Menu Close

Като купувач има известна тръпка да намериш много; не само помага на крайния резултат, но като потребител ви дава увереност и удовлетворение.

При по-големи покупки ползата от разумно пазаруване предлага още по-голяма печалба и затова е толкова ценно да знаете как да се възползвате от продажбите на матраци и отстъпките.

Поради своята цена и значение за съня ви, матракът е голяма инвестиция, но тъй като има толкова много марки, модели и места за пазаруване, много хора се борят да изберат матрак и да получат възможно най-добрата цена.

Ако се притеснявате да не платите твърде много за нов матрак, ние ви върнахме гърба. Обясняваме предимствата на пазаруването онлайн спрямо магазина, най-доброто време за пазаруване и полезни съвети, които да ви дадат възможност да получите най-добрия матрак за парите си, независимо от вашия бюджет.

Кога е най-доброто време за закупуване на нов матрак?

При равни други условия най-доброто време за закупуване на нов матрак е, когато почувствате, че подобрението може да подобри нощния ви сън. Въпреки това, матракът е значителна покупка и правилното му настройване може да означава получаване на по-ниска цена на по-висококачествено легло и по този начин по-добра възвръщаемост на инвестицията.

Ако планирате да си купите ново легло и търсите разумна стратегия за пазаруване, би било разумно да се чудите за подходящия момент за покупка. Но в допълнение към въпроса „кога“ е важно да помислите и „къде“ да си купите нов матрак.

Продажбите на матраци онлайн се разраснаха през последните години, предоставяйки на клиентите нови възможности за пазаруване. Както при закупуването във физически магазин, има и плюсове и минуси при онлайн пазаруването на матраци и идеалният момент може да бъде различен при покупка онлайн спрямо магазина.

Изучаването на подробностите за онлайн и пазаруване в магазини, включително най-доброто време за закупуване за всеки, може да ви позволи да намерите най-добрата възможна сделка за нов матрак за вашата спалня.

Пазаруване онлайн срещу в магазина?

Пазаруването на матраци онлайн печели все по-голям брой клиенти, но много хора все още предпочитат опита да посетят магазин за тухли. Решаването къде да пазарувате за матрак в крайна сметка се свежда до личните предпочитания, но има някои ясни ползи от пазаруването както онлайн, така и в магазина.

Топ пет причини да пазарувате матрак онлайн

 

 1. Удобство и комфорт: Можете да разгледате нов матрак със свое собствено темпо, по пижама и от комфорта на любимия си кресло. Онлайн магазините са отворени 24 часа в денонощието 7 дни в седмицата, така че не е нужно да се притеснявате от бързането до шоурума след работа или през натоварения уикенд.
 2. Отличен избор и цени: Има десетки онлайн марки, които продават директно на клиенти, както и на търговци на трети страни с асортимент от модели, които се предлагат. В резултат на това има огромен избор за изследване и при толкова голяма конкуренция цените са склонни да бъдат и по-ниски. Производителите на матраци, които продават директно от уебсайта си, намаляват режийните разходи на физически магазин, което им позволява да предлагат по-строги отстъпки и сделки.
 3. Широки изследователски материали: Проверени и независими отзиви са лесни за намиране онлайн, което води до дълъг път, за да помогне на клиентите да разберат как матракът се представя в реалния свят, вместо просто да се доверите на думата на продавача за него.
 4. Лесна доставка и връщане: Повечето онлайн покупки на матраци идват с бърза и безплатна доставка до леглото ви до вратата, както и месечно изпитание за сън. По време на пробния сън можете да изпробвате леглото с опцията да го върнете за възстановяване, ако не сте доволни. За много хора това е по-полезен тест от усещането за легло само за няколко минути в магазин.
 5. Пазаруване под ниско налягане: Магазинът на дребно може да се почувства смущаващ, ако продавач, управляван от комисионна, изглежда ви подтиква да направите покупка. За разлика от това, пазаруването онлайн означава среда с ниско налягане, при която никой не гледа през рамото ви.

Топ пет причини за пазаруване в магазина

 

 1. Почувствайте осезаемо матрак: Ако трябва физически да почувствате матрак, преди да можете уверено да направите покупка, тогава няма заместител да отидете в магазин за тухли и хоросани.
 2. Получавайте лична помощ: Личните насоки от продавач могат да ви помогнат да стесните избора на матраци и да намерите легло, което да отговаря на основните ви нужди и бюджет.
 3. Сравнете моделите в реално време: Ако не сте точно сигурни какво искате от матрака, присъствието в шоурум с множество модели ви позволява да провеждате полезни сравнения на място. Можете да се движите напред-назад между различни видове матраци или нива на твърдост, за да получите по-добро усещане за това, което е най-вероятно да работи за вас.
 4. Място за договаряне: Цените на стикерите във физическите магазини обикновено са високи, защото се очакват преговори. Умелите умения за водене на преговори могат да означават много по-ниска цена и / или безплатни услуги като възглавници или чаршафи.
 5. По-малко претоварване с информация: Има много информация при пазаруване онлайн, но за някои хора това може да е твърде много. Докато са в шоурум, по същество ограничава възможностите ви, някои купувачи всъщност могат да видят това като положително.

Постигане на най-добрата оферта: Онлайн пазаруване на матраци

Ако сте решили, че искате да търсите матрак онлайн, ще се радвате да знаете, че повечето купувачи смятат, че това е по-лесният начин да спечелите страхотна цена. Ако никога досега не сте купували матрак онлайн, малко основна информация и няколко съвета ще ви отведат по пътя към сериозни спестявания.

Съвети за намиране на най-добрите цени на матраци онлайн

В зависимост от конкретната марка и модел, който искате да купите, точните тактики за получаване на най-добрата цена могат да варират; някои общи съвети обаче могат да помогнат в повечето ситуации.

 • Директна покупка: Чудесен вариант е да закупите матрак директно от уебсайта на производителя на матраци. С директните продажби изрязвате посредника и тяхната надценка, което означава по-добра цена за вас. Освен това обикновено получавате най-доброто обслужване на клиентите директно от производителя на матраци, включително по-дълъг пробен период на сън и по-лесно връщане.
 • Потърсете промоция отпред: За много онлайн компании за матраци всичко, което трябва да направите, за да получите отстъпка, е да посетят началната им страница. Нормално е промоцията за намаляване на разходите да се показва на видно място веднага, така че внимавайте, когато посещавате уеб страницата им. Обърнете внимание на промоционалния код, който може да се наложи да въведете при плащане.
 • Попитайте за отстъпки: Ако не виждате ясно маркирани отстъпки, можете да се свържете с компанията и да попитате за текущите оферти. Обикновено можете да направите това направо от уебсайта, като използвате функция за чат на живо или формуляр за контакт по имейл. Ако ви е по-удобно да се обаждате, можете да потърсите телефонен номер на страницата „Свържете се с нас“.
 • Намерете купони от сайтове на трети страни: Друг начин да постигнете по-добра сделка е да намерите талон или пробив в цената, предлагани на сайт на трета страна. Най-често това са независими сайтове за преглед, които имат списъци с кодове на купони или препоръки, които предизвикват намаляване на цената.
 • Повишаване на продажбите: Въпреки че онлайн индустрията за матраци не е толкова фокусирана върху конкретни събития за продажба, все още има периоди от годината, когато можете надеждно да намерите отлични оферти.

Кога да намерите онлайн продажба на матраци

Както споменахме, онлайн компаниите за матраци, особено тези, които продават директно на потребителите, са склонни да предлагат страхотни промоции целогодишно и дори да не са специални празници или продажби. Въпреки това, ако искате да сте сигурни, че пазарувате, когато е вероятна продажба, почти винаги можете да настроите календара си да намира отстъпки около тези дати.

Празник / Събитие за продажби Дата Заден план
Ден на президентите Трети понеделник през февруари Първото голямо събитие за продажби всяка година се случва около този празник, когато обикновено се предлагат отстъпки през тридневния уикенд.
паметен ден Последният понеделник през май Денят на паметта е голямо събитие в магазините за търговия на дребно и за да бъдат в крак с конкуренцията им, онлайн търговците също намаляват цените си.
Amazon Prime Day Обикновено в средата на юли Това специално събитие за пазаруване за членове на Amazon Prime продължава два дни и включва общи намаления, както и бързо изтичащи „мълниеносни сделки“ с големи намаления на цените.
Ден на труда Първи понеделник на септември Продажбите на Деня на труда се вписват гладко в края на лятото, когато хората приключват ваканциите, а учениците се подготвят да се върнат в училище.
Черен петък / Кибер понеделник Петък / понеделник след Деня на благодарността (края на ноември) Черен петък е ключов ден за стартиране на празничното пазаруване и предлага едни от най-стръмните отстъпки през цялата година. Повечето онлайн сайтове започват продажби в Черния петък, но може да имат специални оферти в Кибер понеделник, празника за пазаруване на електронна търговия седмицата след Деня на благодарността.

Постигане на най-добрата оферта: Пазаруване на матраци в магазина

В повечето магазини за тухли и хоросани посочената цена на стикера отразява огромна надценка. Цената е завишена, за да изглежда всяко намаление на цената като сделка, но разбиращите купувачи знаят, че е необходима голяма отстъпка, за да получите наистина добра стойност във физически магазин.

Съвети за намиране на най-добрите цени на матраци в магазините

За купувачите често са необходими повече усилия, за да сключат сладка сделка в магазин за матраци на дребно, но редица стратегии могат да помогнат да наклоните везните във ваша полза.

 • Предварително проучване: Когато работите с продавач във физически магазин, знанието е сила и за съжаление твърде много купувачи влизат, без да знаят много за това какво представлява добра стойност. Ако можете, поразровете се предварително за това какви матраци може да ви интересуват и общ ценови диапазон. Ако пазарувате между празниците, вижте дали можете да намерите флаер от последните събития за продажби в магазина, защото това може да ви даде представа за надценката на цената за определени модели.
 • Бъдете подготвени да преговаряте: Ако сте готови и желаете да преговаряте, това може да допринесе много за получаването на по-добра цена в магазин. Въпреки че това кара някои хора да се чувстват неудобно, това е приета практика в индустрията за матраци. Не само може да помогне за намаляване на цената, но може да означава безплатна инсталация или привилегии като безплатни възглавници или чаршафи.
 • Не се страхувайте да се отдалечите: Когато влезете в магазина, трябва да имате предвид номер, който сте готови да платите и ако продавачът не успее да достигне тази цена, трябва да сте готови да излезете. В крайна сметка има и други магазини и възможността да пазарувате онлайн. Желанието да се отдалечите помага да се премести преговорната сила във ваша полза.
 • Възползвайте се от събитията за продажби: Времето има голямо значение при пазаруване в магазин, така че ако можете да изчакате да купите, докато се състои голямо празник и разпродажба, вероятно ще се възползвате от предимствата.
 • Внимавайте за купони: Седмичните реклами във вестника и дори рекламите, публикувани онлайн, могат да включват купони или специални цени, които можете да използвате във физически магазин.
 • Посетете магазин за складове: Въпреки че складовите магазини като Costco и Sam’s Club обикновено няма изложени матраци за изпробване, те често продават модели на легло в кутия от рафта на солидни цени. Ако сте член на склад, може да си струва да проверите, особено ако не чувствате необходимост да посетите истински шоурум.

Кога да пазарувате матрак в магазина?

Тъй като разполагат с по-ограничено физическо пространство, магазините за тухли и хоросани трябва внимателно да управляват инвентара си и да освободят място за нови модели. Балансирането на тези нужди често означава нужда от бързо увеличаване на продажбите, стимулиране на промоции и специални цени.

Поради както тенденциите при пазаруване, така и новия продуктов цикъл на компаниите за матраци, големите продажби са склонни да се случват надеждно в определени часове всяка година.

Празник / Събитие за продажби Дата Заден план
Нова година 1 януари Много магазини за матраци се опитват да започнат годината с гръм и трясък, предлагайки отстъпки за клиенти, които са пропуснали големи разпродажби по време на празничния период на пазаруване.
Ден на президентите Трети понеделник през февруари Дългите уикенди като Деня на президента са популярни за продажбите в магазините за матраци, защото много клиенти не трябва да ходят на работа и да имат свободен ден за посещение на шоурума.
паметен ден Последният понеделник през май Много производители на матраци започват да пускат нови модели през май, което оказва натиск върху магазините за тухли, за да изчистят стария инвентар и да освободят място за новите продукти. Поради тази причина уикендът за Деня на паметта обикновено е основен период на продажби за хората, които пазаруват в магазина.
Четвърти юли 4 юли Пролетта и лятото са популярни периоди за покупка на жилища, което означава, че много хора търсят нови мебели, включително матраци, през юли. Събитията за продажби в магазините за четвърти юли обикновено се простират отвъд самия празник до най-близкия уикенд, за да дадат на купувачите повече възможности да посетят шоурума и да направят покупка.
Ден на труда Първи понеделник на септември Дългият уикенд за Деня на труда в началото на септември включва много продажби на матраци и някои от тези сделки може да започнат да се предлагат седмици преди това като част от по-широкия сезон за пазаруване от училище.
Ден на ветераните 11 ноември Денят на ветераните, празник с фиксирана дата, е възможност за много магазини за матраци да се опитат да преместят инвентара, преди да настроят големите си промоции за периода на празничното пазаруване.
Черен петък Петък след Деня на благодарността (четвърти петък през ноември) В индустрията за търговия на дребно, Черният петък е един от най-големите отделни дни в годината. Магазините се опитват да привлекат хората, пазаруващи за празниците, и за това предлагат стръмни отстъпки. Обикновено продажбите продължават през целия уикенд, но за много магазини най-големите оферти се предлагат на самия Черен петък.

Въпреки че това са най-често срещаните празници, за които се намират големи отстъпки, това не означава, че те са единствените. Други федерални празници като Деня на Колумб (12 октомври) и други празненства като Деня на влюбените също могат да бъдат причина за продажби във всеки даден магазин за матраци. Поради тази причина има смисъл да държите очите си отворени за реклами по радиото или листовки в пощата или местния вестник.

Двойното потапяне: Пазаруване както онлайн, така и в магазина

Въпреки че обикновено се отнасяме към пазаруването на матраци онлайн и в магазините като решение „или / или“, истината е, че има хибридна хибридна опция, която включва и двете.

Стъпка 1: Посетете физически магазин само за изследователски цели

Единствената цел на първа стъпка е да научите повече за това, което търсите в матрака. Тъй като някои хора намират, че физически усещането за матрак им помага в този процес, пътуването до шоурума на тухли и хоросани им дава шанса да разберат по-добре възможностите си. За да добиете добра представа за матрака обаче, е необходимо да прекарате 10-15 минути в легнало положение върху него, така че не забравяйте да отделите време.

Важна част от тази стъпка е планирането да не купувате матрак по време на това посещение. Знанието, че ще отделите време и ще направите повече изследвания, ви позволява по-лесно да се противопоставите на натиска от продажбите, като същевременно си водите бележки за матраците, които ви интересуват, и техните цени.

Стъпка 2: Изследвайте матраци онлайн

След като стесните това, което търсите в матрака, е време да направите онлайн проучване. Първо, потърсете проверени и / или независими отзиви за матраците, които най-много са ви хванали погледа, когато сте в шоурума. Второ, потърсете сравними матраци, продавани онлайн, и разгледайте техните отзиви и цени.

Стъпка 3: Класирайте най-добрите си избори и къде са налични

Въз основа на техните характеристики, конструкция, рецензии и цени, изгответе списък с най-добрите си предложения и къде се продават.

Стъпка 4: Решете кой вариант да търсите и търсете най-добрата стойност

От най-добрите си избори се съсредоточете върху този, който според вас е най-добрият. Ако това е матрак, продаван онлайн, продължете и направете покупката си. Ако това е матрак, продаван в магазина, отидете в магазина и преговаряйте, като използвате това, което знаете за онлайн конкурентите, за да стимулирате преговорите си. Можете също да изчакате до събитие за продажба и да преговаряте в този момент. Така или иначе, ако магазинът не предлага цена, която отговаря на вашите нужди и очаквания, преминете към втората опция за матраци от вашия списък.

Кой трябва да обмисли хибридния подход с двойно потапяне?

Хибридният подход за пазаруване както онлайн, така и в магазина не е за всеки, защото отнема повече време, енергия и организация, за да бъдете задълбочени във всяка стъпка от процеса. Този метод ще работи най-добре за хора, които:

 • Не сте сигурни какъв вид матрак искат
 • Имайте на разположение време да посетите местен магазин за матраци
 • Имат време и увереност в способността им да правят онлайн изследвания
 • Не бързате да си вземете нов матрак
 • Умеят да правят бележки и да избягват претоварване с информация

Ако това звучи като вас, подходът с двойно потапяне може да има смисъл. Ако не, вероятно е по-добре да избирате между пазаруване онлайн или във физически магазин.

Други разходи, които трябва да се имат предвид

Новият матрак обикновено е най-големият разход в бюджета на вашата спалня, но това не означава, че той е единственият, за който трябва да помислите. Докато планирате покупката си, не забравяйте да помислите за общите си разходи извън самия матрак.

Доставка на матраци и премахване на стар матрак

В зависимост от това къде купувате матрака си, може да има разходи за доставка. Повечето онлайн матраци се предлагат с безплатна стандартна доставка. В някои случаи се предлага доставка на White-Glove, която включва инсталиране и премахване на стар матрак, или безплатно, или срещу допълнително заплащане.

По-често се налага да плащате за доставка, когато купувате от магазин за физически матраци, но услугите за доставка в магазина обикновено включват монтаж и извозване на старото ви легло. В зависимост от магазина и вашите умения за водене на преговори, може да получите включена инсталация без допълнителни разходи.

Ако не получите доставка на White-Glove, ще трябва да си направите сметка как да се отървете от стария си матрак. Услугите за взимане на матрак могат да варират значително в цената в зависимост от това къде живеете. Някои организации предлагат безплатно или евтино вземане за дарение, докато услугите за изтегляне могат да струват от 50 до 100 или повече долара в някои области.

Аксесоари

Предлагат се редица аксесоари, в които си струва да се инвестира заедно с нов матрак.

 • Рамка за легло: Ако все още нямате добра рамка за легло, това може да бъде полезна покупка, защото служи като източник на основна подкрепа за вашия матрак. Слабата или лошо проектирана рамка може да анулира гаранцията на вашия матрак и да го направи податлив на преждевременно провисване или повреда. Нова рамка за легло може да се използва и за добавяне на стилистичен елемент към интериорната декорация на вашата спалня.
 • Матрак протектор: Матрак протектор, известен също като обвивка, осигурява надеждно уплътнение около вашия матрак, за да го защити срещу разливи, както и натрупването на прах или алергени.
 • Чаршафи и спално бельо: Ще трябва да купите нови чаршафи и одеяла, ако новият ви матрак е с размер, различен от стария. Може да искате и нови спални и / или възглавници, които да придружават новия ви матрак, за да можете да постигнете възможно най-доброто представяне на новото си легло.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Adblock
detector