Menu Close

Преглед на матрака Yaasa

Идеален за:

 • Спящи, които споделят легло с партньор, дете или домашен любимец
 • Траверси с тегло под 130 килограма
 • Странични и задни траверси, които често седят или спят близо до периметъра на леглото
 • Хора, които спят горещо

Съображения:

 • Стомашните траверси с тегло между 130 и 230 паунда може да изискват по-твърд матрак.
 • Опцията „мек“ матрак няма здрава опора на ръба, така че използваемата повърхност на леглото е намалена.
Ценови диапазон:

$ 899 – $ 1499

Тип матрак:

Хибрид

Твърдост:

Средно мек (4), средно твърд (6)

Вземете 100 долара от матрак Yaasa. Код за употреба: SF100

Матракът Yaasa е хибридно легло, съдържащо както джобови намотки, така и слоеве пяна. Предлага се в две нива на твърдост: „меко“, което измерва средно меко, или 4 от 10 по скалата на твърдост и „твърдо“, което измерва средно твърдо, или 6 от 10.

В допълнение към матрака Yaasa, Yaasa продава още една опция за матрак, наречена Yaasa ONE. Подобно на опцията “твърд” на матрака Yaasa, Yaasa ONE е хибридно легло, което оценява 6 от 10 по скалата на твърдост. Yaasa ONE обаче се продава на по-ниски ценови точки и има 10-инчов профил в сравнение с 11-инчовия профил на Yaasa Mattress.

Освен матраци, компанията Yaasa продава регулируема рамка за легло, възглавници, чаршафи, протектор за матраци, одеяла, регулируемо бюро и офис стол. Yaasa продава продуктите директно на потребителите онлайн. Те също продават артикули в своите шоуруми, които се намират в Санта Барбара, Чикаго и Минеаполис, както и в някои магазини на дребно.

Този преглед се фокусира изключително върху матрака Yaasa. В него разкриваме резултатите от нашето тестване на матраци, анализираме материалите и конструкцията на леглото и предоставяме информация, която да ви помогне да определите дали матракът Yaasa отговаря на вашите нужди.

Разбивка на преглед на матраци Yaasa

Матракът Yaasa е хибридно легло. Съдържа два комфортни слоя: мек, най-горният слой от мемори пяна и преходен слой от пенопласт, който седи под него. Леглото също така съдържа два опорни основни слоя: 6-инчов сложен намотен слой върху един инч пенопласт. Тези четири слоя придават на матрака 11-инчов профил, който пасва на стандартните листове.

Комбинацията от мемори пяна, пенопласт и джобови бобини придават на това легло усещане, което е едновременно съобразено и отзивчиво. Въпреки че матракът Yaasa не отговаря на тялото толкова плътно, колкото някои изцяло пяна легла, неговият комфортен слой с мемори пяна създава усещане за прегръдка.

Траверсите, които обмислят матрака Yaasa, могат да избират между два варианта: един средно мек и един средно твърд. Средно меката опция оценява 4 от 10 по скалата на твърдост, докато средно твърдата опция оценява 6 от 10. И двете съдържат еднакви слоеве, измерват еднаква дебелина и струват една и съща сума.

Механичният пянен слой на матрака Yaasa се влива с титан. Тази метална инфузия е предназначена да има охлаждащ ефект, противодействащ на склонността на пяната с памет да улавя топлината. Покритието за материал с фазова промяна също осигурява охлаждащ ефект, превръщайки телесната топлина в по-ниска температура.

Твърдост

Тип матрак

Средно мек (4), средно твърд (6)
Хибрид

Строителство

И двете опции за твърдост на матрака Yaasa са конструирани с два комфортни слоя от пяна и поддържаща сърцевина, съдържаща слой от намотени намотки върху пенопласт. Материалът за фазова промяна покрива леглото, осигурявайки траверси с температурна неутрална повърхност за спане.

Материал на корицата:

Материал за фазова промяна

Комфортен слой:

2 ″ титаниева мемори пяна

Преходен слой:

2 ″ преходен пенопласт

Ядро за поддръжка:

6 ″ джобни намотки

\

1, пенопласт

Отстъпки и сделки

Вземете 100 долара от матрак Yaasa. Код за употреба: SF100

Цени и размери на матраците

Цените за матрака Yaasa се изравняват със средните за висококачествените хибридни матраци. Обикновено хибридните легла струват повече от матраците с пълна пяна. Тази разлика в цената произтича от разликите в разходите за материали. Намотките са склонни да струват повече от пяната.

Матракът Yaasa се предлага в два варианта на твърдост („мек“ и „твърд“), като и двата варианта са с еднакви цени при всеки размер.

Спящите, които се интересуват от матрак Yaasa, но намират тези легла извън бюджета си, може да искат да обмислят Yaasa ONE. Yaasa ONE е друг хибрид, произведен от Yaasa. Това струва $ 400 по-малко на всяка цена. За съжаление, Yaasa ONE е малко по-издръжлив и освобождаващ натиска от висококачествения матрак Yaasa.

Размери Размери Височина Тегло Цена
Близнак 39 “х 75” 11 “ Неприложимо $ 899
Twin XL 39 “х 80” 12″ Неприложимо $ 959
Пълна 54 “x 75” 11 “ Неприложимо 1099 долара
Крал 76 “x 80” 11 “ Неприложимо $ 1499
Калифорнийски крал 72 “x 84” 11 “ Неприложимо $ 1499
Превъртете L – R за повече подробности

Изпълнение на матрака

Изолация на движението

Както „меките“, така и „твърдите“ опции за матраци Yaasa изолират добре движението в резултат на множество конструктивни елементи.

Най-горният слой мемори пяна на матрака Yaasa е мек и съобразен, така че абсорбира движението. Джобните бобини са обвити индивидуално, така че те не разпространяват движението, както правят вътрешните отпечатъци.

Изолацията на движението е най-важна за хората, които споделят легло с партньор, деца или домашни любимци. Когато матракът изолира добре движението, траверсите няма вероятност да бъдат обезпокоявани от движения, идващи от другите на леглото.

Облекчаване на налягането

Мека: 4/5, твърда: 3/5

Поради конструкцията на комфортните слоеве на матрака Yaasa, матракът добре облекчава налягането. Комфортният слой от мемори пяна е мек и съобразен с контурите на извивките на тялото. Под него преходният слой от пенопласт осигурява смесица от мекота и опора, като гарантира, че по-тежките части на тялото не потъват до опорната сърцевина.

Когато матракът облекчава добре налягането, трапезите по-рядко изпитват болка или дискомфорт, докато лежат върху него. Матракът за облекчаване на налягането разпределя равномерно телесното тегло на човека и насърчава подравняването на гръбначния стълб, така че точките на натиск не се образуват.

Контрол на температурата

Мека: 2/5, твърда: 3/5

Подобно на повечето хибридни легла, матракът Yaasa успява да държи траверсите хладни през цялата нощ. Първо, неговият материал за фазова промяна поглъща топлината на тялото и го трансформира до по-студена температура. Тогава титанът в комфортния слой на мемори пяната помага да се противодейства на склонността на пяната да улавя топлината. И накрая, слоеният в джоба слой намотка позволява по-голям въздушен поток, отколкото пяна, която също разпределя телесната топлина и поддържа леглото хладно.

Двете опции за твърдост на матрака Yaasa се представят малко по-различно, когато става въпрос за контрол на температурата. Опцията „мека“ твърдост е малко по-малко ефективна, за да остане хладна, отколкото опцията „твърда“. Въпреки това и двата модела се оценяват достатъчно добре по отношение на хладнокръвието.

Поддръжка на ръба

Мека: 2/5, твърда: 3/5

Опцията „твърда“ на матрака Yaasa има по-силни ръбове от опцията „мека“. Повечето траверси намират, че опцията „твърда” има достатъчно здрави ръбове, за да позволи пълноценно използване на повърхността на леглото. Тези ръбове не излагат повечето траверси на риск да се търкалят от леглото, когато седят или лежат близо до ръба му.

„Мекият“ матрак Yaasa обаче няма достатъчно твърди ръбове за всички траверси. Някои траверси може да открият, че не искат да спят на или близо до ръба на „мекия“ матрак Yaasa, защото това кара краищата да се закопчават или сгъват.

Лесно движение

Повечето траверси нямат големи проблеми при движение по повърхността на матрака Yaasa. Въпреки че матракът „прегръща“ тялото малко и осигурява усещане за съответствие, той също така е доста отзивчив. Траверсите не потъват в леглото толкова дълбоко, че имат проблеми при ставане или преобръщане, което може да е проблем при ултра съответстващите матраци.

Лесното движение е важно по няколко причини. Когато матракът възпрепятства движението, траверсите може да не спят толкова спокойно, защото опитът да се преобърне може да ги събуди. Трудността при придвижване върху матрака също може да създаде проблеми по време на секс.

Секс

Мека: 2/5, твърда: 3/5

Матракът Yaasa дава положителни резултати за секса, най-вече защото повърхността му е доста лесна за придвижване. Хората, които използват матрака, обикновено не срещат трудности при качване и слизане от леглото или смяна на позицията.

Матракът обаче би се класирал по-високо за секс, ако имаше по-добра опора на ръба. Някои хора може да открият, че трябва да избягват ръбовете на „мекия“ матрак Yaasa по време на секс, за да не паднат от леглото поради изкривени ръбове.

Изпускане на газове

В сравнение с други матраци, матракът Yaasa отделя газове средно количество. Клиентите могат да очакват да усетят миризма, когато за първи път разопаковат матрака. Тъй като леглото се разширява и проветрява, миризмата ще се разсее. Всички миризми трябва да станат неоткриваеми в рамките на един ден или така.

Отделянето на газове се получава, когато летливите органични съединения (ЛОС) избягат от новопроизведените продукти. Като цяло хибридните матраци харесват Yaasa без газ, отколкото леглата с пълна пяна. Тази разлика се дължи на материалите на леглата. Намотките са склонни да отделят газ по-малко от пяната и те също така дават възможност за въздушен поток, който може да помогне на миризмите, отделени от газове, да се разсеят по-бързо.

Спящ стил и телесно тегло

Странични траверси: Страничните траверси с всички телесни тежести оценяват високо матрака Yaasa. Преходният слой на това легло насърчава подравняването на гръбначния стълб в страничните траверси, като предотвратява потъването на по-тежките части на тялото до опорната сърцевина. При поддържано подравняване на гръбначния стълб страничните траверси изпитват облекчаване на налягането вместо точки на натиск.

Страничните траверси с тегло под 130 килограма предпочитат „мекия“ матрак Yaasa и го оценяват изключително добре. Страничните траверси с тегло между 130 и 230 паунда харесват както „меките“, така и „твърдите“ матраци, в зависимост от личните предпочитания. Траверсите с тегло над 230 паунда изискват допълнителната опора, предоставена от опцията „твърд“ матрак.

Спални траверси: Матраците Yaasa осигуряват адекватна лумбална опора и облекчаване на натиска. Тъй като матракът Yaasa се чувства едновременно съобразен и отзивчив, той връща на спящите „прегръдката“ на мемори пяна, без да им позволява да потъват в матрака твърде дълбоко, което може да създаде дискомфорт.

Траверси с тегло под 130 паунда могат да избират между опциите „мек“ и „твърд“ матрак. Хората, които предпочитат повече „прегръдка“, ще се радват на „меката“ опция, докато тези, които обичат по-твърдото усещане, ще предпочетат „твърдата“. Траверсите с тегло над 130 килограма трябва да изберат опцията „твърдо“. Опцията „мека“ не е достатъчно твърда, за да поддържа повечето задни траверси в този диапазон на тегло.

Спящи за стомаха: Подобно на страничните и задните траверси, повечето спящи на стомаха оценяват високо матрака Yaasa. Спящите за стомаха изискват по-твърдо легло, а опцията „твърдо“ на матрака Yaasa е в състояние да предложи адекватна опора за спалните на стомаха с всички телесни тегла. Като се има предвид това, някои по-тежки траверси могат да намерят леглото твърде меко за техните нужди.

Когато стомашните траверси лежат на твърде мек матрак, тялото им може да потъне твърде дълбоко, оказвайки натиск върху врата и гърба. Поради тази причина, само стомашни траверси с тегло под 130 килограма трябва да изберат „мекия“ матрак Yaasa. Тези над 130 паунда се нуждаят от допълнителна подкрепа, която предлага опцията “фирма”.

Yaasa – мека

Под 130 lbs. 130-230 lbs. Над 230 lbs.
Странични траверси Отлично Честно Честно
Задни траверси добре Честно Честно
Спящи за стомаха добре Честно Честно
Превъртете L – R за повече подробности

Yaasa – фирма

Под 130 lbs. 130-230 lbs. Над 230 lbs.
Странични траверси добре Отлично добре
Задни траверси добре добре добре
Спящи за стомаха добре Честно Честно
Превъртете L – R за повече подробности

Награди за матрака Yaasa

Вземете 100 долара от матрак Yaasa. Код за употреба: SF100

Политики за пробен период, гаранция и доставка

 • Наличност

  Матракът Yaasa е достъпен за закупуване онлайн чрез уебсайта Yaasa. Не се продава на Amazon.

  Матраци Yaasa се предлагат и лично в изложбените зали на Yaasa, разположени в Санта Барбара, Чикаго и Минеаполис. Yaasa също си партнира с някои търговски обекти, за да продава своите матраци, но не посочва имената или местоположението на тези партньори онлайн.

 • Доставка

  Yaasa доставя безплатно в съседните Съединени щати. Онлайн поръчките няма да се изпращат до Хавай или Аляска, но клиентите могат да се обадят, за да уговорят поръчките да бъдат изпратени до тези места. Yaasa не изпраща международни превози.

  След като поръчката ви бъде направена, Yaasa ще ви изпрати имейл с информация за доставка. Този имейл ще включва номер за проследяване и прогнозна дата на доставка.

  Клиентите, които се възползват от безплатната доставка, са отговорни за подреждането на леглото и изхвърлянето на стария си матрак. Тези, които плащат допълнително за доставка на бели ръкавици и премахване на стар матрак, обаче, ще им свършат тези задачи.

 • Допълнителни услуги

  Yaasa предлага доставка на бели ръкавици, която те наричат ​​„доставка и настройка вкъщи“. Тази услуга е достъпна само в съседните САЩ. Възрастен трябва да е у дома в определеното време за доставка и работниците ще настроят доставените артикули.

  Доставката на бяла ръкавица струва $ 199 за клиенти, закупили матрака Yaasa и регулируема рамка на леглото. Услугата е достъпна и за клиенти, които не купуват рамката на леглото, но клиентите трябва да поискат да научат цената.

  Премахване на стар матрак също се предлага срещу допълнително заплащане. Само клиентите, които плащат за доставка на бели ръкавици, могат да изберат да закупят и старо премахване на матраци. Клиентите трябва да попитат за таксата.

 • Сън Проба

  Матракът Yaasa се предлага със 100-нощно изпитание за сън. Клиентите трябва да изпробват матрака за минимум 30 нощи, преди да започнат връщане. След 30 нощувки матракът може да бъде върнат в рамките на 100 нощи от момента на доставката му.

  Клиентите трябва да извадят матрака Yaasa от кутията му, за да могат да го върнат. Ако матракът остане в кутията повече от 20 дни след доставката, пробната версия на съня и гаранцията може да бъдат анулирани.

  След като започне връщането, Yaasa ще предприеме мерки матракът да бъде дарен или рециклиран. Клиентите не трябва да плащат за връщане на матрака. Етикетите все още трябва да са на матрака, за да бъде приет като връщане.

 • Гаранция

  Матракът Yaasa се предлага с 10-годишна ограничена гаранция. Само лицето, което първоначално е закупило матрака, може да използва гаранцията. Гаранцията може да бъде невалидна и ако матракът е оставен в кутията си за 14 или повече дни след доставката.

  Гаранцията покрива повреда на пяната или намотките, която се е случила при нормална употреба, заедно с отпечатъци от тялото по-дълбоки от 1,5 инча. Ако матракът е бил повреден от човек или не е бил държан на здрава рамка на леглото, гаранцията може да бъде анулирана.

  Клиентите трябва да изпратят имейл на [email protected], за да предявят претенции за гаранция. През първите пет години от гаранцията Yaasa ще замени изцяло матрака с нов. През години от шеста до десет те ще предоставят кредит. Кредитът работи по следния начин:

  • 6 – 7 години: 60% от първоначалната покупна цена
  • Години 8 – 9: 50% от първоначалната покупна цена
  • Година 10: 30% от първоначалната покупна цена

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector