Menu Close

Преглед на матраци Sapphire Dream

Идеален за:

 • Хората, които предпочитат по-мекото чувство на матрака
 • Траверси, които искат стабилността на бобините заедно с плюшен комфортен слой
 • Хора, които ценят подкрепата за ръба и умерения отскок
 • Купувачи, които търсят по-висок матрак с мека горна част на възглавницата

Съображения:

 • Таксите за обработка и възстановяване на запасите означават, че пробният период на сън не е безрисков
 • Предлага се само в една опция за твърдост
 • Средно мекото усещане може да има твърде много мивка за много задни траверси, траверси и хора над 230 килограма

Ценови диапазон:

$ 1899 – $ 2599

Тип матрак:

Хибрид

Твърдост:

Средно мек (4)

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка на матраци US-Mattress.com

Sapphire Dream е хибриден матрак, който използва множество различни видове материали, за да култивира комбинация от универсални експлоатационни характеристики, които го правят привлекателен за много траверси.

Поддържаща сърцевина на innerspring осигурява на Sapphire Dream здрава и надеждна основа, а системата му за комфорт включва както мемори пяна, така и пенопласт вътре в уютен връх на възглавницата. Комбинирани, тези компоненти придават на Sapphire Dream средно меко усещане, което най-добре подхожда на страничните траверси, хората под 130 килограма и тези, които обикновено предпочитат плюшен матрак.

Хибридът Sapphire Dream се продава от US Mattress, търговец на дребно със седалище в Мичиган. Въпреки че американският матрак има само физически магазини в този щат, те предлагат Sapphire Dream на своя уебсайт с безплатна доставка в съседните Съединени щати.

Дизайнерските характеристики на Sapphire Dream му осигуряват солидна универсална производителност, включително над средното подпомагане на ръба, изолиране на движението и облекчаване на налягането. Той обаче се предлага само с един избор на твърдост, който ограничава способността му да отговаря на нуждите на определени траверси. Освен това пробният период на компанията за сън не е безрисков, тъй като политиката за връщане включва такси, които се приспадат от всяко възстановяване или замяна.

Разбивка на преглед на матраци Sapphire Dream

Матракът Sapphire Dream има хибриден дизайн, който включва множество видове материали. Общо той е висок 14,5 инча, което го прави по-висок от средния и по-подходящ за хора, които искат матрак с по-висок профил.

Твърдостта е средно мека, което е около 4 по скалата на твърдост 1-10 и не се предлага на друго ниво на твърдост. Това дава на Sapphire Dream по-приятно усещане с повече мивка от много други хибриди. Предлага се 14-инчова версия без възглавница, въпреки че има само малко по-твърдо усещане от модела с възглавница.

Четири слоя съставят вътрешността на матрака. Най-горният слой е 1,5 инча вградена с графит мемори пяна. Тази пяна работи, за да абсорбира натиска от тялото, люлейки се около точките на болка, като същевременно ограничава преноса на движение. Мемори пяната има форма на яйцеклетка, която позволява по-голяма вентилация и, заедно с вливането на графит, помага за намаляване на задържането на топлина.

Вторият слой е 1,5 инча пенопласт. Тази пяна е особено мека и играе съществена роля за култивирането на плюшеното усещане на Sapphire Dream.

Третият слой формира по-голямата част от поддържащото ядро. Това е висок набор от вътрешни пружини. Намотките са индивидуално увити, за да дадат на всяка пружина подобрена способност за компресиране независимо от пружините около нея. Изработени са от стомана с висока плътност, а намотките са по-дебели (долна габарит) около външната страна на матрака, за да се увеличи опората на ръба.

Четвъртият слой е направен с пенопласт с висока плътност, който служи като стабилна основа за бобините и матрака като цяло.

Комфортната система на Sapphire Dream се побира в горната част на възглавницата. Тази възглавница не само прид
ава отчетлива визуална привлекателност, но и допринася за привлекателната мекота на леглото. Покритието е направено от Tencel, естествено получен материал, който е добре ценен заради комбинацията си от гладкост и дишане.

Опции за твърдост

Тип матрак

Средно мек – 4

Хибрид

Строителство

Матракът Sapphire Dream използва дишаща покривка от лиоцел Tencel, заедно с комфортни слоеве мемори пяна и пенопласт върху основа от индивидуално увити бобини и пенопласт.

Материал на корицата:

Tencel лиоцел

Комфортен слой:

1.5 ″ пяна с памет (с графит)

1,5 ″ пенопласт

Ядро за поддръжка:

Вътрешни пружини (индивидуално опаковани, подсилени по периметъра)

Основен пенопласт

Цени и оразмеряване

Хибридът Sapphire Dream се предлага във всичките шест от стандартните размери. Подобно на повечето хибриди, той е относително тежък и това е особено забележимо при размери на кралици, крале и Калифорния.

Sapphire Dream има цена на дребно, която е над средното ниво за хибридни легла, достъпни онлайн. Без отстъпка, по-високата цена на стикера може да постави този матрак извън бюджета за някои купувачи. Въпреки това, американският матрак често предлага промоции, които правят Sapphire Dream по-завладяваща стойност.

Размери Размери Височина Тегло Цена
Близнак 39 “х 75” 14.5 “ 50 lbs. $ 1899
Twin XL 39 “х 80” 14.5 “ 60 lbs. $ 1899
Пълна 54 “x 75” 14.5 “ 70 lbs. $ 1,949
Кралица 60 “x 80” 14.5 “ 80 lbs. $ 1,999
Крал 76 “x 80” 14.5 “ 120 lbs. 2599 долара
Калифорнийски крал 72 “x 84” 14.5 “. 120 lbs. 2599 долара
Превъртете L – R за повече подробности

Отстъпки и сделки

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка на матраци US-Mattress.com

Изпълнение на матрака

Изолация на движението

Sapphire Dream има над средно изолация на движението благодарение на три елемента от своята конструкция.

Най-горният слой е направен с мемори пяна, която има добре познатата способност да люлее тялото и да сведе до минимум преноса на движение. Мекото усещане на тази мемори пяна заедно с пенопласта под нея подобрява мивката на матрака, намалявайки потенциала за вибрации да се разпространят в леглото. Индивидуално опакованите вътрешно-пружинни намотки също намаляват излишните ефекти на пулсации от тяхната еластичност, които могат да прехвърлят движението.

Комбинираният ефект на тези компоненти дава на Sapphire Hybrid солидни белези за изолация на движението, позволявайки на повечето хора, които споделят легло, да избегнат нежелани събуждания от движенията на партньора си.

Облекчаване на налягането

Основното облекчение на налягането, предлагано от Sapphire Dream, идва от горния му слой с мемори пяна. Мемори пяната е в състояние да компресира пропорционално на формата и теглото на тялото, осигурявайки едновременно усещане за прегръдка и допълнителна амортизация към точките на натиск. Вътрешните пружинни бобини дават лек тласък на това облекчение на налягането поради способността им да реагират на начина, по който теглото се разпределя върху леглото.

Тези компоненти осигуряват умерено облекчаване н
а налягането, но Sapphire Hybrid не постига по-висок резултат в тази категория, тъй като мемори пяната е с дебелина само 1,5 инча, а пенопластът под нея не предлага същото ниво на приспособяване, за да отговаря на нуждите на тялото. С по-тънък слой мемори пяна, Sapphire Dream може да е по-малко подходящ да осигури необходимата амортизация както за хора с по-високо телесно тегло, така и за хора с особено остри зони на натиск.

Контрол на температурата

Хибридът Sapphire Dream се оценява като над средното за контрол на температурата.

Въпреки че много хора свързват мемори пяната със спането горещо, слоят мемори пяна в Sapphire Dream се влива с графит, който има за цел да ограничи колко топлина задържа пяната през нощта. Слоят от мемори пяна също е изграден със структура от яйцеклетки, създавайки по-голямо пространство за преминаване на въздух и отнасяне на излишната топлина. Вентилацията също е плюс за вътрешните пружинни намотки, тъй като въздухът се движи лесно през тях и драстично намалява натрупването на топлина в опорната сърцевина на леглото. Ако някой започне да се нагрява, материалът Tencel в покритието може да помогне да отведе влагата, като разсейва топлината през дишащата си материя.

Всяка от тези части на Sapphire Dream подобрява температурата си и я прави качествена опция за хора, които са склонни да спят горещо.

Поддръжка на ръба

Повечето траверси откриват, че матракът Sapphire Dream осигурява солидна опора на ръба.

Движещата сила зад ръбната опора на леглото е опорната сърцевина на вътрешната пружина. По принцип намотките са по-способни да издържат на тегло на ръба, без да губят стабилност. Това се засилва още повече в Sapphire Dream, тъй като намотките по периметъра на матрака са с по-нисък габарит, което означава, че те са по-дебели и държат по-добре под тегло. Тези дебели, издръжливи намотки са изработени от висококачествена стомана, която поддържа формата си дори когато някой спи или седи близо до периметъра на матрака. Двата слоя пяна в горната част на възглавницата са значително по-меки и мивката от тези материали ще бъде забележима, когато сте на ръба на матрака Sapphire Dream.

Като цяло, матракът е над средното за опора на ръба, но е нормално да се открие известна компресия на пяна по периметъра.

Лесно движение

Най-дебелата и най-голяма част от матрака Sapphire Dream е неговата опорна сърцевина, а индивидуално опакованите бобини в тази сърцевина генерират достатъчно пружиниране, за да улеснят придвижването върху леглото. Въпреки че пяните в системата за комфорт осигуряват на матрака значителна прегръдка и мивка, здравите бобини предпазват траверсите от провисване твърде далеч в леглото или усещане, че са залепнали на място. Гладкостта на покривалото Tencel ви позволява да регулирате позицията си в леглото, без излишно триене между капака на матрака и чаршафите ви. Като цяло тези фактори засилват представянето на Sapphire Dream в тази категория.

Секс

Макар матракът Sapphire Dream да е добър за секс, той няма отличителен рейтинг в тази категория. Причината за това е, че някои елементи от конструкцията на леглото улесняват оживения сексуален живот, докато други не са толкова благоприятни за секса.

Положителната страна е, че дебелата опорна сърцевина на вътрешната пружина дава на леглото достатъчно отскок, за да позволи повечето сексуални дейности. В допълнение, бобините предлагат здравина и стабилност по време на интимни моменти, а основният пенопласт помага да абсорбира звука от движението на бобините.

От отрицателната страна, мемори пяната и пенопластът в горната част на възглавницата имат ограничена реакция, което означава, че те бавно се връщат към нормалната си форма, докато се движите по тях. Това означава, че може да са необходими допълнителни усилия за бързи движения върху този матрак, но конструкцията на Sapphire Dream рядко инхибира секса.

Изпускане на газове

Отделянето на газове се получава, когато летливите органични съединения (ЛОС), които се генерират по време на производството на матраци, се освобождават, след като матракът се освободи от кутията. Не всички материали отделят едно и също количество ЛОС; най-голямото количество обикновено идва от пяна, включително мемори пяна.

Въпреки че Sapphire Dream има компоненти от пяна, те не са най-дебелите части на матрака, намалявайки изпускането на газове от леглото. Поради тази причина малко клиенти се оплакват от миризми или изпускане на газове от Sapphire Dream, особено по отношение на други хибридни матраци на пазара.

Спящ стил и телесно тегло

Когато разбивате опциите си за матраци, често е полезно да вземете предвид позицията си за сън и телесното тегло. Взимането на тези фактори под внимание може да ви помогне да намерите правилния матрак, който да отговаря на вашите нужди.

Странични траверси:
Страничните траверси се нуждаят от матрак, който може правилно да облекчи натиска около раменете и бедрата, които са склонни да притискат здраво матрака. В повечето случаи това означава средно или средно твърд матрак с поне умерено контуриране.

Ако матракът е твърде твърд, бедрата и раменете ще понесат основната тежест, което често води до сутрешна болка. Но ако матракът е прекалено мек, тези по-тежки зони ще потънат прекомерно в леглото и не са в съответствие с долната част на гърба и гръбначния стълб. Страничните траверси с по-високо телесно тегло обикновено се нуждаят от допълнителна твърдост, за да намерят правилния баланс.

Мемори пяната в комфортната система на Sapphire Dream помага за облекчаване на налягането, което може да бъде от полза за страничните траверси. Със средно мекото си усещане Sapphire Dream е много подходящ за странични траверси под 230 паунда, но ще се чувства прекалено плюшен и евентуално липсва подкрепа за повечето хора над 230 паунда.

Спящи на гърба:
Когато е разположен по гръб, зоната, която е най-изложена на риск, е лумбалната част на гръбначния стълб, която се намира в долната част на гърба. Тази част на гръбначния стълб има естествена извивка и ако матракът не може да побере тази извивка, това може да доведе до болка в кръста.

Трите слоя възглавница от мемори пяна на Nectar се съобразяват, което може да помогне за разпръскване на натрупването на натиск около бедрата на задния спящ. Адаптивният Hi-Core преходен слой с мемори пяна осигурява допълнителна поддръжка, която трябва да е достатъчна, за да предотврати потъването на повечето задни траверси твърде дълбоко.

Най-често най-добрият матрак, подходящ за траверси, варира от среден до твърд. Спалните траверси над 230 килограма обикновено се нуждаят от много по-твърдо легло от тези, които тежат по-малко от 130 и малко по-твърди от тези, които тежат под 230. Ако леглото е прекалено меко, коремната област е лесно да натисне надолу в системата за комфорт, принуждавайки тялото в U- или V-образна форма, която може да натовари гръбначния стълб. В същото време твърде много твърдост ще създаде нежелано въздействие върху лумбалния гръбнак.

Sapphire Dream е подходящ за задни траверси, които тежат под 130 паунда, защото могат да се възползват от неговото облекчаване на налягането и поради по-ниското си телесно тегло няма да потънат неравномерно на средната си мека повърхност. Задните траверси над 230 паунда са по-склонни да намерят Sapphire Dream твърде плюшен за нуждите си от подкрепа.

Стомашни траверси:
Матракът Sapphire Dream е прекалено мек за повечето спални стомахи. Въпреки това, това може да е добър вариант за стомашни траверси, които тежат под 130 килограма и не натискат толкова дълбоко в слоевете от комфорт на пяната на леглото.

За спящите в стомаха е важно да имат по-твърда повърхност за сън и това придобива допълнително значение за хора с тегло над 230 килограма. Причината това да е от значение е, както при задните траверси, свързана с лумбалната част на гръбначния стълб.

На мек матрак повечето спящи в стомаха ще намерят средната си част, където често се носи по-голяма тежест, провисвайки в леглото, принуждавайки тялото в U-образна форма. Тази позиция оказва значителен натиск върху лумбалния гръбнак. Като предпочитание за комфорт, много спящи на стомаха също искат по-твърда повърхност за сън, така че да не се чувстват като задушени от матрака си, когато лежат с ли
це надолу.

Под 130 lbs. 130-230 lbs. Над 230 lbs.
Странични траверси Отлично добре Честно
Задни траверси добре Честно Честно
Спящи за стомаха добре Честно Честно
Превъртете L – R за повече подробности

Използвайте тази връзка SleepFoundation.org за най-актуалната отстъпка на матраци US-Mattress.com

Политики за пробен период, гаранция и доставка

 • Наличност

  Матракът Sapphire Dream се продава от компанията US Mattress, базирана в Мичиган. За клиенти във всички 50 щата Sapphire Dream е достъпен за закупуване директно от уебсайта на американските матраци. Американският матрак също има шест магазина за тухли и хоросани в щата Мичиган.

 • Доставка

  Американският матрак предлага безплатна доставка на матрака Sapphire Dream до 48 съседни САЩ. В повечето случаи матракът пристига в рамките на около седмица.

  Предлага се доставка до Аляска и Хавай и клиентите трябва да се свържат директно с американския матрак за ценова оферта.

  Sapphire Dream се доставя като легло в кутия, което означава, че пристига на входната ви врата компресиран в голяма кутия. Когато матракът се извади от опаковката, той се декомпресира и постига пълния си размер.

 • Допълнителни услуги

  Американският матрак не предлага доставка на бяла ръкавица или премахване на стар матрак за матрака Sapphire Dream.

 • Сън Проба

  The Sapphire Dream идва със 120-нощно изпитание за сън. Трябва да запазите матрака през първите 30 нощи като период на изпробване. След 30 нощи можете да се върнете или да замените матрака. За връщане има такса за обработка от $ 139, както и 20% такса за възстановяване (до $ 500), която се приспада от възстановяването ви. За борси се изчислява само таксата за обработка от $ 139.

 • Допълнителни услуги

  Матракът Sapphire Dream се предлага с доживотна ограничена гаранция. Той покрива дефекти в материалите и производството, докато притежавате матрака. Компанията ще ремонтира или замени матрак, за който се установи, че е дефектен, но гаранцията не покрива транспортните разходи, свързани с искове за гаранция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *