Menu Close

Преглед на матрака Vaya

Идеален за:

 • Странични траверси
 • Комбинирани траверси с тегло под 130 килограма
 • Лица с остри точки на натиск
 • Спящи, които често се събуждат, когато партньорът им се движи през нощта

Съображения:

 • Средните части на стомашните траверси, които тежат над 130 килограма, могат да потънат твърде дълбоко за правилно подравняване на гръбначния стълб
 • Траверсите, които тежат над 230 килограма, могат да получат повече провисване близо до средната си част, отколкото идеалното
 • Повърхността на матрака може да не е толкова отзивчива, колкото някои двойки биха предпочели за секс

Ценови диапазон:

$ 649 – $ 1099

Тип матрак:

Пяна

Твърдост:

Среден (5)

Вземете 300 долара от всеки матрак Vaya с код SF.

Vaya е компания, базирана в Аризона, която произвежда просто проектирани продукти за сън на бюджетна цена. За разлика от много компании за матраци, които произвеждат широка гама продукти за сън, Vaya се фокусира само върху два продукта, разработени чрез обширни изследвания: възглавница и матрак.

В Вая матракът е модел изцяло пяна със среден усещане. Vaya проектира това легло, за да отговаря на нуждите на почти всеки спал. Изграден е от два слоя пенопласт, които контурират и поддържат тялото, без да улавят толкова топлина, колкото повечето мемори пяна.

Ще дадем задълбочен поглед върху това, което отличава матрака Vaya от другите изцяло пяна модели на пазара. Ще обясним конструкцията му, подробно ще определим ценообразуването и размера, ще оценим ефективността му и ще споделим акценти от отзивите на клиентите и фирмените политики. Преди да купите матрака Vaya, прочетете нашия преглед за по-ясна картина дали това е най-добрият вариант за вас.

Видео ревю на Vaya

Гледайте видеоклипа по-долу, за да видите как се е представил матракът Vaya, изпробван в лабораторията на Sleep Foundation
Разбивка на преглед на матраци Vaya

Матракът Vaya е изцяло пянен модел със средно усещане, достигащ 5 на стандартната 10-степенна скала на твърдост.

Този модел се състои от два слоя пенопласт. Комфортният слой е с дебелина 3 инча, а поддържащият слой е дебел 9 инча. Неговият комфортен слой очертава тялото на спящия, докато сърцевината му добавя опора. И двата слоя имат отворена клетъчна структура, която позволява на топлината да излиза от леглото. Polyfoam също има тенденция да възвръща формата си по-бързо от мемори пяната, придавайки на леглото лек отскок и намалявайки усещането „в капан в леглото“, понякога свързано с модели от изцяло пяна.

Пяните на Vaya са сертифицирани от CertiPUR-US, така че те са тествани за олово, живак, формалдехид и други потенциално вредни вещества.

Матракът е обвит в дишаща полиестерна смесена обвивка, която позволява циркулация на въздуха в матрака, като същевременно се чувства мека на допир.

Твърдост

Тип матрак

Среден – 5

Изцяло пяна

Строителство

Матракът Vaya използва прост дизайн, който се състои от два слоя пенопласт, обвити в покритие от полиестерна смес.

Материал на корицата:

Полиестерна смес

Комфортен слой:

3 ″ Vaya Comfort Polyfoam

Ядро за поддръжка:

9, пенопласт с висока плътност

Цени и размери на матраците

Матракът Vaya пада под средната ценова точка за изцяло пянен модел. Vaya също провежда чести промоции, които бръснат пари от вече бюджетната цена на стикера. Матракът Vaya се предлага във всичките шест стандартни размера на матрака.

Размери Размери Височина Тегло Цена
Близнак 38 “x 74” 12″ 41 lbs. $ 649
Twin XL 38 “x 80” 12″ 44 lbs. $ 749
Пълна 54 “x 75” 12″ 58 lbs. $ 799
Кралица 60 “x 80” 12″ 70 lbs. $ 899
Крал 76 “x 80” 12″ 89 lbs. 1099 долара
Калифорнийски крал 72 “x 84” 12″ Няма данни. 1099 долара
Превъртете L – R за повече подробности

Отстъпки и сделки

Вземете 300 долара от всеки матрак Vaya с код SF.

Изпълнение на матрака

Изолация на движението

Една от най-големите силни страни на матрака Vaya е неговата изолация на движението, което бихме очаквали от повечето модели с изцяло пяна.

Неговият 3-инчов комфортен слой от пенопласт ограничава разпространението на по-малки вибрации по повърхността на съня, а 9-инчовото му ядро ​​от пенопласт изолира по-значителни движения. Тази забележителна изолация на движението може да бъде полезна за хора, които са склонни да се събуждат, когато партньорът им смени позицията си или стане през нощта.

Облекчаване на налягането

Моделите с изцяло пяна също са склонни да превъзхождат облекчаването на налягането и матракът Vaya не прави изключение. 3-инчовият комфортен слой от пенопласт люлее тялото на спящия, разпределяйки теглото им по-равномерно по повърхността на матрака, за да намали натрупването на налягане от която и да е зона.

Облекчаването на налягането обикновено е особено важно за страничните траверси, тъй като те са склонни към точки на натиск, така че Vaya може да се хареса на тези, които предпочитат тази позиция на сън.

Теглото на тялото също влияе върху това колко облекчаване на налягането ще изпитва спящият на матрак. Поради средното усещане на Vaya, той трябва да осигури най-доброто облекчаване на налягането за лица, които тежат под 230 килограма. Някои траверси, които тежат над 230 килограма, могат да потънат по-дълбоко от идеалното, което потенциално може да доведе до сгъстяване на пяната и да позволи натрупване на натиск.

Контрол на температурата

Матракът Vaya спи по-хладно от някои модели на изцяло пяна на пазара, благодарение на използването на пенопласт. Пенопластът има отворена клетъчна структура, която позволява на въздуха да циркулира в леглото, за да подпомогне разсейването на топлината. Vaya има и дишаща полиестерна смесена обвивка, която позволява въздушния поток в матрака.

Това регулиране на нивото на температурата може да направи Vaya добър вариант за купувачи, които са склонни да спят горещо и предпочитат изцяло пянен модел. Въпреки това, много хибридни и innerspring матраци имат по-силен контрол на температурата.

Поддръжка на ръба

Поддръжката на ръба обикновено не е здравина за изцяло дунапренените модели, а същото важи и за матрака Vaya. Тъй като пяната се компресира, когато се прилага тегло, хората могат да забележат увисване, когато се опитват да седнат или спят на ръба. Тази нестабилност може да накара траверсите да се чувстват сякаш може случайно да се изтъркалят от ръба, ако спят твърде близо до него. Може също да затрудни влизането или излизането от леглото.

Лесно движение

Конструкцията на Vaya Mattress с пенопласт печели по-високи резултати за лекота на движение, отколкото много изцяло пяна модели, които съдържат мемори пяна. Polyfoam не прегръща толкова плътно до тялото, колкото мемори пяната, и обикновено възвръща формата си по-бързо, когато спящият смени позицията си. Това прави Vaya умерено лесен за придвижване в сравнение с други модели с изцяло пяна.

Секс

Двойките обикновено предпочитат подскачаща повърхност за секс, така че моделите с пяна рядко печелят високи оценки в тази категория. Подобно на подобно конструирани модели, матракът Vaya може да не е достатъчно еластичен за някои двойки.

Той обаче има няколко различни предимства. Слоевете от пенопласт на леглото са по-отзивчиви от повечето мемори пяна, така че двойките не трябва да се борят толкова много, за да се движат. Контурирането от комфортния слой може да даде на двойките сцепление. Моделите с изцяло пяна, включително Vaya, също са почти безшумни, което позволява по-дискретна любовна дейност.

Изпускане на газове

Подобно на много нови продукти, матраците могат да имат дълготрайна миризма от производствения процес. Тези миризми обикновено нямат възможност да се проветрят, ако матракът е компресиран, така че те могат да се освободят, когато въведете матрака в дома си.

Матракът Vaya има подобни миризми, които не се отделят от газовете, като другите модели изцяло пяна легло в кутия. Въпреки че тези миризми обикновено се считат за безвредни, някои клиенти могат да предпочетат да разопаковат леглата си в отделно добре проветриво помещение, за да му дадат време да се проветри. Повечето неприятни газове трябва да се разсеят в рамките на два дни.

Спящ стил и телесно тегло

Странични траверси:
Страничните траверси често изпитват натрупване на натиск около бедрата и раменете си поради ширината на тези зони, така че обикновено се възползват от матрак с контур за облекчаване на натиска. 3-инчовият комфортен слой от пенопласт на Vaya оформя тялото на страничен траверс, преразпределяйки теглото им, за да облекчи точките на натиск. Неговото 9-инчово ядро ​​от пенопласт също поддържа странични бедрата на спалния шкаф, за да не потънат прекалено дълбоко и да застрашат подравняването на гръбначния стълб.

Средното усещане на Vaya може да побере странични траверси от всяка тегловна група, но може да е най-подходящо за тези, които тежат под 230 килограма. Тези странични траверси трябва да получат необходимата опора, за да поддържат бодлите си подравнени с достатъчно контури, за да облекчат точките си на натиск. Хората, които тежат над 230, вероятно все още ще се радват на достатъчно облекчение на налягането, но бедрата им могат да се потопят малко в леглото и да го направят по-предизвикателно да поддържат правилно подравняване на гръбначния стълб.

Задни траверси:
Основната грижа за траверсите обикновено е подравняването на гръбначния стълб. Тази позиция на сън обикновено поддържа гръбначния стълб относително близо до естественото му подреждане, така че хората, които предпочитат да спят по гръб, обикновено се нуждаят от легло, което поддържа гърба и позволява на бедрата да потънат само за малко. Основният проблем, с който обикновено се сблъскват задните траверси, е прекомерното отпускане в близост до бедрата. 3-инчовият комфортен слой на Vaya за комфорт му помага да сгъне бедрата на задното легло, докато неговата 9-инчова сърцевина от пенопласт ограничава потъването.

Тъй като опората е ключов проблем за траверсите, те обикновено предпочитат по-твърд модел от страничните траверси. Средното усещане на Vaya може да е по-меко от идеалното за траверси от всички теглови групи. Тези, които тежат под 230 паунда, все още трябва да спят удобно на леглото, но бодлите им може да не останат толкова добре подредени, колкото при по-твърд модел. Задните траверси, които тежат над 230 килограма, вероятно ще получат по-забележимо отпускане около бедрата, което може да окаже по-голям натиск върху лумбалната им област.

Спящи в стомаха:
Спящите в стомаха често са склонни да изпитват болки и болки в резултат на позицията си на сън и грешният матрак може да изостри тези проблеми. Теглото на повечето хора е съсредоточено около средата на телата им и спането по корем може да доведе до това тегло да завлече бедрата и корема в матрака. Това може да натовари долната част на гръбначния стълб, така че спящите на стомаха обикновено се нуждаят от относително твърд, поддържащ модел.

3-инчовият комфортен слой на Vaya осигурява комфортно омекотяване, а 9-инчовото му ядро ​​от пенопласт осигурява подкрепа. Средното усещане на леглото обаче може да позволи твърде много потъване в средната част на някои траверси. Увисването трябва да бъде ограничено за спящи на стомаха, които тежат под 130 килограма, но хората, които носят по-голяма част от теглото си близо до средата си, все още могат да се борят да поддържат бодлите си подравнени. Междинните секции на стомашни траверси, които тежат над 130 килограма, вероятно се спускат твърде далеч в матрака и издърпват бодлите им извън позицията.

Под 130 lbs. 130-230 lbs. Над 230 lbs.
Странични траверси Отлично добре добре
Задни траверси добре Честно Честно
Спящи за стомаха добре Честно Честно
Превъртете L – R за повече подробности

Вземете 300 долара от всеки матрак Vaya с код SF.

Политики за пробен период, гаранция и доставка

 • Наличност

  Матракът Vaya се доставя до места в САЩ. Той се продава чрез уебсайта Vaya и на Amazon, въпреки че политиките могат да варират за матраци, закупени чрез Amazon.

  Понастоящем Vaya не управлява шоуруми или магазини за тухли и хоросани.

 • Доставка

  Матракът Vaya се доставя безплатно в рамките на 48 съседни държави. Клиентите могат да се свържат с поддръжката на клиенти за цените за доставка до Аляска и Хавай.

  Обикновено матраците напускат съоръжението в рамките на 3 до 5 работни дни след направена поръчка. Доставката отнема допълнителни 1 до 5 работни дни. Като цяло клиентите обикновено могат да очакват да получат матрака си 4 до 10 работни дни след направяне на поръчката си.

  Матракът Vaya пристига компресиран в кутия с размери 19 инча на 19 инча на 42,5 инча. Доставя се на бордюра чрез FedEx. След това клиентът внася матрака в дома си, премества го в избраната от тях стая, разопакова го и го настройва. Новите собственици трябва да дадат на матрака поне 4 до 6 часа, за да се разшири, преди да спят на него. Пълното разширяване може да отнеме до 24 часа.

 • Допълнителни услуги

  Понастоящем Vaya не предлага доставка на White Glove или премахване на стар матрак.

 • Сън Проба

  Vaya дава на клиентите 100-нощно изпитание за сън, за да проверят дали харесват матрака. Тъй като може да отнеме време на тялото ви да се адаптира към нов матрак, Вая препоръчва да го опитате няколко седмици, преди да започнете връщане. Клиентите, които не са доволни от новия си матрак, могат да се свържат с отдела за поддръжка на клиенти и Vaya ще работи за намиране на решение. Ако не може да се намери друго решение, клиентите могат да върнат матрака си за пълно възстановяване на покупната цена. Vaya ще организира взимането на матраци.

 • Гаранция

  Матракът Vaya се предлага с 10-годишна гаранция, която покрива квалифициращи дефекти в материалите и конструкцията на леглото, като провисване на повече от.75 инча. Матраците, за които е установено, че имат квалифицирани дефекти, отговарят на условията за пълна подмяна. Прилагат се Общите условия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector