Menu Close

Преглед на хибриден матрак Saatva Latex

Идеален за:

 • Траверси, които предпочитат отзивчив матрак, който се съобразява нежно и не потъва твърде много.
 • Хора, които обикновено спят горещо.
 • Тези, които изпитват затруднения при влизане и излизане от леглото.
 • Купувачите на матраци, които предпочитат сами да не поставят матрака.

Съображения:

 • Saatva предлага безплатна доставка на White Glove в съседните САЩ. Тази услуга включва сглобяване в дома и отстраняване на стар матрак; В резултат на това времето за изчакване на доставката може да бъде по-дълго.
 • Латексният хибрид Saatva се предлага с пробен период на сън от 180 нощи. Клиентите могат да върнат матрака по всяко време на процеса, но Saatva таксува $ 99 такса за връщане.
 • Матракът се предлага с 15-годишна гаранция; покритието е непропорционално за първите две години, а след това собствениците плащат такса от $ 99 във всяка посока, ако са необходими ремонти или подмяна. Saatva предлага и опция за заместване на справедливостта, която позволява на собствениците да сменят матрака си в процент от първоначалната цена и да запазят оригиналния модел без допълнително заплащане.

Ценови диапазон:

$ 1,099 – $ 2,499

Тип матрак:

Хибрид

Твърдост:

Средна фирма (6)

Читателите на SleepFoundation получават най-добрата цена за матраци Saatva.

Saatva е онлайн марка матраци, която стартира с водещия модел Saatva Classic innerspring. Компанията представи няколко последващи матрака, включително модели с пяна с памет, латекс, хибридни и въздушни легла. В този преглед ще разгледаме задълбочено най-новия модел на марката, наречен Saatva Latex Hybrid.

Латексният хибрид Saatva е с дебелина 13 инча и предлага средно твърдо усещане, което съответства на 6 по скалата на твърдост 1-10. Матракът започва с тънък слой органична вълна, който служи като противопожарна бариера на леглото и също така осигурява допълнителна дишане близо до повърхността. Комфортният слой е съставен от вентилиран латекс Talalay, който се приспособява равномерно към тялото като мемори пяна, като същевременно се чувства доста отзивчив и подскачащ. Матракът също така съдържа опорно ядро ​​от зонирани джобни намотки, които осигуряват отлична опора, особено по периметъра. Капакът на Saatva Latex Hybrid е направен от органичен памук.

Ще разкажем подробно всичко, което трябва да знаете за Saatva Latex Hybrid по отношение на конструкцията и материалите, цените и наличните размери, рейтингите на производителността, отзивите за този модел и фирмените политики. За да научите повече за други матраци Saatva, моля, посетете нашите ревюта за моделите Saatva, Saatva HD, Loom & Leaf, Zenhaven и Solaire.

Разбивка на преглед на хибридни матраци Saatva Latex

Латексният хибрид Saatva започва с тънък слой вата от органична вълна. Този материал е естествено устойчив на пламък, така че този компонент действа като противопожарна преграда, за да защити матрака и да ви предпази. Благодарение на естествената дишаща вълна този слой също помага за охлаждане на повърхността. Вълната е сертифицирана като органична от Глобалния стандарт за органичен текстил (GOTS), един от водещите органи за тези видове матрачни материали. Под вълната се крие 3-инчов комфортен слой от латекс Talalay. Talalay е лек и подскачащ вид латекс, който нежно се съобразява с тялото, без да потъва прекомерно. Латексът също се вентилира с малки отвори за насърчаване на допълнителен въздушен поток близо до повърхността на матрака.

Ядрото за поддръжка на Saatva Latex Hybrid разполага с джобови намотки, разположени в зонирана конфигурация. По-дебели бобини облицоват периметъра на матрака, за да осигурят отблъскване, когато се качвате и слизате от леглото. В резултат на това потъването трябва да бъде минимално – дори за хора с тегло над 230 килограма. По-тънките интериорни намотки осигуряват по-голямо прилепване за тялото ви и няма да се чувстват толкова твърди, колкото намотките по краищата. Подложката „Eco Loft“ подсилва намотките за допълнителна подкрепа.

Целият матрак е обвит в калъф от дишащ органичен памук, който също е получил сертификат GOTS. Тъканта е подложена на антимикробно третиране за предотвратяване на акари, плесени и други алергени. Като цяло, латексният хибрид Saatva е с дебелина 13 инча, което го прави матрак с висок профил. Той се счита за средно твърд и се оценява като 6 по скалата на твърдост 1-10.

Твърдост

Тип матрак

Средна фирма – 6

Латекс Хибрид

Строителство

Латексният хибрид Saatva има дизайн, който е доста подобен на други конкурентни модели в тази категория матраци. Спецификациите на конструкцията и материала за матрака са посочени по-долу.

Материал на корицата:

Антимикробен органичен памук

Комфортен слой:

Пожарна преграда от органична вълна

3 ″ вентилиран латекс Talalay

Ядро за поддръжка:

8 ″ зонирани джобни намотки

Подложка Eco Loft

Цени и размери на матраците

Цената на Saatva Latex Hybrid е наравно със средната цена на стикера на латексния хибрид, която пада между 1600 и 2200 долара в размер на дама. Няма добавки към матрака или опции за персонализиране, които влияят на разходите.

В сравнение с други модели Saatva с кралица, Saatva Latex Hybrid има ценова точка в средата на пътя. Струва повече от Saatva Classic и Loom & Leaf и струва по-малко от моделите Zenhaven, Saatva HD и Solaire.

Текущите цени за Saatva Latex Hybrid за всеки наличен размер са изброени по-долу, заедно с размерите, измерванията на дебелината и теглото.

Размери Размери Височина Тегло Цена
Близнак 38 “x 75” 14 “ 77 lbs. 1099 долара
Twin XL 38 “x 80” 14 “ 85 lbs. $ 1249
Пълна 54 “x 75” 14 “ 100 lbs. $ 1,599
Кралица 60 “x 80” 14 “ 120 lbs. 1,799 долара
Крал 76 “x 80” 14 “ 150 lbs. $ 2199
Калифорнийски крал 72 “x 84” 14 “ 148 lbs. $ 2199
Разделен крал 36 “x 80” (2бр.) 14 “ 170 lbs. $ 2,499
Превъртете L – R за повече подробности

Отстъпки и сделки

Читателите на SleepFoundation получават най-добрата цена за матраци Saatva.

Изпълнение на матрака

Изолация на движението

Латексният хибрид Saatva е конструиран с 3-инчов комфортен слой от латекс Talalay върху подгъната сърцевина на намотката. Тези два компонента създават доста отзивчиво усещане за матрака, така че трябва да очаквате подскачане на повърхността, когато сменяте позициите си или влизате и излизате от леглото. Тези движения могат да доведат до прехвърляне на вибрации по повърхността, което от своя страна може да доведе до нарушения на съня за вас и вашия партньор по съня.

Въпреки това матракът се представя сравнително добре в тази категория в сравнение с други подобни конструкции. Дебелият комфортен слой ще поеме известно движение и намотките не са прекалено пружиниращи, така че латексният хибрид Saatva вероятно ще намали нарушенията на съня по-добре от много вътрешни пръстени и хибриди. Хората, които са силно чувствителни към движенията в леглото, може да искат да изберат по-малко отзивчив матрак от пяна или изцяло латекс, но повечето хора няма да получат сериозни смущения в съня от латексния хибрид Saatva.

Облекчаване на налягането

Латексният хибрид Saatva предлага много добро облекчаване на налягането за хора, които тежат между 130 и 230 паунда. Латексът осигурява добра амортизация на страничните траверси, за да подплати раменете и бедрата, да подреди гръбначния стълб и да намали точките на натиск в тялото. Спалните на гърба и стомаха също трябва да изпитват по-малко натиск благодарение на здравата опорна система на леглото.

Хората от други групи с тегло може да почувстват по-голям натиск. Тези с тегло под 130 килограма вероятно ще намерят матрака за твърде твърд – по-специално страничните траверси – и в резултат на това могат да се развият точки на натиск. По-мек матрак, който съответства по-плътно, ще бъде по-подходящ за тези траверси. За хората с тегло над 230 килограма е точно обратното: латексният хибрид Saatva може да се чувства прекалено мек и да превишава прекалено на места. Тези хора обикновено се чувстват по-комфортно на по-твърди матраци.

Контрол на температурата

Латексният хибрид Saatva трябва да спи спокойно за повечето хора. Това може да се отдаде на материалната му конструкция. Органичното памучно покритие и вълнената противопожарна преграда са доста дишащи. Това помага за регулиране на повърхностната температура на леглото. Латексният комфортен слой също се вентилира с малки отвори, за да може въздухът да циркулира до тялото ви. Освен това латексът няма да улавя телесната топлина в същата степен като пяната.

Системата на намотките на Saatva Latex Hybrid също играе роля тук, като насърчава стабилната циркулация на въздуха. Това позволява на матрака да поддържа студена температура на сърцевината. Друг фактор е средното твърдо усещане на леглото. Повечето траверси няма да потънат прекомерно в матрака и в резултат ще почувстват по-голям въздушен поток.

Латексните хибриди обикновено спят доста хладно и този модел не прави изключение. Препоръчваме го на всеки, който обикновено тича горещо в леглото.

Поддръжка на ръба

Латексният хибрид Saatva потъва в минимална степен, когато собствениците спят по краищата или влизат и излизат от леглото. Това се дължи на системата от намотки на леглото, която е разделена на различни зони въз основа на габарита на намотката или дебелината. По-дебели намотки са разположени по периметъра на матрака. Те осигуряват повече отблъскване, когато седите или спите близо до ръбовете, създавайки по-голяма стабилност. Това прави Saatva Latex Hybrid особено подходящ за хора, които се борят да слизат и слизат от матрака си поради болки в гърба, тегло и други проблеми.

По-тънките бобини са разположени в цялата вътрешност на опорната сърцевина. Тези бобини предлагат повече люлеене и по-малко твърдост, което прави матрака по-удобен, без да се жертва опората на ръба. С течение на времето може да забележите по-дълбоко потъване по краищата. Това може да ви помогне да решите дали да замените съществуващия си матрак или не.

Лесно движение

Леглата, които реагират бавно на тялото и потъват дълбоко, могат да бъдат малко трудни за преместване, особено ако тежите повече от 230 килограма. Смяната на позициите и влизането и излизането от леглото също могат да бъдат проблематични.

За щастие, Saatva Latex Hybrid не представя тези проблеми. Латексният слой е доста отзивчив и потъва много малко, така че вероятно няма да изпитате това неприятно усещане, че много хора се уподобяват на това, че са „в капан“ от матрака си.

Зонираните намотки също улесняват прехода ви от вътрешността на матрака към периметъра. По-дебелите намотки подсилват доста добре ръбовете, така че качването и слизането от матрака не бива да е прекалена работа. По-тежките хора ще почувстват по-голямо потъване от по-леките хора, но като цяло този матрак не трябва да създава никакви проблеми, когато става въпрос за движение.

Секс

Докато всяка двойка има различни предпочитания по отношение на матраците и секса, повечето хора намират отзивчивите и поддържащи легла за най-удобни за тези дейности. Поради тази причина ние дадохме на Saatva Latex Hybrid много добра оценка за секс. Латексът е подскачащ и няма да потъне твърде много, така че двойките трябва да могат да се движат през матрака и да сменят позициите си доста лесно. Латексът също се съобразява малко, като осигурява добро сцепление, за да помогне на вас и партньора ви да запазите една позиция за по-дълги периоди от време.

Силната поддръжка на ръба е друг актив за двойките, защото им позволява да използват целия матрак за секс, вместо да се чувстват затворени в средата. Добрата циркулация на въздуха също трябва да ви охлажда в разгара на момента.

Има един малък недостатък на матрака: бобините могат да бъдат малко силни, особено при енергично движение на матрака.

Изпускане на газове

Отделянето на газове се отнася до първоначалните миризми, които вероятно ще забележите след разопаковане на матрака. Леглата с пяна са свързани с най-силните и устойчиви миризми, тъй като пяната отделя летливи органични съединения (ЛОС), които носят отчетлива химическа миризма. Латексът не отделя ЛОС, но много хора съобщават за забележима миризма, подобна на гума.

Отначало забелязахме някаква миризма при латексния хибрид Saatva, но след няколко дни миризмите, които не се отделят от газовете, се бяха разсеяли напълно. Дишащите слоеве на леглото трябва доста бързо да измият нежеланата миризма, оставяйки матрака да мирише свеж. Ако това не се случи, опитайте да поставите хибрида в добре проветриво помещение за една или две нощ. Това позволява допълнително време за разсейване на задържащите се миризми.

Спящ стил и телесно тегло

Странични траверси: Обикновено страничните траверси се чувстват по-удобно на матраци, които омекотяват раменете, долната част на гърба и бедрата. Това насърчава равномерното подравняване на гръбначния стълб и намалява налягането в чувствителните зони в тялото. Латексният хибрид Saatva има средно твърдо усещане, а латексният комфорт предлага минимална подплата, така че страничните траверси с тегло под 130 килограма вероятно ще намерят матрака за твърде твърд. Тези траверси са по-подходящи за по-меки матраци, които се очертават плътно.

Страничните траверси, които тежат най-малко 130 килограма, вероятно ще се чувстват по-комфортно на Saatva Latex Hybrid. Макар матракът да не омекотява много тялото, той е в голяма подкрепа, благодарение на здравата си бобина; това гарантира, че страничните траверси в тази група тежести няма да потънат прекомерно около раменете и ханша, което води до по-добро подравняване и по-малко натиск.

Задни траверси: За разлика от страничните траверси, задните траверси често се нуждаят от по-малко контуриране и повече армировка от матрака си. Тази позиция насърчава подравняването на гръбначния стълб сама по себе си, така че ключът тук е да поддържате тялото изправено и в равна равнина. Матраците, които потъват твърде много, могат да причинят болки във врата, гърба и бедрата на траверсите. Saatva Latex Hybrid, от друга страна, е достатъчно твърд и здрав, за да поддържа равна повърхност за повечето задни траверси с тегло до 230 паунда. Тези с тегло под 130 паунда получават достатъчно контури, за да облекчат натиска, докато тези между 130 и 230 паунда не трябва да се притесняват, че ще увиснат под средните си секции.

Задните траверси с тегло над 230 килограма също могат да намират Saatva Latex Hybrid удобен, но някои ще потънат твърде много и ще почувстват допълнителни болки и болки. По-стегнатият матрак може да е по-добрият вариант, ако превишите прекалено много на латексния хибрид Saatva – макар че, както вече казахме, дълбокото потъване вероятно няма да е проблем с този матрак.

Спящи за стомаха: Подобно на задните траверси, спящите за стомаха обикновено се нуждаят от допълнителна подкрепа от матрака си. Тази позиция е свързана с повече болки, тъй като повечето хора носят непропорционално голямо тегло в стомаха си. Тогава спането с лицето надолу може да доведе до потъване на цялото тяло под повърхността, което от своя страна може да доведе до болки във врата, раменете, кръста и тазобедрената става. Средно твърдото усещане на Saatva Latex Hybrid е най-подходящо за траверси, които тежат между 130 и 230 паунда. Те ще почиват на равна равнина, без да потъват твърде много, а матракът е достатъчно мек, за да омекоти тялото.

Стомашните траверси, които тежат по-малко от 130 килограма, могат да намерят матрака за твърде здрав. Това може да накара повърхността да се почувства твърда и да предизвика по-голям натиск в чувствителните зони. За спящите на стомаха, които тежат над 230 килограма, матракът ще се чувства доста подкрепящ, но някои все пак ще потънат прекомерно.

Под 130 lbs. 130-230 lbs. Над 230 lbs.
Странични траверси Честно добре добре
Задни траверси добре Отлично добре
Спящи за стомаха добре Отлично добре
Превъртете L – R за повече подробности

Читателите на SleepFoundation получават най-добрата цена за матраци Saatva.

Политики за пробен период, гаранция и доставка

 • Наличност

  По това време трябва да поръчате латексния хибрид Saatva на уебсайта на Saatva. Този модел не се предлага от онлайн търговци или пазари, включително Amazon.com, нито се продава в магазините. Saatva управлява шоурум само за гледане в Ню Йорк, но не може да се правят покупки на това място.

 • Доставка

  Saatva предлага безплатна доставка на бяла ръкавица в съседните САЩ. Тази услуга включва планирана дата и час на доставка, монтаж в дома и премахване на стар матрак без допълнително заплащане. Матракът няма да бъде компресиран за доставка, така че трябва да е готов веднага да спи.

  Saatva не осигурява наземен транспорт от какъвто и да е вид. Освен това компанията не доставя матраци до Аляска или Хавай, но може да успее да работи с клиенти от тези щати за намиране на куриери, ако има такива.

 • Сън Проба

  Латексният хибрид Saatva се предлага с пробен период на сън от 180 нощи. Това изпитание не изисква период на пробив, така че ще можете да върнете матрака по всяко време. Saatva начислява такса за обратно връщане в размер на $ 99, но куриерите ще дойдат до вашето жилище и ще вземат матрака вместо вас. Размените също са разрешени по време на пробния период, а моделите за замяна получават ново изпитание за сън, което започва веднага щом пристигнат.

 • Гаранция

  Матракът е подплатен с 15-годишна гаранция. Тази гаранция е напълно непропорционална. През първите две години Saatva ще ремонтира или замени всеки дефектен матрак без допълнителни разходи за собственика. Започвайки през третата година, Саатва ще ремонтира и покрие отново матрака за такса за двупосочен транспорт от $ 198 ($ 99 на всяка страна).

  Saatva предлага и опция за заместване на справедливостта като алтернатива на собствениците на матраци. Съгласно този план собствениците трябва да платят процент от първоначалната цена на стикера, за да заменят дефектния си матрак. Те плащат 40 процента през годините от 3 до 5; 60 процента през годините от 6 до 10; и 80 процента през годините от 11 до 15. Собствениците могат да изберат да запазят и оригиналния матрак без допълнително заплащане.

  Тази гаранция обхваща увисване и отпечатъци от тялото в повърхността на матрака с размери 1 инч или по-дълбоко. Други въпроси не се считат за дефекти и няма да бъдат обхванати от тази гаранция. Гаранцията също не може да се прехвърля, така че само оригинални собственици, които купуват матрака от Saatva или оторизиран търговец, ще отговарят на изискванията за покритие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector