Menu Close

Преглед на матраци OkiEasy

Идеален за:

 • Бюджетни купувачи
 • Странични траверси
 • Хора с остри точки на натиск
 • Тези, които искат изключително дълъг пробен период, за да изпробват матрака у дома

Съображения:

 • Спящите на гърба и стомаха, които тежат повече от 230 килограма, могат да получат увисване в близост до бедрата си, което затруднява поддържането на правилно подравняване на гръбначния стълб
 • Спящите, които се събуждат много лесно, когато партньорът им се движи, могат да забележат леко прехвърляне на движение от сърцевината на бобината

Ценови диапазон:

$ 340 – $ 750

Тип матрак:

Хибрид

Твърдост:

Средна фирма (6)

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка от матраци OkiOki

OkiOki е базираната в Калифорния компания, специализирана в производството на качествени продукти на справедливи цени. В допълнение към матраци, компанията продава основи, мебели, матрак протектор и възглавница.

Тъй като траверсите имат различни нужди и предпочитания, линията на матраците на OkiOki включва четири модела с уникална конструкция и се чувства подходяща за широк спектър от стилове на сън. Компанията произвежда два модела изцяло пяна, OkiSoft и OkiFirm, и два хибридни модела, OkiEasy и OkiFlex.

OkiEasy има средно твърдо усещане, оценявайки се на 6 по 10-степенната скала на твърдост. Въпреки че това е по-твърдият край на средния диапазон, който повечето траверси предпочитат, това е вторият най-мек модел на OkiOki. Той използва хибридна конструкция с комфортен слой с мемори пяна, преходен слой от пенопласт, сърцевина на намотката и основа от пенопласт. Както всички модели матраци на OkiOki, той пада под средната ценова точка за подобно конструирани матраци.

Ще разгледаме подробно конструкцията, цените, оразмеряването, производителността на OkiEasy и за кого може да е най-подходящ този модел. Също така ще обобщим фирмените политики, за да ви дадем по-изчерпателна представа какво да очаквате.

Разбивка на преглед на матраци OkiEasy

OkiEasy е средно твърд хибриден модел, който се оценява на 6 по стандартната 10-степенна скала на твърдост.

Този модел се състои от четири слоя. Комфортният слой се състои от 2 инча мемори пяна, която лепи върху тялото на спящия, за да облекчи натрупването на натиск. Това е мемори пяна с ниска плътност, така че трябва да възвърне формата си сравнително бързо, когато спящият смени позициите си.

След това 2,5-инчов слой пенопласт служи като преходен слой, действайки като бариера между мекия комфортен слой от мемори пяна и по-твърдата сърцевина на бобината.

Сърцевината използва 5,5 инча джобови намотки, които дават на леглото опора, отзивчивост и дишане. Тъй като всяка намотка е в джоба, малко движение се прехвърля между отделните пружини. Слоят от твърд пенопласт се увива от външната страна на пружинната система, за да придаде на ръба стабилно усещане. И накрая, 1-инчов основен слой от пенопласт осигурява равномерна повърхност за почивка на пружините.

Хипоалергенно покритие огражда леглото. Това покритие е изградено от ледената прежда на OkiOki, която прави повърхността на леглото хладна на допир. Собствениците могат да свалят капака и да го измият в машина, за да освежат повърхността на леглото.

Матракът OkiEasy използва пенопласти, които са сертифицирани CertiPUR-US и OEKO-TEX за стандарти за безопасност.

Твърдост

Тип матрак

Средна фирма – 6

Хибрид

Строителство

Матракът OkiEasy се състои от слой от 2-инчов слой мемори пяна, 2,5-инчов слой от пенопласт, 5,5-инчов джобен серпентин с обвивка от пенопласт и 1-инчова основа от пенопласт, увит в подвижно покритие.

Материал на корицата:

Ледена прежда

Комфортен слой:

2, пяна с памет

Преходен слой:

2.5 ″ Преходен пенопласт

Ядро за поддръжка:

5.5 ″ джобни намотки с пенопласт

1, пенопласт

Цени и размери на матраците

Матракът OkiEasy се предлага с малка част от цената на средния хибриден режим l, така че може да се хареса на пазаруващи, ориентирани към стойност. Клиентите могат да избират между шестте стандартни размера на матрака.

Размери Размери Височина Тегло Цена
Близнак 39 “х 75” 11 “ 58 lbs. $ 340
Twin XL 39 “х 80” 11 “ 61 lbs. $ 385
Пълна 54 “x 75” 11 “ 80 lbs. 485 долара
Кралица 60 “x 80” 11 “ 96 lbs. 550 долара
Крал 76 “x 80” 11 “ 121 lbs. 750 долара
Калифорнийски крал 72 “x 84” 11 “ 124 lbs. 750 долара
Превъртете L – R за повече подробности

Отстъпки и сделки

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка от матраци OkiOki

Изпълнение на матрака

Изолация на движението

Мекият 2-инчов комфортен слой от мемори пяна на OkiEasy и 2,5-инчовият преходен слой от пенопласт абсорбират повечето вибрации на повърхността, които иначе могат да се прехвърлят през леглото.

Подобно на повечето хибридни модели, отскокът на сърцевината на бобината може да допринесе за леко прехвърляне на движение, когато единият партньор се движи по леглото по-агресивно. Но тъй като бобините са индивидуално джобовани, между тях трябва да се движат ограничени вибрации.

Комбинацията на OkiEasy от поглъщаща движение пяна и намотани бобини трябва да изолира достатъчно движение, за да задоволи повечето спящи, които споделят леглото си с партньор.

Облекчаване на налягането

Благодарение на щедрите си комфортни и преходни слоеве, облекчаването на налягането е една от най-големите силни страни на матрака OkiEasy. Комфортният слой се състои от 2 инча мека мемори пяна, докато преходният слой използва 2,5 инча среден пенопласт. Тези два слоя работят заедно, за да оформят тялото на спящ и да разпределят теглото си по-равномерно по повърхността, за да ограничат натрупването на налягане.

Това придава на OkiEasy подобни свойства за облекчаване на налягането на други хибридни модели с достатъчно комфорт и преходни слоеве, но може да облекчи налягането в по-значителна степен от някои модели с по-тънки системи за комфорт.

В крайна сметка, размерът на облекчението на налягането, което изпитва спящият, също ще зависи от теглото и позицията му на сън. Поради средно твърдото си усещане, страничните траверси, които тежат между 130 и 230 паунда, вероятно ще изпитат най-забележителното облекчаване на налягането, когато спят на матрака OkiEasy.

Контрол на температурата

Въпреки че матракът OkiEasy има забележителен контрол на температурата, той може да не спи толкова хладно, колкото някои хибридни матраци, защото на пазара има някои изключително готини модели. Въпреки това, матракът OkiEasy трябва да регулира температурите достатъчно, за да задоволи повечето спящи.

Контролът на температурата започва с капака на матрака, който е изработен от ледена прежда на допир. Мемори пяната съставлява комфортния слой. Този материал има репутацията на улавяне на топлина, но OkiEasy използва пяна с памет с ниска плътност, която обикновено е по-дишаща. Въздухът може също да тече през сърцевината на бобината, позволявайки на топлината да се разсейва далеч от повърхността на съня.

Поддръжка на ръба

Хибридните модели често имат подсилени ръбове, които придават на периметъра на леглото по-поддържащо усещане. Ръбът на OkiEasy също е подсилен, което му допринася подобно на другите хибридни матраци в тази категория.

Обвивката от пенопласт се увива по периметъра на пружинния слой на OkiEasy. Този пенопласт е с висока плътност, което му придава твърдо и поддържащо усещане. Повечето траверси трябва да могат да използват цялата повърхност на матрака, включително да седят и да спят на ръба на леглото. Въпреки това, някои хора, които тежат повече от 230 паунда, могат да забележат по-голямо потъване на ръба.

Лесно движение

В сравнение с други хибридни модели, матракът OkiEasy е умерено лесен за движение.

Спящите могат да потънат относително дълбоко в слоя комфорт и преход и тази прегръдка може да се почувства ограничаваща за някои хора. Въпреки това, OkiEasy използва мемори пяна с ниска плътност в своя комфортен слой, така че леглото трябва да се върне към първоначалната си форма относително бързо, когато спалнята се движи. Сърцевината на бобината също добавя отскок и отзивчивост, така че траверсите едва ли ще се почувстват затворени в леглото.

Секс

Матракът OkiEasy е благоприятен за секс, но не печели толкова високи оценки, колкото някои хибридни модели, поради по-дебелите си комфортни и преходни слоеве. Комбинирани, тези слоеве са общо 4,5 инча, намалявайки отскока на сърцевината на бобината. Двойките все още могат да се насладят на отзивчивото усещане на леглото, но то може да не е толкова еластично, колкото някои модели. С течение на времето пружините също могат да скърцат, правейки влюбената дейност по-малко дискретна.

Въпреки това, двойките, които търсят сцепление, могат да оценят близкото съответствие на комфорта и преходните слоеве на OkiEasy.

Изпускане на газове

Докато всеки нов матрак може да запази производствените миризми, хибридните модели са склонни да се излъчват сравнително бързо поради дишащите си дизайни.

OkiEasy следва тази тенденция. Съдържа синтетична пяна и компресирани кораби, така че може да има първоначална миризма, уловена в матрака, която се освобождава при декомпресията. Ако се оставят в добре проветриво пространство, повечето миризми трябва да се излъчат в рамките на два дни.

Експертите обикновено смятат, че изпускащите газове миризми са безвредни, но хората, които са чувствителни към миризмите, могат да изберат да оставят матрака си в друга стая с добра циркулация на въздуха, докато миризмите се разсеят.

Спящ стил и телесно тегло

Странични траверси:
Тъй като хората са склонни да бъдат по-широки около бедрата и раменете си, тези части на страничен траверс обикновено прилагат повече сила върху матрака, което може да доведе до натрупване на натиск. Контурирането помага за облекчаване на този натиск, като преразпределя теглото на спящия. 2-инчовият комфортен слой с мемори пяна на OkiEasy и 2,5-инчовият възглавничка за преходен слой от пенопласт и поставят извивките на страничен траверс, така че те не трябва да изпитват острите точки на натиск, които тази позиция на сън може да причини.

От всички позиции за сън и теглови групи, конструкцията на OkiEasy, съчетана със средно твърдо усещане, е може би най-подходяща за странични траверси, които тежат между 130 и 230 паунда. Тези траверси трябва да получат балансирана опора и контури, за да поддържат бодлите си добре подравнени, като същевременно ограничават натрупването на налягане.

Други теглови групи странични траверси също вероятно ще спят удобно на OkiEasy, но траверсите с тегло под 130 паунда могат да изпитат по-голям натиск, а тези с тегло над 230 паунда може да имат по-трудно да поддържат гръбначния стълб.

Задни траверси:
Подравняването на гръбначния стълб обикновено е основната грижа на траверсите. За да поддържат естественото си изравняване на гръбначния стълб, траверсите обикновено търсят матрак, който позволява на бедрата им да се потопят само малко, като същевременно ограничават прекомерното отпускане. Матракът OkiEasy е едновременно мек и поддържащ, което го прави умерено благоприятен за спи. Мекият 2-инчов комфортен слой от мемори пяна люлее бедрата, докато по-твърдият 2,5-инчов преходен слой и здравата сърцевина на намотката ограничават прекомерното потъване.

Средно твърдото усещане на OkiEasy може да е най-подходящо за траверси с тегло под 230 килограма. Спящите в този диапазон на тегло трябва да получат достатъчно подкрепа за добро подравняване на гръбначния стълб, но по-дебелите слоеве на комфорт и преход могат да позволят на бедрата на някои индивиди да потънат малко повече от идеалното. Задните траверси, които тежат над 230 килограма, могат да получат по-значително отпускане около бедрата си, което може да натовари гръбначните им стълбове.

Спящи за стомаха:
Най-тежките и широки части на тялото обикновено се потапят в матрака по-дълбоко. Тъй като повечето хора носят голяма част от теглото си около ханша и корема, спането по корем може да позволи на това тегло да изтегли средата на спящия по-дълбоко в матрака и да окаже натиск върху лумбалната област. Комфортният слой с мемори пяна на OkiEasy осигурява омекотяване и контуриране за траверси, докато преходният му слой от пенопласт и сърцевината на бобината ограничават увисването на средата.

Благодарение на средно твърдото си усещане, OkiEasy вероятно ще бъде най-удобен за спящи на стомаха, които тежат под 230 паунда. Повечето от тези траверси трябва да се радват на добра подкрепа и малко плюшеност, но тези, които носят допълнително тегло около бедрата и корема си, могат да забележат някакво потъване около средните им секции. Спящите в стомаха, които тежат повече от 230 килограма, може да не получат достатъчна опора, за да предотвратят прекомерното потапяне на средата на телата им в матрака и изравняване на бодлите им.

Под 130 lbs. 130-230 lbs. Над 230 lbs.
Странични траверси добре Отлично Честно
Задни траверси Отлично добре Честно
Спящи за стомаха добре Честно Честно
Превъртете L – R за повече подробности

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка от матраци OkiOki

Политики за пробен период, гаранция и доставка

 • Наличност

  Матракът OkiEasy се предлага на уебсайта на OkiOki, на Amazon и чрез избрани трети страни продавачи. Политиките за доставка, връщане и гаранция могат да варират, когато матракът не е закупен директно от OkiOki.

 • Доставка

  Матракът OkiEasy се доставя безплатно в съседните Съединени щати. Клиентите, намиращи се в Канада, също могат да получат матрака, но се прилагат такси за доставка.

  Повечето поръчки се изпращат в рамките на 1-2 работни дни и пристигат 5-7 работни дни по-късно. Матракът се доставя компресиран и опакован в кутия, а клиентът е отговорен за внасянето му и разопаковането му. Докато собствениците могат да спят на новия си матрак веднага щом е разопакован, може да отнеме 48 часа, за да завърши разширяването.

 • Допълнителни услуги

  Понастоящем OkiOki не предлага доставка на White Glove или премахване на стар матрак.

 • Сън Проба

  Матракът OkiEasy се предлага с 365-нощно изпитание за сън, за да могат клиентите да решат дали е подходящият матрак за тях. Ако клиентът не е доволен от матрака си, той може да го замени за друг модел или да го върне за пълно възстановяване на покупната цена. OkiOki ще организира взимането на матрака. След това върнатите матраци се даряват или рециклират.

 • Гаранция

  10-годишната ограничена гаранция предпазва от квалифициращи дефекти в материалите и производството, когато матракът се използва за нетърговски цели. Допустимите дефекти включват вдлъбнатини и провисване на дълбочина над 1 инч, цепене и напукване на пяна, дефектен цип и недостатъци в покритието на плата.

  Ако OkiOki установи, че покривът на матрака има квалифициращ дефект, той ще замени покритието. Ако установи, че матракът има покрит дефект, компанията ще замени матрака.

  Само оригиналният собственик на матрак, закупил леглото им чрез оторизиран канал, отговаря на условията за тази гаранция. Използването на леглото върху неправилна основа прави гаранцията невалидна. Злоупотреба, злоупотреба и нормално износване не се покриват.

  Прилагат се допълнителни условия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector