Menu Close

Преглед на матраци OkiSoft

Идеален за:

 • Странични траверси с тегло под 230 паунда
 • Двойки и спящи
 • Хора, които изпитват болки в гърба и точки на натиск
 • Търсещи стойност

Съображения:

 • Повечето траверси с тегло над 230 паунда изискват по-твърд и по-поддържащ матрак, независимо от предпочитанията им за позиция на сън.
 • Шпалите за стомаха и гърба с тегло над 130 килограма може да предпочетат по-твърд матрак.
 • Матракът OkiSoft съответства много тясно, което може да затрудни движението по повърхността му.
 • Ръбовете на OkiSoft не са много стабилни и това може да ограничи траверси до средата на матрака.  

Ценови диапазон:

$ 340 – $ 750

Тип матрак:

Пяна

Твърдост:

Среден (5)

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка от матраци OkiOki

OkiSoft е едно от четирите легла, предлагани от OkiOki, онлайн марка матраци „легло в кутия“. Този изцяло дунапренен матрак предлага средно усещане, което съответства на 5 от 10 по отношение на твърдост. OkiOki също така прави леглата OkiEasy, OkiFirm и OkiFlex.
Тъй като OkiSoft се отличава с изцяло пяна и предлага средно усещане, матракът е най-подходящ за хора с тегло под 230 килограма. Това легло се отличава особено при облекчаване на налягането и насърчаване на гръбначния стълб в страничните траверси.

Както подсказва името, OkiSoft се чувства много плюшен. Матракът е в тясно съответствие и „прегръща” тялото. OkiSoft е добър избор за траверси, които обичат да потъват дълбоко в леглото, вместо да се чувстват сякаш спят върху него.

В този преглед споделяме подробности за производителността на OkiSoft, анализираме материалите и конструкцията на леглото и предоставяме информация за пробните политики и гаранционните политики на OkiOki.

Разбивка на преглед на матраци OkiSoft

OkiSoft е изцяло дунапренено легло със средно (5) усещане. Матракът е с дебелина 10 инча, така че всеки стандартен комплект листове трябва да го побере.
Клиентите, които се интересуват от други опции за твърдост и дебелина, могат да избират измежду трите други матрака на OkiOki:

 • OkiEasy : дебелина 11 инча, средна (6)
 • OkiFirm : дебелина 10 инча, твърда (8)
 • OkiFlex : 11 инча дебел, твърд (7)

Матракът OkiSoft е конструиран с 3 инча мемори пяна. Този комфортен слой „прегръща” тялото, което води до тясно съответствие. Спящите, които искат да потънат в матрака си, вместо да се чувстват така, сякаш почиват върху него, вероятно ще предпочетат OkiSoft пред останалите легла на OkiOki.

Материалите и конструкцията на OkiSoft правят матрака особено подходящ за странични траверси. Този матрак люлее тялото и спомага за равномерното изравняване на гръбначния стълб. Въпреки това, повечето траверси с тегло над 230 килограма вероятно ще искат да изберат по-твърдо и по-поддържащо легло.

Твърдост

Тип матрак

Среден (5)

Изцяло пяна

Строителство

Три слоя съставляват матрака OkiSoft. Те включват комфортен слой с мемори пяна и два поддържащи слоя от пенопласт с висока плътност. Пълна разбивка е посочена по-долу:

Материал на корицата:

Охлаждаща тъкан „Ледена прежда“

Комфортен слой:

3 ″ мемори пяна

Ядро за поддръжка:

Пенопласт с висока плътност (по-мек)

Пенопласт с висока плътност (по-твърд)

Цени и размери на матраците

OkiSoft се предлага на достъпни цени в сравнение с други матраци с пълна пяна, което го прави привлекателен за купувачи с ограничен бюджет.

Като цяло, леглата с пълна пяна като OkiSoft са на по-ниски цени от хибридните и латексовите матраци. Това може да се дължи на разликите в разходите за материалите за матраци, тъй като намотките и латексът обикновено са по-скъпи за производство, отколкото пяната.

Въпреки че леглата с пълна пяна обикновено струват по-малко, те не са толкова издръжливи като хибридните и латексовите легла. Клиентите, които търсят матрак с по-дълъг живот, трябва да обмислят модел от латекс или хибрид.

Размери Размери Височина Тегло Цена
Близнак 39 “х 75” 11 “ 58 lbs. $ 340
Twin XL 39 “х 80” 11 “ 61 lbs. $ 385
Пълна 54 “x 75” 11 “ 80 lbs. 485 долара
Кралица 60 “x 80” 11 “ 96 lbs. 550 долара
Крал 76 “x 80” 11 “ 121 lbs. 750 долара
Калифорнийски крал 72 “x 84” 11 “ 124 lbs. 750 долара
Превъртете L – R за повече подробности

Отстъпки и сделки

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка от матраци OkiOki

Изпълнение на матрака

Изолация на движението

Подобно на много матраци с мемори пяна, OkiSoft изолира добре движението. Мемори пяната е известна с това, че поглъща движенията и минимизира трансфера по повърхността.

Изолацията на движение е важно качество за хората, които споделят легло. Когато едно легло изолира добре движението, трапезите са по-малко склонни да бъдат обезпокоявани от партньор, дете или домашен любимец, движещи се на повърхността през нощта.

Облекчаване на налягането

Облекчаването на налягането е основна сила на матрака OkiSoft, въпреки че опитът на спалния ще зависи от техния тип тяло и предпочитаната позиция. Матракът предлага средно усещане и тясно прилягане, за да люлее гръбнака, да поддържа подравняването и да облекчава натиска около раменете и ханша. Тези качества го правят особено удобен за странични траверси.

Спящите на гърба и стомаха, които тежат по-малко от 130 килограма, също могат да почувстват по-малко натиск върху OkiSoft, но по-тежките хора, които използват тези позиции, вероятно ще потънат повече и ще намерят матрака по-малко удобен. Тези траверси често се нуждаят от по-твърд и поддържащ матрак, за да намалят точките си на натиск.

Контрол на температурата

Поради изцяло пянестата си конструкция, матракът OkiSoft има тенденция да улавя топлината. Мемори пяната е известна с това, че задържа топлината на тялото, а поддържащото ядро ​​от пенопласт не подпомага много голям въздушен поток в сравнение със спирална система или вентилиран латекс.

Спящите, които са склонни да спят много горещо, може да предпочетат по-хладен матрак. Въпреки че матракът е обвит в покривало от „охлаждаща тъкан с ледена прежда“, леглото все пак може да абсорбира твърде много телесна топлина за някои хора.

Поддръжка на ръба

Подобно на много по-меки пенопластови легла, OkiSoft не предлага много здрава опора на ръба. Ръбовете могат да се закопчаят или сгънат, когато някой постави телесното си тегло върху или близо до тях.

Поддръжката на ръба е важна, тъй като тя определя каква част от повърхността на матрака е използваема. Тъй като ръбовете на OkiSoft са меки, някои траверси може да не успеят да седят или да спят на ръба на матрака, без да се страхуват да се изплъзнат.

Лесно движение

Тъй като матракът OkiSoft се съобразява толкова тясно, понякога движението по повърхността му може да бъде трудно. С течение на времето свръхмекият комфортен слой с мемори пяна може да загуби формата си и да развие вдлъбнатини от тялото на спящия. Тези впечатления затрудняват седенето или търкалянето от матрака, тъй като отнема няколко секунди, за да „отскочи“.

Легло, което възпрепятства движението, не представлява проблем за всички спящи. Някои хора лежат и остават в една позиция през по-голямата част от нощта. Въпреки това, спящите, които се движат по-често в съня си, могат да получат смущения, ако имат проблеми с преобръщането. Матрак, който инхибира движението, също може да затрудни секса.

Секс

Някои спящи могат да открият, че OkiSoft затруднява движението, което може да повлияе на секса. Матраците, които се съобразяват плътно, са склонни да възпрепятстват движението повече от отзивчивите модели, които улесняват повече движение с техния „отскачане“. Промяната на сексуалните пози може да се почувства по-тромаво на легло, което инхибира движението.

Поддръжката на ръбовете е друг фактор, който влияе върху секса в OkiSoft. Тъй като краищата на това легло са малко меки, траверсите може да искат да ги избягват по време на секс. Когато ръбовете на матрака са меки, двойките могат да бъдат изолирани до средата на матрака за секс

Изпускане на газове

OkiSoft излъчва отпаднала газове миризма, когато се извади от опаковката. Тези миризми могат да продължат няколко дни, но в крайна сметка те ще се разсеят.

Отделянето на газове е резултат от отделянето на летливи органични съединения (ЛОС) от новопроизведените продукти. Първоначалната миризма от изцяло дунапренени матраци има тенденция да бъде по-силна от миризмите от други видове матраци.. Повечето хора не се притесняват ужасно от изгарянето на газове, но хората, които са особено чувствителни към миризмите, трябва да избягват матрака първия ден или две след като е отворена.

Спящ стил и телесно тегло

Странични траверси
OkiOki специално предлага OkiSoft на странични траверси. Средното усещане на леглото и близкото контуриране са подходящи за тази позиция на сън. Повечето странични траверси ще имат равномерно подравняване, но тези, които тежат повече от 230 паунда, вероятно ще се нуждаят от по-твърд матрак.

Твърдите матраци са склонни да създават точки на натиск в страничните траверси. Когато бедрата и раменете не могат да потънат малко в матрака, тези зони могат да изпаднат в еднакво положение с гръбначния стълб. Това може да причини дискомфорт на страничните траверси, особено в бедрата, раменете и врата.

Обратно траверси
Това дали една назад спане предпочита OkiSoft матрак до голяма степен зависи от теглото си. Траверсите с тегло под 130 килограма вероятно ще намерят матрака удобно. Матракът осигурява лумбалната опора, необходима за поддържане на равна повърхност с минимално увисване.

Повечето траверси с тегло над 130 килограма вероятно ще предпочетат по-твърд матрак. OkiSoft, който оценява 5 от 10 по скалата за твърдост, може да не осигури достатъчно лумбална опора за задните траверси в тази група тежести.

Стомашни траверси
Стомашните траверси с тегло под 130 паунда получават адекватна подкрепа на OkiSoft. Подобно на задните траверси, по-тежките хора, които използват тази поза, не получават достатъчно подкрепа от матрака. Шпалите за стомаха обикновено се нуждаят от по-твърд матрак от страничните траверси, за да се предотврати прекаленото им потъване на тялото, което може да доведе до поява на точки на натиск във врата и горната част на гърба.

Шпалите за стомаха и гърба, особено тези с тегло над 130 килограма, трябва да обмислят други модели матраци OkiOki. Както OkiFlex, така и OkiFirm предлагат, фирмата смята, че този процент е съответно 7 и 8 по скалата на твърдост.

Под 130 lbs. 130-230 lbs. Над 230 lbs.
Странични траверси Отлично Отлично Честно
Задни траверси Отлично Честно Честно
Спящи за стомаха добре Честно Честно
Превъртете L – R за повече подробности

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка от матраци OkiOki

Политики за пробен период, гаранция и доставка

 • Наличност

  Клиентите могат да закупят OkiSoft от уебсайта на OkiOki или на Amazon.com. Amazon обаче не предлага пълния избор на размери.

 • Доставка

  OkiOki доставя матраци безплатно на клиенти в съседните САЩ. Те обикновено използват FedEx Ground. Клиентите могат да очакват матракът им да пристигне между един и пет работни дни след изпращането му.

  Клиентите, живеещи в Канада, могат да се свържат с OkiOki, за да организират доставка на матраци в техния район. Вероятно ще има такса за доставка до Канада.

  OkiSoft се изпраща компресиран в кутия. Клиентите трябва да го внесат вътре и да го настроят сами.

 • Допълнителни услуги

  Понастоящем OkiOki не предлага допълнителни услуги, като доставка на бяла ръкавица или премахване на стари матраци. Клиентите, закупуващи OkiSoft, трябва да поставят новото легло и да изхвърлят стария матрак независимо.

 • Сън Проба

  OkiOki предлага 365-нощно изпитание за сън на всички матраци, включително OkiSoft. Клиентите могат да изберат да върнат матрака си по всяко време през първата година от получаването му. Не е необходим период на пробив.

  Връщанията на OkiOki са безплатни. Клиентите не трябва да плащат такса за възстановяване или да покриват разходите за доставка, за да върнат матрака. OkiOki организира връщането на матрака и клиентите получават пълно възстановяване. OkiOki рециклира или дарява всички върнати легла.

 • Гаранция

  OkiOki предлага 10-годишна ограничена гаранция за всички матраци, включително OkiSoft. Гаранцията важи само за клиенти, закупили матраци от OkiOki, а не за тези, които са закупили своите чрез Amazon.

  Съгласно гаранцията на OkiOki, матракът ще бъде напълно заменен, ако е дефектен. Дефектите включват провисване, вдлъбнатини с дебелина над 1 инч и разцепени пяни въпреки правилното използване и работа. Ако капакът е дефектен, само той ще бъде заменен. Гаранцията не покрива проблеми с матраци, които се считат за нормално износване или резултат от злоупотреба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector