Menu Close

Puffy Lux Mattress Review

Идеален за:

 • Странични и задни траверси с тегло под 130 килограма
 • Лица, които лесно се безпокоят, когато партньорът им смени позицията през нощта
 • Хора с остри точки на натиск

Съображения:

 • Спящите в стомаха могат да изпитат известно потъване около бедрата и корема
 • Хората, които тежат над 230 паунда, може да не намерят Puffy Lux в подкрепа
 • Хората, които са склонни да спят горещо, могат да почувстват, че Puffy Lux улавя твърде много топлина

Ценови диапазон:

$ 1,445 – $ 1,995

Тип матрак:

Пяна

Твърдост:

Среден (5)

Вземете 300 долара от пухкав матрак и безплатна възглавница.

Puffy представи своя водещ матрак през 2017 г. Оттогава той разшири продуктовата си линия, като включи четири допълнителни матрака, заедно с основи за матраци, спално бельо и други.

Три от матраците на Puffy са изцяло изградени от пяна. Puffy е изграден от три слоя, Puffy Lux има четири слоя, а Puffy Royal използва пет слоя. Компанията също така предлага два хибрида, Lux Hybrid и Royal Hybrid, които използват същите пянасти слоеве, както техните изцяло пянени съименници, но съдържат джобови намотки в поддържащите си ядра.

Докато други рецензии на този сайт ще споделят информация за Puffy и Puffy Royal, това ревю ще се фокусира изключително върху Puffy Lux Mattress. Цената на Puffy Lux пада между цените на Puffy и Puffy Royal. Дебелината също е между тази на двата други модела, с размери 12 инча.

Ще предоставим подробна информация за матрака Puffy Lux, включително неговата конструкция, производителност, ценообразуване, оразмеряване и други.

Puffy Lux Video Review

Гледайте видеоклипа по-долу, за да видите как се представи Puffy Lux, когато беше изпитан в лабораторията на Sleep Foundation.Разбивка на преглед на матраци Puffy Lux

Puffy Lux е изцяло пянен модел, изграден от няколко слоя пяна.

В системата за комфорт се използват два слоя. Най-горният слой на системата използва 1,5 инча охлаждаща облачна пяна с гел. Този слой люлее тялото на спящия, за да облекчи натиска от бедрата, коленете и раменете. Той също така е проектиран за дишане, за да помогне да се поддържа по-неутрална температура на повърхността на съня. Вторият слой на системата за комфорт използва 1,5 инча Dual Cloud пенопласт. Този слой е създаден за по-дълбоко контуриране и подкрепа.

Преходният слой се състои от 2 инча пенопласт Climate Comfort. Този слой е проектиран да регулира температурните колебания целогодишно. Той също така действа като бариера между системата за комфорт и сърцевината. Поддържащият слой използва 7 инча пенопласт за подсилване на повърхността на матрака, като същевременно поддържа добро подравняване на гръбначния стълб.

Полиестерно покритие обгръща матрака. Това покритие за матрак е устойчиво на петна и се сваля за лесно почистване.

Puffy Lux оценява около 5 по 10-точкова скала на твърдост, придаваща му средно усещане. Повечето хора предпочитат това ниво на твърдост или малко по-твърдо усещане. С дебелина 12 инча, матракът Puffy Lux е малко по-дебел от много модели на пазара.

Твърдост

Тип матрак

Среден – 5

Пяна

Строителство

Матракът Puffy Lux е изграден от четири слоя пяна. Това включва един слой мемори пяна и три слоя пенопласт.

Материал на корицата:

100% полиестер

Комфортен слой:

1.5 ″ гел-влива пяна памет

1,5 ″ пенопласт

Преходен слой:

2 ″ Преходен пенопласт

Ядро за поддръжка:

7, пенопласт

Цени и размери на матраците

Puffy Lux се предлага във всички стандартни размери на матраци. Това е по-скъпо от средното за повечето модели с изцяло пяна. Въпреки че идва на по-висока цена, допълнителните разходи може да си струват за някои, тъй като Puffy Lux предлага изключителна изолация на движението и много добро облекчаване на налягането. Ние отбелязахме цените в списъка по-долу, но Puffy често предлага промоции, които намаляват цената.

Размери Размери Височина Тегло Цена
Близнак 39 “х 75” 12″ 45 lbs. $ 1,445
Twin XL 39 “х 80” 12″ 49 lbs. $ 1495
Пълна 54 “x 75” 12″ 63 lbs. $ 1,595
Кралица 60 “x 80” 12″ 75 lbs. 1795 долара
Крал 76 “x 80” 12″ 95 lbs. $ 1,995
Калифорнийски крал 72 “x 84” 12″ 95 lbs. $ 1,995
Превъртете L – R за повече подробности

Отстъпки и сделки

Вземете 300 долара от пухкав матрак и безплатна възглавница.

Изпълнение на матрака

Изолация на движението

Изолацията на движение е една от най-силните страни на Puffy Lux Mattress. Въпреки че бихме очаквали повечето матраци изцяло от пяна да изолират добре движението, Puffy Lux се представя изключително добре, дори в сравнение с други модели от изцяло пяна.

Тъй като комфортните слоеве от пяна на паметта на Puffy Lux и пенопласт обикновено абсорбират движението, вместо да го пренасят по повърхността на матрака, хората, които често се събуждат, когато партньорът им смени позицията си, могат да получат по-малко смущения в съня.

Облекчаване на налягането

Най-горният слой от пяна с памет от Puffy Lux и комфортният слой от пенопласт работят заедно, за да люлят тялото на спящия и да облекчат точките на натиск. Това близко контуриране разпределя теглото на спящия, за да намали налягането, което често се натрупва около ханша, коленете и раменете. Това поставя качествата за освобождаване от натиск на Puffy Lux в съответствие с други модели мемори пяна.

Въпреки че много хора ще изпитат отлично облекчаване на налягането от матрака Puffy Lux, той може да не е подходящ за всички траверси. Средното усещане на матрака може да е твърде меко за някои, особено за тези, които тежат повече от 230 килограма. Допълнителният натиск върху пяната може да доведе до свръхкомпресия, което може да допринесе за по-забележими точки на натиск за по-тежки индивиди.

Контрол на температурата

Подобно на много модели от изцяло пяна, Puffy Lux може да улавя малко топлина. Най-горният слой мемори пяна се приляга плътно към тялото на спящия, което може да затрудни излизането на топлина. За да се противодейства на това, преходният слой е проектиран да се охлажда, ако стане твърде горещо, което помага на Puffy Lux да поддържа по-равномерна температура. Като се има предвид това, може да не е най-добрият избор за тези, които са склонни да спят горещо.

Поддръжка на ръба

Ръбовете на матрака Puffy Lux имат по-здраво усещане от някои модели с изцяло пяна, вероятно поради относително дебелите преходни и поддържащи слоеве на матрака. Докато ръбът може да се чувства защитен за по-леките индивиди, хората с тегло над 230 килограма са по-склонни да забележат някакво потъване, което може да ги направи по-малко склонни да използват цялата повърхност.

Лесно движение

Тясното съответствие и по-бавният отговор на мемори пяната може да затрудни някои хора да се движат по повърхността на матрака. Това важи както за Puffy Lux, така и за повечето други модели, които използват мемори пяна.

Слоевете от пяна и пенопласт на Puffy Lux позволяват на траверса да потъне, което осигурява силно люлеене и облекчаване на налягането. Тъй като обаче прегръдката на мемори пяната е по-близка до спането „в“ леглото, а не „на“ леглото, смяната на позициите може да е по-трудна за някои.

Секс

Подобно на повечето други модели изцяло пяна, матракът Puffy Lux не е особено подскачащ, така че може да не е толкова благоприятен за секса, колкото по-пружиниращите модели, като вътрешни пружини или хибридни матраци.

Въпреки това, близкото съответствие на Puffy Lux може да осигури сцепление. Освен това е практически безшумен, така че любовните дейности могат да бъдат по-дискретни.

Изпускане на газове

Подобно на много нови матраци, Puffy Lux може първоначално да излъчва немигаща миризма.

Синтетичните пяни, използвани в матраци, обикновено отделят летливи органични съединения (ЛОС) от производствения процес. Те обикновено не се считат за вредни за повечето хора.

Изпускащите газове миризми обикновено се излъчват относително бързо. Собствениците могат да оставят новия си матрак в добре проветриво пространство, за да му дадат време за разсейване на миризмите. Повечето матраци ще се излъчват в рамките на няколко часа до няколко дни.

Спящ стил и телесно тегло

Странични траверси:
Двуслойната система за комфорт на Puffy Lux разпределя телесното тегло на страничния спящ, за да намали натиска върху бедрата и раменете им. Най-горният слой възглавници от мемори пяна, докато се съобразява, и втори слой от пенопласт добавя по-дълбоко контуриране.

Страничните траверси с тегло под 130 килограма вероятно ще изпитат най-добрия баланс между освобождаване от налягане и опора. Тези между 130 и 230 паунда може да забележат леко потъване около бедрата и раменете, което може да повлияе на гръбначния стълб. Хората над 230 килограма могат да забележат повече потъване в близост до бедрата и раменете си, което може да затрудни поддържането на правилното подравняване на гръбначния стълб и да влоши точките на натиск.

Спални траверси: Средното
усещане на матрака Puffy Lux може да го направи малко прекалено мек за някои траверси. Спалните траверси обикновено предпочитат равна повърхност, която поддържа естественото им изравняване на гръбначния стълб. За много хора това изисква малко по-твърдо усещане.

Puffy Lux може да осигури добър баланс на опора и амортизация за траверси с тегло под 130 паунда. Плюшеният горен слой мемори пяна придава леко докосване, докато многослойните слоеве пенопласт осигуряват подкрепа.

Задните траверси, които тежат между 130 и 230 паунда, са по-склонни да забележат някакво увисване в близост до бедрата си, което може да изведе гръбначните им стълбове и да допринесе за болка в долната част на гърба. Тези, които тежат над 230 килограма, вероятно ще изпитат по-значително потъване около бедрата, което може да доведе до дискомфорт.

Спящи за стомаха:
Поради средното усещане на Puffy Lux, спящите в стомаха могат да изпитат повече потъване около средните си части, отколкото би било идеално. Хората, които спят по корем, гравитират към по-твърди матраци, тъй като обикновено се нуждаят от легла с по-голяма степен на подкрепа и отдръпване.

Ако матракът не подкрепя достатъчно, тежестта на средната част на спалния стомах може да го изтегли твърде дълбоко в матрака и да натовари гръбнака им. Средното усещане на Puffy Lux може да не е достатъчно подкрепящо за някои спящи в стомаха.

Хората, които тежат под 130 килограма, вероятно ще получат достатъчна подкрепа. Стомашните траверси с тегло над 130 килограма могат да потънат в двуслойната система за комфорт твърде дълбоко, като по този начин гръбначният стълб се изравнява.

Под 130 lbs. 130-230 lbs. Над 230 lbs.
Странични траверси Отлично добре Честно
Задни траверси Отлично Честно Честно
Спящи за стомаха добре Честно Беден
Превъртете L – R за повече подробности

Награди за матрака Puffy Lux

Вземете 300 долара от пухкав матрак и безплатна възглавница.

Политики за пробен период, гаранция и доставка

 • Наличност

  Puffy Lux се продава чрез уебсайта Puffy. Той е достъпен изключително онлайн. Матракът Puffy Lux се доставя до САЩ и Канада.

 • Доставка

  Матракът Puffy Lux се доставя безплатно в съседните САЩ и Канада. Таксите за доставка се прилагат за поръчки до Аляска и Хавай.

  Матракът се изпраща чрез FedEx, обикновено в рамките на 1-3 дни след направена поръчка. Той пристига компресиран и опакован в кутия. Купувачът е отговорен за разопаковането и настройката на матрака.

 • Допълнителни услуги

  Понастоящем Puffy не предлага доставка на White Glove или премахване на стар матрак.

 • Сън Проба

  Матракът Puffy Lux се предлага със 101-дневен пробен период на сън. Puffy изисква от клиента да опита матрака поне 14 нощи и препоръчва да го пробват поне 30 нощи, за да се приспособи към матрака. Ако решите да върнете матрака си по време на пробния прозорец след необходимия период на пробив, можете да се свържете с екипа за поддръжка на Puffy, за да уредите връщане за пълно възстановяване на покупната цена. Puffy ще уреди матрака да бъде дарен или изхвърлен.

 • Гаранция

  Puffy Lux има доживотна гаранция. Матраците, които са правилно използвани и поддържани с подходяща рамка на леглото, могат да отговарят на условията за безплатен ремонт или подмяна, ако бъде открит отговарящ на условията дефект.

  Тези дефекти включват вдлъбнатини над 1,5 инча, производствени недостатъци в ципа на калъфа и физически недостатъци в калъфа. Тази гаранция се отнася за оригиналния купувач, когато е закупен от оторизиран продавач.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector