Menu Close

SaaTva HD матрак преглед

Идеален за:

 • Спящи над 300 килограма
 • Спящи за стомаха и гърба над 130 килограма
 • Горещи траверси
 • Купувачи, които искат безплатна доставка с бели ръкавици

Съображения:

 • Твърдост: Този матрак има усещането, че може да е на твърдата страна за някои странични траверси и хора с по-ниско телесно тегло.
 • Рамка за легло: Saatva препоръчва използването на Saatva HD с една от двете основи, предлагани от компанията.
 • Височина на матрака: Тъй като Saatva HD е с височина 15,5 инча, клиентите трябва да се уверят, че няма да са твърде високи, когато са поставени на предпочитаната от тях рамка.
 • Цена: Saatva HD има по-висока цена от средния хибриден матрак.

Ценови диапазон:

$ 1499 – $ 3298

Тип матрак:

Innerspring

Твърдост:

Фирма (7)

Читателите на SleepFoundation получават най-добрата цена за матраци Saatva.

Saatva HD е един от многото модели, предлагани от компанията Saatva, която заема все по-видима роля в онлайн индустрията за матраци. Saatva е създала своята продуктова линия, за да обхване голямо разнообразие от видове матраци, за да задоволи нуждите на всички видове траверси.

Saatva HD се откроява, защото е проектиран специално за хора между 300 и 500 паунда. Други модели от Saatva включват:

Saatva HD е хибрид, който включва компоненти, открити в други модели, със специален фокус върху подобряване на издръжливостта и производителността за хора с по-високо телесно тегло. Saatva HD има подсилена вътрешна опорна сърцевина за стабилно и надеждно усещане, а нейните комфортни слоеве от латекс, мемори пяна и пенопласт осигуряват контуриране и комфорт без твърде много мивка.

Разбивка на преглед на матраци Saatva HD

Многобройни аспекти на дизайна на Saatva HD демонстрират как Saatva е работил, за да изгради този матрак, за да отговаря на нуждите на траверси над 300 паунда. Това започва с хибридния му дизайн, който използва разнообразие от материали, за да генерира здраво, но удобно легло.

Като хибрид, нейното поддържащо ядро ​​е направено с вътрешни пружини. Това са извънредно дебели (12,5 габаритни) офсетови намотки, които са зонирани, за да дадат допълнителни подсилвания в ключови области. Офсетните бобини имат повече способности от традиционните вътрешни пружинни бобини за намаляване на преноса на движение. Обшивка от плътен пенопласт обикаля отстрани и отдолу на намотките, за да предложи допълнителна стабилност и подкрепа на ръба.

Комфортната система има четири елемента. Започва с органичен памук, който е капитониран в горната част на възглавницата, осигурявайки мекота и дишане. Следва подскачащ и издръжлив латекс Talalay с умерено контуриране и зониран дизайн за облекчаване на точката на натиск. Слоевете мемори пяна и пенопласт допълват контура и допринасят за изолация на движението.

Друг важен елемент на дизайна за траверси над 300 паунда е твърдостта на Saatva HD, която се оценява като твърда или около 7 по типичната скала на твърдост. Това твърдо усещане за жив плет срещу излишното потъване в леглото, което може да е проблем при други матраци.

Капакът и горната част на възглавницата използват органичен памук, естествен влагозащитен материал, който заедно с латекса се бори с натрупването на топлина в матрака.

Saatva насърчава клиентите да закупят конкретна основа, която се продава отделно, за да придружава Saatva HD. Тази основа е направена от дървени летви за тежък товар и се предлага с височина 4,75 инча или 8,75 инча. Докато Saatva HD може да се използва с други видове рамки, Saatva препоръчва тяхната рамка за оптимална издръжливост.

Твърдост

Тип матрак

Фирма – 7

Хибрид

Строителство

Saatva HD има множество комфортни слоеве памук, латекс, мемори пяна и пенопласт върху здрава основа от плътни, обвити с пяна намотки.

Материал на корицата:

Органичен памук

Комфортен слой:

2 ”органичен памук (капитониран в горната част на възглавницата)

1,5 ”зониран латекс Talalay

1,5 ”мемори пяна (5 PCF)

2 ”пенопласт

Ядро за поддръжка:

6-инчови офсетови намотки (габарит 12,5, зонирани, обвити в пяна)

2 ”основа от пенопласт

Цени и размери на матраците

Saatva HD е по-скъп от повечето други хибридни матраци. Допълнителните му разходи отразяват по-дебелия му цялостен профил, включването на много различни слоеве и използването на по-здрави, подсилени материали на множество нива на матрака. По-високата цена включва и доставката на White Glove като част от покупната цена.

Докато цената на Saatva HD е по-висока от много други хибриди, потенциалът му за подобрена производителност и издръжливост за траверси над 300 паунда може да оправдае допълнителните разходи.

Купувачите също трябва да имат предвид, че основата, препоръчана от Saatva за този матрак, има допълнителни разходи от $ 190. Тъй като се продава отделно, той не е включен в цените, изброени в следващата таблица.

Размери Размери Височина Тегло Цена
Близнак 38 “x 75” 15.5 “ 80 lbs. $ 1499
Twin XL 38 “x 80” 15.5 “ 85 lbs. $ 1699
Пълна 54 “x 75” 15.5 “ 110 lbs. 1999 г.
Кралица 60 “x 80” 15.5 “ 135 lbs. $ 2599
Крал 76 “x 80” 15.5 “ 169 lbs. $ 2899
Калифорнийски крал 72 “x 84” 15.5 “ 169 lbs. $ 2899
Разделен крал 38 “x 80” (2бр.) 15.5 “ 169 lbs. 3298 долара
Превъртете L – R за повече подробности

Отстъпки и сделки

Читателите на SleepFoundation получават най-добрата цена за матраци Saatva.

Изпълнение на матрака

Изолация на движението

Изолацията на движението на Saatva HD е само около средната стойност. Високите нива на твърдост и отскачане, осигурени от Saatva HD, намаляват способността му да изолира конкретно движението.

Въпреки че някои дизайнерски елементи, като офсетови намотки и слой с мемори пяна, намаляват при прехвърляне на движение, този ефект се противодейства от реагиращия латекс и намотките. В допълнение, памукът в възглавницата почти не предотвратява прехвърлянето на движение.

Като цяло Saatva HD осигурява достатъчно изолация на движението, за да се избегнат нощни смущения за много двойки, но се представя по-зле в тази област от много хибридни матраци, особено тези, които имат по-значително количество мемори пяна в системата си за комфорт.

Облекчаване на налягането

Saatva HD осигурява средно до над средното облекчаване на налягането за повечето траверси.

Всеки слой от матрака допринася за облекчаване на налягането. Латексът Talalay има леко контуриране и притискане до точките на натиска на възглавницата, особено с неговата зонирана формулировка. Мемори пяната има по-изразено съответствие, което засилва облекчаването на налягането, докато пенопластът и зонираните намотки отдолу гарантират, че траверсите няма да потънат твърде далеч в леглото. Памукът в горната част на възглавницата има минимално контуриране, но може да предложи по-меко усещане при зони с остър удар.

Докато материалите в системата за комфорт може да са недостатъчни за облекчаване на налягането в някои траверси, те са склонни да се представят по-добре за хора над 300 килограма. Някои странични траверси, особено ако те са под 230 паунда, може да открият, че фирменото усещане е твърде трудно да побере раменете и бедрата им.

Контрол на температурата

Saatva HD превъзхожда предотвратяването на спането на горещо. Ефективното му регулиране на температурата започва с горните два слоя памук и латекс. Памукът е естествено дишащ, помага за отвеждането на влагата от тялото за комфортно охлаждане. Латексът запазва минимална топлина, комбинирайки се с памука, за да поддържа повърхността хладна.

Докато мемори пяната и пенопластът могат да се нагряват повече от латекса, въздушният поток през намотките помага да се вентилира събраната топлина в тези слоеве. Тъй като Saatva HD има по-твърдо усещане само с умерено контуриране, тялото не потъва толкова дълбоко, което означава, че има повече охлаждащ въздушен поток около кожата.

Всички тези елементи позволяват на Saatva HD да осигури по-добра опция за горещи траверси, особено тези, които имат по-високо телесно тегло.

Поддръжка на ръба

Множество компоненти допринасят за над средната поддръжка на ръба на Saatva HD.

Изключително здравите намотки с корпус от пенопласт с висока плътност създават здрава основа, която не излиза по периметъра. Поради своята отзивчивост и твърдост, латексният слой в системата за комфорт се задържа добре по краищата, предлагайки по-голяма структурна цялост на матрака като цяло.

Устойчивото ниво на комфорт означава по-малко мивка като цяло, включително около ръба, което може да е проблем при други хибридни матраци с повече слоеве пяна и / или по-меко усещане.

Всичко казано, както при повечето матраци, клиентите ще забележат повече компресия по периметъра на Saatva HD, отколкото в центъра на матрака. Независимо от това, той трябва да предлага много стабилност за сън или седене на ръба.

Лесно движение

Забележителното отскачане на Saatva HD прави лекотата на движение плюс за този матрак.

Латексът Talalay е доста отзивчив и това усещане се допълва от отскока, осигурен от офсетовите вътрешни пружинни намотки. Памукът в горната част на възглавницата придава мекота, но с минимално затрудняване на движението, а по-скромното контуриране на леглото предотвратява усещането, че се забива в матрака.

В сравнение с хибридите с дълбоки контури и / или системи за комфорт, проектирани около мемори пяна, Saatva HD позволява много по-лесно движение. Тази функция е особено важна за всеки, който се движи често през нощта, включително комбинирани траверси.

Секс

Повечето двойки установяват, че Saatva HD е благоприятна за сексуална активност.

Високото ниво на отзивчивост означава, че бързите движения и смяната на позициите са лесни за матрака. Над средното поддържане на ръба и цялостната структурна цялост на Saatva HD подобрява рейтингите си по отношение на секса, особено за хора с по-високо телесно тегло.

Единственото отрицателно в тази област е, че някои хора могат да смятат, че фирмата се чувства малко по-неудобна в определени позиции.

Изпускане на газове

Има малко или никакво изпускане на газове от Saatva HD. Дизайнът му включва само няколко слоя пяна, които са най-често срещаните виновници за изгарянето на газове.

В допълнение, Saatva осигурява безплатна доставка на White Glove за настройка на матрака, като се избягва изпращането в легло в кутия, което може да увеличи отделянето на газове, като запечата матрака за продължителен период в пластмасови опаковки.

Поради тези причини Saatva HD отделя газове по-малко от много други хибриди и със сигурност по-малко от изцяло пяна. Клиентите все още могат да забележат лека „нова миризма на матрак“, която трае първите няколко часа след инсталирането.

Спящ стил и телесно тегло

Странични траверси:
Saatva HD е добър вариант за странични траверси, които тежат над 130 паунда и особено тези, които тежат по-близо и над 230 паунда. За хора под 130 килограма твърдото му усещане и лекото люлеене са недостатъчни, за да омекотят точките на натиск в раменете и бедрата. Но за хора с по-голямо тегло, способността на Saatva HD и нейната зонирана конструкция да компресират близо до точките на натиск без изразено потъване или провисване го прави удобна и подкрепяща опция.

Задни траверси:

Спалните траверси обикновено се нуждаят от по-твърд матрак само с леко или умерено контуриране, който може да поддържа гръбнака им подравнен и да избегне излишното огъване около лумбалния гръбнак. Saatva HD отговаря на този законопроект, което го прави отличен вариант за траверси с тегло над 130 килограма. Хората над 230 паунда често откриват, че други матраци позволяват на корема им да потъне твърде дълбоко в матрака, но подсиленият дизайн на Saatva HD помага да се предотврати това. Трябва да се отбележи обаче, че тези предимства за траверси над 130 паунда правят Saatva HD по-лошо приспособление за траверси под това тегло, тъй като те обикновено смятат, че е твърде трудно да се омекоти тялото им по подходящ начин.

Спящи за стомаха:
Подобно на задните спящи, спящите на стомаха обикновено получават страхотни резултати на Saatva HD, ако тежат над 130 килограма. Матракът е достатъчно здрав, за да се уверите, че те не се чувстват така, сякаш са погълнати от матрака. Зонираните подсилвания в намотките на вътрешната пружина и латексът укрепват леглото около лумбалния отдел на гръбначния стълб, където стомашните траверси са изложени на най-голям риск от гръбначно преместване За хора под 130 килограма обаче този матрак може да се чувства малко твърд и негъвкав.

Под 130 lbs. 130-230 lbs. Над 230 lbs.
Странични траверси Честно добре Отлично
Задни траверси Честно Отлично Отлично
Спящи за стомаха добре Отлично добре
Превъртете L – R за повече подробности

Награди за матрака Saatva HD

Читателите на SleepFoundation получават най-добрата цена за матраци Saatva.

Политики за пробен период, гаранция и доставка

 • Наличност

  Матракът Saatva се продава директно от компанията на потребителите. Той не продава чрез Amazon или други търговци на дребно на трети страни. На практика всички продажби се извършват чрез уебсайта на компанията, но Saatva отвори шоурум в Ню Йорк.

  Saatva HD се предлага в съседните 48 американски щата. В тези щати Саатва има на разположение представители, които да извършват своята услуга за доставка на White Glove.

  За Аляска и Хавай Саатва не разполага с доставчици на услуги, но може да предложи спедиция за доставка. Доставчици на услуги на трети страни може да са на разположение за обработка на инсталацията. За доставка до тези щати могат да се наложат допълнителни такси.

 • Доставка

  Безплатната доставка на White Glove е включена в покупната цена на Saatva за клиенти, разположени в 48 съседни щати на САЩ. Доставката на White Glove включва техници, които идват във вашия дом и настройват матрака в избраната от вас стая. Ще отнемат и стар матрак и всякакви опаковки.

  Клиентите трябва да са у дома, за да улеснят доставката на White Glove. Saatva работи с клиенти, за да създаде 4-часов прозорец за доставка на определена дата.

  Хората в Аляска и Хавай трябва да се свържат със Saatva относно спедиторски услуги и всички разходи, свързани с този метод на доставка.

 • Сън Проба

  Saatva HD се предлага със 120-нощно изпитание за сън. По всяко време през този период можете да поискате връщане и Саатва ще изпрати екип, който да вземе матрака от дома ви. От всички възстановявания се удържа такса за връщане в размер на 99 щ.д. Всички върнати матраци се даряват и никога не се препродават.

 • Гаранция

  Saatva подкрепя Saatva HD с 20-годишна гаранция, която покрива дефекти в материалите и производството. През първите две години Саатва ще замени матрака безплатно. През 3-20 години Саатва ще ремонтира и покрие отново матрака, а единствената цена за клиента е за транспорт (99 долара на посока).

  След две години Saatva предлага и опция за заместване на справедливостта, която позволява на клиентите да запазят стария си матрак и да заплатят намалени разходи, за да получат и нов. В 3-5 години клиентите плащат 40% от първоначалната покупна цена; в години 6-10, 60%; а в години 10-20, 80%. Няма такса за доставка с опцията за заместване на справедливостта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector