Menu Close

Преглед на матрака

Идеален за:

 • Хора, които са склонни да спят горещо
 • Траверси с остри точки на натиск
 • Лица, които тежат по-малко от 105 килограма
 • Купувачи с ограничен бюджет

Съображения:

 • Матракът Recore може да не съответства достатъчно тясно за някои спящи, които предпочитат матрак с много прегръдка
 • Спящите в стомаха, които тежат над 60 килограма, могат да получат увисване близо до средните си секции

Тип матрак:

Латекс

Твърдост:

Средна фирма (6)

Читателите на SleepFoundation получават най-добрата цена на матраци GoodMorning.com.

GoodMorning.com е една от най-добрите канадски компании за матраци. В момента произвежда седем модела: Apollo, Brunswick, Douglas, Juno, Logan & Cove, Novosbed и Recore. Също така продава и други аксесоари за сън, включително възглавници, рамки, регулируеми легла и протектори за матраци.

Матракът Recore има ценова точка от среден клас в сравнение с другите модели на GoodMorning.com. Този изцяло пянен модел включва слой от синтетичен латекс и два слоя пенопласт. Технологията за охлаждане помага за регулиране на температурата на повърхността на съня. Recore има средно твърдо усещане, оценявайки се на 6 по 10-степенната скала на твърдост.

Този преглед ще разгледа конструкцията, цените и ефективността на Recore. Той също така ще проучи кой е най-подходящият матрак и ще сподели подробности относно отзивите на клиентите и фирмените политики. Ако разглеждате матрака Recore, продължете да четете за повече информация, която да ви помогне да решите дали е подходящото легло за вас.

Преглед на разбивка за матраци

Три слоя пяна съставят матрака Recore, съчетавайки охлаждане, контуриране и поддръжка.

Комфортният слой използва 1,5 инча синтетичен латекс, който контури за облекчаване на натиска, като същевременно осигурява малко отскок. Графитната инфузия помага да се прехвърли излишната топлина от спалния към въздушните канали, така че да може да избяга от повърхността на съня.

2-инчов слой пенопласт служи като преходен слой. Той помага за преразпределяне на теглото на спалния за подобрено облекчаване на налягането, като същевременно действа като бариера между комфортните и поддържащите слоеве. Инфузия на гел в пенопласта допълнително охлажда матрака. Поддържащото ядро ​​се състои от 7 инча пенопласт, който подсилва повърхността на матрака и абсорбира движението.

Матракът Recore е обвит в покривало, което е подвижно и се пере в пералня. Състои се от смес от полиестер, еластан и поли-вискоза. Този материал е дишащ, за да позволи охлаждане на въздушния поток в повърхността на матрака. Нишките със сребърно покритие в покритието имат антимикробни свойства, за да устоят на растежа на микробите.

С оценка от около 6 по 10-степенната скала за твърдост, матракът Recore има средно твърдо усещане. Това е в по-мекия край на средния диапазон, което го прави популярна твърдост за хора, които тежат по-малко от 105 килограма и странични траверси от всички теглови групи.

Твърдост

Тип матрак

Средна фирма – 6

All Foam

Строителство

Матракът Recore е изцяло пянен модел, изграден от три слоя: комфортен слой от синтетичен латекс с вливане на графит, преходен слой от пенопласт с вливане на гел и поддържаща сърцевина от пенопласт.

Материал на корицата:

Влива се със сребърни йони

Комфортен слой:

1,5 ″ латекс (с вливане на графит)

Преходен слой:

2, пенопласт (с гел)

Ядро за поддръжка:

7, пенопласт

Цени и размери на матраците

Матракът Recore пада под средната цена за изцяло пянен модел, така че може да е добра стойност за купувачите, които търсят достъпна опция. Предлага се в шестте стандартни размера на матрака.

Моля, обърнете внимание, че следните цени са в CAD.

Размери Размери Височина Тегло Цена
Близнак 38 “x 74,5” 10.5 “ 24,5-25,9 кг. $ 649
Twin XL 38 “x 79,5” 10.5 “ 25,9-27,7 кг. 739 долара
Пълна 52,5 “x 74,5” 10.5 “ 34-36,3 кг. 779 долара
Кралица 59,5 “x 79,5” 10.5 “ 41,7-44,5 кг. $ 849
Крал 75,5 “x 79,5” 10.5 “ 53,1-56,2 кг. $ 949
Калифорнийски крал 71,5 “x 83,5” 10.5 “ 52,6-56,2 кг. $ 979
Превъртете L – R за повече подробности

Отстъпки и сделки

Читателите на SleepFoundation получават най-добрата цена на матраци GoodMorning.com.

Изпълнение на матрака

Изолация на движението

Трите слоя пяна на Recore Mattress абсорбират умерено количество движение, ограничавайки вибрациите, които се движат по повърхността на матрака. Спящият не трябва да усеща значително движение, когато партньорът му се движи през нощта. Въпреки това, отзивчивият латекс комфортен слой не елиминира всички прехвърляния на движение, така че спящият може все още да усеща вибрации, когато партньорът му смени позицията си. Тази изолация на движението е подобна на другите модели с изцяло пяна с латексни комфортни слоеве, но моделите с мемори пяна или пенопластови комфортни слоеве често абсорбират повече движение.

Облекчаване на налягането

Както е в случая с много модели от изцяло пяна, облекчаването на налягането е една от най-големите силни страни на Recore. 1,5-инчов комфортен слой латекс се приспособява към формата на тялото на спящия. Еластичността на латекса с ниска точка разпределя компресията върху по-широка област, придавайки усещане за сън “на”, а не “в” леглото. 2-инчовият преходен слой от пенопласт също подобрява контурирането и облекчаването на налягането.

Теглото и позицията за сън също допринасят за това дали спящият ще изпитва натрупване на налягане върху матрака. Поради средно твърдото си усещане, страничните траверси и хората с тегло под 105 килограма могат да изпитат най-голямото облекчение на налягането, когато спят на матрака Recore.

Контрол на температурата

Recore спи по-хладно от много изцяло дунапренени матраци на пазара, благодарение на своята охлаждаща технология. Дишащо покритие позволява на въздуха да циркулира в матрака. Графитът, вливан в латексния комфортен слой, отвежда топлината от тялото на спящия и го пренасочва към въздушните канали, за да може да избяга. Гел-инфузия в преходния слой на пенопласта също повишава регулирането на температурата на матрака. Много изцяло пяна модели, особено тези, които съдържат мемори пяна, са склонни да улавят топлината. Силният контрол на температурата на матрака Recore обаче трябва да държи повечето спящи хладни и удобни.

Поддръжка на ръба

Тъй като моделите с изцяло пяна традиционно нямат подсилени ръбове, те обикновено не получават силни белези за опора на ръба. Поради относително тънкия си комфортен слой и твърдата си сърцевина от пенопласт, периметърът на матрака Recore може да се чувства по-здрав от този на някои модели. Повечето хора трябва да могат да спят близо до ръба на леглото, без да чувстват, че компресията може да ги накара да се откачат. Седенето на ръба на леглото също вероятно ще бъде относително лесно. Докато повечето хора трябва да могат да използват цялата повърхност на матрака, без да избягват периметъра, някои по-тежки индивиди могат да изпитат известно увисване на ръба.

Лесно движение

Отзивчивостта на латексовия комфортен слой на Recore може да улесни преминаването напред, отколкото някои модели от изцяло пяна. Този материал се адаптира към формата на траверса, но реагира бързо на промени в налягането. Комфортният слой е сравнително тънък, така че повечето хора не трябва да потъват прекалено дълбоко. Поради тази комбинация от бърза реакция и ограничено потъване, повечето спящи не трябва да се чувстват „затворени в леглото” от собственото си впечатление от тялото.

Секс

Recore има усещане за подсказване, отколкото много модели от пяна, които някои двойки могат да предпочетат за секс. Тази отзивчивост идва от латексния комфортен слой. Комфортният и преходният слой също се очертават към тялото, което може да доведе до по-добро сцепление. Поради изцяло пянестата си конструкция, Recore е практически безшумен, което го прави дискретен.

Изпускане на газове

Много нови продукти имат остатъци от производствени миризми и същото важи за повечето матраци. Тези, които използват синтетични пяни и компресират кораби, често имат по-изразени миризми, тъй като тези миризми се улавят в пяната и нямат възможност да се освободят, докато матракът не бъде разопакован.

Експертите обикновено смятат, че миризмите извън газовете са безвредни за повечето хора. Някои собственици обаче избират да оставят новия си матрак в отделна стая, докато миризмата се разсее, което обикновено се случва в рамките на два дни. Поради дишащия си дизайн, бихме очаквали матрака Recore да се излъчва по-бързо и изцяло, отколкото някои изцяло пяна модели.

Спящ стил и телесно тегло

Странични траверси:
Благодарение на люлката на 1,5-инчовия латекс комфортен слой и 2-инчовия преход от пенопласт, матракът Recore помага да се премахне част от натиска върху раменете и бедрата на страничния спящ. Обикновено тези зони са особено податливи на натрупване на налягане поради тяхната ширина, но Recore преразпределя теглото на спящия по повърхността на матрака, за да облекчи острите точки на натиск, често причинени от страничен сън. Ядрото от пенопласт също ограничава доколко раменете и бедрата на страничния спящ потъват, поддържайки по-добро подравняване на гръбначния стълб.

Със средно твърдото си усещане Recore може да е силна опция за странични траверси от всички групи тежести. Тези, които тежат под 105 килограма, вероятно ще получат изключителен баланс на съответствие и подкрепа за комбинация от облекчаване на налягането и правилно подравняване на гръбначния стълб. Хората, които тежат над 105 килограма, все още могат да се радват на облекчаване на налягането, но те могат да получат увисване в близост до бедрата и раменете, което влияе на подравняването на гръбнака.

Задни траверси:
Много задни траверси могат да получат равномерната подкрепа, от която се нуждаят, от матрака Recore. С дебелина 1,5 инча, комфортният слой е сравнително тънък. Това ограничава доколко хълбоците на задния спящ потъват, преди да достигнат по-твърдия преходен слой и сърцевина. Тъй като увисването около ханша може да натовари гръбначния стълб на задния спящ, подкрепата в тази област е от съществено значение за задния спящ да запази естественото си гръбначно подреждане.

Траверсите с тегло под 60 трябва да получат най-голяма подкрепа. Докато комфортният слой омекотява повърхността на матрака за допълнителен комфорт, средното твърдо усещане е достатъчно твърдо, така че задните траверси в тази група тежести не трябва да изпитват много, ако има някакво отпускане близо до бедрата им. Хората, които тежат между 60 и 105 килограма, могат да потънат в матрака малко твърде дълбоко в близост до бедрата си, но това не би трябвало да повлияе значително на подравняването на гръбначния стълб. Хората с тегло над 105 килограма могат да получат по-значително увисване.


Спящи за стомаха: Тъй като има средно твърдо усещане, матракът Recore вероятно ще бъде по-мек, отколкото идеален за повечето спящи на стомаха. Шпалите за стомаха обикновено се нуждаят от по-твърд матрак за допълнителна опора близо до средата на леглото. Това е така, защото повечето хора носят голяма част от теглото си близо до бедрата и корема си, което може да ги дръпне твърде дълбоко в матрака, когато спят по корем.

Латексният комфортен слой на Recore добавя омекотяване, което много спящи на стомаха могат да намерят за удобно. Докато по-твърдият преходен слой от пенопласт и сърцевина ограничават потъването, някои спящи на стомаха все още могат да изпитат увисване близо до средните си секции. Този ефект може да бъде най-силно изразен за лица с тегло над 60 килограма, особено тези с допълнително тегло близо до средата на телата им. Спящите в стомаха, които тежат по-малко от 60 килограма, трябва да се радват на голяма подкрепа, но някои все още могат да забележат леко отпускане в близост до средните им секции.

Под 60 кг. 60-105 кг. Над 105 кг.
Странични траверси добре Отлично Честно
Задни траверси добре добре Честно
Спящи за стомаха Отлично Честно Честно
Превъртете L – R за повече подробности

Награди за матрака Recore

Читателите на SleepFoundation получават най-добрата цена на матраци GoodMorning.com.

Политики за пробен период, гаранция и доставка

 • Наличност

  Матракът Recore се продава изключително в Канада чрез GoodMorning.com и уебсайта Recore.

 • Доставка

  Матракът Recore се доставя безплатно до по-голямата част от Канада. За поръчки до отдалечени райони могат да важат такси за доставка.

  Обикновено матраците се доставят 1-7 работни дни след като клиентът направи своята поръчка. Поръчките обикновено пристигат 1-5 работни дни след изпращането им. Всеки матрак пристига компресиран в кутия и се доставя чрез FedEx.

  Recore препоръчва на двама души да преместят пакетирания матрак в предвиденото помещение, преди да го извадят от кутията и да поставят вакуумно запечатан матрак върху основата. След това, първият пластмасов слой може да бъде премахнат и матракът може да бъде развит. И накрая, вътрешният пластмасов слой може да бъде отстранен, за да позволи на матрака да се декомпресира. Собствениците трябва да оставят поне 30 минути, за да се разшири матракът, преди да спят на него. Матракът трябва да се разшири напълно в рамките на 24 часа. Recore моли клиентите да запазят найлоновата торбичка, в случай че решат да върнат матрака си по време на пробния период.

 • Допълнителни услуги

  Понастоящем Recore не предлага доставка на White Glove или премахване на стар матрак.

 • Сън Проба

  Матракът Recore има 120-нощно изпитание за сън, по време на което клиентите могат да опитат матрака у дома. Клиентите трябва да опитат матрака в продължение на 30 нощи, преди да започнат връщане. Ако не са доволни, те могат да върнат матрака по време на допустимия прозорец за пълно възстановяване на покупната цена. Recore ще организира вземането на изхвърления матрак. Върнатите матраци се даряват или рециклират.

  Клиентите, които преди са върнали матрак Recore, може да не отговарят на условията. Повредените или изцапани матраци не могат да бъдат върнати.

 • Гаранция

  Матракът Recore се предлага с 15-годишна гаранция, която започва от датата на доставката. Тази гаранция защитава оригиналния собственик на матрак срещу дефекти, които включват вдлъбнатини над 1 инч (2 инча с търговска или институционална употреба) за първите 10 години от гаранционния период и 2 инча (3 инча с търговска или институционална употреба) за последната 5 години гаранционен прозорец. Недостатъците, които водят до напукване или разцепване на пяната и дефекти в тъканта и ципа на капака, също могат да отговарят на условията за гаранционно покритие.

  За да се класират, матраците трябва да бъдат разопаковани напълно в рамките на две седмици от датата на доставка. Те трябва да се използват върху подходяща основа и да не съдържат злоупотреби и злоупотреби. Снимки на матрака ще бъдат необходими за обработка на всякакви искове.

  През първите 10 години от гаранцията Recore ще ремонтира или замени матраци с покрити дефекти. За последните 5 години собствениците ще носят отговорност за 75% от първоначалната покупна цена за ремонт или подмяна. Търговските и институционалните поръчки ще бъдат изчислени по следните такси за ремонт или подмяна на квалифицирани дефекти: 25% от първоначалната покупна цена през първите 5 години, 50% от първоначалната покупна цена между 6 и 10 години и 75% от първоначалната покупна цена от 11 до 15 години.

  Прилагат се допълнителни условия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector