксите за доставка и обработка на валидни гаранционни претенции от повечето дестинации. През първите 10 години от гаранционния период собствениците, използващи Novosbed за нетърговски и неинституционални цели, ще получат ремонти и замени безплатно. За останалата част от гаранционния период ремонтите и подмяната ще бъдат таксувани в размер на 75% от първоначалната цена на матрака.

  Прилагат се допълнителни условия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector