Menu Close

Калифорнийски крал срещу Кинг

Изборът на правилния размер на матрака е важна част от избора на следващото ви легло. За тези, които предпочитат достатъчно място, двата най-добри варианта ще бъдат крал и крал Калифорния. Но каква е разликата между тези два размера?

Общото предположение е, че кралят в Калифорния е по-голям от стандартния крал. Изненадващо, това не е вярно. Докато кралят Cal е по-дълъг от стандартния крал, той е по-малко широк и има по-малка повърхност като цяло. Ако избирате между Калифорния крал срещу крал, продължете да четете, за да научите кое може да е по-подходящо за вашата ситуация.

Калифорнийски крал Крал
Размери 72 ”широк, 84” дълъг 76 ”широк, 80” дълъг
Площ 6048 квадратни инча 6080 квадратни инча
Най-доброто за Високи хора Двойки
Ползи
 • Допълнителната дължина е идеална за високи хора
 • Побира се добре в по-тесни стаи
 • Максималната ширина е полезна за двойки и семейства
 • Аксесоарите са широко достъпни
Недостатъци
 • Трудно се движи
 • Трудно е да се намерят аксесоари
 • Трудно се движи
 • Не е идеален за тези над 6 ‘високи

 

Най-голямата разлика между тези два размера е в тяхната ширина и дължина; Cal king дава приоритет на дължината, докато стандартният king предлага максимална ширина.

Размерите на краля в Калифорния (72 инча широки и 84 инча дълги) са най-подходящи за по-високи хора или за тесни спални, където по-тънкият им профил ще се впише по-естетически.

На стандартни размери цар (76 инча, 80 инча дължина) са най-подходящи за двойки и семейства с малки деца или домашни любимци, които споделят леглото, така и за по-широки стаи.

Докато горното предоставя лесно и бързо обобщение, има и други неща, които трябва да имате предвид при избора между тези два размера матраци.

Кой размер е най-подходящ за вас?

Преди да изберете между крал срещу калифорнийски крал, трябва да вземете предвид различни фактори:

Разходи и наличност – Някои производители имат по-високи цени на калифорнийските крале, отколкото на стандартните кралски легла, поради факта, че първият е по-малко популярен. Дори ако ценовата точка е една и съща между двата размера, купувачите ще открият, че аксесоарите за легла Cal king са почти винаги по-скъпи. Рамките за легло, пружините за кутии, чаршафите и други легла често са по-скъпи за Cal king, отколкото сравними предмети за стандартни кралски легла. Просто има по-малко възможности за аксесоари, когато става въпрос за Cal king, което ги прави по-трудни за намиране и по-скъпи.

Спящ (и) партньор (и) – С кого споделяте леглото си? Ако сте само вие, единственото съображение тук е височината ви. Ако сте висок, отидете с калифорнийски крал – ако не, и двете ще работят добре. Ако споделите леглото си с партньор, най-вероятно ще предпочетете широката ширина на стандартния цар. По същия начин родителите, които споделят леглото си с малко дете, почти винаги трябва да избират стандартен цар, тъй като допълнителните 4 инча ширина могат да направят огромна разлика в комфорта. Ако сте домашен любимец, който споделя леглото с кучета, котки или други домашни любимци, кралят на Калифорния вероятно ще бъде по-добър избор, тъй като допълнителната му дължина позволява на вашите животни да спят в подножието на леглото, без да нарушават съня ви.

Височина и позиция на съня – колко висок сте вие ​​и вашият партньор? Тези над 6 фута високи ще оценят допълнителната дължина на калифорнийския крал. Това съображение обаче зависи и от вашата позиция на сън. Например високите хора, които спят настрани, ще открият, че и двата варианта за размер вероятно ще работят добре, тъй като повечето странични траверси се навиват малко. Спящите на гърба и стомаха ще трябва да обърнат повече внимание на дължината на леглото.

Размери на спалнята – Има и някои естетически съображения, които трябва да имате предвид, свързани с размера на вашата спалня. Обикновено препоръчваме да оставите около 24 инча пространство между всяка страна на леглото и околните стени на спалнята. За по-просторно усещане се препоръчва до 36 инча или повече. В по-малките стаи и матракът Cal king, и матракът King могат да се чувстват прекалено големи и да направят малка стая тясна. Докато стаята ви е достатъчно голяма, единственото съображение тук е дали имате по-широка стая (в този случай крал би паснал по-добре) или по-тясна стая (в този случай калифорнийският крал би бил по-естетически приятен).

Лесно транспортиране / инсталиране – Преди да закупите легло, не забравяйте да измерите отблизо размерите на вашата спалня, входа на дома ви и всички стълбища и врати, през които ще трябва да преминете. Както кралските, така и калифорнийските кралски легла могат да бъдат трудни за преместване, но и за двете има уникални съображения. Допълнителната дължина на кралете Cal ги прави по-сложни около тесни ъгли и стълбища, докато допълнителната ширина на стандартните крале ги прави по-плътно прилепнали през вратите.

Това са основните съображения, които трябва да имате предвид, когато избирате между матраци king vs Cal king. Ето кратко обобщение на нашите препоръки:

Препоръчваме California King за:

 • Всеки над 6 фута висок (особено за траверси за гръб и стомах)
 • Тези, които спят с домашни любимци в подножието на леглото
 • Спални, които са по-тесни

Препоръчваме King за:

 • Двойки
 • Семейства с малки деца, които споделят леглото
 • Спални, които имат достатъчно широчина
 • Бюджетни купувачи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *