Menu Close

Преглед на матраци Organica

Идеален за:

 • Спални и траверсни траверси с тегло между 130 и 230 lbs.
 • Спящи, които тичат горещо
 • Хора, които предпочитат легло с подскачане
 • Лица, които спят с партньор с различен тип тяло или предпочитание за позиция
 • Купувачи, които предпочитат естествени материали

Съображения:

 • Спящите, които лесно се събуждат от движенията на партньора, могат да предпочетат легло с по-добра изолация на движението
 • Отзивчивото усещане може да не се хареса на тези, които предпочитат прегръдката с мемори пяна
 • Латексовите легла може да не са подходящи за някои траверси с алергии към латекс
 • Цената е по-висока от средната за хибридните модели

Ценови диапазон:

$ 1399 – $ 3198

Тип матрак:

Хибрид

Твърдост:

Средна фирма (6)

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за матраци Amerisleep

Amerisleep е най-известен със своята линия легла с мемори пяна, наречени AS1 до AS5. Предлагат се и хибридни версии за AS2, AS3 и AS5, но това не са единствените хибридни модели в продуктовата линия на Amerisleep. Organica е латекс хибриден матрак, който е с дебелина 13 инча. Това попада в типичния диапазон на височината на хибридните матраци и между дебелините на изцяло пяна и хибридни версии на серията AS.

Organica съдържа латекс комфортен слой и система за намотки за поддръжка. Средно твърдото (6) усещане предлага силен баланс на устойчивост, подкрепа и комфорт за повечето спящи, независимо от тяхното тегло и позиция на сън. За траверси, които работят горещо, този матрак има много добра регулация на температурата.

Висококачествените материали и конструкция са отразени в ценовата точка на Organica, която е малко по-висока от средните хибридни модели на пазара. Този модел обаче се състои от по-екологични, трайни материали от много хибриди, което може да оправдае допълнителните разходи.

Ние ще проучим материалите на леглото, конструкцията, експлоатационните характеристики и ценовата точка, за да помогнем да определим дали това е подходящият матрак за вашите нужди.

Разбивка на преглед на матраци Organica

The Organica by Amerisleep е хибриден матрак, който съчетава два латексови слоя с джобна система намотки. Матракът е средно твърд, с оценка 6 по 10-степенна скала за твърдост.

Дишащото GOTS сертифицирано покритие от органичен памук обгръща матрака. Отдолу има 1-инчов слой вълна, който осигурява мека възглавница върху повърхността на леглото. Вълната също подобрява дишането на леглото и помага за регулиране на температурата през всички сезони.

Комфортният слой съдържа 3 инча естествен латекс Talalay, който придава на матрака отскок, като същевременно умерено се приспособява към тялото. След това, 8-инчова джобна система спирала предлага целенасочено облекчаване на части от тялото, които може да се нуждаят от повече опора или контуриране, като същевременно подобряват отскока на леглото и циркулацията на въздуха. И накрая, 1-инчов слой латекс Dunlop предлага поддръжка на спиралната система и спомага за увеличаване на издръжливостта на леглото.

Сертификацията GOTS за памучното покритие на матрака означава, че преждата отговаря на строги органични стандарти. Organica използва вълна и латекс със сертификат OEKO-TEX, което означава, че материалите са тествани за наличие на определени потенциално вредни вещества. Латексът е сертифициран и от Rainforest Alliance, което помага да се осигурят устойчиви производствени практики. Поради латексната конструкция на Organica обаче, тези с алергии към латекс трябва да се консултират със своя лекар, преди да направят покупка.

Твърдост

Тип матрак

Средна фирма (6)

Хибрид

Строителство

Organica by Amerisleep съдържа комфортна система от вълна и латекс Talalay, система за поддържане на намотки в джоб и основа от латекс Dunlop.

Материал на корицата:

GOTS-сертифициран органичен памук

Комфортен слой:

1 ”Joma вълна, 3” естествен латекс Talalay

Ядро за поддръжка:

8 ”джобни бобини, 1” естествен латекс Dunlop

Цени и размери на матраците

Матракът Organica е първокласен хибриден модел с по-висока цена от много други хибридни матраци. Това се дължи отчасти на неговата латексна конструкция, тъй като естественият латекс обикновено е по-скъп от пяната. Другите материали от висок клас също допринасят за допълнителните разходи.

Този модел се предлага във всички шест стандартни размера, както и разделен крал.

Размери Размери Височина Тегло Цена
Близнак 38 “x 74” 13 “ Неприложимо $ 1399
Twin XL 38 “x 80” 13 “ Неприложимо $ 1,599
Пълна 54 “x 75” 13 “ Неприложимо $ 2099
Кралица 60 “x 80” 13 “ Неприложимо $ 2299
Крал 76 “x 80” 13 “ Неприложимо $ 2999
Калифорнийски крал 72 “x 84” 13 “ Неприложимо $ 2999
Разделен крал 38 ”x 80” (2 бр.) 13 “ Неприложимо 3198 долара
Превъртете L – R за повече подробности

Отстъпки и сделки

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за матраци Amerisleep

Изпълнение на матрака

Изолация на движението

Organica не изолира движението, както много хибридни легла, базирани на пяна, въпреки че предлага някои функции, които могат да помогнат за намаляване на преноса на движение повече от типичните латексови хибридни модели.

Латексовите легла са известни със своето отскачане, което ги прави по-малко благоприятни за усвояване на движението. Системите на спиралите също са склонни да подобряват пружинирането на латексовите хибридни матраци. Organica има вълнен слой, който поглъща част от отскока, а джобната конструкция на намотките помага да се ограничи разпространението на вибрациите в поддържащия слой. Партньорите обаче вероятно ще усетят някои от движенията на другия в леглото.

Облекчаване на налягането

Латексният комфортен слой и сърцевината на бобината на Organica осигуряват умерено облекчение на точките на натиск по време на сън. Те обаче може да не осигурят достатъчно облекчение за траверси, които изпитват значително количество дискомфорт или болка от точките на натиск. Това е особено вероятно за странични траверси, които тежат под 130 килограма.

Латексът има отзивчиво качество, което леко се очертава с формата на тялото ви. Това осигурява нежно люлеене за траверси, които са склонни да оказват натиск върху области като раменете, бедрата и долната част на гърба. Освен това слой вълна успокоява тези критични области. Organica разполага и със система от бобини, предназначена да предложи целенасочена подкрепа за допълнително подобряване на балансираното усещане на леглото.

Степента на облекчение на спящия зависи до голяма степен от теглото му. Обикновено спящите, които тежат повече от 130 килограма, ще изпитат по-голямо облекчаване на налягането от Organica, отколкото тези, които тежат по-малко от 130 килограма.

Въпреки своите качества за облекчаване на натиска, матракът Organica не прегръща тялото в същата степен като матраците от синтетична пяна. Тъй като латексът е по-устойчив от традиционната мемори пяна и пенопласт, той обикновено не предлага толкова много контури. Тези, които предпочитат близко съответстващо освобождаване на налягането, могат да бъдат по-добре обслужвани от изцяло пянен модел или хибрид на пяна.

Контрол на температурата

Хибридните матраци на базата на латекс обикновено предлагат много добър контрол на температурата и Organica не прави изключение.

Докато комфортните слоеве от пяна се припокриват плътно с тялото, латексът е подскачащ и ограничава потъването. Това позволява на въздуха да циркулира по-свободно около тялото. Латексът също не задържа толкова много топлина, колкото повечето синтетична пяна, което позволява на леглото да остане по-хладно през нощта.

Както при всички хибридни легла, спиралната система на Organica допълнително охлажда леглото, като позволява въздухът да преминава между намотките. Този процес на аерация позволява топлият въздух да бъде заменен с хладен, като по този начин намалява натрупването на топлина върху повърхността на съня.

В допълнение, вълненият слой абсорбира влагата, подобрява дишането на леглото и осигурява естествени свойства за регулиране на температурата. Всички тези фактори правят Organica много добра опция за траверси, които са горещи.

Поддръжка на ръба

Траверсите, които се нуждаят от добра опора на ръба, вероятно ще бъдат доволни от здравия периметър на Organica.

Силната система от намотки и средно твърдото усещане придават на Organica стабилни страни. Тази опора помага да се предотврати провисването, което гарантира по-голяма използваемост на цялата повърхност на леглото. Здравият ръб е важен и за траверси, които имат проблеми с влизането и излизането от леглото.

Подобно на много хибридни модели, спиралната система на Organica е проектирана с ръбова опора за допълнително укрепване на периметъра. За разлика от тях, пяна легла често имат по-слаби ръбове, които са склонни да отпуснат с течение на времето.

Лесно движение

Благодарение на латексовата си конструкция, на повечето траверси ще бъде лесно да се движат по повърхността на матрака Organica.

Латексът е естествено подскачащ и поддържащ, което означава, че тялото ви няма да потъне твърде далеч. Отскокът спомага за улесняване на лекотата на движение, позволявайки на траверсите да се сменят, без да се чувстват „заседнали“ в матрака, както биха могли на някои слоеве от комфортна мемори пяна.

Системата на намотките също така осигурява пружинираност и подкрепа за насърчаване на мобилността на повърхността на леглото.

Секс

За много двойки устойчивостта и подскачането на матрака Organica благоприятстват секса.

Естественият отскок в латексния комфортен слой на Organica улеснява двойките да се движат по леглото. Системата на намотките подобрява тази еластичност.

Поради конструкцията си от латекс и намотки, Organica може да е по-добрият вариант за секс от хибридните матраци на основата на пяна, които обикновено прегръщат тялото и създават потъване, което може да потисне движението и да ограничи отскока.

Изпускане на газове

Organica има минимални до несъществуващи газове, което го прави добра възможност за тези, които може да се притесняват от свързаните миризми.

Както при другите естествени латексни матраци, Organica обикновено не отделя неприятни газове, колкото леглата от пяна, макар че може да има лека каучукова миризма. Ако клиентът открие някакви миризми при разопаковане на матрака, той вероятно ще се разсее в рамките на часове до няколко дни. Освен това няколко компонента притежават сертификат OEKO-TEX и / или eco-INSTITUT, за да гарантират, че материалите са без някои от най-често срещаните вредни вещества, които понякога се срещат в матраците.

Спящ стил и телесно тегло

Матракът Organica има латекс комфортен слой и отзивчива бобина, създадена да осигури балансирано освобождаване от налягане и подкрепа. Тези характеристики правят модела подходящ за набор от пози за сън и типове тяло. Въпреки това, размерът на облекчението на налягането и гръбначния стълб зависи до голяма степен от теглото на спящия.

Странични траверси:
Страничните траверси често изискват матрак с добро облекчаване на натиска, тъй като те са склонни да оказват натиск върху раменете и бедрата си. Organica има еластичен комфортен слой от латекс, който предлага умерено облекчаване на налягането, а системата от бобини е проектирана да предлага целенасочена подкрепа за критични области на тялото.

Тъй като те няма да потънат много дълбоко при този средно твърд модел, страничните траверси с тегло под 130 килограма може да не изпитват достатъчно контуриране, за да облекчат точките си на натиск. Страничните траверси, които тежат между 130 и 230 паунда, ще потънат допълнително в матрака и по този начин ще се радват на повече люлка от тези в по-леката категория.

Страничните траверси, които вероятно ще се възползват най-много от Organica, са тези, които тежат повече от 230 паунда. Теглото им им позволява да потънат по-дълбоко в матрака, осигурявайки им по-значително контуриране, за да преразпределят телесното си тегло по-равномерно по повърхността на матрака.

Спални траверси:
Подобно на страничните траверси, траверсите обикновено се възползват от матраци с добра опора и облекчаване на натиска, особено в областта на лумбалната област. Матракът Organica има средно твърдо усещане, което го прави подходящ за траверси с всякакви тежести.

Тези, които предпочитат тази позиция на сън, обикновено се нуждаят от достатъчно здрав матрак, за да не позволят на бедрата да потънат твърде дълбоко в леглото. В същото време матракът трябва да се контурира достатъчно, за да осигури известна амортизация за долната част на гърба. Organica постига приятен баланс между здрава опора и контурна мекота, отчасти благодарение на еластичните свойства на латексния комфортен слой.

Ако сте заспал, който тежи между 130 и 230 паунда, матракът Organica може да е отличен вариант за осигуряване на здравословна поза на съня. Имайте предвид, че задните траверси с тегло под 130 килограма може да не получат толкова много контури, докато задните траверси с тегло над 230 килограма може да открият, че матракът не е достатъчно здрав за идеална опора.

Спящи за стомаха:
Спящите за стомаха се нуждаят от достатъчно здрав матрак, който да предотврати потъването на корема в леглото, но не толкова твърд, че да му е неудобно. Organica постига този баланс. Моделът осигурява достатъчно подкрепа за насърчаване на доброто изравняване на гръбначния стълб за спящите стомаха, докато отскачащият и плюшен вълнен слой подобряват комфорта.

Поради средно твърдото си усещане, матракът Organica е най-подходящ за траверси, които тежат между 130 и 230 паунда. Спалните траверси, които тежат по-малко от 130 килограма, може да не се радват на толкова омекотяване, колкото биха искали. Тези, които тежат повече от 230 килограма, могат да потънат твърде далеч в матрака, което може да доведе до неправилно подравняване на гръбначния стълб.

Organica

Под 130 lbs. 130-230 lbs. Над 230 lbs.
Странични траверси Честно добре Отлично
Задни траверси добре Отлично добре
Спящи за стомаха добре Отлично добре
Превъртете L – R за повече подробности

Награди за матрака Organica

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка за матраци Amerisleep

Политики за пробен период, гаранция и доставка

 • Наличност

  Матракът Organica е достъпен чрез уебсайта на компанията и в магазините Amerisleep в САЩ.

  Amerisleep предлага безплатна доставка до адреси в съседните САЩ.

 • Доставка

  Матраците Amerisleep се доставят безплатно в съседните САЩ. За дестинации извън тази зона, Amerisleep може да изпраща матраци до спедитор в съседните САЩ. Всички договорености с спедиторите трябва да бъдат направени от клиента.

  Обикновено матраците се доставят в рамките на 3 до 7 работни дни чрез FedEx. След като леглото бъде изпратено, доставката може да отнеме до 7 работни дни. Със стандартната услуга за доставка, купувачът е отговорен за носенето на пакетирания матрак вътре и за настройката му. Матраците са компресирани, валцувани, запечатани в пластмаса и затворени в кутия.

 • Допълнителни услуги

  Понастоящем Amerisleep не предлага доставка на White Glove на матрака Organica.

 • Сън Проба

  Amerisleep предлага пробен период от 100 нощувки за всички свои матраци. Клиентите, които върнат матрак в рамките на допустимия срок, ще получат безплатна размяна или пълно възстановяване на покупната цена.

  Компанията изисква клиентите да изпробват матрака поне 30 дни, преди да имат право на безплатно възстановяване или замяна. Ако купувачът върне матрака преди изтичането на 30-дневния период, Amerisleep ще начисли такса за обработка от $ 99. Amerisleep моли клиентите да дарят върнатите си матраци на местна благотворителна организация или организация.

 • Гаранция

  Organica е подкрепена от 20-годишна ограничена гаранция, която покрива производствени дефекти, като например хлабави шевове и вдлъбнатини, по-големи от.75 инча близо до средата на леглото. Ако Amerisleep потвърди, че вашият матрак е дефектен, компанията ще реши да го поправи или замени за своя сметка през първите 10 години покритие. През вторите 10 години покритие клиентите могат да заменят дефектен матрак за 50% от първоначалната покупна цена и разходите за доставка.

  Гаранцията не покрива нормалното износване. Законовите етикети трябва да останат прикрепени, матракът трябва да се използва върху подходяща основа и не може да има оцветяване или обезцветяване. Прилагат се допълнителни условия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector