Menu Close

Преглед на матраци OkiFlex

Идеален за:

 • Траверси за гръб и стомах с тегло между 130 и 230 паунда
 • Спящи, които предпочитат по-твърдо легло
 • Клиенти, търсещи стойностен матрак
 • Траверси, които се радват на отзивчив матрак

Съображения:

 • Страничните траверси с тегло под 130 килограма може да открият, че този матрак се чувства твърде твърд.

Ценови диапазон:

$ 340 – $ 750

Тип матрак:

Хибрид

Твърдост:

Фирма (7)

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка от матраци OkiOki

Матракът OkiFlex е един от двата хибридни матрака, продавани от OkiOki. Компанията продава четири модела матраци: OkiFlex, OkiEasy, OkiSoft и OkiFirm. OkiFlex и OkiEasy са едновременно хибридни намотки и пяна. Леглата OkiSoft и OkiFirm са матраци с мемори пяна.

И четирите матраци OkiOki са на еднаква цена. Освен строителните материали, основният диференциращ фактор сред матраците е твърдостта. От леглата с мемори пяна, OkiSoft (средно) е по-мек от OkiFirm (фирма). От хибридните легла, OkiEasy (средно твърдо) е по-меко от OkiFlex (твърдо).

Матракът OkiFlex се отличава със слой от вградена с графит мемори пяна, преходен слой от пенопласт, джобни намотки и малко количество основен пенопласт. Заедно тези слоеве осигуряват на траверсите твърдо, но все пак облекчаващо усещане.

OkiOki предлага необичайно щедро 365-нощно изпитание за сън, което означава, че клиентите могат да върнат матрака си по всяко време в рамките на първата година след покупката. Матраците OkiOki се продават на цени под средните, което ги прави по-достъпни за повече клиенти.

Това ръководство се фокусира върху това как матракът OkiFlex се представя за хора от различни групи тегло и предпочитания за позиция на съня. Ръководството също така съдържа информация за пробната версия на OkiOki, гаранция, доставка и правила за връщане.

Разбивка на преглед на матраци OkiFlex

Матракът OkiFlex е хибриден матрак, съдържащ пяна и намотки. Леглото измерва твърдо или 7 от 10 по скалата на твърдост. Намотаният слой дава на OkiFlex по-отзивчиво усещане. Въпреки че съдържа мемори пяна, леглото не „прегръща” тялото толкова, колкото другите легла с мемори пяна.

Комфортен слой, преходен слой и два поддържащи слоя съставят матрака OkiFlex, който е с дебелина 11 инча. Единадесет инча е среден профил на матрака, така че клиентите могат да използват стандартни комплекти чаршафи с това легло.

Комфортният слой е направен от два инча вградена с графит мемори пяна. Мемори пяната омекотява този твърд матрак, а графитът помага на леглото да спи по-хладно. Слоят с мемори пяна също съдържа въздушни отвори за насърчаване на температурната неутралност.

Два инча и половина пенопласт седят под мемори пяната и действат като преходен слой. Преходните слоеве осигуряват както комфорт, така и поддръжка и помагат траперите да не потънат до твърдото опорно ядро. Преходните слоеве също позволяват на по-тежките части на тялото да потънат в матрака по-дълбоко, като същевременно задържат по-леките части на тялото, за да поддържат гръбначния стълб.

Поддържащото ядро ​​на OkiFlex се състои от 5,5 инча джобови намотки над 1 инч пенопласт. Джобните бобини са обвити индивидуално, така че човек може да бъде натиснат надолу, без автоматично да свива бобините около него. Поради тази причина джобовите намотки са по-добри от вътрешните изворни слоеве, когато става въпрос за изолиране на движението.

Клиентите имат само една възможност при закупуване на OkiFlex, а това е 11-инчовият, твърд матрак. Ако клиентите предпочитат по-мек хибриден матрак, те могат да се обърнат към OkiEasy. OkiEasy се отличава с идентична конструкция с OkiFlex, но слоят му пяна с памет е по-мек. OkiEasy оценява 6 от 10 по скалата на твърдост в сравнение със 7 от 10 на OkiFlex.

Твърдост

Тип матрак

Фирма – 7

Хибрид

Строителство

OkiFlex съдържа четири слоя. Най-горният слой се състои от 2 инча вградена с графит мемори пяна. Под него лежи 2,5 инча преходен пенопласт. Под него има 5,5-инчов слой с намотка. Джобните намотки са с диаметър 2,3 mm и обвити в пенопласт. Под намотките има един инчов слой пенопласт.

Материал на корицата:

Ледена прежда

Комфортен слой:

2, пяна с вградена в графит памет

2.5 ″ Преходен пенопласт

Ядро за поддръжка:

5,5-инчови намотки, габарит 2,3 mm с кутия от пенопласт

1, пенопласт

Цени и оразмеряване

Матракът OkiFlex се оценява идентично с трите други матрака OkiOki. Всички матраци OkiOki са на изгодна цена и достъпни за широк кръг купувачи. Както хибридните, така и мемори пяната OkiOki матраци струват по-малко от много подобни матраци на конкурентите. Всички матраци са на цени според размера и се предлагат в стандартни размери на матраци.

Има само една опция за матрак OkiFlex, която е твърд хибриден матрак, който е с дебелина 11 инча. Клиентите, които искат по-мек хибрид, могат да изберат матрака OkiEasy, който е средно твърд. Матракът OkiFlex измерва 7 от 10 по скалата на твърдост, а OkiEasy измерва 6 от 10 по скалата на твърдост.

Размери Размери Височина Тегло Цена
Близнак 39 “х 75” 11 “ 58 lbs. $ 340
Twin XL 39 “х 80” 11 “ 61 lbs. $ 385
Пълна 54 “x 75” 11 “ 80 lbs. 485 долара
Кралица 60 “x 80” 11 “ 96 lbs. 550 долара
Крал 76 “x 80” 11 “ 121 lbs. 750 долара
Калифорнийски крал 72 “x 84” 11 “ 124 lbs. 750 долара
Превъртете L – R за повече подробности

Отстъпки и сделки

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка от матраци OkiOki

Изпълнение на матрака

Изолация на движението

OkiFlex изолира добре движението благодарение на комфортния слой от мемори пяна и обвивката от пяна, заобикаляща джобовите бобини. Повечето спящи няма да бъдат притеснени от прехвърляне на движение по повърхността на матрака, когато партньорът по съня се движи или влиза или излиза от леглото.

Матраците изцяло от пяна са склонни да изолират движението дори по-добре от хибридните матраци, които съдържат слоеве от комфорт от пяна, като OkiFlex. Спящите, които са свръхчувствителни към движение на матрака, може да искат вместо това да изберат матрак с мемори пяна.

Матраците Innerspring изолират най-малкото движение, тъй като всичките им намотки са свързани помежду си, за разлика от джобовите намотки. Хибриди като OkiFlex пренасят по-малко движение, отколкото повечето легла с вътрешни извори.

Облекчаване на налягането

Въпреки че OkiFlex е предимно реагиращ матрак, той също така осигурява адекватно облекчаване на натиска за повечето траверси. Повечето траверси, особено тези с тегло над 130 килограма, няма да развият точки на натиск, докато лежат на този матрак. Преходният слой спомага за насърчаване на гръбначния стълб и равномерна опора, така че траверсите не потъват твърде далеч в матрака и изпитват натиск.

Спящите, които искат още по-голямо облекчаване на налягането или по-съобразено усещане, може да поискат да изберат някой от другите матраци OkiOki. OkiEasy е друг реагиращ хибрид, но е по-мек от OkiFlex. OkiSoft също е по-мек от OkiFlex. Тъй като OkiSoft е изцяло пяна матрак с мемори пяна, той „прегръща” тялото повече и осигурява различно усещане от OkiFlex.

Контрол на температурата

Повечето спящи няма да спят горещо на матрака OkiFlex. Въпреки че леглото съдържа пяна с памет, която има тенденция да улавя топлината, OkiOki взе предпазни мерки, за да помогне на матрака да заспи. Неговият слой с мемори пяна съдържа въздушни отвори и се влива с графит, като и двете могат да повишат прохладата.

Хибридните матраци обикновено спят по-хладно от изцяло пяна легла. Пенопластовете не позволяват много въздушен поток, а мемори пяната е известна с улавянето на топлина. Слоевете с намотка в джоб позволяват по-голям въздушен поток поради пространството в тях. Обшивката с пяна около джобовите намотки обаче ограничава до известна степен въздушния поток.

Спящите, които спят изключително горещо и искат още по-хладен матрак, може да помислят за вътрешно изворно легло или хибрид, който не съдържа мемори пяна. Матраците Innerspring обикновено са най-охлаждащи, тъй като техните пролетни слоеве съдържат много отворено пространство, което позволява най-голям въздушен поток.

Поддръжка на ръба

Матракът OkiFlex има твърди ръбове, главно поради цялостното си ниво на твърдост. Както джобният намотен слой, така и преходният слой от пенопласт допринасят за здрава опора на ръба.

Поддържането на ръба е важно, тъй като позволява пълноценно използване на повърхността на леглото. Когато ръбовете са слаби, траверсите се чувстват изложени на риск от търкаляне от леглото, когато седят или спят на ръба на матрака.

Слабата подкрепа на ръба също може да направи секса по-рисков или по-труден. При слаби ръбове не са възможни всички позиции и движения без потенциала за изкривяване на ръбовете.

Лесно движение

Тъй като матракът OkiFlex е предимно отзивчив и не отговаря много на тялото, движението на матрака е доста лесно. Повечето траверси не се чувстват заседнали, когато се опитват да се преобърнат. Двойките могат лесно да сменят позициите си по време на секс.

Движението на OkiFlex не е толкова лесно, колкото би било на вътрешен пружинен матрак, който не съдържа мемори пяна. Въпреки че траверсите не потъват дълбоко в OkiFlex и не се чувстват малко „прегърнати“, има малко съответствие, което се случва с комфортния слой с пяна с памет. В резултат на това траверсите, които се опитват да се преобърнат или слязат от леглото, ще почувстват малко по-голямо съпротивление от тези на легло, което не съдържа пяна с памет.

Секс

OkiFlex се оценява сравнително добре по отношение на пола поради силните си ръбове, лекотата на движение и ниския шум. Силната опора на ръба позволява пълноценно използване на леглото и намалява риска някой да падне от ръба на леглото.

Тъй като OkiFlex се чувства отзивчив, той осигурява еластичност или „отскачане“ в отговор на движение. Тази еластичност улеснява движението, което може да бъде полезно за секса. По-подходящите матраци с мемори пяна са склонни да абсорбират и инхибират движението, което може да създаде неловкост по време на секс.

И накрая, OkiFlex е относително тих. Въпреки че това не е напълно безшумен матрак, индивидуално обвити джобни бобини няма да скърцат или да скърцат силно по време на секс.

Изпускане на газове

Матракът OkiFlex отделя газове средно количество. Клиентите трябва да очакват да усетят умерена миризма при отваряне на матрака. С разширяването на матрака миризмата ще се разсее. Миризмата ще стане по-слаба и след това неоткриваема през първите няколко дни след разопаковането.

Отделянето на газове се отнася до летливи органични съединения (ЛОС), отделящи се от новопроизведените продукти във въздуха. Тези ЛОС имат лека химическа миризма. Мемори пяната е материалът на матрака, който е най-свързан с изпускането на газове.

Тъй като OkiFlex има сложен намотан слой, той позволява малко по-голям въздушен поток от матраците с пълна пяна. Вдлъбнатите намотки са обвити в пенопласт, така че OkiFlex не завършва отделянето на газове толкова бързо, колкото някои хибридни и вътрешни легла.

Спящ стил и телесно тегло

Странични траверси: Някои странични траверси, особено тези с тегло над 130 килограма, намират комфорт на матрака OkiFlex. Преходният слой спомага за насърчаване на гръбначния стълб за страничните траверси. Този слой позволява на по-тежките ханши и раменете да потънат по-дълбоко в матрака, като същевременно поддържат корема.

Въпреки това, OkiOki уточнява, че леглото OkiFlex се представя най-добре за траверси за стомаха и гърба. Обикновено спалните за стомаха и гърба изискват по-твърди матраци, тъй като те са в състояние да поддържат адекватно тялото в тези позиции. Някои странични траверси може да предпочетат матрак, специално проектиран за техните нужди.

Страничните траверси с тегло под 130 паунда са склонни да открият, че OkiFlex се чувства твърде твърд. В тази група лежането върху матрака може да доведе до развитие на точки за натиск. Когато страничен спящ лежи на матрак, който е твърде твърд за тялото им, те са склонни да изпитват натиск във врата и кръста.

Спални траверси: Всички задни траверси намират комфорт в OkiFlex, но най-много се радват на матраците с тегло над 130 килограма. Тази група намира адекватна лумбална опора в леглото. Те изпитват облекчаване на налягането и приятна комбинация от комфорт и подкрепа.

Матракът OkiFlex е специално продаван като идеален за траверси. По-твърдото му усещане осигурява лумбална опора на задните траверси с всякакви тежести. На уебсайта OkiOki много рецензенти коментират, че изпитват по-малко болки в гърба в резултат на спането на този матрак.

Когато матракът е прекалено мек, траверсите са склонни да изпитват натиск и дискомфорт в долната част на гърба. По-стегнатият матрак помага да се предотврати прегъването на гърба и предотвратява потъването на долната част на тялото в дълбочина към опорната сърцевина.

Спящи за стомаха: OkiFlex осигурява отлична подкрепа за траверси с тегло между 130 и 230 паунда. Тази група траверси откриват, че твърдостта на леглото им помага да поддържат гръбначния стълб. По-меките матраци са склонни да позволяват на телата на спящите стомаха да потънат по-дълбоко, което може да натовари врата и да причини дискомфорт.

Стомашните траверси с всякакви тежести намират комфорт в матрака OkiFlex. OkiOki предлага на пазара това легло като такова, което е специално създадено за спални за стомаха и гърба поради повишеното ниво на твърдост.

Някои по-тежки траверси с тегло над 230 килограма може да искат още по-твърд матрак, който да им помогне да се чувстват по-подкрепени. Повечето спящи на стомаха обаче ще намерят нивото на твърдост на OkiFlex подходящо. Личните предпочитания относно твърдостта или мекотата на матрака също определят дали спалнята се радва на матрака OkiFlex.

Под 130 lbs. 130-230 lbs. Над 230 lbs.
Странични траверси Честно добре Отлично
Задни траверси добре Отлично Отлично
Спящи за стомаха добре добре добре
Превъртете L – R за повече подробности

Награди за матрака OkiFlex

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка от матраци OkiOki

Политики

 • Наличност

  Матракът OkiFlex се предлага за продажба на уебсайта OkiOki и Amazon.

  OkiOki изпраща матраците си до САЩ и Канада. Понастоящем те не изпращат международни или военни адреси.

 • Доставка

  OkiOki доставя безплатно до места в съседните САЩ чрез FedEx Ground. Те също доставят до Канада, но може да има такса. Те не изпращат международни или военни адреси.

  Клиентите могат да очакват матраци, изпратени чрез FedEx, да пристигнат в рамките на 1 до 5 дни от датата на направена поръчка.

  Клиентите трябва да настроят собствени матраци, тъй като доставката на бели ръкавици не е услуга, предлагана от OkiOki.

 • Допълнителни услуги

  Понастоящем OkiOki не предлага никакви допълнителни услуги като доставка на бели ръкавици или премахване на стар матрак.

 • Сън Проба

  OkiOki предлага необичайно дълъг 365-часов пробен период на сън. Клиентите могат да върнат матраците си безплатно в нито един момент в рамките на първата година след покупката.

  Клиентите не трябва да имат конкретна причина за връщане на матрака, за да се класират. Връщането може да бъде инициирано чрез обаждане или изпращане по имейл на OkiOki.

 • Гаранция

  Всички матраци OkiOki се предлагат с 10-годишна ограничена гаранция. Клиентите могат да използват гаранцията, като изпратят имейл или се обадят на обслужване на клиенти на OkiOki.

  Гаранцията важи само за клиента, направил оригиналната покупка на матрак. OkiOki препоръчва да запазите касовата бележка на вашия матрак, за да сте сигурни, че можете да използвате гаранцията. Гаранцията се отнася за матраци, продавани директно от OkiOki и на Amazon.

  Гаранцията на OkiOki покрива всички дефекти в матрака, като провиснали, цепещи се или напукани слоеве, дефектен цип и разплитаща се материя. Вдлъбнатините, по-малки от един инч, се считат за нормално износване и не се покриват от гаранцията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector