Menu Close

Преглед на матрака Zoma

Идеален за:

 • Странични и задни траверси под 230 паунда
 • Тези, които търсят дълбоко облекчение на натиска
 • Пазаруващи с ценност
 • Хора, които водят активен начин на живот

Съображения:

 • Двойките могат да усетят някакво движение от страната на партньора на леглото
 • Някои траверси могат да открият, че матракът се чувства неприятно топъл
 • Усещането за близко съответствие може да ограничи движението при смяна на позициите

Ценови диапазон:

550 – 1200 долара

Тип матрак:

Пяна

Твърдост:

Среден (5)

Вземете 100 долара от матрак Zoma. Код за използване: SF

Базирана във Финикс, Аризона, Zoma Sleep е доста нова компания, специализирана в проектирането на продукти за сън за спортисти. Освен водещия матрак Zoma, компанията продава и възглавница и основа за матрак.

Матракът с пяна с памет Zoma е създаден, за да ускори възстановяването на мускулите след тренировка. За тази цел леглото разполага с зониране или различни твърдости в различни части на повърхността, в комфортния слой, който помага да се разпредели телесното тегло и да се облекчат точките на натиск. Стоейки на 11 инча височина, матракът има 3 слоя пяна и средно усещане, което се равнява на 5 от 10 по нашата скала за твърдост.

Чудите се дали матракът Zoma може да ви помогне да ускорите играта си? Ще разгледаме отблизо как е изграден матракът, като предоставяме препоръки за спане и други съображения по пътя, за да ви помогнем да вземете решение.

Разбивка на Zoma Mattress Review

Матракът Zoma е конструиран с 3 слоя пяна и еластично покритие от полиестер-спандекс. Капакът е проектиран да отвежда влагата от траверса и е перфориран с малки отвори, за да може телесната топлина да преминава през него. Zoma препоръчва точково почистване на капака, когато е необходимо.

Общо матракът е с дебелина 11 инча, което е малко по-дебело от средния матрак с пълна пяна. Основният комфортен слой се състои от 2 инча зонирана пяна с памет Triangulex. Тази пяна е с доста ниска плътност, което означава, че не отговаря толкова тясно. Той обаче има по-бърза реакция на натиск и спи по-хладно от по-плътната мемори пяна.

Пяната Triangulex е проектирана с изрези с форма на триъгълник, което й придава по-твърдо усещане в средната трета на леглото. Целта е да се осигури целенасочено облекчаване на налягането в раменете и допълнителна опора в лумбалната област. Пяната е с отворена клетка, а жлебовете на повърхността на пяната осигуряват допълнително място за въздушен поток.

Вторият слой е направен с 2 инча пяна Reactiv, която е малко по-твърда. Този слой образува здрава люлка, която помага на спящия преход към опорната сърцевина. Той също така абсорбира движението, за да намали нощните смущения от спящ партньор.

Под това се намира ядрото за поддържане на пенопласт с висока плътност. Този слой е висок 7 инча, а пяната е изключително твърда в сравнение с останалите слоеве, образувайки трайна основа, която помага да се поддържа гръбнака в равномерна равнина.

Като цяло матракът за сън Zoma има ниво на твърдост, оценено като средно. При скала от 1 до 10, като 10 е най-твърдият, това би се равнявало на около 5. Въпреки това, поради зонирания комфортен слой, матракът се чувства по-твърд в средната част и по-мек в раменете и краката. Спящите под 130 килограма изпитват леко контуриране, докато по-тежките траверси потъват допълнително за усещане, което е на половината път между спането “вътре” и съня “на” леглото.

Всички пени, използвани в матрака Zoma, са сертифицирани с ниски вредни емисии от CertiPUR-US. Матракът е произведен в САЩ

Твърдост

Тип матрак

Среден – 5

Изцяло пяна

Строителство

Изцяло
дунапрененият матрак Zoma е висок 11 инча, изработен от 3 слоя пяна и покритие от полиестер-спандекс.

Материал на корицата:

97% полиестер, 3% еластан

Комфортен слой:

2 ″ зонирана мемори пяна

2 ″ пенопласт

Ядро за поддръжка:

7 poly пенопласт с висока плътност

Цени и размери на матраците

Матракът Zoma има доста ниска цена за матрак в своята категория. Това е сравнително нов матрак, но въз основа на нашите тестове очакваме той да има сравнима продължителност на живота с конкурентните модели от изцяло пяна. Това го прави покупка на добра стойност за купувачи, които искат да инвестират в качествен матрак. Случайните отстъпки в близост до $ 100 или повече по време на големи празници могат да намалят цената още повече.

Матракът Zoma се предлага във всички стандартни размери матраци, както и разделен размер king.

Размери Размери Височина Тегло Цена
Близнак 38 “x 74” 11 “ 46 lbs. 550 долара
Twin XL 38 “x 80” 11 “ 49 lbs. 650 долара
Пълна 54 “x 75” 11 “ 63 lbs. 750 долара
Кралица 60 “x 80” 11 “ 75 lbs. 850 долара
Крал 76 “x 80” 11 “ 94 lbs. $ 950
Калифорнийски крал 72 “x 84” 11 “ Неприложимо $ 950
Разделен крал 36 “x 80” (2бр.) 13 “ 49 lbs. (2бр.) 1200 долара
Превъртете L – R за повече подробности

Отстъпки и сделки

Вземете 100 долара от матрак Zoma. Код за използване: SF

Изпълнение на матрака

Изолация на движението

Изцяло пянестата конструкция на матрака Zoma помага за намаляване на прекъсванията при споделяне на леглото.

Мемори пяната се счита за особено умела в поглъщането на движение, а матракът Zoma разполага с мемори пяна в горния си слой. Този слой с мемори пяна обаче е относително тънък и е последван от слой от пенопласт с малко по-голяма устойчивост. Съответно матракът Zoma позволява малко повече прехвърляне на движение от другите матраци с мемори пяна, особено когато партньор влиза и излиза от леглото.

Зомата изолира повече движение от много други видове легла. И все пак, в сравнение с други модели пяна с памет, може да не е идеален за тези, които са особено чувствителни към движение.

Облекчаване на налягането

Разтоварването на налягането е ключова сила на матрака Zoma, дължаща се до голяма степен на зонирания комфортен слой. Мемори пяната омекотява раменете, за да предотврати образуването на точки на натиск. В същото време по-твърдата пяна в средната част подпомага лумбалната област и помага да се предотврати натрупването на налягане от неправилно подравняване на гръбначния стълб.

Поради средното си усещане, матракът е най-подходящ за странични и задни траверси под 230 паунда. По-тежките индивиди и спящите на стомаха могат да намерят матрака за твърде плюшен, което позволява провисване в по-тежки части на тялото, което може да застраши гръбначния стълб.

Контрол на температурата

Матракът Zoma се нарежда под средното ниво за контрол на температурата. Това е типично за изцяло дунапренените матраци, тъй като здравата им конструкция позволява малко място за въздушен поток.

Zoma има вграден дишащ капак, който позволява на топлината да излиза от тялото. Набраздените канали на мемори пяната също позволяват отделяне на малко топлина, особено в горната и долната трета на матрака.

Въпреки това има само толкова много матрак от изцяло пяна, за да поддържа неутрална температура. Горещите траверси могат да предпочетат латекс или хибриден модел, или забрана за това, дунапренен матрак със специфичен ангажимент към охлаждащи технологии като материал за фазова промяна.

Поддръжка на ръба

Въпреки изцяло пянестата си конструкция, опората на ръба е сравнително здрава в матрака Zoma.

Като материал, проектиран да се адаптира в отговор на топлина и налягане, мемори пяната обикновено се компресира значително, когато се прилага натиск около ръбовете. Това се влошава от факта, че изцяло дунапренените матраци не се възползват от твърдата опора на основен слой вътрешен извор.

Въпреки че не предлага стабилност на хибриден или вътрешен пружинен матрак, матракът Zoma има само тънък слой мемори пяна, последван от по-твърд и по-устойчив пенопласт. В резултат на това ръбовете на матрака Zoma се държат изненадващо добре под натиск.

Повечето траверси трябва да могат да спят близо до ръба на матрака, без да се чувстват преобръщане. Това е изключително полезно при споделяне на леглото с партньор, тъй като позволява пълноценно използване на матрака. Хората, които тежат по-малко от 130 килограма, може дори да могат да седнат удобно на ръба на леглото.

Лесно движение

Комбинираните траверси трябва да открият, че могат да сменят позициите си доста лесно на матрака Zoma.

Матракът наистина прегръща спящия донякъде, особено в по-меките области под раменете и краката. Този ефект е по-изразен при тези, които тежат повече от 230 килограма.

Въпреки това, матракът няма екстремно съответствие или бавна реакция на натиск на традиционния матрак с мемори пяна. Преходният слой от пенопласт също допринася за известна устойчивост, за да предотврати чувството, че траперите са залепнали в леглото.

Секс

Макар че може би не е изключителен, матракът Zoma е напълно подходящ за секс. Матракът има леко отзивчиво усещане поради преходния слой от пенопласт, позволяващ на партньорите да се движат лесно по повърхността на леглото. Поддръжката на ръба също е прилична, така че двойките не трябва да се страхуват от падане. Като допълнителен бонус двойките могат да поддържат своята дейност дискретна, тъй като матракът издава малко или никакъв шум, когато носи тежест.

Някои двойки предпочитат усещането за подскачане и по-студената повърхност на латекс или хибриден матрак, но повечето двойки трябва да открият, че матракът Zoma отговаря на техните нужди.

Изпускане на газове

Както всеки друг дунапренен матрак, Zoma може да издава миризма на „нов матрак“, когато се освободи за първи път. Това е напълно нормален резултат от отделянето на летливи органични съединения (ЛОС) от синтетичните пяни. Това не е вредно и не трябва да трае повече от ден-два. Изпускането на въздуха от матрака в добре проветриво помещение може да помогне за ускоряване на процеса.

Спящ стил и телесно тегло

Странични траверси:

От всички типове спални, Zoma е най-подходящ за странични траверси. Зонираният комфортен слой е идеално проектиран да облекчава точките на натиск в раменете, които са често срещан проблем при спане отстрани. Междувременно по-твърдата пяна в средната част помага за поддържане на бедрата в една л
иния с останалата част от тялото. Като цяло матракът върши добра работа, като се съобразява с формата на тялото на спящия и насърчава здраво изравняване на гръбначния стълб в повечето странични траверси.

По отношение на телесното тегло, страничните траверси под 130 паунда се възползват най-много от средното усещане на матрака, докато тези между 130 и 230 паунда също получават достатъчно подкрепа. За разлика от това, тези, които тежат повече от 230 килограма, могат да намерят матрака за твърде плюшен. В зависимост от това къде индивидът носи по-голяма тежест, това може да доведе до неравномерно увисване, което може да повлияе негативно на подравняването на гръбначния стълб.

Задни траверси:

Спалните траверси с тегло под 230 килограма трябва да спят удобно на матрака Zoma. По-твърдата пяна в средната трета на матрака помага за запълване на лумбалната област, а основата от пенопласт осигурява стабилна повърхност, за да поддържа гръбнака подравнен.

Поради средното си усещане, матракът Zoma може да не успее да поддържа подравняване на гръбначния стълб в траверси над 230 паунда. Тези траверси упражняват по-голям натиск върху матрака и обикновено се нуждаят от допълнителна опора на вътрешно пружинно ядро. Въпреки зонирането в матрака Zoma, тези траверси вероятно ще изпитат прекалено увисване в бедрата. Това може да доведе до болка в долната част на гърба.

Спящи за стомаха:

Средното усещане на матрака Zoma е подходящо за траверси под 130 килограма. За тези хора матракът е достатъчно здрав, за да насърчи правилното изравняване на гръбначния стълб, като същевременно намалява точките на натиск, които могат да се появят.

Това е различна история за тези, които тежат повече от 130 килограма. Стомашните траверси обикновено се нуждаят от по-стегната повърхност в диапазона от 7 до 8 по скалата на твърдост, за да се избегне прекомерното увисване в средната част. Матракът Zoma има по-твърда пяна в този раздел, но не е достатъчно твърд, за да поддържа бедрата и това може да причини болки в гърба и врата.

Под 130 lbs. 130-230 lbs. Над 230 lbs.
Странични траверси Отлично Отлично Честно
Задни траверси добре добре Честно
Спящи за стомаха добре Честно Честно
Превъртете L – R за повече подробности

Награди за матрака Zoma

Вземете 100 долара от матрак Zoma. Код за използване: SF

Политики за пробен период, гаранция и доставка

 • Наличност

  Матракът Zoma е достъпен за закупуване на уебсайта на Zoma или чрез търговци на трети страни, включително Amazon, Wal-Mart и Target. Доставката е безплатна в съседните САЩ, с допълнително заплащане за поръчки в Хавай, Аляска, Канада и Мексико.

 • Доставка

  Матраците Zoma се доставят безплатно до съседните САЩ чрез FedEx доставка до бордюра. Клиентите в Аляска, Хавай, Канада, Мексико или други международни дестинации трябва да се свържат директно със Zoma за цените за доставка.

  Обикновено матраците се изпращат в рамките на 3 до 5 дни след подаване на поръчката и отнема още 1 до 5 работни дни, за да пристигнат във вашия дом. Клиентите обикновено не трябва да подписват за доставка на матраци, но Zoma може да изисква подпис за поръчки, които включват регулируемо легло.

  Както при много матраци, продавани онлайн, Zoma е сгъната и компресирана. За да го настроите, поставете го върху основата, извадете кутията и пластмасата и го оставете да се разшири. Обикновено матраците могат да се спят след 4
  до 6 часа, но пяната може да отнеме ден или два, за да достигне пълния си размер.

 • Допълнителни услуги

  Понастоящем Zoma не предлага доставка на White Glove или премахване на стар матрак.

 • Сън Проба

  Zoma Sleep предлага 100-дневен пробен период на сън, по време на който клиентите могат да върнат матрака за пълно възстановяване на сумата, ако не са доволни. Това изпитание за сън се разпростира и върху клиенти, закупили матрака в магазин за тухли.

  Zoma моли клиентите да позволят 30 нощи на тялото им да се адаптира към усещането за новия матрак, преди да вземат решение. В случай на връщане между 30-та и 100-та нощ, компанията урежда безплатно вземане на матрака. Няма нужда да пазите кутията. Когато е възможно, матракът ще бъде дарен или рециклиран.

 • Гаранция

  Матракът Zoma е подкрепен от 10-годишна непропорционална гаранция срещу изработка и структурни дефекти. Матраци, които се считат за дефектни през това време, ще бъдат ремонтирани или заменени по преценка на Zoma.

  Гаранцията покрива видими вдлъбнатини от най-малко 0,75 инча, освен ако те не са резултат от използване с неправилна основа или платформа. Проблемите, които не са обхванати от гаранцията, включват нормално увеличаване на мекотата или намаляване на характеристиките за възстановяване, тъй като те не засягат качествата му за освобождаване от натиск.

  Гаранцията се отменя, в случай че матракът е повреден, изгорен, физически малтретиран, наситен с влага, разкъсан, нарязан или в нехигиенично състояние.

  Zoma предвижда, че матракът трябва да се използва върху здрава основа или платформа. Ако се използва с кутия пружина, траверсите трябва да поставят отгоре парче от 0,75-инчов шперплат с дебелина на влага. Решетъчните основи трябва да имат ламели на разстояние не повече от 3 инча. Клиентите ще бъдат помолени да представят доказателство, че са използвали матрака с подходяща основа, за да се класират за гаранционно покритие.

  Само оригинални купувачи отговарят на условията за гаранционно покритие. Исковете трябва да се подават до оригиналния дилър, заедно с доказателство за покупка. Възможно е да се прилагат допълнителни условия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector