Menu Close

Преглед на лилав матрак

Идеален за:

 • Спящи под 230 килограма
 • Хора, които спят горещо
 • Двойки
 • Бюджетни купувачи

Съображения:

 • Въпреки че технически е изцяло дунапренен матрак, Purple има различно усещане от обикновения пенопласт и мемори пяна
 • Ръбовете на лилавото не са толкова силни, колкото тези на някои други легла
 • Спящите над 230 килограма може да предпочетат по-твърд матрак

Ценови диапазон:

649 $ – 1 498 $

Тип матрак:

Пяна

Твърдост:

Средна фирма (6)

Читателите на SleepFoundation получават най-добрата цена за Лилави матраци.

Оригиналният матрак Purple беше първият от трите вида матраци, предлагани от компанията Purple. Това е изцяло дунапренен матрак с размери 6 от 10 или средно твърд по скалата на твърдост и се продава на бюджетни цени. Purple е известен като охлаждащ, евтин матрак с висока стойност.

Най-голямата разлика между опциите Purple и Purple Hybrid и Purple Hybrid Premier е, че Purple има ядро ​​за поддръжка на пенопласт, докато хибридните модели имат поддържащи ядра на намотки. Моделите Hybrid и Hybrid Premier също се предлагат съответно във фирмени (7) и средни (5) или средно твърди (6) опции. Другите матраци Purple идват на по-висока цена от оригиналния Purple.

Purple Grid е уникална технология, присъстваща във всички Purple матраци. Тази решетка от хипер-еластичен полимер е разположена в комфортните слоеве, позволявайки охлаждане на въздушния поток и внасящо отзивчиво усещане в леглото.

Лилаво видео ревю

Гледайте видеоклипа по-долу, за да видите как се е представил Purple Mattress, когато е бил изпробван в лабораторията на Sleep Foundation.Разбивка на лилав матрак

Purple е матрак с изцяло пяна, предлаган в едно ниво на твърдост, което е средно твърдо. Продава се на достъпни цени и се доставя директно до вашата врата, Purple е добра възможност за клиенти, търсещи комфорт с ограничен бюджет. Чрез използването на технологията Purple Grid, лилавият матрак осигурява траверси комбинация от контур и отзивчивост. Предлага се в двойни, двойни XL, пълни, кралица, крал, калифорнийски крал и разделени крале.

Комфортните слоеве на Purple се състоят от 2 инча Purple Grid върху 3,5-инчов слой от пенопласт (1.8 PCF). Неговото поддържащо ядро ​​е направено от 4 инча пенопласт с висока плътност (2 PCF) В комбинация тези слоеве се отличават с това, че осигуряват облекчаване на налягането на траверсите. Калъфът е изработен от смесена с полиестер и вискоза тъкан. Общо Purple измерва 9,25 инча височина, което е средно и отговаря на стандартните комплекти листове.

Purple Grid е уникална технология, създадена от компанията Purple, която се състои от хипер-еластичен полимер, формован в решетъчна форма. Purple Grid очертава тялото като мемори пяна, но се чувства по-отзивчив. Местата в решетката позволяват въздушен поток, което прави Purple охлаждащ матрак. Изцяло дунапренените матраци са склонни да улавят топлината на тялото, но това не е проблем с лилавото.

Този преглед съдържа подробна информация за лилавия матрак. Разберете как хората с различно телесно тегло и предпочитания за позиция на съня се радват на леглото. Също така научете как лилавите матраци се оценяват по отношение на изолация на движението, облекчаване на налягането, контрол на температурата, поддържане на ръба, лекота на движение и изпускане на газове. И накрая, вижте откъде можете да закупите лилавия матрак и как Purple обработва доставката, връщанията и гаранциите.

Твърдост

Тип матрак

Средна фирма – 6

Изцяло пяна

Строителство

Матракът Purple се състои от слой от собствената Purple Grid върху комфортен слой и опорна сърцевина, които са направени от пенопласт.

Материал на корицата:

67% полиестер, 29% вискоза, 4% ликра

Комфортен слой:

2 ″ лилава решетка, 3,5 ″ 1,8 ​​PCF пенопласт

Ядро за поддръжка:

4 ″ 2 PCF пенопласт

Цени и размери на матраците

Оригиналният лилав матрак е качествено легло, продавано на достъпни цени. Purple струва по-малко от половината от опциите Purple Hybrid и Purple Hybrid Premier и се оценява сравнително с подобни легла от пряк до потребител на всички конкуренти. Наличието на технология Purple Grid повишава цената на Purple над някои други бюджетни предложения изцяло дунапренени матраци.

Размери Размери Височина Тегло Цена
Близнак 38 “x 75” 9,25 “ Неприложимо $ 649
Twin XL 38 “x 80” 9,25 “ 70 lbs. $ 749
Пълна 54 “x 76” 9,25 “ 81 lbs. $ 949
Кралица 60 “x 80” 9,25 “ 110 lbs. 1099 долара
Крал 76 “x 80” 9,25 “ 140 lbs. $ 1399
Калифорнийски крал 76 “x 84” 9,25 “ 140 lbs. $ 1399
Разделен крал 38 “x 80” (2бр.) 9,25 “ 140 lbs. $ 1498
Превъртете L – R за повече подробности

Отстъпки и сделки

Читателите на SleepFoundation получават най-добрата цена за Лилави матраци.

Изпълнение на матрака

Изолация на движението

Purple се отличава с изолиращо движение, което е обичайно за изцяло пяна матрак. Силната изолация на движенията обикновено привлича хората, които споделят легло. Когато единият човек се движи или се качва или слиза от леглото, движението му няма да се пренесе по повърхността на матрака, което пречи на другия спящ.

Матраците Innerspring, някои латексови легла и хибридите с джобови намотки обикновено не изолират движението, както леглата от изцяло пяна. Известно е, че по-специално комфортните слоеве от мемори пяна значително намаляват пренасянето на движение през матрака. Purple Grid работи по подобен начин, позволявайки на траверсите да натоварват едната част на матрака, без да засягат други части.

Облекчаване на налягането

Облекчаването на налягането е друга област, в която блести лилавият матрак. Лилавата решетка помага за облекчаване на натиска, така че спящите не се оказват да развиват точки на натиск, докато лежат. Лилавата решетка очертава тялото, осигурявайки усещане за възглавница. Преходната пяна под този слой помага на траверсите да не потънат твърде много в матрака.

Облекчаването на налягането е важно за всички спящи, но тези, които изпитват болка, са склонни да го смятат за особено важно. Леглото за облекчаване на налягането може да намали болката през цялата нощ. Страничните траверси също изискват легла за освобождаване от натиск, така че да не развиват точки на натиск в бедрата и раменете си, което обикновено се случва при твърде твърди матраци.

Контрол на температурата

Лилавият матрак върши отлична работа да поддържа хладно през цялата нощ, до голяма степен благодарение на технологията Purple Grid, съдържаща се в най-горния му комфортен слой.

Пяната, особено мемори пяната, има тенденция да улавя топлината. Изцяло дунапренените матраци са известни с това, че спят горещо. Purple Grid прави матрака Purple да се откроява от останалите матраци с пълна пяна в областта на температурния контрол.

Тъй като Purple Grid има отворени пространства, които позволяват въздушен поток, топлината може да се отдалечи от тялото, вместо да остане в капан в Purple матрака. В резултат на това спящите ще имат по-малка вероятност да се събудят, защото се чувстват прекалено горещи и е по-вероятно да получат добър нощен сън.

Поддръжка на ръба

Лилавите цени са средни по отношение на поддръжката на ръбовете, което е често срещано за матрак от цяла пяна. Поддръжката на ръба се отнася до това колко здрави са ръбовете на матрака в отговор на поставянето на тежест върху тях. Матраците, които съдържат вътрешни отпечатъци или джобови намотки, обикновено имат по-здрави ръбове от изцяло дунапренените легла.

Някои изцяло дунапренени легла имат по-слаби ръбове от лилавия матрак. Лошата опора на ръба го прави, така че траверсите не могат да използват цялата повърхност на леглото, тъй като това би ги изложило на риск от търкаляне от леглото. Силната поддръжка на ръба помага да се влезе и излезе от леглото по-лесно.

Лесно движение

Лесна скорост на движение средно на Purple, поради това, че матракът е едновременно съобразен и отзивчив. Като цяло, колкото по-плътно се очертава матракът на тялото, толкова повече той инхибира движението. Силно съответстващите слоеве пяна развиват впечатления, докато люлят тялото и може да отнеме няколко секунди, докато тези впечатления „отскочат“.

Purple позволява по-лесно движение от много матраци, които съдържат комфортни слоеве от мемори пяна. Тъй като Purple Grid е едновременно съобразена и отзивчива, тя позволява повече движение, отколкото силно съответстващата пяна с памет. Матраците Innerspring и латекс обикновено позволяват най-лесното движение.

Изпускане на газове

Отделянето на газове се случва с лилавия матрак, както се очаква, но процесът не е толкова екстремен, колкото при други легла от пяна. Отделянето на газове е процес, който включва летливи органични съединения (ЛОС) в произведен продукт, превръщайки се в газ и плавайки от продукта във въздуха. Като цяло този процес е най-забележим веднага след производството и е придружен от химическа миризма.

Мемори пяната и пенопластът са компонентите на матрака, които са склонни да отпадат най-много. Лилавият матрак отделя газове по-малко от някои от конкурентите си благодарение на Purple Grid, който позволява въздушен поток, който по-бързо изчиства изгазените ЛОС.

Спящ стил и телесно тегло

Странични траверси:

Лилавият матрак се отличава с това, че осигурява комбинация от опора и облекчаване на налягането на по-леките странични траверси. Страничните траверси се нуждаят от бедрата и раменете си, за да потънат малко в матрак, за да поддържат гръбначния стълб, но не твърде далеч, или ще получат повишено налягане. Страничните траверси също се нуждаят от матрак, за да имат поддържащ преходен слой, така че да не развиват точки на натиск в раменете или бедрата. Purple има правилната комбинация от контури и опора за облекчаване на натиска в повечето странични траверси под 230 паунда.

По-тежките странични траверси, от друга страна, едва ли ще намерят достатъчно опора в лилавото. Матракът с по-високо ниво на твърдост би бил по-добър избор за тази група и по-вероятно ще им осигури твърдостта и подравняването на гръбначния стълб, от които се нуждаят. Лилавите оценяват 6 от 10 по отношение на твърдост, а по-тежките странични траверси вместо това могат да предпочетат легло, което оценява 6,5, 7 или по-високо.

Задни траверси:

Траверсите с тегло под 130 килограма намират, че лилавият матрак им осигурява достатъчно лумбална опора и облекчаване на натиска. Повечето траверси в тази група тежести ще се радват на леглото. Някои траверси между 130 и 230 паунда също намират приятна комбинация от подкрепа и облекчаване на налягането в Purple, въпреки че някои може да предпочетат по-твърд матрак.

Повечето по-тежки траверси ще искат по-твърд матрак. За тази група лилавият матрак се чувства прекалено мек и не може да поддържа правилно гърба си през цялата нощ. Колкото по-тежък е един спящ, толкова по-малко ще се почувства от лилавия матрак. Може да се почувстват така, сякаш потъват твърде надолу в матрака или сякаш не са равномерно поддържани.

Спящи за стомаха:
При всички тежести на тялото, спящите в стомаха намират най-малко комфорт в лилавия матрак в сравнение с траверси с други предпочитания за позиция на съня. Въпреки това, спящите на стомаха, които тежат по-малко от 130 килограма, се радват най-много на лилавия матрак. Този матрак може да бъде добър вариант за по-леки траверси, които спят в комбинация от пози, включително стомасите си. Повечето спящи, които спят само по корем, обаче, вероятно биха могли да намерят друг матрак, който по-добре отговаря на техните нужди.

Повечето спящи на стомаха предпочитат по-твърди матраци и трябва да бъдат добре поддържани, за да се избегне развитието на точки на натиск. Твърде меките или прекалено твърди матраци могат да натоварят шиите, раменете и долната част на гърба на траверсите. По-тежките стомашни спящи почти определено ще изпитват дискомфорт, докато спят на лилавото. По-твърдият матрак би бил по-добрият вариант за траверси над 130 килограма.

Под 130 lbs. 130-230 lbs. Над 230 lbs.
Странични траверси Отлично добре Честно
Задни траверси Отлично добре Честно
Спящи за стомаха Отлично Честно Беден
Превъртете L – R за повече подробности

Награди за лилавия матрак

Отстъпки и сделки

Читателите на SleepFoundation получават най-добрата цена за Лилави матраци.

Политики за пробен период, гаранция и доставка

 • Наличност

  Матракът Purple се предлага както онлайн, така и в магазините. Purple продава матрака директно на потребителите от техния собствен уебсайт. Намира се и на Amazon.com.

  Личните магазини, които продават лилави матраци, включват фирма за матраци, Macy’s и различни магазини за мебели. Purple поддържа карта на уебсайта си, чрез която клиентите могат да търсят близки магазини.

  Лилави матраци са на разположение, за да бъдат изпратени до всички 50 щата и Канада.

 • Доставка

  Лилави кораби до съседните 48 Съединените щати безплатно, използвайки FedEx земята. Клиентите в Хавай, Аляска и Канада също могат да поръчат лилави легла, но трябва да платят такса за доставка. Международната доставка извън Канада не е налична.

  Лилавото пристига компресирано и навито в дълга, лилава опаковка с форма на тръба. Доставя се на входната ви врата, така че трябва да го внесете вътре и да го преместите навсякъде, където ще го използвате.

 • Допълнителни услуги

  Purple не предлага доставка на бели ръкавици на оригиналния им Purple матрак, нито предлагат премахване на стар матрак. Клиентите трябва сами да настроят лилавия матрак и да уговорят премахването на всички стари матраци. Както повечето компресирани матраци, Purple може да отнеме няколко часа или ден, за да се разшири напълно.

 • Сън Проба

  Purple предлага на клиентите пробен период за сън от 100 нощи. Те изискват от клиентите да счупят матрака поне 21 нощи преди започване на връщане. След периода на пробив, клиентите могат да върнат матрака за пълно възстановяване, без никакви разходи. Клиентите могат да се обадят на Purple, за да инициират процеса на връщане.

 • Гаранция

  Матракът Purple се предлага с отделни гаранции за покривалото и останалата част от матрака. Гаранционната гаранция продължава 2 години. През това време покритието на матрака ще бъде ремонтирано или заменено, ако е дефектно. Клиентът трябва да заплати всички разходи за доставка, свързани с ремонта или подмяната на капака съгласно гаранцията.

  Гаранцията за вътрешен матрак трае 10 години. Той не може да се прехвърля и започва датата на покупката. Гаранцията не покрива вдлъбнатини на тялото, които са по-малки от 1 инч. Клиентите носят отговорност за всички разходи за доставка, свързани с изпълнението на гаранцията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector