Menu Close

Преглед на хибридния матрак Vaya

Идеален за:

 • Купувачи, които искат хибрид с добре закръглено представяне
 • Траверси, търсещи комбинация от скачане и контуриране
 • Хора, които са склонни да спят горещо

Съображения:

 • Предлага се само в едно ниво на твърдост
 • Комфортната система е дебела два инча, което може да не осигури достатъчна опора на някои траверси
 • Умерено, а не дълбоко контуриране

Ценови диапазон:

$ 749 – $ 1,199

Тип матрак:

Хибрид

Твърдост:

Средна фирма (6)

Вземете 300 долара от всеки матрак Vaya с код SF.

Vaya Hybrid е второто предложение за матраци от Vaya, компания, базирана в Аризона, която е изградила своята марка около матраци на достъпни цени, които включват специален пенопласт, известен като Vaya Foam.

Тази пяна е формулирана от компанията, за да улови положителните страни на материали като латекс и мемори пяна, като същевременно избягва негативите им. В Vaya Hybrid, двуинчов слой от Vaya Foam е разположен над поддържащо ядро, което се захранва от джобови вътрешни пружини и е подсилено от основен слой от пенопласт с висока плътност.

Vaya Hybrid има средно твърдо усещане и солидна производителност, печелейки знаци за качество в множество категории. С балансиран дизайн и конкурентна цена, той се харесва на хора с много различни телесни тегла и пози за сън.

За да помогнете да определите дали Vaya Hybrid е подходящ за вас, този преглед обхваща как е изграден, как се представя и какво трябва да знаете за доставката, връщанията и гаранцията.

Разбивка на хибриден матрак Vaya

Матракът Vaya Hybrid е изграден с три вътрешни слоя, които се комбинират, за да му дадат обща височина от 12 инча. Цялостното усещане на Vaya Hybrid е средно твърдо, оценявайки се на около 6 по скалата на твърдост 1-10.

Комфортната система на Vaya Hybrid е направена с два инча Vaya Foam, специален пенопласт, формулиран от компанията. Vaya Foam е проектиран да включва най-добрите характеристики на мемори пяна и латекс, като същевременно избягва техните недостатъци.

В резултат на това комфортният слой Vaya Foam предлага умерено контуриране, което му дава способността да приспособява леко тялото и да го люлее, за да облекчи натиска. Пяната е отзивчива, създава далеч по-шумно усещане от традиционната мемори пяна и улеснява придвижването върху матрака. Неговата отворена клетъчна структура създава пространство за вентилиране на въздушния поток за борба с натрупването на топлина.

Поддържащото ядро ​​на Vaya Hybrid има два компонента: осем-инчов слой вдлъбнати вътрешни пружини и два-инчов основен слой от пенопласт с висока плътност. Индивидуално опакованите бобини могат бързо да се свиват и разширяват, като се приспособяват към теглото на тялото, за да осигурят както опора, така и отскок.

Намотките са подсилени по периметъра, за да се предотврати досадно потъване по ръба. Плътният пенопласт под тях допринася за допълнителна стабилност на матрака като цяло.

Капакът е направен от лек полиестер, който е лъскав, влагозадържащ и дишащ. Има основен бял цвят за минималистичен външен вид, но лека текстура, която предлага допълнителен комфорт на допир.

С този набор от материали, Vaya Hybrid предоставя комбинация от облекчаване и отскачане на налягането заедно с над средното ниво на вентилация и контрол на температурата. Средно твърдото усещане работи за повечето траверси, но Vaya не предлага този матрак на други нива на твърдост.

Опции за твърдост

Тип матрак

Средна фирма – 6

Хибрид

Строителство

Vaya Hybrid се състои от един комфортен слой пенопласт върху легло от индивидуално увити бобини върху основа от пенопласт, всички обвити в полиестерно покритие.

Материал на корицата:

Полиестер

Комфортен слой:

2 ”Vaya Polyfoam

Ядро за поддръжка:

8 ”Innerspring бобини (индивидуално опаковани).
Основен пенопласт 2 ”.

Цени и оразмеряване

Vaya Hybrid предлага солидна стойност поради качествената си конструкция и под средните цени на дребно в сравнение с повечето други хибридни матраци. Често се предлагат промоции и отстъпки, за да се намали и без това конкурентната цена на стикера, което позволява на клиентите да получат още по-голяма стойност при закупуването на Vaya Hybrid.

Матракът се предлага във всичките шест от най-често срещаните размери на матрака и има стандартни размери за тези размери. Профилът на височина на Vaya Hybrid е 12 инча, което е приблизително средно за хибрид.

Размери Размери Височина Тегло Цена
Близнак 39 “х 75” 12″ Неприложимо $ 749
Twin XL 39 “х 80” 12″ Неприложимо $ 849
Пълна 54 “x 75” 12″ Неприложимо $ 899
Крал 76 “x 80” 12″ Неприложимо $ 1,199
Калифорнийски крал 72 “x 84” 12″ Неприложимо $ 1,199
Превъртете L – R за повече подробности

Отстъпки и сделки

Вземете 300 долара от всеки матрак Vaya с код SF.

Изпълнение на матрака

Изолация на движението

Vaya Hybrid предлага на спящите умерено и обикновено достатъчно количество изолация на движението. Vaya Foam, със способността си да се приспособи към теглото на тялото, причинява само ограничени вибрации, които могат да прехвърлят движение през матрака. Намотките в опорната сърцевина са индивидуално увити и този тип намотки осигуряват повече изолация на движението, отколкото традиционните вътрешни отпечатъци.

Въпреки тези два фактора, които намаляват трансфера на движение, Vaya Hybrid все още има забележим отскок, който може да направи движението по-забележимо за партньора в леглото. Vaya Foam е проектиран за по-голяма отзивчивост от класическата мемори пяна, което също означава, че има тенденция да разпространява повече движение. Също така, въпреки че са индивидуално увити, намотките все още имат пружиниращо усещане, което може да допринесе за прехвърляне на движение.

Като цяло, има достатъчно изолация на движението, за да могат повечето партньори в леглото да спят без смущения, но е нормално някои движения да бъдат открити.

Облекчаване на налягането

Vaya Foam в системата за комфорт генерира по-голямата част от облекчаването на налягането, осигурено от Vaya Hybrid. С умерени контурни свойства, тази пяна може да амортизира и меко да люлее по-тежките части на тялото. Пружините осигуряват допълнителна подкрепа чрез компресиране в съответствие с нуждите на тялото.

Тези дизайнерски елементи придават на Vaya Hybrid солидно облекчение на налягането, но матракът не предлага вида дълбоко контуриране, осигурен от материал като традиционната мемори пяна. Освен това слоят Vaya Foam е с дебелина само два инча, което му дава по-малко материал за работа, за да поддържа хора, които имат изразени точки на натиск и / или по-високо телесно тегло.

Въпреки че намотките могат да помогнат, те не предлагат типа точна амортизация, която идва от по-съответстващи материали.

Контрол на температурата

Да останеш хладен е силен плюс за Vaya Hybrid. Контролът на температурата започва с покритието, което е леко и дишащо, помага за отвеждането на влагата от тялото ви, ключова част от естественото комфортно охлаждане. Vaya Foam има структура с отворени клетки, което означава, че е пореста, оставяйки малки отвори за преминаване на въздух. Тази вентилация помага на матрака да разсейва топлината в участъка, който почива най-близо до тялото ви. По същия начин в опорната сърцевина се натрупва много малко топлина, тъй като самите намотки не са склонни да задържат топлина, особено след като въздухът може да се движи свободно около тях.

С множество механизми за насърчаване на вентилацията и дишането, Vaya Hybrid се класира добре за регулиране на температурата и се представя добре за траверси, които се притесняват от прегряване през нощта.

Поддръжка на ръба

Силна точка за Vaya Hybrid е неговата опора на ръба. Специфична част от дизайна на леглото са подсилени намотки около външната страна на опорната сърцевина. С по-тежки пружини в екстериора, слойът на бобината осигурява над средно здравина и надеждност за хора, които често се оказват седнали или спят на тази част от матрака си. Въпреки че има известна компресия на пяната Vaya в комфортния слой, отзивчивостта на този материал му позволява да избегне усещането за нестабилност по ръба. Пенопластът с висока плътност в долната част на Vaya Hybrid предлага допълнителен баланс и здрава основа, която допълнително насърчава качествената опора на ръба.

Лесно движение

Vaya Hybrid позволява движение върху матрака с малко нужда от допълнителни усилия или усилия.

Ефективността му в тази категория е сравнима с повечето хибридни матраци, които обикновено позволяват значително улесняване на движението благодарение на сърцевината на спиралата. Със здрави намотки, които са високи осем инча, Vaya Hybrid има много отскоци, за да не се чувствате затворени на едно място на леглото. Vaya Foam в комфортния слой надгражда тази отзивчивост, предлагайки по-голяма устойчивост и отскок от много други видове пяна, особено традиционната пяна с памет.

Със средно твърдо усещане, матракът се противопоставя на излишната мивка, която може да предизвика усещане, че е заседнал в матрака.

Секс

Хората, които водят активен сексуален живот, изразяват удовлетворение от матрака Vaya Hybrid.

Дебелият слой намотки създава оживление, необходимо за бързи движения по време на секс, и здравина, която дава на двойките спокойствие, когато се занимават с интимни дейности. Основният пенопласт с висока плътност помага да абсорбира звука от вътрешния извор, като поддържа секса по-дискретен. Vaya Foam в комфортния слой също улеснява секса поради комбинацията от отскок и контуриране. Той има достатъчно пружиниращо усещане, за да е благоприятно за сексуални дейности, а способността му да омекотява тялото го прави по-удобно и по време на секс.

Изпускане на газове

Vaya Hybrid печели над средния рейтинг за изпускане на газове. Както почти всеки нов матрак, Vaya Hybrid ще има забележим аромат, когато бъде изваден за първи път от опаковката; този аромат обаче е по-лек и по-малко досаден, отколкото при много други видове матраци.

„Нова миризма на матрак“ идва от летливи органични съединения (ЛОС), които се създават по време на производството и след това се отделят от газовете, когато леглото се извади от опаковката му. ЛОС не са вредни, но могат да бъдат източник на осезаема миризма.

Най-известният виновник за неприятното изгаряне на газове е мемори пяната, която не присъства в Vaya Hybrid. Намотките също са склонни да отделят газ най-малко и съставляват по-голямата част от вътрешната конструкция на Vaya Hybrid. Поради тези причини Vaya Hybrid се представя по-добре от много други матраци, когато става въпрос за изпускане на газове; всяка миризма от него е вероятно да бъде лека и краткотрайна.

Спящ стил и телесно тегло

Изборът на матрак е свързано с намирането на подходящото за вашите нужди. Два фактора, които са от основно значение за идентифицирането на тези нужди, са позицията ви за сън и телесното тегло. Разглеждането на тези два елемента може да ви помогне да определите дали Vaya Hybrid е подходящ.

Странични траверси
Vaya Hybrid е завладяваща опция за странични траверси с всякакво телесно тегло, поради комбинацията от средно твърдо усещане, умерено контуриране и здрава опорна сърцевина.

Средно твърдото ниво на комфорт обикновено е предпочитаният вариант сред страничните траверси, защото дава възможност да се амортизират по-острите им точки на натиск, особено в бедрата и раменете, без да се позволява тези зони да се потопят твърде дълбоко в леглото. Умереното контуриране, подобно на това, осигурено от Vaya Foam, може да помогне за постигането на този баланс, който е жизненоважен за поддържането на здраво изравняване на гръбначния стълб в страничните траверси.

Страничните траверси с тегло под 130 килограма може да предпочетат малко по-мек матрак, защото не оказват толкова голям натиск върху системата за комфорт. Хората над 230 килограма може да искат малко повече твърдост, въпреки че това може да варира в зависимост от точното им тегло и личните предпочитания за комфорт. Като цяло усещането и цялостните солидни характеристики на Vaya Hybrid го правят добър мач за странични траверси с всякакво телесно тегло.

Спални траверси
Vaya Hybrid предлага балансирана производителност, която е подходяща за задоволяване нуждите на задните траверси.

Vaya Foam в горния слой на матрака леко омекотява тялото без излишна мивка, което съвпада с траверси, които се нуждаят от облекчаване на натиска около долната част на гърба. Правилното люлеене на лумбалната област, като същевременно се поддържа стабилна основа, като например от вътрешните пружинни бобини на Vaya Hybrid, намалява риска от необичайно изкривяване на долната част на гърба.

Средно твърдото усещане на леглото също допринася за съвместимостта на Vaya Hybrid с траверси. Това ниво на твърдост създава комфорт и намалява въздействието, без да се чувствате като жив пясък.

Траверси под 230 паунда като най-доброто съвпадение за Vaya Hybrid. Това е подходяща опция само за траверси над 230 килограма, тъй като хората с това тегло могат да открият, че натискат по-навътре в пяната Vaya, потенциално намалявайки нейната цялостна подкрепа и комфорт.

Спящи за стомаха
Много спящи на стомаха могат да спят добре на Vaya Hybrid, а матракът е особено подходящ за спални за стомаха, които тежат под 130 килограма.

По принцип стомашните траверси се възползват от средно твърд или твърд матрак. По-стегнатата повърхност за сън им помага да избягват усещането, че са подматрачени от матрака си, а също така спомага за насърчаване на здравото подравняване на гръбначния стълб. Ако матракът е прекалено мек, тазът и коремът могат да провиснат в леглото, като поставят стрес върху лумбалния гръбнак.

Със средно твърдото си усещане Vaya Hybrid отговаря на нуждите на твърдостта на повечето хора в тази позиция за сън. Мекото контуриране на пяната Vaya приспособява естествената извивка на гръбначния стълб, докато здравите вътрешно-пружинни намотки предпазват от средното сечение, потъващо твърде много в матрака, особено за хора с тегло около 130 килограма

Хората, които тежат над 130 килограма, могат да открият, че се бутат по-нататък в матрака, което може да го накара да се почувства по-мек. В резултат на това Vaya Hybrid не е толкова подходящ за траверси над 130 килограма, особено тези, които отдават приоритет на по-твърдата повърхност за сън.

Под 130 lbs. 130-230 lbs. Над 230 lbs.
Странични траверси добре Отлично Честно
Задни траверси добре добре Честно
Спящи за стомаха добре Честно Честно
Превъртете L – R за повече подробности

Вземете 300 долара от всеки матрак Vaya с код SF.

Политики за пробен период, гаранция и доставка

 • Наличност

  Матракът Vaya Hybrid е достъпен само за закупуване от уебсайта на Vaya. Компанията може да осигури доставка на клиенти във всички 50 щата на САЩ.

 • Доставка

  Vaya осигурява безплатна доставка за Vaya Hybrid до всички 48 съседни щати на САЩ. Доставката е достъпна до Аляска и Хавай срещу допълнително заплащане. Клиентите могат да се свържат директно с Vaya за цените за доставка до тези две държави.

  Доставката е чрез FedEx, а матракът обикновено пристига в рамките на 10 работни дни след направена поръчка. Vaya Hybrid пристига компресиран и запечатан в кутия, която се донася до входната ви врата.

  След като донесете кутията във вашата спалня, настройката на Vaya Hybrid изисква само премахване на опаковката и позволяване на матрака да възвърне нормалния си размер и форма. Вая препоръчва да изчакате четири до шест часа след разопаковането, преди да спите на матрака. Може да отнеме 24 часа, докато леглото достигне пълния си размер.

 • Допълнителни услуги

  Vaya не предлага монтаж, премахване на стар матрак или други услуги за доставка на White Glove за Vaya Hybrid.

 • Сън Проба

  Vaya предлага 100-нощно изпитание за сън за Vaya Hybrid, което започва в деня, в който е доставен матракът. Компанията иска да запазите матрака за 30-60 нощи като период на изпробване. Ако решите, че не сте доволни от Vaya Hybrid, можете да поискате връщане в рамките на 100 нощувки и да получите пълно възстановяване.

 • Гаранция

  Vaya Hybrid е подкрепен с 10-годишна гаранция. Гаранцията е непропорционална и предвижда пълен ремонт или подмяна на матрака, ако се установи, че има дефект в материалите или производството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector